Μέσα αποθήκευσης... Χωρητικότητας Terabytes!! - 1ο Μέρος

Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις. Θέματα προς συζήτηση.

Συντονιστές: Super-Moderators, Reporters

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Enigma
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2271
Εγγραφή: 06 Δεκ 2002 02:46
Τοποθεσία: Athens

Μέσα αποθήκευσης... Χωρητικότητας Terabytes!! - 1ο Μέρος

Δημοσίευση από Enigma » 13 Φεβ 2004 16:37

Η δυνατότητα να αποθηκευτούν τεράστια ποσά πληροφοριών υπό την μορφή φωτός είναι ένα επίτευγμα που ξεπερνά όχι μόνο την επιστημονική έννοια, αλλά και προσεγγίζει σχεδόν την θρησκευτική έννοια.

Και για αυτόν ακριβώς τον λόγο το ζήτημα αυτό, εντός της επιστημονικής κοινότητας, η Ολογραφική αποθήκευση στοιχείων έχει γίνει το "Άγιο Δισκοπότηρο" (Holy Grail) για την τεχνολογία των πληροφοριών.


Από την εφεύρεση της ολογραφίας στην πρόσφατη δεκαετία του '40, η ανάπτυξη ενός σταθερού, και οικονομικώς αποδοτικού σύστηματος, για να αποθηκεύσει τις ολογραφικές εικόνες (είτε κείμενο, ήχος, ή video) απασχόλησαν πολύ την καθαρή επιστημονική φαντασία.

Δεν είναι εκπληκτικό ότι οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα συνδέουν, την ολογραφική αποθήκευση στοιχείων με τη διάσημη σκηνή από το
"Star Wars," στη οποία ο Luke Skywalker παρακολουθεί ένα ολογραφικό μήνυμα από τον Obi-Wan Kenobi!
Εντούτοις, η ολογραφική αποθήκευση στοιχείων έχει εξελιχθεί μέσα από διάφορες γενεές οπτικών συστημάτων καταγραφής, συμπεριλαμβανομένου του CD και του DVD.

Η ολογραφική αποθήκευση είναι μια οπτική τεχνολογία που επιτρέπει σε 1 εκατομμύριο Bits δεδομένων να γραφτούν ή να διαβαστούν σε μια μόνο αναλαμπή του φωτός!
Παράλληλα χιλιάδες ολογράμματα μπορούν να αποθηκευτούν στην ίδια ακριβώς θέση μέσα σε όλο το βάθος του αποθηκευτικού μέσου!
Ακόμη η Ολογραφία σπάει τα όρια πυκνότητας της συμβατικής αποθήκευσης, με την υπέρβαση στην καταγραφή, όχι μόνο στην επιφάνεια, αλλά στο πλήρες βάθος του αποθηκευτικού μέσου!

Αντίθετα από άλλες τεχνολογίες που καταγράφουν ένα μόνο bit στοιχείων τη φορά, η Ολογραφία επιτρέπει σε 1 εκατομμύριο Bits στοιχείων να γραφτούν και να διαβαστούν παράλληλα με μια ενιαία λάμψη του φωτός. Αυτό επιτρέπει τα ποσοστά μεταφοράς να είναι σημαντικά υψηλότερα από τις τρέχουσες οπτικές συσκευές αποθήκευσης!
Συνδυάζοντας υψηλή πυκνότητα αποθήκευσης, γρήγορα ποσοστά μεταφοράς, με ανθεκτικά και αξιόπιστα, μέσα αποθήκευσης χαμηλότερου κόστους, κατάστησε την Ολογραφία για να γίνει μια ολοκληρωμένη επιλογή για την επόμενη γενιάς αποθήκευση, και των αναγκών διανομής υλικού.

Επιπλέον, η ευελιξία της τεχνολογίας επιτρέπει την ανάπτυξη μιας ευρείας ποικιλίας των ολογραφικών προϊόντων αποθήκευσης, που κυμαίνονται από τις φορητές συσκευές για τους καταναλωτές ως τα προϊόντα αποθήκευσης για την επιχείρηση.
Φανταστείτε 2GB δεδομένων σε ένα γραμματόσημο, 20 GB σε μία πιστωτική κάρτα, ή 200 GB σε έναν δίσκο!

Και αυτό είναι μόνο η αρχή!

- Διαβάστε το δεύτερο μέρος:
http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=8664
Εικόνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης