Όταν η Τσιγκουνιά - Γυφτιά δημιουργούν 'διένεξη/conflict' στα Windows....

Προβλήματα που αντιμετωπίζουμε χρησιμοποιώντας τα Windows και τα προγράμματά τους. Νέα & ειδήσεις.

Συντονιστές: Super-Moderators, Software & Hardware Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3757
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

Όταν η Τσιγκουνιά - Γυφτιά δημιουργούν 'διένεξη/conflict' στα Windows....

Δημοσίευση από DGeorge » 06 Μάιος 2014 10:19

Πολλή Καλημέρα σε όλη την καλή παρέα. :D
Ενώ το συμβάν έχει να κάνει με Windows 8.1, το Θέμα αφορά Windows από XP και μετά.
Έτσι... Σας φέρνω χτεσινή εμπειρία μου στη δουλειά:

Ως μακράν σχετικότερο με Hardware-Software Η/Υ, στην Εταιρεία, όπου εργάζομαι, μ' έχουν τοποθετήσει ως IT.
Ενώ έχω δηλώσει Φυσικός και -ίσως- Heavy User (αλλά Όχι Πληροφορικάριος), επειδή τα χέρια μου 'πιάνουν' στο Hardware, ενώ έχω ξελασπώσει καταστάσεις με ελιγμούς-μαϊμουδιές (Software, Hardware), θεώρησαν καλό να με βαφτίσουν/τοποθετήσουν IT.

Όλα αυτά τα γράφω, ως πρόλογο, για να γίνει κατανοητό, ότι δεν είμαι επαγγελματίας IT.

Στην Εταιρεία λοιπόν έχει εγκατασταθεί ένα Domain-Δίκτυο, ενώ εξακολουθούν και υπάρχουν κάποια workgroups, απομεινάρια παλιών καταστάσεων.

Με φωνάζουν λοιπόν, τ' αφεντικά, χτές, για να εγκαταστήσω ένα Office 2010 σε κάποιο φρεσκο-αγορασμένο Laptop (η μάρκα -εδώ- δεν μας αφορά) με Windows 8.1 επάνω του.
Μας είχαν φέρει από την Microsoft μία πολλαπλή εγκατάσταση (για πολλές άδειες) και την είχαν βάλει, σε κάποιον από τους Servers του Domain.

Παίρνω το Laptop, μπαίνω στο δίκτυο και βλέπω ότι ανήκει σε κάποιο workgroup.
Το PC μου (Windows XP Prof SP3), επίσης ανήκει σε κάποιο workgroup, αλλά μπορεί ανετότατα και συνδέεται με κάθε PC (και προφανώς και Server) του Domain.
Αντίθετα, όμως, το Laptop (ενώ έμπαινε στο δίκτυο) δεν έβλεπε τον Server, όπου υπήρχε η 'εγκατάσταση' του Office 2010, και -προφανώς- δεν γινόταν δουλειά.
Προσπάθησα να 'βγάλω' το Laptop από το workgroup του και να το βάλω στο Domain, αλλά η επιλογή 'Domain' ήταν θολή, και -προφανώς- δεν μπορούσα να την επιλέξω.
........Έβλεπα κάποιο μηνυματάκι, ότι "Με αυτή την έκδοση των Windows δεν μπορείτε να συνδεθείτε με Domain" :lol: , αλλά δεν πήγε ο Νους μου εκεί, όπου ο Πληροφορικάριος θα έβλεπε με τη μία!.... Η άγνοιά μου και η απειρία μου με καθυστέρησαν!!!!.... Νόμισα, ότι ήταν πρόβλημα των ίδιων των Windows 8.1!

Μέχρι που θυμήθηκα αυτόν που εγκατέστησε το Domain-Δίκτυο στην Εταιρεία. (Τότε ακόμα είχαμε XP και VISTA) Έβαλε τ'αφεντικά και άλλαξαν οποιεσδήποτε εκδόσεις HOME σε -τουλάχιστον- Professional (αν όχι ανώτερες). Όπως μου έλεγε -τότε-χαρακτηριστικά- τα Δίκτυα-Domain μπορούν να λειτουργήσουν -τουλάχιστον- με Professional εκδόσεις, επειδή διέθεταν κάποιες υπηρεσίες (services), που δεν υπήρχαν σε HOME εκδόσεις.

(Ένεκα και ψιλοάσχετος από Windows 8.1) Επειδή δεν έβλεπα στο 'περί Windows' παράθυρο πληροφορίες για την έκδοση των 8.1, μπαίνω Internetικά στη Microsoft για να μάθω πληροφορίες.
Εκεί μου 'σκάσανε το παραμύθι' ότι διατίθενται τρεις εκδόσεις των 8.1.... Η απλή (σκέτο καλαμάκι), η professional (απλό τυλιχτό), και η ultimate (τυλιχτό με απ'όλα).
Στην απλή δεν αναφέρεται έκδοση! Αντίθετα αναφέρεται στις ανώτερες (π.χ. pro για την professional)
Έτσι, δεν έβλεπα έκδοση, διότι το φρεσκο-αγορασμένο Laptop, το πήραμε -προφανώς- από προσφορά, με βασικά/υποβαθμισμένα Windows, χωρίς να μας ενδιαφέρει αν κάνει για Δίκτυα-Domain, ή Όχι!
Βρήκα τρόπο, μέσω ενός παλιού Server (που διατηρούσε τα workgroups) και έκανα την εγκατάσταση του Office 2010. Το ενεργοποίησα.... Κι όλα καλά!!!
Όταν ανέφερα ότι το Laptop δεν συνδέεται κανονικά στο δίκτυο, λόγω υποβαθμισμένων Windows 8.1, και ότι ο IT χρειάζεται -τουλάχιστον- κάποια σεμινάρια για επιμόρφωση.... Οι μάγκες σφύριζαν αδιάφορα! :whistle: :whistle:

Τι μπορεί -άραγε- να κάνει η Microsoft, όταν θέλεις να πετάξεις καβάλα σε χάρτινη σαΐτα; :question: :question:
Δεν μπορείς να υποβαθμίζεις το υλικό της Εταιρείας σου (αυτής που ταΐζει το αυτοκίνητο πολυτελείας σου-και όχι μόνο), ενώ για την Κ@ύλ@ σου να παίρνεις πανάκριβο -πουλμουρ- που δεν ξέρεις και να χειριστείς!!!!!
Ακόμα κι η Τσιγκουνιά έχει όρια... Μετά από αυτά αρχίζει η Γυφτιά "Πουλήσει παιδί, πάρει Datsun!".

Απάντηση

Επιστροφή στο “Windows Software Guide”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες