Μέσα αποθήκευσης... Χωρητικότητας Terabytes!! - 2ο Μέρος

Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις. Θέματα προς συζήτηση.

Συντονιστές: Super-Moderators, Reporters

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Enigma
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2271
Εγγραφή: 06 Δεκ 2002 02:46
Τοποθεσία: Athens

Μέσα αποθήκευσης... Χωρητικότητας Terabytes!! - 2ο Μέρος

Δημοσίευση από Enigma » 19 Φεβ 2004 22:34

Τα πρώτα βήματα έχουν ήδη γίνει τα τελευταία χρόνια, και τα πρώτα Ολογραφικά αποθηκευτικά μέσα είναι έτοιμα, ενώ ετοιμάζονται και οι πρώτες Ολογραφικές συσκευές εγγραφής!

Ας δούμε όμως τον τρόπο με τον οποίο γράφονται και διαβάζονται τα στοιχεία στα Ολογραφικά μέσα...


Πώς γράφονται τα στοιχεία.


Εικόνα


Το φως από μια ενιαία ακτίνα λέιζερ χωρίζεται σε δύο ακτίνες, την ακτίνα σημάτων (signal beam) που φέρνει τα στοιχεία και την ακτίνα αναφοράς (reference beam).
Το ολόγραμμα διαμορφώνεται στο σημείο όπου αυτές οι δύο ακτίνες διασταυρώνονται, μέσα στο μέσο καταγραφής.

Η διαδικασία για την διαμόρφωση των στοιχείων επάνω στην ακτίνα σημάτων ολοκληρώνεται από μια συσκευή που ονομάζεται "spatial light modulator" (SLM).
Το SLM μεταφράζει τα ηλεκτρονικά στοιχεία 0 και 1 σε ένα οπτικό σχέδιο (checkerboard) φωτεινών και σκοτεινών εικονοκυττάρων.
Τα στοιχεία τακτοποιούνται σε μια διάταξη ή μια σελίδα περίπου, ενός εκατομμυρίου bits. Ο ακριβής αριθμός bits καθορίζεται από την αρίθμηση των εικονοκυττάρων του SLM.

Στο σημείο της διατομής της ακτίνας αναφοράς και της ακτίνας μεταφοράς σημάτων των στοιχείων, το ολόγραμμα καταγράφεται στο φωτοευαίσθητο μέσο αποθήκευσης.
Μια χημική αντίδραση εμφανίζεται στο μέσο όταν τα φωτεινά στοιχεία της ακτίνας σημάτων κόβουν την ακτίνα αναφοράς, προκαλώντας έτσι την αποθήκευση του Ολογράμματος.
Με την μεταβολή της γωνίας της ακτίνας αναφοράς, ή του μήκους κύματος, ή την θέση του μέσου, πολλά διαφορετικά Ολογράμματα μπορούν να καταγραφούν στον ίδιο όγκο του υλικού.Πως διαβάζονται τα στοιχεία.


Εικόνα


Προκειμένου να διαβαστούν τα στοιχεία, η ακτίνα αναφοράς εκτρέπεται από το ολόγραμμα αναδημιουργώντας έτσι τις αποθηκευμένες πληροφορίες.
Αυτό το Ολόγραμμα στην συνέχεια προβάλλεται επάνω σε έναν ανιχνευτή που διαβάζει τα στοιχείων παράλληλα.
Αυτή η παράλληλη ανάγνωση των στοιχείων παρέχει στην ολογραφία τα γρήγορα ποσοστά μεταφοράς της (transfer rates) .InPhase Technologies.

Η εταιρία InPhase Technologies, είναι ένας ηγέτης στα ολογραφικά μέσα αποθήκευσης στοιχείων και συστημάτων.
Αυτές τις μέρες ανήγγειλε ότι έχει αναπτύξει και παρουσιάζει τα πρώτα Ολογραφικά μέσα, μπλε λέιζερ, που επιτρέπουν μεγαλύτερα ποσά πληροφοριών να αποθηκευτoύν σε έναν ενιαίο δίσκο.

Τα νέα αποθηκευτικά μέσα, Tapestry HDS5000, αναπτυγμένα εν μέρει με κεφάλαια από το NGA - (National Geospatial-Intelligence Agency), στηρίζονται στις προηγούμενες καινοτομίες της InPhase στα πράσινα μήκους κύματος, Ολογραφικά μέσα.
Αυτά τα σημαντικά, μπλε μήκους κύματος μέσα, θα χρησιμοποιηθούν στα Ολογραφικά Recorders and Players που θα έχουν δυνατότητες αποθήκευσης δεδομένων της τάξης των Τerabyteς σε έναν απλό δίσκο.


Τα νέα αποθηκευτικά μέσα, Tapestry HDS5000 είναι διαθέσιμα σήμερα για αποστολές σε πελάτες. Η InPhase έχει στείλει τα Ολογραφικά μέσα, στους υπεύθυνους για την ανάπτυξη ολογραφικών συσκευών από το 2001.
Το Tapestry HDS5000 είναι φωτοευαίσθητο στα μπλε μήκη κύματος λέιζερ, από 400-410 nanometers (nm).
Αυτά τα λέιζερ, τα οποία είναι αναπτυγμένα για τη χρήση στις επόμενης γενιάς, μπλε λέιζερ συσκευές DVD, ενσωματώνονται στα ολογραφικά συστήματα της InPhases, που βρίσκονται αυτή την περίοδο υπό ανάπτυξη.

Τα μέσα Tapestry HDS5000 θα είναι διαθέσιμα μέσω του προγράμματος Media Evaluation της InPhase.
Το πρόγραμμα σχεδιάζεται για να επιταχύνει την ανάπτυξη των Ολογραφικών προϊόντων αποθήκευσης σε μια ευρεία σειρά εφαρμογών, κάνοντας τα Ολογραφικοί μέσα και τον εξοπλισμό παραγωγής της InPhase, διαθέσιμο σε μια ευρεία ποικιλία υπεύθυνων, για την ανάπτυξη προϊόντων στην ψηφιακή αγορά απεικόνισης.

"Ενώ το Blu-ray, και άλλες καταναλωτικές τεχνολογίες διαδίδουν τα οφέλη των μπλε λέιζερ, η InPhase Technologies συνεχίζει να καταδεικνύει ότι η Ολογραφική αποθήκευση στοιχείων μπορεί επίσης να εκμεταλλευθεί αυτά τα νέα λέιζερ και να προσφέρει ακόμα πολύ υψηλότερη χωρητικότητα και απόδοση", είπε ο Wolfgang Schlichting, research director, Removable Storage της IDC.

Το InPhase's Tapestry HDS-200R drive, το πρώτης γενιάς Recordable ολογραφικό Drive, θα φθάσει στην αγορά το 2006 και θα έχει 200 Gigabytes χωρητικότητα με 20 megabytes ανά δευτερόλεπτο transfer rate.
Ένας απλός δίσκος μπορεί να κρατήσει σχεδόν 100 εκατομμύριο σελίδες κειμένου, 200.000 φωτογραφίες, πάνω από 1.500 ώρες ήχου, ή 14 ώρες high definition video.

Και όπως είπαμε και πριν, αυτό είναι μόνο η αρχή!

http://www.inphase-tech.com/


Διαβάστε το πρώτο Μέρος:
http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=8547
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Enigma την 22 Φεβ 2004 03:21, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27648
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Μέσα αποθήκευσης... Χωρητικότητας Terabytes!! - 2ο Μέρος

Δημοσίευση από cordis » 20 Φεβ 2004 16:57

πολύ ενδιαφέρων άρθρα... :P
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
Enigma
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2271
Εγγραφή: 06 Δεκ 2002 02:46
Τοποθεσία: Athens

Μέσα αποθήκευσης... Χωρητικότητας Terabytes!! - 2ο Μέρος

Δημοσίευση από Enigma » 20 Φεβ 2004 17:44

Και ποιός ξέρει τι άλλο έχουμε να δούμε! :wink:
Εικόνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες