Δημιουργία SEO platform

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα και διάφορα άλλα θέματα.

Συντονιστής: Super-Moderators

Απάντηση
nikolakis2
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 03 Μάιος 2006 11:16

Δημιουργία SEO platform

Δημοσίευση από nikolakis2 » 09 Μάιος 2015 19:54

Καλησπέρα σε όλους,

Θέλω την συμβουλή σας πάνω σε ένα θέμα.

Τα τελευταία χρόνια έχω ασχοληθεί ερασιτεχνικά με το SEO. Έχω χρησιμοποιήσει πολλαπλά εργαλεία και μεθόδους. Παρακολούθησα την άνοδο και την πτώση δημοφιλών τεχνικών όπως η χρήση web 2.0 properties, forum profiles, private blog/link networks και πολλών άλλων.

Έχοντας αρκετό ελεύθερο χρόνο ( :D ) και χρησιμοποιώντας την εμπειρία τόσων ετών σκέφτηκα να «δημιουργήσω» μια πλατφόρμα που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του SEO. Πρόκειται για μια web based πλατφόρμα δημιουργίας και διαχείρισης ιδιωτικών link networks. Καθώς όμως οι προγραμματιστικές μου γνώσεις είναι ελάχιστες αυτό που τελικά δημιούργησα είναι ένα λεπτομερέστατο mockup. Αυτό το mockup είναι μια στατική αναπαράσταση ενός λειτουργικού project καθώς είναι ακριβές μέχρι και την τελευταία του λεπτομέρεια και συνοδεύεται από γραφικά και εικονίδια έτοιμα προς χρήση.

Το πρόβλημα είναι ότι τα χρήματα που μπορώ να διαθέσω στην υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος είναι περιορισμένα (περίπου 1200 euro) και η αναζήτηση αξιόπιστων προγραμματιστών στο freelancer.com το μόνο που απέδωσε είναι χαμένος χρόνος, χρήμα, άπειρες συζητήσεις και μηδέν αποτέλεσμα.

Υπάρχει κάποιος τρόπος ή site που να σου επιτρέπει να συνεργαστείς με developers πάνω σε μια ισότιμη συμφωνία επωφελής εκμετάλλευσης του τελικού προϊόντος; Κάτι σαν μια πλατφόρμα που να σου επιτρέπει να ορίσεις τους όρους της συμφωνίας και την αναζήτηση του αντίστοιχου συνεργάτη; Υπάρχουν developers που θα τους ενδιέφερε μια τέτοια συμφωνία;

Αυτό που εγώ προσφέρω είναι ένα απόλυτο οπτικοποιημένο blueprint καθώς και έναν δικτυακό τόπο που θα προωθεί την εν λόγω πλατφόρμα (είναι ήδη έτοιμος).

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Άβαταρ μέλους
unseen1980
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: 20 Απρ 2015 11:23
Τοποθεσία: Ireland

Δημιουργία SEO platform

Δημοσίευση από unseen1980 » 15 Μάιος 2015 12:05

Αυτο που μαλλον που πρεπει να κανεις ειναι η δημιουργια μιας startup. Εκει θα προσπαθησεις να τραβηξεις ταλαντουχους προγραμματιστες σε ανταλλαγμα μεριδιο της εταιρειας.

nikolakis2
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 03 Μάιος 2006 11:16

Δημιουργία SEO platform

Δημοσίευση από nikolakis2 » 17 Μάιος 2015 01:13

Σε ευχαριστώ unseen1980 για την απάντηση,

Γνωρίζω ότι προσπαθώ να υλοποιήσω κάτι που είναι σχετικά πολύπλοκο χωρίς να διαθέτω τις απαραίτητες προγραμματιστικές γνώσεις. Διαθέτω μπόλικη φαντασία άλλα μάλλον δεν είναι αρκετή για τέτοιου είδους projects :D .

Θα συνεχίσω να ψάχνω για προγραμματιστή για λίγο καιρό ακόμα και στη συνέχεια σκοπεύω να απευθυνθώ σε freelancer communities. Δοκίμασα 2 φορές το freelancer.com με απογοητευτικά αποτελέσματα. Μπορείτε να μου προτείνεται κάποιες άλλες περισσότερο αξιόπιστες; Υπάρχει κάποια που συγκεντρώνει αρκετούς 'Έλληνες php/mysql backend developers?

Άβαταρ μέλους
unseen1980
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: 20 Απρ 2015 11:23
Τοποθεσία: Ireland

Δημιουργία SEO platform

Δημοσίευση από unseen1980 » 17 Μάιος 2015 21:22

Θελεις να μοιραστεις λιγο περισσοτερες πληροφοριες σχετικα με την ιδεα σου;

Προσπαθω να καταλαβω:

α)γιατι ειναι απογοητευτικα τα αποτελεσματα που ειχες με τους freelancer

β)γιατι διαλεξες php/mysql σαν stack του project σου χωρις οπως λες να εχεις τις απαραίτητες προγραμματιστικές γνώσεις.

nikolakis2
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 03 Μάιος 2006 11:16

Δημιουργία SEO platform

Δημοσίευση από nikolakis2 » 19 Μάιος 2015 17:05

Καλησπέρα unseen1980,

Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Έχεις δίκιο για το γεγονός ότι δεν αναφέρθηκα με περισσότερες λεπτομέρειες στο όλο project. Θ αναφερθώ σε αρκετές από αυτές στην περίπτωση που υπάρχει κάποιος που ενδιαφέρεται.

Όλοι όσοι έχετε ασχοληθεί με SEO θα γνωρίζεται την αναγκαιότητα της ύπαρξης links από αξιόπιστες πηγές προς το site σας. Μία από τις πιο αποτελεσματικές λύσεις σε αυτό τον τομέα υπήρξαν τα link networks (όπως το SAPE), τα οποία όμως σύντομα penaltαρίστηκαν από τη Google καθώς το inventory τους ήταν ορατό από όλους.

Η πλατφόρμα που σχεδιάζουμε δημιουργεί ιδιωτικά link networks. Σκεφτείτε το σαν ένα CMS που εγκαθίσταται σε οποιονδήποτε shared web hosting account και από εκεί έχετε πρόσβαση στο control panel της πλατφόρμας. Μέσα από το control panel παίρνεις έναν κωδικό που μπορείς να τον επισυνάψεις σε άλλους δικτυακούς τόπους (π.χ. σε ένα WordPress theme, σε ένα Joomla module, ή σε ένα Magento extension). Αυτομάτως αποκτάς πρόσβαση σε όλες τις σελίδες αυτού του site. Όλες οι σελίδες των sites στις οποίες πλέον υπάρχει αυτός ο κωδικός αποθηκεύονται στο inventory του control panel της πλατφόρμας. Σε όλες αυτές τις σελίδες μπορείς να δημοσιεύσεις links μέσω του control panel της πλατφόρμας.

Μέσα από το control panel μπορείς να να ταξινομήσεις τις σελίδες που θα ήθελες να δημοσιεύσεις links (Blacklists and Favorites sections), να δεις στατιστικά σχετικά με το inventory σου, να δημιουργήσεις νέα projects, να προσθέσεις links στις απομακρυσμένες σελίδες και να ορίσεις λεπτοιμερή schedules δημοσίευσης των links. Επίσης μέσα από μια μεγάλη ποικιλία φίλτρων μπορείς να αναζητήσεις τις σελίδες που θα ήθελες (Domain/Page PR, Platform, language, DMOZ dir inclusion, Alexa rank, Social activity, Text to code ratio κτλ).

Στο freelancer.com ανοίξαμε 2 projects. Το πρώτο πριν από περίπου 1 χρόνο. Ο προγραμματιστής (ο οποίος παρεμπιπτόντως είχε άψογο feedback) μας πήγαινε συνεχώς από αναβολή σε αναβολή, δεν μας έδειξε ουτε ένα demo. Και να πω ότι τον πιέσαμε; Δούλευε ήδη ένα χρόνο πάνω σε κάτι που αρχικά είχε υπολογίσει για 2 μήνες. Τα specifications τα είχαμε συζητήσει μάλιστα πριν του αναθέσουμε το project. Από δικαιολογίες δε άλλο τίποτα. Τι το έπαθε ατύχημα μας είπε, τι ότι πέθανε η γιαγιά του, τι το διαγνώστηκε με διαβήτη. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι ακούγαμε. Μετά από υπερβολικά πολύ υπομονή τερματίσαμε το project.

Πριν περίπου ένα μήνα ανοίξαμε ένα νέο project στο Freelancer.com. Δημοσιεύσαμε μία σύντομη περιγραφή του project και διατηρήσαμε τη δυνατότητα να αποστείλουμε όλες τις λεπτομέρειες και τα screens σε αυτούς που τελικά θα προκρίναμε.

Είχαμε bids στα πρώτα 5 δευτερόλεπτα. Γνωρίζω ότι αυτός ο χρόνος δεν επαρκεί ούτε καν για την ανάγνωση της περιγραφής του project. Είναι δυνατόν να λάβεις αυτούς τους developers στα σοβαρά; Είναι δυνατόν να λάβεις στα σοβαρά developers που έχουν αρνητικό ή ιδιαίτερα «καχύποπτο» (πολλαπλά μικρά projects από τους ίδιοθς και τους ίδιους) feedback;

Από τους 30 μόνο 1 έδειξε να έχει διαβάσει όντως την περιγραφή (το bidding του συνοδευόταν από σχόλιο σχετικό με την περιγραφή του project). Να φανταστείτε ότι από περίπου 30 bidders καταλήξαμε σε 5. Έστειλα σε αυτούς τους 5 zip file με τα αρχεία του project. 2 δεν έκαναν καν τον κόπο να το κατεβάσουν, πολύ δε περισσότερο να απαντήσουν. Με τους υπόλοιπους 3 συζητούσαμε για ημέρες. Οι συζητήσεις είτε διακόπηκαν ξαφνικά είτε μετά από 5-6 ημέρες ο bidder παραδέχτηκε ότι δεν ένιωθε 100% ικανός να το ολοκληρώσει. Ποιόν λοιπόν να διαλέξουμε από αυτούς;

Διαλέξαμε php/mysql γιατί είναι η πιο widespread πλατφόρμα. Όλοι οι shared web hosting accounts την υποστηρίζουν οπότε η πλατφόρμα θα μπορούσε να εγκατασταθεί επιτυχώς στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων.

Υπάρχουν Έλληνες προγραμματιστές που ενδιαφέρονται για ένα τέτοιο project; Αν κάποιος ενδιαφέρεται πραγματικά με μεγάλη μου χαρά μπορώ να του κοινοποιήσω περισσότερες λεπτομέρειες.

Φιλικά,
Νίκος

Άβαταρ μέλους
unseen1980
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: 20 Απρ 2015 11:23
Τοποθεσία: Ireland

Δημιουργία SEO platform

Δημοσίευση από unseen1980 » 22 Μάιος 2015 15:00

Καλησπερα φιλε Νικο,

Ειναι αρκετα αυτα που θα ηθελα να σχολιασω σαν developer σχετικα με την ιδεα σου αλλα δεν εχω το χρονο να γραψω αναλυτικα. Θα σου στειλω μηνυμα με το skype μου ωστε στην πρωτη ευκαρια να τα πουμε.

2-3 επιγραμματικα που θα με εκαναν προσωπικα να μην ασχοληθω:

1. Το ολο project ειναι σε gray area. Το 99% των professional web developers θελει να δουλευει σε project που να ειναι παντα συμφωνα με τους κανονες που θετουν οι μηχανες αναζητησεις. Πχ θα ηθελα να μπορω να το βαλω στο βιογραφικο μου και να εξηγησω με χαρα σε τι δουλεψα

2. Πολυπλοκοτητα, αυτο που περιγραφεις οπως τουλαχιστον εγω το αντιλαμβανομαι θελει αρκετα καλο σχεδιασμο για να κανει αυτο που ζητας. Μιλαω παντα για επαγγελματικη δουλεια με units tests κλπ.

3. Ρεαλιστικα ενας developer δεν μπορει να το κανει μονος του. Ισως καποιος full stack senior developer που πραγματικα να του αρεσει το project ωστε να εχει κινητρο και του δωσεις 10-12 μηνες σε πληρη απασχοληση. To ιδανικο θα ηταν μια ομαδα 3, front-end dev, back-end dev, architect.

4. Κοστος. Το ποσο που μπορεις να διαθεσεις μου φαινεται μικρο σε σχεση με αυτο που εχεις στο νου σου.

5.Κερδος. Θα αφιερωσει καποιος επαγγελματιας τοσο χρονο για να δημιουργησει μια τετοια πλατφορμα και μετα απλα να στην πουλησει; Πρεπει να υπαρχει μια συνεχεια, γιαυτο και παραπανω σου ειπα για startup.

Ο πρωτος κανονας για ενα mvp ειναι αυτος:
https://kunuk.files.wordpress.com/2014/ ... .png?w=400

Θα προτεινα να ξανασκεφθεις το project απο μηδενικη βαση και με τη βοηθεια ενος επαγγελματια προγραμματιστη και ενος whiteboard να το ξανασχεδιασεις.

Συγνωμη αν φαινεται οτι σε αποθαρυνω, δεν ειναι ο σκοπος μου αυτος.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα & Διάφορες Συζητήσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης