Γιατί είμαι Κάθετος εναντίον των PC, Laptop κλπ, ως Παιχνιδομηχανών;!

Video games για PC, On Line παιχνίδια και παιχνίδια για κονσόλες.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3757
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

Γιατί είμαι Κάθετος εναντίον των PC, Laptop κλπ, ως Παιχνιδομηχανών;!

Δημοσίευση από DGeorge » 28 Νοέμ 2013 11:00

Πολλή Καλημέρα σε όλους!!:D:D:D:D
Έχω δει επανειλημμένα τίτλους Θεμάτων "Αγορά PC (ή Laptop)" και είτε στο σχόλιο, είτε μέσα διευκρινίζεται ότι πρόκειται -Βασικά- να χρησιμοποιηθεί ως παιχνιδομηχανή.
Ελάχιστοι τολμούν να γράψουν ότι: "ΝΑΙ! Πρόκειται να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά ως παιχνιδομηχανή!"
Προσωπικά λοιπόν θεωρώ ότι τα μόνα -ίσως- παιχνίδια, που θα 'σήκωνε' ένα PC (ή Laptop), είναι αυτά, τα απλοϊκά, Games των Windows.
Και εξηγούμαι λοιπόν για την άποψή μου:
1) Τα Windows, από μόνα τους είναι ασταθέστατο Λειτουργικό Σύστημα. Μπορεί να έχει βελτιωθεί φοβερά σε σχέση με τα (Shell) Windows Ver. 3.0 :lol: , αλλά στην παραμικρή ασυμβατότητα μιάς Κάρτας π.χ. Γραφικών, το κλασσικό-κληρονομικό 'πάγωμα' το έχουν έτοιμο 'στην τσέπη'!!! Αυτό λοιπόν ως πρώτος παράγοντας, μπορεί να μου μετατρέψει σε μαρτύριο την 'απόλαυση' ενός "Πολύ Γιούχου Game".
2) Ένα Λειτουργικό σχεδιασμένο ώστε να μπορεί να υποστηρίξει από απλές-απλούστατες εφαρμογές Γραφείου, έως και συνθετότατες εφαρμογές animation, επεξεργασίας ζωντανής εικόνας ή/και ήχου, μίξη, μοντάζ, κλπ κλπ δεν μπορεί -εκ των πραγμάτων- να είναι αφιερωμένο στην υποστήριξη των απαιτήσεων παιχνιδιών, και ιδιαίτερα κάποιων πολύ ιδιότροπων και απαιτητικών.
Στις περιπτώσεις αυτές, ακόμα και το υλικό των Η/Υ είναι κατασκευασμένο για καταναλωτικό κοινό πολύ ευρύτερο από τους GAMERS.
3) Σε περιπτώσεις (οι περισσότερες) ανταλλαγής παιχνιδιών, χέρι με χέρι, κανείς δεν γνωρίζει -στο ενδιάμεσο- πότε θα 'χτυπήσει' ο πρώτος Ιός! (Κάποιος τον έβαλε για τον διεστραμμένο χαβαλέ του)
Στην περίπτωση Η/Υ αυτό σημαίνει είτε κορυφαίο, άπαιχτο, και διαρκώς ενήμερο Αντιιικό, είτε ένα άριστο σιδέρωμα με άψογη τσάκιση (κοινώς FORMAT κι επανεγκατάσταση των πάντων!)

Μιά lamborghini
Εικόνα
δεν κατασκευάστηκε για να την 'βγάζουμε' βόλτα στο περίπτερο για τσιγάρα.
......."Την έχω! Την πήρα κι είναι δικαίωμά μου να το κάνω!".........
......."Σαφέστατα! Είναι όλη δική σου! Όπως και όλη δική σου θα είναι και η ζημιά που θα προκαλέσεις στο σύστημα κίνησης, λόγω κάκιστης χρήσης!"
"Δικαίωμά σου αναφαίρετο είναι να την παιγαίνεις -επιδεικτικότατα- βόλτα στο περίπτερο για τσιγάρα!" "Δικαίωμά σου αναφαίρετο είναι επίσης να σου κο0στίσει 'άλλη μία' σε επισκευές, λόγω κάκιστης χρήσης!"
Όλα αυτά -εν τέλει- τα δικαιώματα και οι επιλογές, όπως και οι ανάλογες συνέπειές τους, είναι ολόδικά μας.

Αντίθετα με το Smart Fortwo
Εικόνα
(με, ή/και χωρίς το κορίτσι) κάνουμε άψογα μιά τέτοια επίσκεψη στο περίπτερο.:wink:

Έτσι, ένα Playstation 4, ή ένα Nintendo wii είναι ό,τι -ακριβώς- χρειάζεται κάποιος για να απολαύσει παιχνίδι, όσο απαιτητικό και περίεργο μπορεί να είναι αυτό.
Το υλικό και το λειτουργικό των 'μηχανών' αυτών είναι αφιερωμένα στο παιχνίδι και τίποτα περισσότερο!!!
Δεν θα χρειαστεί να 'δουλέψουν' κειμενογράφο, εφαρμογή σχεδίου ή επεξεργασίας εικόνας......... Τίποτε!!!! .........Μόνο παιχνίδι!!!

Κάποτε (επί δραχμής), οι μόνοι Η/Υ ήταν τα Main Frames, μηχανές αστρονομικής αξίας, και τεράστιες σε όγκο/έκταση. Χρειάζόταν τότε ειδική Οικονομο-Τεχνική Μελέτη ώστε να χαρακτηριστεί συμφέρουσα η προμήθεια ενός Η/Υ από ένα Υπουργείο, έναν Κρατικό Οργανισμό, ένα Πανεπιστήμιο κλπ.
Τώρα, που Οικονομικά σφίγκουν τα πράγματα, ας μάθουμε να σεβόμαστε και την Οικονομική διάσταση ενός αντικειμένου που θέλουμε!
"Μήπως -άραγε- με κάτι πολύ οικονομικότερο, κάνω και πολύ καλύτερα τη δουλειά μου;"
αντί για ένα
"Ωχ αδελφέ! Δεν βαριέσαι;! Και τι έγινε;!"

Μπορεί, το Smart Fortwo να είναι οικονομικότατο, από τρίτο χέρι, σε πολύ καλή κατάσταση, -εννοείται χωρίς το κορίτσι- και να με πηγαίνει άνετα στη δουλειά μου, μέσα στην πόλη.
Η lamborghini, ακόμα και κατεστραμμένη θα είναι ακριβότερη! :P

alou
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1374
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007 19:52
Επικοινωνία:

Γιατί είμαι Κάθετος εναντίον των PC, Laptop κλπ, ως Παιχνιδομηχανών;!

Δημοσίευση από alou » 28 Νοέμ 2013 13:06

Μόνο και μόνο επειδή δεν έχεις συμπεριλάβει xbox one στο παράδειγμά σου διαφωνώ :P

Ή μάλλον συμφωνώ αλλά υπάρχουν εξαιρέσεις, βλέπε mmorpg, manager, strategy. Δεν είναι για κονσόλες αυτά τα παιχνίδια και κατά κύριο λόγο, οι πιο "καμμένοι" αυτά παίζουν :D

Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3757
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

Γιατί είμαι Κάθετος εναντίον των PC, Laptop κλπ, ως Παιχνιδομηχανών;!

Δημοσίευση από DGeorge » 28 Νοέμ 2013 13:52

Αδέλφια, φίλες και φίλοι συνFreestuffίτες, μετά από εμπεριστατωμένα παράπονα, ιδού και ένα παράδειγμα με Xbox_1 :lol:
Καλέ μου φίλε alou, σε παρακαλώ 'κόψε ένα αξιοπρεπές κοστουμάκι', για τέτοια παιχνίδια, που -όπως λες- παίζουν οι 'καμμένοι'.
Πόσο το 'κόβεις', έτσι χαλαρά, να πηγαίνει (σε Ευρώ) για -εύκολη περίπτωση- PC, και για -δυσκολώτερη περίπτωση- Laptop;

Όσοι 'ψοφάνε' για πραγματικό παιχνίδι στρατηγικής, ας πεταχτούν μέχρι τον Σκακιστικό Όμιλο της περιοχής τους, και ας ζητήσουν πληροφορίες για μαθήματα.
Εκεί θα δουν 'Τι σημαίνει Παιχνίδι Στρατηγικής;'!!! ΣΚΑΚΙ!!!! Το αρχαιότερο, και -ακόμα- το πλέον αξεπέραστο. Παίζεται και ζωντανά, κάνοντας πραγματικές γνωριμίες, παρέες, και φίλους, και Όχι μόνο σε Εικονική Πραγματικότητα.

Φυσικά, και εκεί, άμα 'κολλήσεις', παίζεται και Internetικά με φίλο αντίπαλο, με server αντίπαλο, κλπ κλπ. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερα γραφικά... Κάποιο καλό router, κι αυτό είναι όλο! Παίζεται, δηλαδή, και με βασικό -τρέχοντα- εξοπλισμό!!!!!

Όσοι δε, την πατήσουν, και 'φτιάξουν' καλλιτεχνικά-μουράτα πιόνια, θα καταλάβουν, κι αυτοί, κάποια στιγμή, πόσο δεν τους αφήνουν να συγκεντρωθούν στο παιχνίδι, καθώς συγκεντρώνονται πάνω σε αυτά. :P :wink:

Άβαταρ μέλους
De_Profundis
Δημοσιεύσεις: 329
Εγγραφή: 18 Μάιος 2007 02:39
Τοποθεσία: Peristeri
Επικοινωνία:

Γιατί είμαι Κάθετος εναντίον των PC, Laptop κλπ, ως Παιχνιδομηχανών;!

Δημοσίευση από De_Profundis » 29 Νοέμ 2013 03:27

Φίλε Γιωργο, εχεις τα δικια σου, αλλα υπαρχει και η αλλη πλευρα του νομισματος. Τα windows πλεον ειναι σταθεροτατα. Χρησιμοποιω βαρια προγραμματα δημιουργιας γραφικων, και κυριως physics simulation στο 3D Studio Max (αρκετα βαρια εργασια), και δουλευει αψογα το μηχανημα με Windows 7-64bit. Οσο για τα games και εκει κανενα προβλημα, εννοειται οσο τραβανε οι επιδοσεις του συστηματος μου.

Δεν ειμαι σκληροπυρηνικος gamer, να θελω την τελεια αψεγαδιαστη ποιοτητα εικονας, αλλα απαιτω το ομαλο gameplay και φυσικα μια αξιοπρεπη ποιοτητα στα γραφικα.
Τα windows δεν παρουσιαζουν κανενα απολυτως προβλημα εκτος αν κανω εγω καποια πατατα, ή εαν υπαρχει καποιο bug απο πλευρας του παιχνιδιου (ή προγραμματος). Δεν εχω παιξει τα απειρα games, αλλα αρκετα για να ξερω ποσο σταθερο ειναι το λειτουργικο. Οποτε σε αυτο το κομματι δεν παρουσιαζεις καποια ιδιαιτερα ουσιαστικη ενσταση σχετικα με Pc και games.

Μην ξεχνας, πως τα games υπαρχουν στο PC εδω και σχεδον 30 χρονια. Απο amstrad, amiga κτλ... Το οτι ενα PC μπορει να κανει πολυ εξειδικευμενες δουλειες (3d animation, sound engineering etc) δεν σημαινει οτι δεν μπορει να υποστηριξει παιχνιδια. Αυτο ειναι θεμα του χρηστη, πως αξιοποιει το συστημα του, και οχι του συστηματος του ιδίου! Ναι, ειναι εξωφρενικο να σκαει ο αλλος 3 χιλιαρικα για να παιζει παιχνιδια (σε σχεση με τα 600 ευρω της κονσολας), ενω με ενα τετοιο μηχανημα να κανει 1000+2 αλλα πιο σοβαρα πραγματα. Αλλα δεν μπορεις να τον κατηγορησεις. Γιατι ισχυει το "πληρωσα το κανω ο,τι θελω". Η δεοντολογια ειναι αλλου παππα ευαγγελιο, δυστυχως!

Όμως, φανατικοι (και μη) gamers προτιμουν το PC απο την κονσολα για πολλους και διαφορους λογους:
1ος λογος: Modding. Δηλαδη να προσθετουν περισσοτερο ή/και διαφορετικο περιεχομενο στα games.
2ος λογος: Η ποιότητα στα γραφικα εχει τρομερή διαφορα στα PC σε σχεση με τις κονσολες,
3ος λογος: Το hardware μπορεί να αντικατασταθει με κατι καλυτερο, και ξεχωριστα καθε φορα (GPU,RAM κτλ),
4ος λογος: Πληκτρολογιο και ποντικι...Εαν το gamepad ειναι αυτοματο κιβωτιο ταχυτητων, το πληκτρολογιο και το ποντικι ειναι το χειροκινητο... (Ετσι το βλεπω εγω :P ) Ειναι απλα απολαυση! Δεν εχει automatic targeting και κουρα φεξαλα!

Αυτα που ανεφερες ειναι η δικη σου γνωμη, και ειναι σεβαστη, αλλα μου αρεσε το θεμα σου, και ειπα να παρουσιασω και τη δικη μου οπτικη. Αλλα γενικα μην κρινεις το συστημα, αλλα τον χρηστη. Οπως ειπες και εσυ, με το παραδειγμα σου με τη Lamborghini και το smartaki. Αλλα εκει εισαι λιγο λαθος παλι... Το κακο ειναι, πως χρησιμοποιουν το smartaki με τα υπερβολικα ηχοσυστηματα, να κανουν μοστρα στο περιπτερο, παρα με τις αυτοκινηταρες! Αυτες θα τις δεις να τρεχουν σε καμια εθνικη... :P
Εικόνα

/ - { Render Your Dreams } - /

My Deviant Art

Άβαταρ μέλους
giannis17
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1215
Εγγραφή: 06 Ιαν 2005 19:50
Τοποθεσία: Παγκράτι - Αθήνα
Επικοινωνία:

Γιατί είμαι Κάθετος εναντίον των PC, Laptop κλπ, ως Παιχνιδομηχανών;!

Δημοσίευση από giannis17 » 29 Νοέμ 2013 09:43

Πόσο το βαριέμαι αυτό το κλασικό PC vs Console...

Το PC πάντα θα έχει καλύτερα γραφικά (φυσικά ότι πληρώνεις παίρνεις αλλά μιλάμε για high-end λύσεις).

Το PC θα έχει πάντα περισσότερους τίτλους παιχνιδιών και πιο πολλές επιλογές χειρισμού.

Το PC πάντα θα έχει προβλήματα σταθερότητας και ασυμβατότητες που σημαίνει πως για να παίξεις ένα απλό παιχνίδι πρέπει να είσαι λίγο geek.

Η κονσόλα είναι για όσους δεν μπορούν να είναι geeks (πχ παιδάκια) ή ακόμα και για όσους απλά θέλουν να βάζουν μέσα ένα δισκάκι και να παίζει χωρίς να αγχώνονται με περίπλοκα setup, directx, drivers, μήπως δε το σηκώνει η κάρτα γραφικών μου και όλες αυτές τις ανησυχίες που έχουν οι PC gamers. Επίσης μέχρι να βγει το hdmi τα PC χρειαζόντουσαν αποκλειστικά οθόνη υπολογιστή ενώ η κονσόλα έπαιζε σε οποιαδήποτε τηλεόραση, απλά μη νομίζεις ότι έχουν πάρει πολλοί χαμπάρι τι ρόλο βαράει το hdmi ακόμα. 2 στους 3 πελάτες χρήστες playstation 3 το συνδέουν σε αρκετά καινούρια τηλεόραση ακόμα με SCART λόγω άγνοιας.

Οπότε συνοψίζοντας δεν υπάρχει καλύτερο και χειρότερο, απλά απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό. Προσωπικά έχω να κολλήσω ιό 5 χρόνια και δεν χρησιμοποιώ antivirus ούτε στο σπίτι ούτε στη δουλειά, αν ξέρεις τι δεν πρέπει να πατήσεις δεν κολλάς ιό, τόσο απλό...δεν χρειάζεται να περιμένω 10 λεπτά να ξεκινήσει το PC για να σκανάρει το antivirus. Κάποιος χωρίς αυτή την γνώση όμως πρέπει αλλιώς κάθε βδομάδα θα χρειάζεται επαναφορές, φορμάτ κ.ο.κ.
"There is only one problem with common sense; it’s not very common."
– Milt Bryce

Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3757
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

Γιατί είμαι Κάθετος εναντίον των PC, Laptop κλπ, ως Παιχνιδομηχανών;!

Δημοσίευση από DGeorge » 29 Νοέμ 2013 10:35

Φίλε μου De_Profundis Πολλή Καλημέρα σου!:D:D
.......Γι'αυτό έχω γίνει φανατικός του Freestuff!!!!!
Μπορεί να έχω περάσει τα 53 χρόνια ηλικίας, αλλά -ειδικά εδώ- μαθαίνω διαρκώς! Οι γνώμες φίλων-μελών με πείρα (μικρή, ή μεγαλύτερη) σχετικά με κάθε Θέμα, είναι -για μένα- ανοιχτά βιβλία!
De_Profundis έγραψε:.....Οσο για τα games και εκει κανενα προβλημα, εννοειται οσο τραβανε οι επιδοσεις του συστηματος μου.

Δεν ειμαι σκληροπυρηνικος gamer, να θελω την τελεια αψεγαδιαστη ποιοτητα εικονας, αλλα απαιτω το ομαλο gameplay και φυσικα μια αξιοπρεπη ποιοτητα στα γραφικα.....
Όντας επαγγελματίας του Χώρου των Γραφικών (και αν είσαι και αυτοδημιούργητος, ένας λόγος παραπάνω) σέβεσαι τα 'εργαλεία της δουλειάς' σου, καθώς είναι αυτά, τα οποία -ουσιαστικά- 'σε ζούν/σε ταΐζουν'. Δεν θα ζορίσεις -επαγγελματικό εργαλείο- για παιχνιδάκι!
Φυσικά... Από τη στιγμή, κατά την οποία, σε ώρες χαλάρωσης, μπορεί να σου χαρίσει gaming-απόλαυση, δεν βλέπω κάτι 'στραβό', 'μεμπτό', κλπ.
Όντας επαγγελματίας του Χώρου των Γραφικών, γνωρίζεις τα όρια του συστήματός σου, και μάλιστα -όπως γράφεις- σε βαρειές εφαρμογές. Δεν θα το 'πειράξεις' λοιπόν, ώστε να παίξει άψογα και το DGeorge-Turbo-Stratego, το οποίο ζητάει από τη CPU σου να λειτουργεί σε 16πλό Overclocking. Γνωρίζεις, ότι κινδυνεύεις να μετατρέψεις τη CPU σου σε ένα θαυμάσιο Grill, όπως ίσως παράλληλα και κάποιες άλλες υπομονάδες του 'εργαλείου' σου. Γι'αυτό, στην περίπτωσή σου, το εκάστοτε καινούργιο παιχνίδι αποφασίζεται μετά από πλήρη συνεργασία/συμφωνία με το σύστημά σου.

Στην εποχή που αναφέρεσαι περί Amstrad, Amiga κλπ, δεν είχε γίνει ακόμα σαφής διαχωρισμός Η/Υ από παιχνιδοκονσόλα. Προσπαθούσε τότε ακόμα να κατασκευαστεί κάτι σε 'υπολογιστή οικιακής χρήσης', ό,τι κι αν ήταν αυτός. Εννοείται, ότι προκειμένου το προϊόν (άγνωστο, και αμφίβολης επιτυχίας ακόμα) να έχει εμπορική επιτυχία, τι καλύτερο και λογικότερο, από του να ξεκινήσει απευθυνόμενο στη διασκέδαση, στο χασομέρι, στο παιχνίδι;
Όμως, άπαξ και 'έπιασε' το DOS, η βασικότερη εφαρμογή του PC, ήταν κειμενογράφος (υπερεξελιγμένη γραφομηχανή). Συνέχισε φυσικά να υποστηρίζει παιχνίδια, ώστε να ικανοποιεί και τους 'τότε' τρελλαμένους... Αλλά τα παιχνίδια ήταν πολύ μικρών απαιτήσεων, πάντα σε σχέση μ'έναν Word, WordStar, κλπ. Οι κειμενογράφοι ήθελαν 2~3 δισκέττες 2¼", προκειμένου να εγκατασταθούν, σε αντίθεση με ένα παιχνίδι, που χωρούσε άνετα σε μία δισκέττα.
Το ότι όλοι -μα όλοι- οι Η/Υ παίζουν παιχνίδια, ακόμα και τώρα, φαίνεται από την συχνή σύγκρουση του εκάστοτε κορυφαίου Υπερ-υπολογιστή (με την προγραμματιστική ομάδα του), εναντίον του -τότε- κορυφαίου Υπερ-πρωταθλητή στο ΣΚΑΚΙ!!
Σε αυτό το υπερ-παιχνίδι γίνονται όλα τα Crash-Tests υλικού και λογισμικού των Υπερ-υπολογιστών.
De_Profundis έγραψε:....Ναι, ειναι εξωφρενικο να σκαει ο αλλος 3 χιλιαρικα για να παιζει παιχνιδια (σε σχεση με τα 600 ευρω της κονσολας), ενω με ενα τετοιο μηχανημα να κανει 1000+2 αλλα πιο σοβαρα πραγματα. Αλλα δεν μπορεις να τον κατηγορησεις. Γιατι ισχυει το "πληρωσα το κανω ο,τι θελω". Η δεοντολογια ειναι αλλου παππα ευαγγελιο, δυστυχως!....
Αυτός είναι που ουρλιάζει έξαλλος, περισσότερο απ'όλους εμάς μαζί στο Freestuff, όταν λέει -σ'αυτόν- ο Πάγκαλος, τη γνωστή ατάκα του....
Κι όμως, πάντα με την ίδια Φιλοσοφία, σε 'Καμάκι', είναι ικανός να πει: "Κοπελιά, να σε πάω μιά κρουαζιερίτσα στο Αιγαίο, με το 'κότερο';:lol::lol::lol: Έχει όλες τις ανέσεις!":lol::lol::lol:
Όποιος 'τα έχει', και 'του χοντροπερισσεύουν', ας τα κάνει και δεκαρόλουτρο.... Νά'χει να λούζεται στα σεντς.:wink::wink:
Κι αυτός που τα βγάζει πέρα οριακά, έχει δικαίωμα να δανειστεί -αν θέλει- προκειμένου να πάρει το 'κομμάτι' των 3.000Ε. Όμως δεν μπορεί να συνεχίζει να κλαίγεται για το χάλι του, μετά από τέτοια διαχείριση πόρων.

Υ.Γ. Φίλε μου Γιάννη, Πολλή Καλημέρα και σε σένα!:D:D
Είσαι επαγγελματίας, πεπειραμένος επάνω στο αντικείμενο των Η/Υ. Λόγω αυτής -ακριβώς- της πείρας σου έχεις βαρεθεί "αυτό το κλασικό PC vs Console... ".
Για δες όμως, για παράδειγμα, πόσα μέλη μπαίνουν/γράφονται στο Freestuff, με το στερεότυπο Θέμα: "Αγορά/κατασκευή Η/Υ (Laptop, PC). Σκοπός: Κάποιες εφαρμογές, αλλά 'βασικά' Gaming!"
Πόσοι απ'αυτούς/αυτές χωρίς καμμία πείρα, είτε θέλουν να ξοδέψουν τις κάποιες οικονομίες τους ώστε να φτιάξουν/αγοράσουν ένα νέο μηχάνημα, είτε να δουλέψουν με κάποιο νέο που τους δώρισαν.

Γι'αυτά τα μέλη, θα πρότεινα, να δημιουργήσουμε ένα Θέμα με γενικότερες κατευθυντήριες γραμμές, ώστε από εκεί και μετά να απαντάμε σε πλέον εξειδικευμένη-σχετική απορία.
Θα πρότεινα, τέλος: "Ας μην θεωρεί κανείς μας προφανή, όσα η Πείρα, οι Κόποι, και η Ευφυία του, τού χάρισαν ως Γνώσεις!"

Άβαταρ μέλους
giannis17
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1215
Εγγραφή: 06 Ιαν 2005 19:50
Τοποθεσία: Παγκράτι - Αθήνα
Επικοινωνία:

Γιατί είμαι Κάθετος εναντίον των PC, Laptop κλπ, ως Παιχνιδομηχανών;!

Δημοσίευση από giannis17 » 29 Νοέμ 2013 10:52

Καλημέρα και σε σένα Γιώργο.

Το θέμα στο οποίο αναφέρεσαι, τα νέα μέλη που ψάχνουν απεγνωσμένη τη φθηνή παιχνιδομηχανή μέσω ενός PC, ναι έχεις δίκιο αν το δεις σφαιρικά είναι θλιβερό και ανούσιο αλλά όταν τα παιχνίδια που θέλουν να παίξουν είναι κυρίως MMORPG και MOBA, τίτλοι που δεν υπάρχουν σε κονσόλες τότε πες μου εσύ τι λύση να δώσεις. Απλά τους προτείνεις ένα καλό hardware για τα χρήματα που διαθέτουν και μετά είναι στο χέρι τους να μάθουν να μην το καταστρέφουν.

Δεν πιστεύω πως υπάρχει λόγος για να συνεχιστεί η αντιπαράθεση κονσόλα vs PC, αυτό που μπορεί να βοηθήσει είναι μερικοί οδηγοί τύπου PC Tips "Πως να μην καταστρέφετε τον υπολογιστή σας". Το οποίο και πάλι δεν γίνεται να είναι απόλυτο, δεν μπορείς να περιγράψεις όλα τα σφάλματα και τα προβλήματα που μπορεί να τύχουν στον καθένα, όπως επίσης είναι στο χέρι του χρήστη και πιο βασικά στην εμπειρία και νοημοσύνη του γύρω από τους υπολογιστές για τον αν θα ακολουθήσει τις συμβουλές μας σωστά ή όχι.

Και τέλος πάντων αν κανένας δεν χαλάει το PC του στο τέλος εγώ και πολλοί άλλοι θα μείνουμε χωρίς δουλειά :lol:
"There is only one problem with common sense; it’s not very common."
– Milt Bryce

Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3757
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

Γιατί είμαι Κάθετος εναντίον των PC, Laptop κλπ, ως Παιχνιδομηχανών;!

Δημοσίευση από DGeorge » 29 Νοέμ 2013 12:31

giannis17 έγραψε:...........Και τέλος πάντων αν κανένας δεν χαλάει το PC του στο τέλος εγώ και πολλοί άλλοι θα μείνουμε χωρίς δουλειά :lol:
+++++++++++++++
Αυτό να λέγεται!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Άβαταρ μέλους
telas
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1594
Εγγραφή: 12 Μαρ 2004 12:54
Τοποθεσία: Kastoria
Επικοινωνία:

Γιατί είμαι Κάθετος εναντίον των PC, Laptop κλπ, ως Παιχνιδομηχανών;!

Δημοσίευση από telas » 29 Νοέμ 2013 15:23

PC και πάλι PC για gaming! Αν και πλέον μπορώ να πω ότι με τις κονσόλες νέας γενιάς σκανδαλίζομαι αλλά λέω ΟΧΙ!

Όχι γιατί έχω συνηθίσει πληκτρολόγιο και ποντίκι (άντε παίξε shooter με μοχλό πχ)

Όχι γιατί κάθε παιχνίδι που βγαίνει ΜΟΝΟ για κονσόλες θα έπρεπε να βγαίνει και για PC ως ελάχιστος φόρος τιμής γιατί είναι φτιαγμένο με Pc, όχι με κονσόλα! Με PC σχεδιάσανε τα textures, με pc κανανε το 3D modeling με Pc κανανε editing τον ήχο με pc έκαναν το animation με PC PC PC PCPCPCP!

Όχι κονσόλα γιατί σε στριμώχνει στον δικό της μικρόκοσμο ενώ με pc είσαι free να κανεις ότι γουστάρεις, από mods μέχρι και δικό σου παιχνίδι!

Όχι κονσόλα γιατί δεν θέλω να γίνουν μονοπώλιο, θέλω ελευθερία επιλογής.

και τέλος όχι κονσόλα γιατί όταν μπορείς με τα διπλά χρήματα που κάνει μια κονσόλα να στήσεις ένα πολύ καλό σύστημα που να παίζει τα πάντα αλλά να μπορείς να κάνεις και την δουλειά σου δεν βρίσκω λόγο μόνο για κονσόλα.

Και στα παιδιά μου -όταν κάνω- pc θα πάρω για να πάρουν ερέθισμα του styl ωπ? ωραιο το παιχνιδακι αλλά πως φτιάχνεται; θέλω και γω όταν μεγαλώσω να φτιάχνω παιχνίδια! Ή ιστοσελίδες για παράδειγμα και επι τόπου να αρχίσουν να το ψάχνουν, Open source μηχανες γραφικών και 3d modeling εργαλεία υπάρχουν ;)
Web Design - Δημιουργία Ιστοσελίδας - http://www.computerman.gr/
My Photography - http://www.tilaveridis.com/
Τεχνολογικά προιόντα - http://www.bigbox.gr/

Άβαταρ μέλους
Zizo
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2256
Εγγραφή: 29 Οκτ 2006 03:21
Επικοινωνία:

Γιατί είμαι Κάθετος εναντίον των PC, Laptop κλπ, ως Παιχνιδομηχανών;!

Δημοσίευση από Zizo » 29 Νοέμ 2013 22:54

Το θέμα φτάνει έως και το οικονομικό και όχι μόνο.
1) Το pc θα μείνει σε καλή κατάσταση περισσότερα χρόνια. Το δικό μου το έχω 7 χρόνια, και μου έχουν χαλάσει 2 κάρτες γραφικών. Η δεύτερη ήταν κακομεταχείριση των ΕΛ.ΤΑ.
Και από 2gb ram πήγα στα 4 φέτος.
Κατεβάζω άνετα ότι software θέλω και από πολύ νωρίς έμπλεξα με 3D, μουσική και διάφορα άλλα τέτοια ωραία.

-

Και οι κονσόλες χαλάνε πολύ συχνά τα οπτικά τους μέσα και δεν αλλάζει με 15€ καινούργιο reader ούτε συνδέετε με κάποιον υπολογιστή (που ήδη οι περισσότεροι έχουν έναν) για να περάσει τα αρχεία μέσω LAN. Ή και άλλες τέτοιες μαγκιές. Εγώ δεν έχω cd drive εδώ 4 χρόνια, λιγότερο από 5 φορές χρειάστηκα και το έκανα σε άλλο pc και το έφερα με usb.

2) Με το tunngle μπορείς ότι παιχνίδι διαθέτει LAN να το παίξεις με άλλους μέσο ίντερνετ (το οποίο είναι κάτι νόμιμο).

3) Επίσης μπορείς να έχεις καλύτερη επιλογή ομιλίας με άλλους χωρίς να ενοχλείς κανέναν μέσω skype και άλλων καλύτερων software και χωρίς να χάνεις επικοινωνία όσο δεν παίζει κάποια πίστα.

3) Θα βρεις πραγματικά ότι genre θες και μπορείς να παίξεις παιχνίδια από τα πρώτα που βγήκαν μέχρι και τα τελευταία.

Αλλά αν είσαι άσχετος μέχρι και λίγο άσχετος μπορεί να κάνεις πατάτα και να χαλάσεις το μηχάνημα. Όχι ότι όπως είπε o giannis17 δεν βάζουν SCART καλώδιο σε HD οθόνες. Ή ότι πάνε και αγοράζουν nintendo κονσόλες η οποίες είναι πανάκριβες γιαυτό που κάνουν και προσφέρουν. Οι μισή λένε θα πάρουν xBox One και η άλλοι μισοί θα πάρουν PS4 και στην τελική η μισή κάναν λάθος στο ποια κονσόλα είναι όντως η καλύτερη.

Εγώ στα 22 και πάμε 23 χρόνια, έπαιξα τόσα πολλά... Και δεν είχα φράγκο για 5.
Όταν το τηλέφωνο για άλλους ερχόταν πανάκριβο εγώ είχα κάνει το msn τότε χώμα με τα 6ωρα και με τα καινούργια παιχνίδια που τότε υπήρχε το PS1/2 και τα gameboy...

Έμαθα τόσα και τόσα και τώρα μας πληρώνουν αυτοί που δεν ξέρουν για να τους φτιάξουμε τα μηχανήματα.

Το Playstation είναι σαν τα Mac στους υπολογιστές. Είναι φτιαγμένα καλά και δουλεύουν σχεδόν τζάμι. Αν ξες λοιπόν και μπορείς να αγοράσεις ένα καλό PC θα ξεπεράσεις το PS4. Αλλά δεν μπορείς να αφήσεις όποιον και όποιον στο φοβερό PC σου. Αλλά στην κονσόλα μπορείς.

Εγώ προσωπικά πάντα ζήλευα και γούσταρα ένα PS2/3/4 επειδή δεν είχα πότε δουλειά ή λεφτά να αγοράσω καινούργιο PC με i5 κτλπ. Το καλό είναι ότι μέχρι και σήμερα παίζω τζάμπα/παράνομα καλά και καινούργια παιχνίδια και ας έχω και medium/low settings. Ενώ αν είχα λεφτά θα είχα αγοράσεις PS2/3/4....
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Zizo την 30 Νοέμ 2013 00:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Εικόνα
What you waiting for?

Άβαταρ μέλους
Zizo
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2256
Εγγραφή: 29 Οκτ 2006 03:21
Επικοινωνία:

Γιατί είμαι Κάθετος εναντίον των PC, Laptop κλπ, ως Παιχνιδομηχανών;!

Δημοσίευση από Zizo » 29 Νοέμ 2013 23:47

Άσε που το PC είναι άλλη φάση. Δεν είναι είναι όλοι 15 για να κάθονται στο σαλόνι με την μαμά και να παίζουν.
Κάποια παιχνίδια πλέων δεν έχουν καν Παύση. Δεν πιστεύω τώρα να θέλετε να κάτσουμε και να πούμε αν τα παιχνίδια είναι σατανικά, βίαια ή αν σε κάνουν αντικοινωνικό...
Τα παιχνίδια σήμερα μπορεί να είναι online, μπορεί να θέλουν και πολλά λεπτά να κάτσεις να στίσεις στρατηγική πριν αρχίσει καν το παιχνίδι, Συνεχής ομιλία και άλλα πολλά.

Το Call of Duty που το ξέρει και η κουτσή Μαρία δεν είναι κάτι τρομερό σαν παιχνίδι. Και μεις μικροί παίζαμε τάπες πόκεμον και με το κιλό τις παίρναμε τις σοκοφρέτες και στην τελική τις παίζαμε και λάθος. Το ίδιο γίνετε και τώρα με το CoD...

Γενικά το PC χαρίζει άλλες στιγμές και πιο ζωντανές πιστεύω. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια που η κονσόλα δεν τα γεμίζει με το gamepad και γενικά με την άνεση των Windows που σαν Windows σε προσφέρουν. Είναι αλλιώς να έχεις μια HD οθόνη μπροστά σου και να παίζεις με skype με άλλα 5 άτομα απτην παρέα σου και να γουστάρετε ότι ώρα κιαν είναι. Στην κονσόλα δεν έχεις τέτοια συνδεσιμότητα ομιλίας (νομίζω), ούτε δυνατότητα ευκρίνειας στόχου και ανάγνωσης με μια μεγάλη οθόνη μακριά σου. Κονσόλα πλέων θα ήθελα επειδή κοιτάνε να ψιλοσαμποτάρουν το pc και να πουλήσει η κονσόλα... και τα ψιλοκαταφέρνουν.

Σίγουρα το PS4 είναι μεγάλη και καλή αναβάθμιση αλλά και πάλι το PC είναι πιο μπροστά.
Εικόνα
What you waiting for?

LightForce
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3812
Εγγραφή: 13 Απρ 2003 23:49

Γιατί είμαι Κάθετος εναντίον των PC, Laptop κλπ, ως Παιχνιδομηχανών;!

Δημοσίευση από LightForce » 30 Νοέμ 2013 11:07

Τείνω προς την κονσόλα, διασκεδάζω και ευχαριστιέμαι το παιχνίδι περισσότερο εκεί. Αφότου πέρασα από τα 16-bit μηχανάκια στο pc, δεν παίζω παιχνίδια πολύ σε pc. Στο τρυπάκι όμως αυτής της «διαμάχης» δεν μπαίνω, λέω ο καθένας παίζει όπως του αρέσει.

Άβαταρ μέλους
mechpanos
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1709
Εγγραφή: 20 Μαρ 2003 00:59
Τοποθεσία: Athens - Pyrgos
Επικοινωνία:

Γιατί είμαι Κάθετος εναντίον των PC, Laptop κλπ, ως Παιχνιδομηχανών;!

Δημοσίευση από mechpanos » 01 Δεκ 2013 20:47

Ρε σεις! Η κονσόλα είναι κονσόλα, και το pc είναι για άλλα 1000 πράματα...
Το ωραίο είναι όμως, ότι το pc των 450 ευρώ που είναι για καθημερινή χρήση, μπορεί άνετα κανεις να το μετατρέψει σε αξιοπρεπές σύστημα gaming, με την προσθήκη μιας καλής κάρτας και ίσως λίγης έξτρα μνήμης....
Κάτι τέτοιο φαίνεται να σκέφτηκε η valve και προσανατολίζεται στην κυκλοφορία μιας pcοκονσόλας με χαρακτηριστικά χαμελαίοντα (και linux)... αυτή φαινεται.να διαφωνεί με τον dgeorge....

Κι εγώ διαφωνώ, αλλά όχι απόλυτα, αναλόγως τι θέλει κανεις: θέλεις κορυφαία γραφικά και επιλογές, αλλά να τρέχεις για αναβαθμίσεις ανά 2 χρόνια και να παλεύεις να λύσεις τυχόν ασυμβατότητες? Παίξε στο pc.
Θέλεις άμεση διασκέδαση χωρίς σκοτούρα και απρόσκοπτο gaming σε ό,τι κυκλοφλρεί, είσαι για κονσόλα...
Αν και οι νέας γενιάς κονσόλες, έχουν ανεβάσει ψηλά τον πήχυ!
Πύργος θεός Πανηλειακός!!

Απάντηση

Επιστροφή στο “Games (PC, On Line, Console)”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες