Flexigrid από μενού

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Intefix
Δημοσιεύσεις: 187
Εγγραφή: 22 Σεπ 2007 16:21
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Flexigrid από μενού

Δημοσίευση από Intefix » 28 Δεκ 2013 10:02

Καλημέρα σας και χρόνια πολλά...
Σε μια web εφαρμογή χρησιμοποιώ το Flexigrid για να τραβάω δεδομένα από πίνακες η views. Επειδή έχω αρκετούς το έχω κάνει δυναμικό...δημιουργεί το json από τα σχόλια των πινάκων κλπ.
Πως Θα καλώ το ίδιο PHP αρχείο(πχ search.php) μέσω javascript να θα του στέλνω με post 2,3 παραμέτρους (πχ table_name, label, single_select, etc) που θα αλλάζουν κάθε φορά;

Άβαταρ μέλους
burnmind
Script Master
Δημοσιεύσεις: 954
Εγγραφή: 26 Σεπ 2009 02:14
Τοποθεσία: UK
Επικοινωνία:

Flexigrid από μενού

Δημοσίευση από burnmind » 28 Δεκ 2013 16:32

Αφού ούτως η άλλως χρησιμοποιείς jQuery, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την post method.

Intefix
Δημοσιεύσεις: 187
Εγγραφή: 22 Σεπ 2007 16:21
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Flexigrid από μενού

Δημοσίευση από Intefix » 28 Δεκ 2013 17:48

burnmind έγραψε:Αφού ούτως η άλλως χρησιμοποιείς jQuery, ....
Σωστό...έτσι κάπως έχω προχωρήσει..

Κώδικας: Επιλογή όλων

$.post('/search.php', 
	{ 
	key1: 'value1', 
	key2: 'value2',
	key3: 'value3', 
	key4: 'value4',
	key5: 'value5', 
	key6: 'value6' 
	}, 
	function(result) {
    alert('successfully posted key1=value1&key2=value2&key3=value3&key4=value4&key5=value5&key6=value6 to search.php');
});
Απλά τις μεταβλητές να τις έχει το menu...που και πως να τις βάλω;

Άβαταρ μέλους
burnmind
Script Master
Δημοσιεύσεις: 954
Εγγραφή: 26 Σεπ 2009 02:14
Τοποθεσία: UK
Επικοινωνία:

Flexigrid από μενού

Δημοσίευση από burnmind » 28 Δεκ 2013 18:16

Sorry, δεν καταλαβαίνω την ερώτηση. Αν θες περιέγραψε πιο λεπτομερώς το τί θέλεις να κάνεις.

Intefix
Δημοσιεύσεις: 187
Εγγραφή: 22 Σεπ 2007 16:21
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Flexigrid από μενού

Δημοσίευση από Intefix » 28 Δεκ 2013 19:56

Θέλω να μεταβώ στο αρχείο search.php και να τα στείλω με POST και όχι με φόρμα αλλα με $.post κλπ.
Τωρα δοκιμαστικά τα στέλνω με GET κάπως έτσι...

Κώδικας: Επιλογή όλων

<li><a href="search.php?table_name=view_events&title=ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ&name=event">Διόρθωση</a></li>
<li><a href="search.php?table_name=view_employees&title=ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ&name=employee">Διόρθωση</a></li>

Άβαταρ μέλους
burnmind
Script Master
Δημοσιεύσεις: 954
Εγγραφή: 26 Σεπ 2009 02:14
Τοποθεσία: UK
Επικοινωνία:

Flexigrid από μενού

Δημοσίευση από burnmind » 28 Δεκ 2013 20:52

Η post που σου πρότεινα κάνει ένα AJAX request προς τη σελίδα που θέλεις, και σου επιστρέφει το response που έδωσε η σελίδα (ό,τι κι αν είναι αυτό) ώστε να το επεξεργαστείς χωρίς να ξαναφορτώσει η σελίδα στον browser.

Εσύ απ' ότι καταλαβαίνω θες απλά να "κρύψεις" από το URL τις μεταβλητές που στέλνεις στο search.php όταν ο χρήστης πατήσει κάποιο από τα links που του δίνεις ως επιλογές.

Ο πιο σύντομος τρόπος που μπορώ να σκεφτώ για να το κάνεις με post (χωρίς να εξετάζω αν είναι η καλύτερη λύση γενικά για την εφαρμογή σου) είναι να δουλέψεις με μικρά forms και hidden inputs. Άρα με βάση το παράδειγμα που έδωσες:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<li>
    <form action="search.php" method="post">
        <input type="hidden" name="table_name" value="view_events" />
        <input type="hidden" name="title" value="ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ" />
        <input type="hidden" name="name" value="event" />
        <input type="submit" value="Διόρθωση" />
    </form>
</li>

Intefix
Δημοσιεύσεις: 187
Εγγραφή: 22 Σεπ 2007 16:21
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Flexigrid από μενού

Δημοσίευση από Intefix » 29 Δεκ 2013 09:23

Σωστός μέχρι εκεί έφτασα και γω με hidden inputs...
Έλεγα μήπως με Ajax απλοποιούσαμε την όλη διαδικασία και δεν χρειαζόταν ανανέωση σελίδας...
Πάντως αφού θα είσαι σε μια σελίδα από το μενού για να πας στη search έτσι και αλλιοώς θα αλλάξεις σελίδα εκτός αν είσαι στη search και απλά ζητήσεις αλλαγή παραμέτρων..

Τελικά καταλήγω να βάλω όλο το μενου σε form και θα καλώ με Javascript το submit να ποσταρει στη search τα κρυφά inputs...

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης