Σου έκλεψαν το κινητό; με το ΙΜΕΙ της συσκευής μπορείς να το μπλοκάρεις.

Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις. Θέματα προς συζήτηση.

Συντονιστές: Super-Moderators, Reporters

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27648
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Σου έκλεψαν το κινητό; με το ΙΜΕΙ της συσκευής μπορείς να το μπλοκάρεις.

Δημοσίευση από cordis » 24 Σεπ 2014 17:23

Τέθηκε σε εφαρμογή απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, από τις 26 Σεπτεμβρίου 2014, που υποχρεώνει τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να απενεργοποιούν κάθε κλεμμένη συσκευή, από την Παρασκευή, για τα κινητά που δηλώνονται ως κλεμμένα μέσω του μοναδικού αριθμού ΙΜΕΙ που έχει το κάθε κινητό.

Βάσει της απόφασης όποιος συνδρομητής δηλώσει ότι η συσκευή του έχει κλαπεί, τότε η εταιρεία θα την καθιστά ουσιαστικά άχρηστη απενεργοποιώντας την μέσω του κωδικού ΙΜΕΙ (International Mobile Equipment Identity- Διεθνής Κωδικός Κινητών Τηλεφώνων).

Με τον τρόπο αυτό τα κλεμμένα κινητά δεν θα μπορούν να μεταπωληθούν στην εγχώρια «μαύρη» αγορά, μιας και δεν θα ενεργοποιούνται με άλλη κάρτα SIM της ίδιας ή κάποιας άλλης εταιρείας. Απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή του μέτρου είναι η γνωστοποίηση του κωδικού ΙΜΕΙ της κλεμμένης συσκευής από τον συνδρομητή στον πάροχό του.

Ο κωδικός, ο οποίος αποτελεί την «ταυτότητα» της συσκευής καθώς περιλαμβάνει πληροφορίες για τον κατασκευαστή και το μοντέλο, μπορεί να εντοπιστεί:

1. στη συσκευασία της συσκευής
2. πατώντας τα πλήκτρα * # 06 # στη συσκευή
3. με σχετική εφαρμογή του λογισμικού της συσκευής
4. στις πληροφορίες της συσκευής από το menu των ρυθμίσεων

Για την απενεργοποίηση της συσκευής, οι συνδρομητές πρέπει αρχικά να δηλώσουν την κλοπή στην Αστυνομία και στη συνέχεια, να υποβάλουν στον πάροχό τους γραπτό αίτημα απενεργοποίησης της συσκευής, επισυνάπτοντας το αποδεικτικό της δήλωσης κλοπής. Κάθε εταιρεία που απενεργοποιεί τις κλεμμένες συσκευές των συνδρομητών της στο δίκτυό της, αναλαμβάνει ταυτόχρονα την ευθύνη να ενημερώνει σχετικά και τις υπόλοιπες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας οι οποίες οφείλουν να προχωρήσουν, επίσης, στην απενεργοποίηση των κλεμμένων συσκευών στα δίκτυά τους.

Σημειώνεται ότι ένα αίτημα απενεργοποίησης απορρίπτεται εάν ο δηλούμενος κωδικός ΙΜΕΙ δεν είναι έγκυρος σύμφωνα με τις σχετικές διεθνείς προδιαγραφές ή δεν έχει αποδοθεί από τον κατασκευαστή στη συσκευή, ώστε να την προσδιορίζει κατά μοναδικό τρόπο. Εφαρμόζοντας τη συγκεκριμένη υποχρέωση, η ΕΕΤΤ στοχεύει στην ενίσχυση της προστασίας του καταναλωτή έναντι του φαινομένου της κλοπής συσκευών κινητών τηλεφώνων.
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Απάντηση

Επιστροφή στο “Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης