Εχω 2-3 θεματακια με τον κωδικα στο μπλογκ μου.

θέματα που αφορούν τον Blogger.com (Blogspot) και τα blogs που κάνουν hosting στην πλατφόρμα αυτή.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Jimbo
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: 06 Ιαν 2014 17:51

Εχω 2-3 θεματακια με τον κωδικα στο μπλογκ μου.

Δημοσίευση από Jimbo » 06 Ιαν 2014 18:28

Καλησπερα σε ολη την κοινότητα.
Ονομαζομαι Δημητρης και αποφασισα να κανω ενα μπλογκ για το ψαρεμα.
Στην δημιουργια του ομως εχω βρει καποια σκαλωματα που δεν μπορω να τα λυσω απο μονος μου μιας και οι γνωσεις μου πανω ατο αντικειμενο και τα φτωχα αγγλικα μου δεν με βοηθανε.
Οποτε πηρα την αποφαση να σας γραψω εδω.
Να ξεκαθαρισω οτι το template του blog ειναι ενα ετοιμο απο τα free που κυκλοφορουν
παμε λοιπον στα θεματακια μου


Το 1ο προβλημα ειναι οτι ενω βαζω τα Logo στο σωστο μερος
Εικόνα

οταν κανω resize το browser ειτε πεφτουν το ενα πανω στο αλλο ειτε αλλαζουν θεση
Εικόνα

To 2ο προβλημα ειναι οτι εχω βαλει ενα pop up για την σελιδα στο facebook και οταν σκαει το pop up το navigation bar δεν μενει πισω.
Εικόνα

και το 3ο προβλημα ειναι οτι για καποιο λογο το template εχει απενεργοποιημενα τα bold και τα italic οταν κανω αναρτησεις, ενω εγω τα χρειαζομαι.

παμε τωρα στους κωδικες.
οι εικονες ειναι στην διαταξη σε κουτακι html/javascript και ο κωδικας τους ειναι
<p>
<a href="http://wild-fish.blogspot.gr/">
<img src="http://i153.photobucket.com/albums/s214 ... daf0df.png" width="180" height="180"
style="position: Absolute; top: 8px; left: 120px;"
/></a></p>
-----------------------------

<p>
<a href="http://wild-fish.blogspot.gr/">
<img src="http://i153.photobucket.com/albums/s214 ... d9afc0.png"
width="70" height="140"
style="position: absolute; top: 5px; left: 1050px;"
/></a></p>

Τον κωδικα του template θελετε να τον ποσταρω ολοκληρο η καποιο κομματι του?
Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων

Άβαταρ μέλους
giannis17
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1215
Εγγραφή: 06 Ιαν 2005 19:50
Τοποθεσία: Παγκράτι - Αθήνα
Επικοινωνία:

Εχω 2-3 θεματακια με τον κωδικα στο μπλογκ μου.

Δημοσίευση από giannis17 » 07 Ιαν 2014 14:10

Γιατί τα styles μέσα στα tag...
Γιατί χρησιμοποιείς paragraphs για να τοποθετήσεις εικόνες...
Εικόνα

Χωρίς εμφωλευμένα div και σωστό css δεν πρόκειται να κάνεις δουλειά.
"There is only one problem with common sense; it’s not very common."
&#8211; Milt Bryce

Άβαταρ μέλους
Insurer
Δημοσιεύσεις: 391
Εγγραφή: 13 Απρ 2009 21:40
Τοποθεσία: Ακροκεραύνεια

Εχω 2-3 θεματακια με τον κωδικα στο μπλογκ μου.

Δημοσίευση από Insurer » 07 Ιαν 2014 14:16

Δώσε μας ενα url να δούμε την σελίδα σου online. Το μενου είναι θέμα css πάντως

Jimbo
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: 06 Ιαν 2014 17:51

Εχω 2-3 θεματακια με τον κωδικα στο μπλογκ μου.

Δημοσίευση από Jimbo » 07 Ιαν 2014 16:15

giannis17 έγραψε:Γιατί τα styles μέσα στα tag...
Γιατί χρησιμοποιείς paragraphs για να τοποθετήσεις εικόνες...
Χωρίς εμφωλευμένα div και σωστό css δεν πρόκειται να κάνεις δουλειά.
Δεν ξερω τι ειναι τα paragraphs το εκανα copy paste απο εναν αλλο που ειχε τον κωδικα γιατι ηθελα να ανεβασω μια φωτογραφια.
Τεσπα το θεμα του logo λυθηκε εν μερη.

το blog ειναι αυτο.
http://wild-fish.blogspot.gr/
το κανω δημοσιο για να το δειτε και σε κανα 2 μερες θα το ξανακατεβασω γιατι ειναι υποεξεργασια ακομα.

Άβαταρ μέλους
lefta4klik
Δημοσιεύσεις: 191
Εγγραφή: 08 Ιαν 2013 18:51
Επικοινωνία:

Εχω 2-3 θεματακια με τον κωδικα στο μπλογκ μου.

Δημοσίευση από lefta4klik » 07 Ιαν 2014 16:26

Το wildfish.gr αν το θες κατοχύρωσε το για να μην στο πάρουν για να στο πουλήσουν

Jimbo
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: 06 Ιαν 2014 17:51

Εχω 2-3 θεματακια με τον κωδικα στο μπλογκ μου.

Δημοσίευση από Jimbo » 07 Ιαν 2014 17:24

lefta4klik έγραψε:Το wildfish.gr αν το θες κατοχύρωσε το για να μην στο πάρουν για να στο πουλήσουν
ηδη εχω κανει κινηση

Άβαταρ μέλους
lefta4klik
Δημοσιεύσεις: 191
Εγγραφή: 08 Ιαν 2013 18:51
Επικοινωνία:

Εχω 2-3 θεματακια με τον κωδικα στο μπλογκ μου.

Δημοσίευση από lefta4klik » 07 Ιαν 2014 19:25

είναι ελεύθερο ακόμα πάντως

Jimbo
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: 06 Ιαν 2014 17:51

Εχω 2-3 θεματακια με τον κωδικα στο μπλογκ μου.

Δημοσίευση από Jimbo » 09 Ιαν 2014 15:38

Λοιπον τα 2 προβληματα τα έλυσα.
Μου μενει μονο το προβλημα με τα bold και τα ιταλιψ που ειναι απενεργοποιημενα.

Για την ιστορια.
Το θεμα με τα logo poy αλλαζαν θεση το ελυσα ως εξης.
τα εκανα μια εικονα με πλατος 1058pixel και του ορισα μετα
left: 50%;
margin-left: -519px; <--<< το μισο της εικονας δηλαδη.
Το θεμα με την μπαρα το ελυσα αφαιροντας την παραμετρο z-index που ειχε στον κωδικα της.
αν μπορειτε βοηθηστε με με τα bold και τα italic.
ευχαριστω

Άβαταρ μέλους
Insurer
Δημοσιεύσεις: 391
Εγγραφή: 13 Απρ 2009 21:40
Τοποθεσία: Ακροκεραύνεια

Εχω 2-3 θεματακια με τον κωδικα στο μπλογκ μου.

Δημοσίευση από Insurer » 09 Ιαν 2014 15:51

Με ποιον τρόπο βάζεις τα bold και τα italic?

Jimbo
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: 06 Ιαν 2014 17:51

Εχω 2-3 θεματακια με τον κωδικα στο μπλογκ μου.

Δημοσίευση από Jimbo » 09 Ιαν 2014 16:51

εχω προσπαθησει και με το εικονιδιο στον editor της αναρτησης και με κωδικα. τα εχει καπως απενεργοποιημενα το template. την ιδια ερωτηση εχω κανει και στην ''βοηθεια'' του blogger και μου ειπε ενας να κοιταξω στο Reset CSS κομματι που εχει ο κωδικας... αλλα δεν καταλαβαινω τιποτα

Άβαταρ μέλους
Insurer
Δημοσιεύσεις: 391
Εγγραφή: 13 Απρ 2009 21:40
Τοποθεσία: Ακροκεραύνεια

Εχω 2-3 θεματακια με τον κωδικα στο μπλογκ μου.

Δημοσίευση από Insurer » 09 Ιαν 2014 23:12

Η σελίδα σου δεν είναι online για να την δω

Άβαταρ μέλους
changlee
Δημοσιεύσεις: 388
Εγγραφή: 13 Φεβ 2005 00:46
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Εχω 2-3 θεματακια με τον κωδικα στο μπλογκ μου.

Δημοσίευση από changlee » 12 Δεκ 2014 10:12

Η λύση είναι κλασσικά στο CSS. Την δοκίμασες;
Τεχνολογική Ανάπτυξη (1μ.Χ. - 1975) = Τεχνολογική Ανάπτυξη (1975 - Σήμερα)

Μπορείτε να με βρείτε στην κατασκευή ιστοσελίδων BLB.gr | Δωρεάν διαφήμιση επιχείρησης

Απάντηση

Επιστροφή στο “Blogspot.com - Blogger”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες