Τα Ransomware είδαν αύξηση κατά οκτώ φορές μέσα στο 2016

Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις. Θέματα προς συζήτηση.

Συντονιστές: Super-Moderators, Reporters

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27647
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Τα Ransomware είδαν αύξηση κατά οκτώ φορές μέσα στο 2016

Δημοσίευση από cordis » 29 Μάιος 2017 17:28

Το 2016 τα Ransomware είδαν αύξηση κατά οκτώ φορές (752 τοις εκατό) ως τρόπο επίθεσης, σύμφωνα με την Trend Micro.

Η εταιρεία εκτιμά ότι οι οικογένειες κακόβουλου λογισμικού που κρυπτογραφούν αρχεία, όπως η Locky και η Goldeneye, έφτασαν να βγάζουν 1 δισεκατομμύριο δολάρια το 2016.

Το 2016 ήταν η χρονιά κατά την οποία τα ransomware εδραιώθηκαν ως απειλή και ο κίνδυνος αυτός διατηρήθηκε και από τις πρόσφατες επιθέσεις του WannaCrypt και την τελευταία απειλή του Eternal Rocks, η οποία δεν έχει βρεθεί τρόπος να σταματήσει και συνεχίζει να αυξάνεται.

Η έκθεση της Trend Micro, Ransomware: Past, Present and Future (pdf), παρέχει μια χρήσιμη επισκόπηση της ιστορίας και της εξέλιξης του ransomware, από τις αρχές του στη Ρωσία το 2005/6 έως την ανάπτυξη της υπηρεσίας ransomware-as-a-service (RaaS ) ως επιχειρηματικό μοντέλο.

Το RaaS σημαίνει ότι ανειδίκευτοι απατεώνες μπορούν να νοικιάσουν τον κώδικα και την υποδομή που χρειάζονται για να εκτελέσουν επιθέσεις ransomware και να καρπωθούν τα κέρδη από αυτό.

Οι απατεώνες πίσω από τις επιθέσεις ransomware απευθύνονται γενικά σε οργανισμούς και όχι σε μεμονωμένους καταναλωτές, με την κρυπτογράφηση αρχείων κρίσιμων για τις επιχειρήσεις, όπως βάσεις δεδομένων, προκειμένου να προκαλέσουν τη μέγιστη ζημιά και να ασκήσουν τη μέγιστη μόχλευση για την εξασφάλιση πληρωμών.

Η έκθεση της Trend Micro ολοκληρώνεται με μια λίστα κορυφαίων συμβουλών για την προστασία από επιθέσεις ransomware. Πρόκειται κυρίως για τυποποιημένες συμβουλές σχετικά με την ανάγκη για την εκπαίδευση των χρηστών ενάντια στην απειλή του phishing. Ωστόσο δεν λείπουν και οι συμβουλές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που πρέπει να είναι συνήθειο. Πρέπει να λαμβάνονται τακτικά αντίγραφα των βασικών δεδομένων και των κρίσιμων αρχείων: θα πρέπει να ληφθούν τρία αντίγραφα, σε δύο διαφορετικές μορφές κι ένα μακρυά από το εταιρικό δίκτυο, σύμφωνα με τους ερευνητές της Trend Micro.

πηγή: http://www.theregister.co.uk/2017/05/24 ... re_trends/
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Απάντηση

Επιστροφή στο “Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες