Καλώς Ήλθατε στο Elxis CMS

Συζητήσεις για το Ελληνικό Elxis CMS

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Έχετε εμπειρία με το Elxis CMS;

Ναι
8
36%
Όχι
14
64%
 
Σύνολο ψήφων: 22

alou
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1374
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007 19:52
Επικοινωνία:

Καλώς Ήλθατε στο Elxis CMS

Δημοσίευση από alou » 06 Ιουν 2014 00:52

Επειδή δεν θεωρώ ότι είμαι μάου μάου και δε μου αρέσουν ούτε οι παρεξηγήσεις ούτε οι καραμέλες: δεν είχα ποτέ κάποια επαφή με το Elxis και είχα κάποιες εύλογες νομίζω απορίες. Πήρα λίγη απάντηση και περισσότερη στραβομάρα. Το γιατί δεν το καταλαβαίνω.

Καλή συνέχεια στην προσπάθεια guys.

alou
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1374
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007 19:52
Επικοινωνία:

Καλώς Ήλθατε στο Elxis CMS

Δημοσίευση από alou » 06 Ιουν 2014 07:52

(Καλό θα ήταν αντί να σβήσεις τα post, να έχεις το θάρος της γνώμης σου και να τα υποστηρίξεις.)

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Καλώς Ήλθατε στο Elxis CMS

Δημοσίευση από korgr » 06 Ιουν 2014 09:54

Είχα όλη την καλή διάθεση να το δοκιμάσω.
Ξεκίνησα την εγκατάσταση στον τοπικό server
Δυστυχώς δεν υποστήριζε Apache Aliases, έχω το http://localhost/clients/ [όπου clients= folder in external drive] και το έβαλα στο http://localhost/clients/elxis/
Μάλλον πρέπει να το αντιμετωπίσετε αυτό το θέμα.

Λέω οκ ας το δοκιμάσουμε στο root (htdocs)
Ολοκληρώνω την εγκατάσταση και επιχειρώ login στο admin
Δεν δέχεται τα στοιχεία που έδωσα.
Λέω μάλλον θα έκανα λάθος κάποιον χαρακτήρα στο password.
Σβήνω το configuration και επαναλαμβάνω την εγκατάσταση προσέχοντας ιδιαίτερα τι δίνω ως username και ως password.
Ξανά τίποτα, δεν τα δέχεται.
Πάω στη βάση και στον πίνακα users βλέπω ένα πεδίο [activation] που ήταν NULL
Το κάνω 1 μπας και παίζει κάτι με ενεργοποίηση.
Τίποτα. Επέμενε και κάπου εκεί ολοκληρώθηκε ο χρόνος που είχα διαθέσιμο να το ψάχνω...

Άβαταρ μέλους
jim_sdtv
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: 28 Δεκ 2008 14:09

Καλώς Ήλθατε στο Elxis CMS

Δημοσίευση από jim_sdtv » 06 Ιουν 2014 10:45

Πραγματικά, με την τελευταία τροποποίηση του πακέτου εγκατάστασης παρατήρησα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα...

Επί ευκαιρία... να αναφέρω πως κάθε site του elxis μπορεί να λειτουργήσει χωρίς τομέα διαχείρισης. Στην ουσία το περιβάλλον διαχείρισης είναι ένα αρχείο που αν σβηστεί δεν θα υπάρχει τρόπος κάποιος να μπει και να κάνει αλλαγές, και τα στοιχεία σύνδεσης διαχειριστή θεωρούνται άχρηστα μέχρι να ξανά τοποθετηθεί το συγκεκριμένο αρχείο. Αυτό βοηθάει περισσότερο στην ασφάλεια του site κι ιδιαίτερα σ` αυτούς που δεν ανανεώνουν συχνά το περιεχόμενό τους και θέλουν να έχουν κάπως το κεφάλι τους ήσυχο.

Κατά επέκταση ο φάκελος της διαχείρισης μπορεί να ονομαστεί oti-na-nai ξέροντας τη διαδρομή μόνο αυτός που διαχειρίζεται το site...

Φαντάζομαι πως ο Γιάννης θα ενημερωθεί και θα μας δώσει πληροφορίες για το πρόβλημα...

Άβαταρ μέλους
webgift
Δημοσιεύσεις: 50
Εγγραφή: 25 Απρ 2012 23:49
Επικοινωνία:

Καλώς Ήλθατε στο Elxis CMS

Δημοσίευση από webgift » 06 Ιουν 2014 13:07

Δεν καταλαβαίνω γιατί έχετε όλοι την διάθεση να αρπαχτείτε; Τα πράγματα είναι απλά δεν γουστάρετε κάτι/κάποιον; Φεύγετε. Το γουστάρετε; Μένετε να κάνουμε ένα διάλογο. Αυτό ισχύει για όλους είτε είναι στην κοινότητα είτε όχι.
Προσωπικά χαίρομαι που υπάρχουν και άλλες Ελληνικές προσπάθειες. Εύχομαι να συνεχίσουν να υπάρχουν παρά των συγκυριών που έχουμε.
Ελάτε λοιπόν να κάνουμε έναν εποικοδομητικό ή πηγαίνετε να βγάλετε τα μάτια σας αλλού.

@korgr επιστρέφουμε το πεδίο Activation στο Null δεν είναι 0, 1. Επίσης για να πάρεις κωδικό καινούργιο στο Elxis χρησιμοποιεί έναν σύνθετο αλγόριθμο όπου για κάθε ιστότοπο βγάζει νέο.

Ανοίγεις το προκαθορισμένο template και μετά το body γράφεις:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php var_dump&#40;eFactory&#58;&#58;getElxis&#40;&#41;->obj&#40;'crypt'&#41;->getEncryptedPassword&#40;'123456'&#41;&#41;; ?>
Περνάς το string που επιστρέφει η μέθοδος στην βάση σου στο πεδίο pword και ελέγχεις. Αν έχεις ενεργοποιήσει τα Friendly URLs τότε θα πρέπει να φτιάξεις το .htaccess με τα κατάλληλες γραμμές ενεργοποιημένες ή/και τροποποιημένες.

Ενημερώνω το πάνελ για να το κοιτάξουμε διεξοδικά.
Σε ευχαριστώ @korgr για τον χρόνο σου.

Άβαταρ μέλους
jim_sdtv
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: 28 Δεκ 2008 14:09

Καλώς Ήλθατε στο Elxis CMS

Δημοσίευση από jim_sdtv » 06 Ιουν 2014 16:04

Φίλε μου, ο korgr δεν έχει ξεχάσει τα στοιχεία σύνδεσης αλλά δεν μπορεί να εισέλθει στο λογαριασμό του με τα στοιχεία που έδωσε στην εγκατάσταση. Κάνε μια δοκιμή νέας εγκατάστασης με το δημοσιευμένο αρχείο για να το ελέγξεις...

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Καλώς Ήλθατε στο Elxis CMS

Δημοσίευση από korgr » 06 Ιουν 2014 16:56

jim_sdtv έγραψε:Φίλε μου, ο korgr δεν έχει ξεχάσει τα στοιχεία σύνδεσης αλλά δεν μπορεί να εισέλθει στο λογαριασμό του με τα στοιχεία που έδωσε στην εγκατάσταση. Κάνε μια δοκιμή νέας εγκατάστασης με το δημοσιευμένο αρχείο για να το ελέγξεις...
Ακριβώς!

Άβαταρ μέλους
webgift
Δημοσιεύσεις: 50
Εγγραφή: 25 Απρ 2012 23:49
Επικοινωνία:

Καλώς Ήλθατε στο Elxis CMS

Δημοσίευση από webgift » 06 Ιουν 2014 18:27

Πιθανότατα έχετε βάλει μη αποδεκτούς χαρακτήρες στο password. Ο installer του 4.1 είναι μία χαρά τον δοκίμασα ξανά πριν από 10 λεπτά ειδικά για αυτόν τον λόγο. Αποδεκτοί χαρακτήρες είναι οι λατινικοί αλφαριθμητικοί (a-z, Α-Ζ, 0-9) και τα σύμβολα _ - ! @

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Καλώς Ήλθατε στο Elxis CMS

Δημοσίευση από korgr » 06 Ιουν 2014 19:09

user: notis
pass: wpodydemo_

Έκανα δύο φορές install και τις δύο φορές είχα το ίδιο πρόβλημα.
Δεν υπάρχει θέμα όμως μην ασχολείστε ιδιαίτερα, απλά να έβλεπα λίγο το backend ήθελα.
Νομίζω πιο κρίσιμο είναι να δείτε γιατί δεν δέχεται τα apache aliases.
Στο συγκεκριμένο περιβάλλον έχω εγκαταστήσει χωρίς πρόβλημα εκτός από το δικό μας CMS και τα Joomla, WP, Drupal.
Μόνο το δικό σας αγνόησε το path http://localhost/clients/ και προσπαθούσε να τα βρει όλα στο http://localhost/ με αποτέλεσμα να μην φορτώνει ούτε τα images ούτε τα css/js κατά το installation

Άβαταρ μέλους
webgift
Δημοσιεύσεις: 50
Εγγραφή: 25 Απρ 2012 23:49
Επικοινωνία:

Καλώς Ήλθατε στο Elxis CMS

Δημοσίευση από webgift » 06 Ιουν 2014 19:19

Το πιάνουν ώρες ώρες τα δικά του :) 2 τελευταία πράγματα αν μπορούσες να κοιτάξεις γιατί μου φαίνεται περίεργο:

1. Μετονόμασες το αρχείο htaccess.txt σε .htaccess και βεβαιώθηκες ότι είναι σωστά οι παρακάτω γραμμές στο αρχείο;

Κώδικας: Επιλογή όλων

RewriteEngine On
RewriteBase /clients/
2. Τέλος στην μεταβλητή URL στο αρχείο configuration.php βεβαιώθηκες ότι έχεις τον σύνδεσμο:

Κώδικας: Επιλογή όλων

private $URL = 'http&#58;//localhost/clients';
Ευχαριστώ για τον χρόνο σου.

Άβαταρ μέλους
jim_sdtv
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: 28 Δεκ 2008 14:09

Καλώς Ήλθατε στο Elxis CMS

Δημοσίευση από jim_sdtv » 06 Ιουν 2014 19:34

Μήπως το πρόβλημα είναι η κάτω παύλα γιατί κι εγώ τη χρησιμοποίησα. Το αποτέλεσμα πάντως ήταν να μην εισέλθω στο σύστημα με τα στοιχεία που έδωσα στην εγκατάσταση.

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Καλώς Ήλθατε στο Elxis CMS

Δημοσίευση από korgr » 06 Ιουν 2014 20:33

Όταν προσπαθώ να εγκαταστήσω στο http://localhost/clients/elxis
Βλέπω αυτό που επισυνάπτω.
Configuration δεν έχει δημιουργηθεί ακόμα και το link Continue με πάει στο http://localhost/

Έκανα και μια τρίτη προσπάθεια εγκατάστασης στο http://localhost/elxis με
user: notis
pass: wpodydemo (χωρίς unserscore αυτή τη φορά)

Αποτέλεσμα το ίδιο
Δεν με αναγνωρίζει ως διαχειριστή.
Επίσης έβγαλε μήνυμα πως δεν μπορεί να κάνει rename το htaccess.txt αλλά το είχε κάνει μια χαρά rename σε .htaccess

Ακόμα, όταν επιχείρησα να κάνω login από την φόρμα του front-end με πετάει στο http://localhost/

Ελπίζω να σας φανούν χρήσιμα.

ΥΓ Χαίρομαι κι εγώ να βλέπω αμιγώς ελληνικές προσπάθειες στα CMS!
Συνημμένα
Untitled-1.png

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Καλώς Ήλθατε στο Elxis CMS

Δημοσίευση από korgr » 06 Ιουν 2014 20:45

Δοκίμασα να βάλω στη βάση το encrypted "123456" αλλά πάλι δεν με συνδέει
Μάλλον είναι θέμα version php? mysql?

Η PHP μου: PHP Version 5.4.7 με encrypt enabled ( v2.5.8 )
Η MySQL μου: 5.0.10

Τρέχω XAMPP 1.8.0 σε Windows 8.1 64bit (Ι7, 6Gb RAM)

Άβαταρ μέλους
DataHellas
Δημοσιεύσεις: 39
Εγγραφή: 24 Μάιος 2005 08:57
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Καλώς Ήλθατε στο Elxis CMS

Δημοσίευση από DataHellas » 06 Ιουν 2014 22:03

Είπα ότι δεν θα ξανά-απαντήσω γιατί ήρθα εδώ να πούμε δύο πράγματα και να βοηθήσουμε και αντιμετωπίστηκα άσχημα. Επειδή με κάλεσαν στο παρόν θέμα θα κάνω μία και μόνη εξαίρεση για να απαντήσω.

Η εγκατάσταση του Elxis σε υπό-φάκελο δεν συστήνεται, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει πρόβλημα να δουλέψει εκεί. Αντί των υπό-φακέλων συστήνεται η χρήση virtual hosts που είναι πάρα πολύ εύκολο να φτιάξετε στην τοπική σας εγκατάσταση. Video tutorial εδώ.

Το Elxis κατά την εγκατάσταση ανιχνεύει την τρέχουσα url και την βάζει στο configuration.php. Από το screenshot που ανέβασες φαίνεται ότι αυτή η ανίχνευση στην περίπτωσή σου έγινε λάθος, δεν ξέρω γιατί, πρέπει να έχω πρόσβαση στον τοπικό σου σερβερ για να το δω. Άνοιξε το configuration.php και βάλε:

private $URL = 'http://localhost/clients/elxis';

Επίσης ενεργοποίησε τις sef urls:
private $SEF = 1;

Μετονόμασε το htaccess.txt σε .htaccess και βάλε:
RewriteBase /clients/elxis

Λογικά το site πρέπει να δουλεύει ΟΚ τώρα. Βεβαιώσου πως οι inner.php urls δουλεύουν (χρειάζονται στις εσωτερικές λειτουργίες):
http://localhost/clients/elxis/inner.php/user/

Δεν μπορώ να ξέρω από εδώ γιατί δεν συνδέεσαι ως διαχειριστής. Πιθανότατα δεν φταίει το password αλλά το session ή τα cookies δεν περνούν το validation ασφαλείας του Elxis. Browser plugins και antivirus μπορούν να προκαλέσουν τέτοια προβλήματα αν αλοιώνουν την υπογραφή του browser. Δοκίμασε με firefox ή/και από άλλο pc. Επίσης δοκίμασε να αλλάζοντας το SESSION_MATCHBROWSER στο configuration.php σε αυτό:

private $SESSION_MATCHBROWSER = 0;

Μπορείς επίσης να ενεργοποιήσεις όλα τα logs στο Elxis και να δεις αν παράγεται κάποιο σφάλμα:
private $ERROR_LOG = 3;

Τα logs αποθηκεύονται στο φάκελο repository/logs/

Για περισσότερα πρέπει να κάνω debug στην τοπική σου εγκατάσταση.

Παρακαλώ μη με ρωτήσετε κάτι άλλο, δεν θα απαντήσω. Καλή επιτυχία.

Άβαταρ μέλους
jim_sdtv
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: 28 Δεκ 2008 14:09

Καλώς Ήλθατε στο Elxis CMS

Δημοσίευση από jim_sdtv » 06 Ιουν 2014 22:19

Να κάτι που δε το περίμενα... korgr φαντάζομαι χρησιμοποίησες Google Chrome για την είσοδο; Τοπικά δεν μπορώ να συνδεθώ με Google Chrome ενώ όλα είναι κανονικά με Mozilla Firefox... δοκίμασέ το χωρίς να κάνεις καμιά αλλαγή!

Σ` ευχαριστούμε Γιάννη για τη διαφώτιση...

Απάντηση

Επιστροφή στο “Elxis CMS”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης