Αγορά Dedicated, ή Virtual Private Server

ζητάτε υπηρεσίες σχετικά με την κατασκευή σελίδων; (design, web hosting, graphics, web programming).

Συντονιστής: Super-Moderators

Απάντηση
Z3RatuL
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 23 Οκτ 2013 12:14

Αγορά Dedicated, ή Virtual Private Server

Δημοσίευση από Z3RatuL » 23 Οκτ 2013 13:27

Γεια σας παίδες! Το μήνυμα θα είναι λίγο σεντόνι, οπότε προετοιμαστείτε...

Είμαστε μία μικρή εταιρία που ασχολείται κυρίως (90%) με κατασκευή ιστοσελίδων και σχεδόν όλους τους πελάτες μας τους έχουμε σε ένα reseller hosting πακέτο που έχουμε αγοράσει από την hostgator (το πρώτο reseller package). Μιλάμε για περίπου 20-25 shared hosting στο ίδιο reseller πακέτο. Το θέμα είναι ότι τώρα τελευταία τα περισσότερα site σέρνονται και έχουν κακό response time στους χρήστες που μπαίνουν πρώτη φορά στις σελίδες (μερικές φορές κάνουν και 5-10sec να φορτώσουν). Σχεδόν όλοι οι πελάτες είναι σε Joomla 1.5/2.5 και παλαιότερα δεν είχαμε θέματα.

Εκτός αυτού επίσης έχουμε down times αρκετές φορές την εβδομάδα με αποτέλεσμα πελάτες με μεγάλο αριθμό visits (30.000 με 100.000 το μήνα) να είναι φυσικό να παραπονιούνται.

Ψάχνω λοιπόν εταιρίες για dedicated, ή VPS στην Ευρώπη και μέχρι στιγμής έχω βρει σε Leaseweb, Hetzer και OVH (που δυστυχώς OVH dedicated είναι sold out). Η Leaseweb μέχρι στιγμής είναι αυτή που μάλλον θα επιλέξουμε, απλά θέλω να ρωτήσω τους ανθρώπους που γνωρίζουν κάποια πράγματα που θέλουμε να καλύψουμε.

Τώρα στην hostgator ναι μεν παίρναμε ένα δικό μας backup (cPanel backup), αλλά και η hostgrator έπαιρνε ένα εβδομαδιαίο σε περίπτωση που θέλαμε να γυρίσουμε πίσω. Απλά επειδή τώρα αυτό πρέπει να το κάνουμε εμείς (εφόσον θα έχουμε vps, ή dedicated), σε συνδυασμό με το γεγονός ότι όσο περισσότερο uptime έχουμε τόσο καλύτερο για τους πελάτες μας, πια θα ήταν η καλύτερη λύση;

Σκεφτήκαμε μήπως να παίρναμε και ένα δεύτερο server ίσως μικρότερης εμβέλειας για backup server, ώστε σε περίπτωση που πέσει ο πρώτος να γυρίσουμε στον δεύτερο, αλλάζοντας τους nameservers του domain από το main server στον backup, ή με Failover IP (που δίνει μόνο η Hetzner). Αυτό βέβαια εκτινάσσει το κόστος, αλλά είμαστε έτοιμοι να το επωμιστούμε σε περίπτωση που στο μέλλον θέλουμε να προσφέρουμε ίσως και hosting.

Το θέμα που προκύπτει από αυτό είναι ότι οι δύο server θα πρέπει με κάποιο τρόπο να επικοινωνούν για να μεταφέρονται τα site με όλα τα αρχεία, τις βάσεις τα mail, κτλ. από τον main στον backup ούτως ώστε αν χρειαστεί και πέσει από κάποιο hardware failure ο main να αναλάβει ο backup μέχρι να φτιαχτεί ο κεντρικός.

Έτσι όμως προκύπτει το γεγονός ότι θα χρησιμοποιείται το bandwidth από αυτό που θα μας δώσει η εκάστοτε εταιρία για την μετακίνηση των αρχείων, κι όχι για την κίνηση των site που πιστεύω καθημερινώς θα μιλάμε για περίπου 20GB (εκτός αν υπάρχει τρόπος incremental backup).

Ψάχνοντας, είδα ότι κάτι τέτοιο γίνεται με rsync. Προσωπικά δε ξέρω πολλά από rsync κτλ., αλλά είμαι πρόθυμος να μάθω.

Με λίγα λόγια θέλουμε όσο το δυνατόν 99.99% uptime για τους πελάτες μας και το γεγονός ότι ένα μηχάνημα θα σερβίρει περίπου 20-30 δυναμικές ιστοσελίδες (που γίνεται άνετα με ένα dedicated) όπου σε περίπτωση hardware failure, network issues, ή ακόμη μ@λ@κία από εμάς στις ρυθμίσεις μιλάμε για πολλές ώρες downtime, να υπάρχει ένας δεύτερος ώστε για αυτές ώρες να μην υπάρχει θέμα, και αφού λυθεί το πρόβλημα ξαναγυρνάμε στον βασικό.

Έχει καθόλου νόημα η ανησυχία μου; Μήπως καλύτερα απλά να πάρω ένα backup space κάποιων GB κάπου εκτός του hosting που θα έχω το dedicated και απλά αν συμβεί το οτιδήποτε να ανεβάσω αυτό το backup όταν έρθει στα συγκαλά του ο server με κάποιο τρόπο; Το να πέσουν οι σελίδες λόγω σοβαρού προβλήματος server από Leaseweb και Hetzner είναι πολύ απίθανο;

Όλα αυτά τα σκέφτομαι τις τελευταίες μέρες και ψάχνω διάφορα και έχω πελαγώσει... Τι σημαίνει Failover IP, πως γίνεται συγχρονισμός με rsync μεταξύ δύο server, πως αλλάζει το IP του domain ώστε να σερβίρονται οι σελίδες ακόμη κι αν πέσει ο βασικός. Πραγματικά είμαι σε βαθιά νερά και δε ξέρω να κολυμπήσω στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Όποιος γνωρίζει, κατάφερε να διαβάσει και ίσως να βγάλει το παραμικρό νόημα από αυτά που γράφω και έχει κάποια γνώση στο θέμα, δηλαδή έχει περάσει κι αυτός με επιτυχία αυτό το μονοπάτι ας βοηθήσει ένα συνάδελφο γιατί πραγματικά το κεφάλι μου δεν μπορεί να βρει τη λύση!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη για το σεντόνι, αλλά έπρεπε να γράψω τις ανησυχίες μου πάνω στο θέμα!

Άβαταρ μέλους
gvard
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2151
Εγγραφή: 16 Μάιος 2002 22:38
Τοποθεσία: Τραχανοπλαγιά
Επικοινωνία:

Αγορά Dedicated, ή Virtual Private Server

Δημοσίευση από gvard » 23 Οκτ 2013 14:13

Καλησπέρα,

Ο αριθμός των sites και οι επισκέπτες που δίνεις είναι νούμερα που δεν νομίζω να έχουν θέμα και σε ένα απλό πακέτο μεταπωλητή, παρόλα αυτά αν κατάλαβα καλά ψάχνεις κάποια λύση για μεγαλύτερο redundancy. Μπορείς να κοιτάξεις κάποια λύση cloud στην οποία θα έχεις ένα από τα εξής:

-Virtual Server όπου αν πέσει το hardware node αυτόματα γίνεται επανεκκίνηση του server σου σε άλλο hardware node
-Virtual Server ο οποίος τρέχει ταυτόχρονα σε 2 hardware nodes ώστε αν πέσει το hardware node συνεχίζει η λειτουργία του server σου από το άλλο hardware node χωρίς καθόλου πτώση.
Με εκτίμηση,
Γιώργος Βαρδίκος
Φιλοξενία ιστοσελίδων - Cloud Servers στην Ελλάδα

Z3RatuL
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 23 Οκτ 2013 12:14

Αγορά Dedicated, ή Virtual Private Server

Δημοσίευση από Z3RatuL » 23 Οκτ 2013 14:21

Ευχαριστώ για την απάντηση...

Γνωρίζεις κάποιες λύσεις ας πούμε Ευρώπη που να παρέχουν κάτι τέτοιο; Καθώς Ελλάδα που το είχα δοκιμάσει κάηκα, με τρελό downtime και δε μιλάμε για άγνωστους, αλλά OTEnet, HOL και Cyta...

Άβαταρ μέλους
gvard
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2151
Εγγραφή: 16 Μάιος 2002 22:38
Τοποθεσία: Τραχανοπλαγιά
Επικοινωνία:

Αγορά Dedicated, ή Virtual Private Server

Δημοσίευση από gvard » 23 Οκτ 2013 14:24

Λογικά όλοι όσοι παρέχουν cloud υπηρεσίες μπορούν να σου κάνουν τέτοιο customization (λέω για την 2η λύση). Το γεγονός ότι έχεις καεί με Ελληνες είναι δυσάρεστο, θα σου έλεγα σε 1-1,5 μήνα να δοκιμάσεις και εμάς που θα έχουμε live την υπηρεσία :)
Με εκτίμηση,
Γιώργος Βαρδίκος
Φιλοξενία ιστοσελίδων - Cloud Servers στην Ελλάδα

Themis-T
Δημοσιεύσεις: 77
Εγγραφή: 20 Απρ 2009 16:04
Επικοινωνία:

Αγορά Dedicated, ή Virtual Private Server

Δημοσίευση από Themis-T » 24 Οκτ 2013 14:05

Θα σου πρότεινα να μεταβείς σε AWS. Έχει πολλά χαρακτηριστικά και οι περισσότερες υπηρεσίες που προσφέρει είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους.

Για παράδειγμα μπορείς να πάρεις ένα vps με 15GB Ram, 1,6TB HD, 4 vcores (8x1.0-1.2 Ghz cpu). Εάν αργότερα δεις ότι δεν σου φτάνει, φτιάχνεις ένα νέο μεγαλύτερο VPS 30GB Ram, 3.5TB HD, 8 vcores, κάνεις αποπροσάρτηση στο volume του νέου vps και το διαγράφεις, σταματάς τον ήδη υπάρχων VPS, κάνεις αποπροσάρτηση στο δικό του volume και μετά προσάρτηση στο νέο VPS. Θα μπορείς να κρατήσει και την ίδια ΙΡ αφού μπορείς να την μετακινήσεις σε όποιον VPS θέλεις.
Έτσι, με μερικά κλικ έχεις διπλασιάσει την ισχύ του σέρβερ σου.

Επίσης με το s3cmd sync, put και get θα μπορείς να μεταφέρεις και να συγχρονίζεις αρχεία στο S3 και να το χρησιμοποιείς σαν φθηνό αποθηκευτικό χώρο για αντίγραφα ασφαλείας. Και μάλιστα κρυπτογραφημνένα. Το S3 μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί και για να φιλοξενήσει μία στατική ιστοσελίδα.

Για πολλά δεδομένα, υπάρχει και το Glacier, πολύ φθηνός αποθηκευτικός χώρος ($0.01/GB) ειδικά για μεγάλο όγκο αρχείων.

Θα μπορείς ακόμα με το Elastic Block Store (EBS) να δημιουργήσεις ένα δίσκο από 1 GB - 1 TB και να τον προσαρτήσεις σε ένα υπάρχων VPS σαν δεύτερο δίσκο για παράδειγμα, για να μεταφέρεις backup ή για επιπλέον χώρο, το οποίο μετά μπορείς να το αποπροσαρτήσεις όποτε θελήσεις και να το προσαρτήσεις σε άλλο VPS. Δες το σαν ένα USB stick ή εξωτερικό σκληρό.

Εάν χρησιμοποιήσεις όλες τις πιο πάνω υπηρεσίες, σίγουρα το κόστος θα είναι αυξημένο, μπορεί και 5πλάσιο από ότι σε άλλες περιπτώσεις με συνηθισμένους σέρβερς. Αλλά θα μπορείς να εκτελέσεις λειτουργίες που θα ήταν δύσκολο να τις κάνεις σε dedicated.

Για να μην αναφέρω auto scaling, load balancers και πως αυτά αυτοματοποιούνται με την υπηρεσία παρακολούθησης των συστημάτων που παρέχεται από το AWS.

Είναι απίθανο να συμβεί κάτι με το hardware, αλλά και να συμβεί θα μπορείς πολύ γρήγορα να επαναφέρεις το σύστημά σου. Το να κάνεις ένα image του δίσκου ή snapshot όπως το λένε και μάλιστα on the fly, χωρίς να κλείσεις τον σέρβερ, είναι επίσης υπόθεση λεπτών.

Το μόνο που έχω παρατηρήσει είναι κάποια πολύ σπάνια θέματα με το δίκτυο που διαρκούν όμως πολύ λίγο.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Αναζήτηση Υπηρεσιών διαδικτύου”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες