Νέος inkjet εκτυπωτής EPSON Stylus Photo R300

Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις. Θέματα προς συζήτηση.

Συντονιστές: Super-Moderators, Reporters

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27647
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Νέος inkjet εκτυπωτής EPSON Stylus Photo R300

Δημοσίευση από cordis » 05 Μαρ 2004 11:42

Ο νέος inkjet εκτυπωτής EPSON Stylus Photo R300 προάγει την εκτύπωση φωτογραφιών σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο, παρέχοντας μακράς διαρκείας εκτυπώσεις φωτογραφιών υψηλής ποιότητας και μια σειρά πρωτοποριακών δυνατοτήτων εκτύπωσης και λειτουργίας χωρίς σύνδεση με υπολογιστή, τόσο για τον πεπειραμένο χρήστη όσο και για το νέο οπαδό της ψηφιακής φωτογραφίας. Ο Stylus Photo R300 διαθέτει βελτιωμένη δυνατότητα χρήσης χωρίς σύνδεση με υπολογιστή και φωτογραφική απόδοση ανώτερη από εκείνη του προκατόχου του Stylus Photo 935, ενώ συνδυάζει για πρώτη φορά τη λειτουργία εκτύπωσης φωτογραφιών από CD - αποκλειστικότητα της EPSON - με τη δυνατότητα δημιουργίας εφεδρικών αντιγράφων σε CD, επιτρέποντας στον χρήστη να εκτυπώνει, να αποθηκεύει και να τροποποιεί τις φωτογραφίες του σύμφωνα με τις προτιμήσεις του χωρίς να χρειάζεται κάποιο PC. Η έκδοση Stylus Photo R300 monitor προσφέρει την ίδια λειτουργικότητα, αλλά διαθέτει επιπλέον την οθόνη Προεπισκόπησης 2.5" (LCD) σαν στάνταρ εξοπλισμό.

Ο Stylus Photo R300, είναι ο πρώτος φωτογραφικός inkjet εκτυπωτής που κυκλοφορεί στην αγορά παρέχοντας εκτυπώσεις υψηλής ποιότητας και μεγάλης διάρκειας ζωής χωρίς να χρειάζεται σύνδεση με υπολογιστή. Δίνοντας στους χρήστες μεγαλύτερη ευελιξία από ποτέ, αυτή η συσκευή λειτουργεί ανεξάρτητα, είναι συμβατή με μια μεγάλη γκάμα ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών που κυκλοφορούν στην αγορά και μπορεί να αποθηκεύει φωτογραφίες απευθείας σε κάποιο συμβατό CD-R ή Zip Drive χωρίς να χρειάζεται σύνδεση με PC. Οι μοναδικές λειτουργίες εκτύπωσης και η σειρά των πρωτοποριακών χαρακτηριστικών του, τον καθιστούν ιδανικό τόσο για τον πεπειραμένο ψηφιακό φωτογράφο που αναζητά την υψηλότερη δυνατή ποιότητα φωτογραφικής εκτύπωσης όσο και για τον ερασιτέχνη που ζητά την ευκολία και την άνεση των εκτυπώσεων χωρίς σύνδεση με υπολογιστή.

Ο Stylus Photo R300 παρέχεται πλήρης με νέα μηχανή εκτύπωσης για απόδοση με υψηλή ταχύτητα, εκτυπώνοντας μια φωτογραφία 10x15 cm μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό και με υψηλότατη ανάλυση 5760x1440 dpi – ακόμα και σε λειτουργία standalone (χωρίς σύνδεση με υπολογιστή). Επιπλέον, με τη νέα τεχνολογία κεφαλής εκτύπωσης MicroPiezo, μέγεθος σταγονιδίου μελάνης 3 pl και 90 ακροφύσια ανά χρώμα (Black, Cyan, Magenta, Light Cyan, Light Magenta, Yellow), εγγυάται εκτυπώσεις υψηλής ευκρίνειας (ποιότητας φωτογραφικού εργαστηρίου) και δραματικά ταχύτερη απόδοση.

Τα έξι νέα ανεξάρτητα μελάνια ταχείας πήξης και υψηλής αντοχής στον αέρα και το νερό εγγυώνται επίσης εκτυπώσεις με μεγάλη διάρκεια ζωής και καθιστούν τον Stylus Photo R300 εξαιρετικά οικονομικό. Η λειτουργία του γίνεται ακόμα πιο συμφέρουσα με την κυκλοφορία των πακέτων 50 φύλλων χαρτιού EPSON Premium Photo Glossy Paper.

Ο Stylus Photo R300 παρέχει τη δυνατότητα απευθείας δημιουργίας εφεδρικών αντιγράφων σε CD, η οποία είναι ιδανική για την αποθήκευση, προσαρμογή στις ιδιαίτερες προτιμήσεις του χρήστη και διανομή / ανταλλαγή εικόνων, δεδομένων, αρχείων μουσικής και παιχνιδιών. Παρέχοντας τη μέγιστη ευελιξία, ο Stylus Photo R300 υποστηρίζει τα πλέον πρόσφατα πρότυπα απευθείας εκτυπώσεων, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας PictbridgeΤ και του USB DIRECT-PRINT, τα οποία καθιστούν τη συσκευή συμβατή με την ευρύτερη δυνατή γκάμα ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών που διατίθενται σήμερα στην αγορά. Η βελτιωμένη λειτουργία υποστήριξης καρτών μνήμης σημαίνει ότι η συσκευή μπορεί να υποστηρίξει τους πιο δημοφιλείς τύπους καρτών μνήμης που κυκλοφορούν σήμερα - και θα κυκλοφορήσουν στο μέλλον - χωρίς να χρειάζεται ειδικού τύπου μονάδες προσαρμογής. Οι φωτογραφίες μπορούν να επιλέγονται από κάποια κάρτα μνήμης ή εξωτερικό CD-ROM drive συνδεδεμένο στη δεύτερη θύρα USB, ενώ η εκτύπωση και η επεξεργασία τους γίνεται με το πάτημα ενός πλήκτρου. Οι προηγμένες δυνατότητες μορφοποίησης είναι διαθέσιμες χωρίς να χρειάζεται να θέσετε σε λειτουργία κάποιον υπολογιστή.

Ο νέος πίνακας χειρισμού με οθόνη LCD παρέχεται σαν στάνταρ εξοπλισμός για την εύκολη επιλογή φωτογραφιών. Η οθόνη, μέσω της οποίας ελέγχονται οι πολυπληθείς λειτουργίες του εκτυπωτή, είναι σχεδιασμένη για εύκολη χρήση χωρίς να περιπλέκει τους χρήστες που δεν έχουν μεγάλη επαφή με την τεχνολογία. Με την απεικόνιση πληροφοριών σε μορφή κειμένου, ο νέος πίνακας χειρισμού καθοδηγεί τον χρήστη βήμα προς βήμα κατά τη διαδικασία επιλογής της φωτογραφίας και καθορισμού της θέσης της στο χαρτί, με σαφή και απλό τρόπο.

Η προαιρετική λειτουργία επικοινωνίας με το πρωτόκολλο Bluetooth υποστηρίζει επίσης της ανάγκες των χρηστών για ασύρματη σύνδεση, επιτρέποντας την απευθείας εκτύπωση φωτογραφιών από συμβατά κινητά τηλέφωνα και ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές. Για επικοινωνία και δικτύωση σε μεγαλύτερες αποστάσεις, ο εκτυπωτής υποστηρίζει επίσης το πρωτόκολλο ασύρματου LAN 802.11b. Αυτό επιτρέπει την ταχύτερη μετάδοση δεδομένων υψηλότερου εύρους ζώνης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανταλλαγή εικόνων υψηλότερης ανάλυσης μεταξύ των χρηστών. Η λειτουργία αυτή απαιτεί τον προαιρετικό, εξωτερικό, ασύρματο διακομιστή εκτυπώσεων EPSONNet 802.11b και η σύνδεση γίνεται μέσω θύρας USB.

Ο Stylus Photo R300 έχει μικρό μέγεθος, ασημί και μαύρο φινίρισμα και για τη βελτιωμένη δυνατότητα λειτουργίας χωρίς σύνδεση με υπολογιστή περιλαμβάνει ένα νέο σετ πλήκτρων προκαθορισμένων λειτουργιών: ένα πλήκτρο για την απευθείας αποθήκευση των δεδομένων σε CD-R και ένα για την επιλογή των προκαθορισμένων ρυθμίσεων για εκτύπωση 10x15 cm PGPP. Ο εκτυπωτής διαθέτει επίσης ενσωματωμένη την τεχνολογία EPSON Print Image Framer (δημιουργίας πλαισίου φωτογραφιών) και έχει δυνατότητα εκτύπωσης χωρίς περιθώριο.

Στα κυριότερα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνονται:

· Υψηλή ποιότητα φωτογραφικών εκτυπώσεων, διαθέσιμη πλέον και κατά τη λειτουργία χωρίς σύνδεση με υπολογιστή (standalone)

· Σύστημα μελανών EPSON 6 χρωμάτων υψηλής αντοχής, με ανεξάρτητες φύσιγγες για οικονομικές εκτυπώσεις

· Εκτύπωση χωρίς σύνδεση με PC, απευθείας από 9 διαφορετικούς τύπους καρτών μνήμης χωρίς να απαιτείται ειδική μονάδα προσαρμογής

· Προσαρμογή των δεδομένων στις προτιμήσεις σας – αποθήκευση και εκτύπωση φωτογραφιών απευθείας σε CD και DVD

· Γρήγορη και εύκολη εκτύπωση των φωτογραφιών σας απευθείας από τη φωτογραφική μηχανή (για συσκευές συμβατές με USB Direct Print και PictBridge)

· Φιλικός πίνακας χειρισμού, πλήκτρα προκαθορισμένων λειτουργιών για εκτύπωση με αύξοντα αριθμό και εκτύπωση φωτογραφιών 10x15 cm

· Ασύρματη επικοινωνία με συμβατές ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και κινητά τηλέφωνα

* βελτιστοποιημένη τιμή dpi για κατάλληλα μέσα εκτύπωσης με χρήση RPM
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Απάντηση

Επιστροφή στο “Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης