Η ΕΕ απορρίπτει πρόταση συμβιβασμού της Microsoft

Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις. Θέματα προς συζήτηση.

Συντονιστές: Super-Moderators, Reporters

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
GhostShip
Δημοσιεύσεις: 338
Εγγραφή: 30 Σεπ 2003 09:57
Τοποθεσία: Αθήνα

Η ΕΕ απορρίπτει πρόταση συμβιβασμού της Microsoft

Δημοσίευση από GhostShip » 18 Φεβ 2004 10:48

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε πρόταση της Microsoft για συμβιβασμό στην υπόθεση παραβίασης των κανόνων ανταγωνισμού. Η Microsoft είχε προτείνει να συμπεριληφθούν προγράμματα ανταγωνιστών της στα CD-ROM των Windows που διανέμονται μαζί με τους κανούργιους υπολογιστές.

Η Κομισιόν θεωρεί ότι η Microsoft έβλαψε και συνεχίζει να βλάπτει τον ανταγωνισμό ενσωματώνοντας το πρόγραμμα πολυμέσων Media Player στα Windows, ώστε να το προωθήσει εις βάρος ανταγωνιστικών προϊόντων όπως τo Real Player και το Apple QuickTime.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Επιτροπή έκρινε ότι τα CD-ROM που συνοδεύουν τα καινούρια PC συχνά δεν χρησιμοποιούνται καθόλου και ως εκ τούτου αποτελούν ανεπαρκές μέσο διανομής του ανταγωνιστικού λογισμικού.

Το προσχέδιο της απόφασης της Επιτροπής καταδικάζει τη Microsoft για μονοπωλιακή συμπεριφορά σε δύο περιπτώσεις: την ενσωμάτωση του Media Player στα Windows, και τη διάθεση λογισμικού για διακομιστές μικρομεσαίων επιχειρήσεων το οποίο συνεργάζεται με τα Windows καλύτερα από ό,τι τα προγράμματα ανταγωνιστών.

Για τη δεύτερη αυτή περίπτωση, η Κομισιόν θα ζητήσει από τη Microsoft να αποκαλύψει περισσότερα στοιχεία για την εσωτερική αρχιτεκτονική των Windows, ώστε οι ανταγωνιστές της να μπορούν να αναπτύσσουν εξίσου καλά προϊόντα.

Η εταιρεία ενδέχεται επίσης να πληρώσει υψηλό πρόστιμο.

Η Microsoft έχει καταδικαστεί για μονοπωλιακή συμπεριφορά και στις ΗΠΑ, ωστόσο κατέληξε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης