Βοηθήστε στην θεραπεία κατά του καρκίνου!

Διάφορες σελίδες που ανακαλύψαμε και πιστεύουμε ότι ενδιαφέρουν και κάποιους άλλους.

Συντονιστής: Super-Moderators

Απάντηση
pistolguy
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: 15 Μάιος 2003 00:30

Βοηθήστε στην θεραπεία κατά του καρκίνου!

Δημοσίευση από pistolguy » 11 Δεκ 2003 04:36

Εικόνα

Βοηθήστε στην θεραπεία κατά του καρκίνου κατεβάζοντας το παρακάτω πρόγραμμα το οποίο εκμεταλλεύεται την επεξεργαστική ισχύ του υπολογιστή σας η οποία πάει χαμένη όταν δεν εκτελείται κάποια διεργασία που απαιτεί πολλούς πόρους. Το πρόγραμμα παίρνει κάποιο κομμάτι δεδομένων από την United Devices, το επεξεργάζεται, συγκεκριμένα προσπαθεί να ταιριάξει προσδέματα (ligands) με πρωτείνες ή κάτι τέτοιο, οι γιατροί ξέρουν καλύτερα. Μπορείτε να το βάλετε να τρέχει απλά σαν screensaver όποτε δεν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή. Για να έχουμε μια πιο μαζική προσπάθεια αν θέλετε μπορείτε να γραφτείτε στην ομάδα Poularia VS Cancer και ας συναγωνιστούμε τις υπόλοιπες ομάδες! Η ομάδα είναι καινούργια αλλά ελπίζουμε να μεγαλώσει.. :)

Τα βήματα είναι τα παρακάτω:

1) Αρχικά κατεβάστε το πρόγραμμα:
http://www.grid.org/download/gold/download.htm (1.8ΜΒ)

2) Μετά την εγκατάσταση του προγράμματος θα σας ζητηθεί να ρυθμίσετε κάποιες παραμέτρους και να γραφτείτε στην United Services. Το πρόγραμμα από μόνο του θα κατεβάσει ένα κομμάτι δεδομένων πάνω στα οποία θα γίνει επεξεργασία.

3)Ρυθμίστε σε ποιο project θέλετε να συμμετέχετε, καθώς σαν προεπιλεγμένο είναι το project κατά του καρκίνου αλλά και ένα project κατά του βιολογικού πολέμου που λέγεται πως έχει σχέση με τον αμερικανικό στρατό κλπ. Πολλοί δεν θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτό, οπότε πρέπει να αλλάξουν τις ρυθμίσεις τους.
Κάντε login στην σελίδα https://www.grid.org/services/home.htm
Πατείστε στο My Device Manager --> Profiles --> Default, επιλέξτε στο κάτω μέρος της σελίδας το project που θέλετε και πατήστε save.

4) Για να μπείτε στην ομάδα μας Poularia Vs Cancer πηγαίνετε στο:
http://www.grid.org/services/teams/team ... F52637657C και πατήστε Join This Team και κάντε login αν σας το ζητήσει μετά.


Μπορεί να φαίνεται κάπως πολύπλοκη η διαδικασία αλλά δεν είναι τόσο, και πιστεύω πως αξίζει τον κόπο, εκτός αν μας δουλεύουνε και προσπαθούν για άλλους σκοπούς, αν και δεν θέλω να το πιστεύω, πολλοί θα το έχουν ψάξει και κάτι θα είχε αποκαλυφθεί.

Αν δεν θέλετε το πρόγραμμα να ξεκινά όταν ανοίγετε τον υπολογιστή μπορείτε να πάτε στο Start --> Programs --> Startup να πατήσετε δεξί κλικ στο UD agent και να επιλέξετε delete για να το σβήσετε ή να το σύρετε εκτός του φακέλου Startup, στο desktop ή στα Programs.
Για να κάνετε παύση πατάτε το Snooze, το εικονίδιο με το φεγγαράκι, και το πρόγραμμα σταματά προσωρινά για όσο χρόνο έχετε καθορίσει στα Preferences. Για να το κλείσετε τελείως πατάτε exit από το εικονίδιο του προγράμματος στο system tray.


**Προαιρετικό πολύ χρήσιμο πρόγραμμα**
Κάθε φορά που τελειώνει η επεξεργασία ενός κομματιού (unit) δεδομένων (χρειάζονται περίπου 6 ώρες σε έναν P4 στα 2.4ΜHz) το πρόγραμμα κοιτάει αν υπάρχει σύνδεση με το internet ώστε να αποστείλει τα αποτελέσματα, αλλιώς σταματά. Το πρόγραμμα UD monitor που θα βρείτε εδώ: http://www.distributed.org.ru/?udmon δημιουργεί μια cache όπου μπορεί να αποθηκεύσει παραπάνω από ένα κομμάτια (units) για επεξεργασία, και να βάλει το πρόγραμμα να τα επεξεργάζεται το ένα μετά το άλλο και μόλις εσείς συνδεθείτε στο internet μπορείτε να στείλετε όλα μαζί τα αποτελέσματα. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να κάνει το PC shut down μετά από κάποιο save point (γίνεται save κάθε περίπου 15-20 λεπτά, κάποιες φορές αρκετά παραπάνω) καθώς και άλλες επιλογές. Το κατεβάζετε, το κάνετε unzip, τρέχετε το ud_mon.exe, επιλέγετε που έχετε εγκαταστήσει το UD Agent και από εδώ και πέρα τρέχετε το Agent μέσω του προγράμματος αυτού. Αν πάτε στο tab cache, επιλέγετε το Use cache, κάνετε δεξί κλικ στο κενό από κάτω και επιλέγετε New Slot.

Επεξήγηση των άλλων επιλογών που υπάρχουν στο tab cache αν κάνετε δεξί κλικ:
Switch : Επιλέγετε να γίνει επεξεργασία του συγκεκριμένου working unit (WU)
Run Oldest WU: Επεξεργάζεται το παλιότερο unit που έχετε κατεβάσει
Send/Receive: Στέλνει τα αποτελέσματα ενος unit όταν έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία του και καταβάζει ένα νέο στη θέση του.

Με τα Νew/Delete/Reset Slot δημιουργείτε/σβήνετε κλπ νέες θέσεις για units.

Στα settings του προγράμματος δεν χρειάζετε να αλλάξετε κάτι, αν θέλετε μπορείτε να ορίσετε τι θα κάνει το πρόγραμμα όταν έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία όλων των units, να κλείνει το PC για παράδειγμα. Αυτό καθορίζεται στην tab Cache Exhaustion, επιλέγεται τι θέλετε να γίνεται.

Τέλος υπάρχουν κάποιες χρήσιμες επιλογές που εμφανίζονται στο System Tray με δεξί κλικ, γράφει After Next Save και έχει διάφορα (Stop Client, Shut Down, klp.) . Επίσης σας δείχνει πόσος χρόνος έχει περάσει μετά από το τελευταίο save. Όταν γίνει το save είναι η κατάλληλη στιγμή αν θέλετε να διακόψετε το πρόγραμμα γιατί διαφορετικά ό,τι επεξεργασία έχει γίνει από το τελευταίο save και μετά θα χαθεί, πχ. oπότε μπορείτε να επιλέξετε Stop Client.

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Βοηθήστε στην θεραπεία κατά του καρκίνου!

Δημοσίευση από cdhyper » 11 Δεκ 2003 07:54

Το έχω ξανασυναντήσει αυτό στο παρελθόν και μου είχε κάνει εντύπωση. Έχω όμως μια απορία: Πώς συνδέεσαι στο δίκτυο των συνεργαζόμενων υπολογιστών; Μόνο όταν είσαι στο internet συμβαίνει αυτό ή πραγματοποιείται κάποια κλήση σε κάποια άλλη γραμμή. Κι αν συμβαίνει το δεύτερο, ποια είναι η χρέωση;
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

pistolguy
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: 15 Μάιος 2003 00:30

Βοηθήστε στην θεραπεία κατά του καρκίνου!

Δημοσίευση από pistolguy » 11 Δεκ 2003 13:28

Κανονικά μέσω internet συνδέεσαι, βασίζεται στην τεχνολογία των GRID , που έχει εφαρμογή κυρίως σε συστήματα παράλληλης επεξεργασίας. Το πρόγραμμα χρειάζεται να επικοινωνήσει μόνο για να κατεβάσει το working unit και μόλις θέλει να στείλει τα αποτελέσματα, μόλις έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία του unit. Το πρόσθετο προγραμματάκι που αναφέρω χρησιμεύει πολύ γιατί μπορεί να αποθηκεύσει πολλά working units, να τα επεξεργαστεί το ένα μετά το άλλο χωρίς να χρειάζεται να είναι συνδεδεμένο στο internet και όποτε θέλεις εσύ συνδέεσαι και στέλνεις όλα μαζί τα αποτελέσματα.

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Βοηθήστε στην θεραπεία κατά του καρκίνου!

Δημοσίευση από cdhyper » 11 Δεκ 2003 21:12

ωραίος, τώρα με τις dsl πιστεύω θα είναι πολύ καλύτερα γιατί πολλές ώρες τα πισιά θα κάθονται χωρίς να κάνουν κάτι χρήσιμο. Από θέμα ασφάλειας τι λέει;
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

pistolguy
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: 15 Μάιος 2003 00:30

Βοηθήστε στην θεραπεία κατά του καρκίνου!

Δημοσίευση από pistolguy » 12 Δεκ 2003 02:25

Το δίκτυο θεωρείται πολύ ασφαλές, για περισσότερες πληροφορίες:
http://www.grid.org/help/faq_security.htm

Απάντηση

Επιστροφή στο “Σελίδες που ανακαλύψαμε”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες