Θύμα της σκανδαλολογίας ο κλάδος της πληροφορικής

Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις. Θέματα προς συζήτηση.

Συντονιστές: Super-Moderators, Reporters

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27647
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Θύμα της σκανδαλολογίας ο κλάδος της πληροφορικής

Δημοσίευση από cordis » 05 Φεβ 2004 11:29

Η δημιουργία του μοναδικού Ελληνικού Τεχνολογικού Πάρκου, που αφορά, προς το παρόν, 134 μικρές, μεσαίες και μεγάλες εταιρείες Υψηλής Τεχνολογίας, με 6.000 εργαζόμενους, που είναι μέτοχοι στο φορέα υλοποίησης του, κινδυνεύει να πέσει θύμα των ημερών και της σκανδαλολογίας.

Το Τεχνολογικό Πάρκο, που θα αναπτυχθεί σε καθαρά Αγροτική Γη, στις Αφίδνες, από την πολυμετοχική εταιρεία Τεχνόπολη-Ακρόπολις και αφορά επένδυση 150 εκατομμυρίων Ευρώ, θα συμβάλλει στην αύξηση της απασχόλησης, στην εξωστρέφεια και σε πολλαπλές συνέργιες στο χειμαζόμενο σήμερα Κλάδο της Πληροφορικής.

Η προσπάθεια αυτή, βρέθηκε μέσα στην δίνη των καιρών και είτε από πλημμελή πληροφόρηση είτε από άλλη σκοπιμότητα, έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης που βασίζεται σε ψευδείς και κατασκευασμένες ειδήσεις και πυροτεχνήματα που με τον τρόπο που παρουσιάζονται, προσπαθούν να αποκρύψουν τα πραγματικά δεδομένα του έργου.

Αυτό που αποκρύπτουν είναι ότι:

1. Το σχέδιο προεδρικού διατάγματος, στο οποίο αναφέρονται, δεν αφορά αποχαρακτηρισμό γης προς χάριν της Τεχνόπολης, αλλά είναι το υπό επεξεργασία, διάταγμα της ΖΟΕ (Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου) Βόρειας Αττικής και αφορά το σύνολο των προβλεπόμενων χρήσεων γης όλης της Βόρειας Αττικής και περιλαμβάνει εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα, στο οποίο περιγράφονται οι επιτρεπόμενες χρήσεις γης.

2. Η έκταση που αφορά στην δημιουργία της Τεχνόπολης και που ανακριβέστατα αναφέρεται ως δάσος προς αποχαρακτηρισμό, είναι αγροτική γη εκτός σχεδίου πόλεως και ποτέ δεν είχε άλλο χαρακτηρισμό εκτός από αυτόν.

3. Ποτέ και από κανέναν η Τεχνόπολη-Ακρόπολις δεν ζήτησε τον αποχαρακτηρισμό δασικών εκτάσεων, αντιθέτως προβλέπει εμπλουτισμό, ανάπτυξη και απόδοση σε κοινόχρηστη χρήση 270 στρεμμάτων χώρων πρασίνου, περιπάτου, αναψυχής κλπ

4. Ποτέ η συγκεκριμένη έκταση, των 388 στρεμμάτων, δεν θεσμοθετήθηκε ως ζώνη προστασίας οποιασδήποτε μορφής, ούτε και οι γειτονικές της, και ποτέ δεν ανήκε, άρα και ποτέ δεν εξαιρέθηκε όπως ανακριβέστατα αναφέρεται, από καμία θεσμοθετημένη προστατευόμενη ζώνη, απέχει δε από το όριο του Δρυμού της Πάρνηθας τουλάχιστον 3 χιλιόμετρα και από το όριο του Natura 2000 τουλάχιστον 2 χιλιόμετρα. Το μόνο καθεστώς που ίσχυε πάντα, είναι το καθεστώς για την αγροτική γη εκτός σχεδίου πόλεως (ΠΔ 5/13.12.79, ΦΕΚ 707).

5. Προκύπτει σαφέστατα από τους τίτλους-παραχωρητήρια του Ελληνικού Δημοσίου, του 1926, στους ακτήμονες αγρότες (κληροτεμάχια), ότι η γη είναι γεωργική.

6. Ο Οργανισμός του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας, στην μελέτη χωροθέτησης για τις χρήσεις γης στην ΖΟΕ (Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου) Βόρειας Αττικής προτείνει την ανωτέρω περιοχή ως ζώνη Υψηλής Τεχνολογίας (Τεχνόπολη), κάτι που είχε κάνει αντίστοιχα και στην ΖΟΕ Μεσογείων στα Σπάτα, όπου χωροθέτησε τις ίδιες ακριβώς χρήσεις γης, σε 510 στρέμματα αμπέλια (αγροτική γη στο ίδιο ακριβώς καθεστώς με αυτή των Αφιδνών). Τότε επειδή δεν ήταν προεκλογική περίοδος και επειδή όλοι κατανοούν ότι η διαδικασία αυτή είναι η μόνη νόμιμη και θεσμικά διαθέσιμη για αλλαγή των χρήσεων γης, δεν υπήρξε οποιαδήποτε αντίρρηση στη ρύθμιση αυτή, η οποία ενεκρίθη και από το ΣτΕ, χωρίς παρατηρήσεις ή υποσημειώσεις.

7. Τα δημοσιεύματα και οι αναφορές στο ραδιόφωνο εμφανίζουν τις διάφορες ιδέες στελεχών, ως τελεσίδικες θεσμοθετημένες χρήσεις γης, παραγνωρίζοντας ή αποκρύπτοντας ότι το ΠΔ για την ΖΟΕ Βόρειας Αττικής και το ΠΔ για τον ορεινό όγκο (προσοχή όχι το δάσος) της Πάρνηθας, είναι πολύ σύνθετα θέματα και μελετώνται επί πολλά χρόνια καθώς αφορούν εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα, δεκάδες δήμους και κοινότητες και πάρα πολλές και διαφορετικές παραμέτρους που πρέπει να συνδυαστούν για να δώσουν βέλτιστο αποτέλεσμα.

8. Το «ιδιαίτερου φυσικού κάλους τοπίο», είναι στην πραγματικότητα ένα εγκαταλελειμμένο λατομείο αργίλου, εφαπτόμενο στην Εθνική Οδό και όχι δάσος και δεν παραχωρείται χαριστικά στην Τεχνόπολη-Ακρόπολις, αλλά αγοράστηκε από τον προηγούμενο ιδιόκτητη που ήταν η ΑΓΕΤ.

9. Η προσπάθεια ανέγερσης της Τεχνόπολης, που αποτελεί Εθνικό και όχι κομματικό στόχο, δεν αφορά έναν επιχειρηματία, δεν αφορά ορισμένες επιχειρήσεις, αλλά όλο τον Κλάδο της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών και θα πρέπει να υποστηρίζεται, λόγω της σημασίας της, από κάθε πολιτικό στέλεχος, καθώς έχει την υποστήριξη και από τους άμεσα ενδιαφερόμενους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η Κοινότητα Αφιδνών, με το Κοινοτικό της Συμβούλιο, ομόφωνα, και πέρα από πολιτικές τοποθετήσεις στηρίζει εγγράφως την προσπάθεια αυτή για χάρη της ανάπτυξης της Εθνικής Οικονομίας και της Περιοχής.

Η Διοίκηση του Πάρκου, ο Σύνδεσμος Εταιρειών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος, οι 134 (προς το παρόν) μέτοχοι-εταιρείες Πληροφορικής και οι 6000 εργαζόμενοι, σε αυτές, που θα στεγαστούν στην Τεχνόπολη, πιστεύουν ακράδαντα ότι κάθε καλόπιστος κριτής, μετά και τα ανωτέρω θα αντιληφθεί τη σκοπιμότητα του έργου, και το άδικο των επικριτών του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της «Τεχνόπολη-Ακρόπολις»
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
coder
Δημοσιεύσεις: 132
Εγγραφή: 28 Σεπ 2003 05:27

Θύμα της σκανδαλολογίας ο κλάδος της πληροφορικής

Δημοσίευση από coder » 05 Φεβ 2004 11:56

Πρέπει να το καταλάβουν όλοι σε αυτό το τόπο...

Η ευκαιρία της χώρας στη κοινωνία της γνώσης βασίζεται στους νέους ανθρώπους και πρέπει να βοηθηθούν αυτοί με πραγματικές διευκολύνσεις τόσο οικονομικές όσο φορολογικές ελαφρύνσεις ...

Στην αγγλία σου δίνουν το 100% αν πάς με καλό business plan εδώ σου δίνουν το 50% (πρόγραμμα νέας επιχειρηματικότητας) και μέχρι να πάρεις τα χρήματα (με τις γνωστές διαδικασίες τις ελληνικές) τα βάζεις όλα απο τη τσέπη σου....

Η λύση είναι περισσότερα χρήματα στις μικρομεσαίες και στους νέους ανθρώπους όσο προλαβαίνουμε πρίν διαφθειρούν και αυτοί απο τη σημερινή πραγματικότητα του λαδώματος και της διαφθοράς .... όσο για τεχνόπολις κτλπ αρκετά χρήματα δεν έβγαλαν οι μέτοχοι από το χρηματιστήριο ουσιαστικά χρησιμοποιώντας τεχνολογίες τρίτων χωρίς να έχουν δημιουργήσει κάτι ελληνικό ...


Νέος speaking .
Life is more than money and power, is about helping people as much as possible!

Απάντηση

Επιστροφή στο “Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης