Ποιά είναι η Φιλοσοφία μου στην αγορά Υλικού/Λογισμικού;

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα και διάφορα άλλα θέματα.

Συντονιστής: Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3757
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

Ποιά είναι η Φιλοσοφία μου στην αγορά Υλικού/Λογισμικού;

Δημοσίευση από DGeorge » 31 Ιούλ 2013 22:48

Παλληκάρια Πολλή Καλησπέρα σας! :D
Στο Topic Τι λειτουργικό τρέχουν τα PC των μελών του Freestuff.gr, που βρίσκεται εδώ άνοιξα έναν πολύ ωραίο και ενδιαφέροντα διάλογο με τον φίλτατο Enigma! Υπάρχει ωστόσο ένας σοβαρός κίνδυνος να βγάλουμε το Θέμα 'OFF-Topic".
Γι'αυτό λοιπόν επιχείρησα να συνεχίσω τον συγκεκριμένο ενδιαφέοντα διάλογο στο Topic αυτό εδώ.
Τα Windows XP ήταν (μετά από τα Windows 98 Second Edition) το ισχυρό λειτουργικό της Microsoft. Ήταν τα 98SE σε NT.
Είχαν και πολύ καλές σχέσεις με το παρελθόν: Τα 98SE ήταν FAT32 (32bit-α), όπως και τα βασικά XP.
Με λίγη -λοιπόν- προσπάθεια, κάποιοι drivers των 98SE ταίριαζαν και στα XP.
Έτσι κατάφερα 'παίζοντας' με τον Scanner-άκο μου, GT 9000 της EPSON, να 'συνεννοηθώ' -τελικά- απόλυτα.
Είδα επίσης ότι το συγκεκριμένο λειτουργικό, είχε πολύ καλή συμπεριφορά με τους drivers του ετικεττογράφου μου, όπως και με έναν σωρό παλιούς printers της HP, στην Εταιρεία.
Μπορεί να μην 'έφερνα πωλήσεις' στην Εταιρεία! Είχε όμως επισημανθεί το γεγονός ότι εξοικονομούσα αρκετά χρήματα από -τελικά- άσκοπες δαπάνες.
Φίλε Enigma και η Epson "Πάρε καινούργιο-συμβατό!" σου λέει. Δεν είναι μόνο στο μαγαζάκι της HP οι 'ξύπνιοι'!
Βλέπω ότι εσύ έχεις μπλέξει και με τα 64-bit. Αν όμως ψάξεις καλά στο google, πιστεύω ότι θα βρεις καλό driver, ακόμα και 64-bit-o. Ίσως χρειαστεί να τον αγοράσεις... Αλλά απ'όσο είδα ψάχνοντας για τον δικό μου, στοιχίζουν ~25Ευρώ. Στο μεταξύ, σου δίνουν και DEMO-Version, για να σου δείξουν, ότι όντως σου κάνει!
Οι Εταιρείες κατασκευής υλικού, και οι αντίστοιχες ανάπτυξης λογισμικού σε προτρέπουν (όπως ξαναείπαμε ακόμα και ψιλοεκβιαστικά) να αγοράσεις το νέο τους "Καλούδι".
Φυσικά, ανεξάρτητα Παγκόσμιας Οικονομικής Κρίσης, αδιαφορούν επιδεικτικά για το αν έχεις χρήματα για να πάρεις το νέο Καλούδι τους, ή όχι!!!!
Δεν μπορούν, απλώς με τον 'τσαμπουκά' τους, να σου επιβάλουν να πετάξεις Υλικό/Λογισμικό μάχιμα πέρα ως πέρα, επειδή απλώς θέλουν να πουλήσουν καινούργια!
Ας πρόσεχαν τόσο αυτοί οι ίδιοι, όσο και κάτι 'Συνάδελφοί' τους όταν δημιουργούσαν αυτήν ακριβώς την Παγκόσμια Οικονομική Κρίση.
Ειδικά στον χαώδη χώρο της Πληροφορικής, υπάρχουν Τεράστια Περιθώρια για Πατέντες!
Και η Πατρίδα του Οδυσσέα, με τον διαχρονικά και παγκόσμια διάσημο Trojan Horse, έχει πάρα πολλά να επιδείξει στον Τομέα της Πατέντας γενικότερα, αλλά και ειδικότερα!
Αυτά για αρχή! :D

Άβαταρ μέλους
Enigma
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2271
Εγγραφή: 06 Δεκ 2002 02:46
Τοποθεσία: Athens

Ποιά είναι η Φιλοσοφία μου στην αγορά Υλικού/Λογισμικού;

Δημοσίευση από Enigma » 05 Αύγ 2013 17:15

Όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με τους υπολογιστές φίλε George, (αλλά και γενικότερα με την ηλεκτρονική τεχνολογία, μιας και έχω την "τρέλα" για τα ηλεκτρονικά από μικρός.. 8)) να σου πω ποιά ήταν τα μεγαλύτερα προβλήματα που υπήρξαν κατ' εμέ!

Το ένα ήταν η εξέλιξη του hardware με την χρησιμοποίηση νέων προτύπων που καθιστούσαν το προηγούμενο hardware άχρηστο για χρήση!

Το δεύτερο ήταν η αδυναμία του hardware κάποιες εποχές να αξιοποιήσει στο έπακρο το software για μέγιστα αποτελέσματα με συνέπεια να σε ωθεί αναγκαστικά σε νέες αγορές hardware, και να πέφτεις έτσι στην 1η παγίδα που σου ανέφερα!

Ευτυχώς τώρα πλέον αυτή η απόσταση έχει κλείσει αρκετά με το σημερινές δυνατότητες του Hardware!

Επίσης υπήρξαν εποχές που ήθελε να σκεφτείς καλά εάν αξίζει να κάνεις κάποιο πράγμα γιατί μπορούσες να την πατήσεις!

Και να σου πω ένα παράδειγμα με μένα που την πάτησα! 8)
Ήταν όταν αποφάσισα να μπω στον χώρο της ψηφιακής φωτογραφίας.

Διέθεσα τότε το ποσό των 1000 περίπου euro για την αγορά μίας κορυφαίας τότε φηφιακής Nikon στα 2.1 Mpixel.
Στην συνέχεια η εξέλιξη της τεχνολογίας ήταν αλματώδης με αποτέλεσμα η αξία της αγοράς να πέσει κατακόρυφα!!

Οπότε θα έλεγα για να προχωράς καλά να σκέφτεσαι τις ανάγκες που πράγματι έχεις, και να ενημερώνεσαι καλά για τον χώρο που σε ενδιαφέρει κάνοντας καλές αγορές στην σωστή το δυνατόν στιγμή! 8)
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3757
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

Ποιά είναι η Φιλοσοφία μου στην αγορά Υλικού/Λογισμικού;

Δημοσίευση από DGeorge » 06 Αύγ 2013 10:43

Θυμάμαι... Αρκετά χρόνια πριν... Μια εταιρεία είχε κατασκευάσει μιά πλακέττα, όπου είχε συνδέσει -κάπως- 5 CPU 80386! Ισχυριζόταν ότι το συγκεκριμένο δημιούργημά της έκανε τα απίστευτα!!!!!
Φαντάσου... Η CPU συνδεδεμένη με τις άλλες, με χαλκοκόλληση.
Κόστος τότε (κοντά στη χρονιά 2000 αν θυμάμαι καλά) ~1.000.000 δραχμές (ακόμα)!!!!
Φυσικά ήταν το κόστος της φρεσκαδούρας! :P
Η Intel πάντα ποντάριζε την έρευνά της, στο χρήμα που θα έβγαζαν τα μοντέλα της στην πρώτη εμφάνισή τους (2-3 εβδομάδες) στην αγορά.
Ήταν η περίοδος όπου -παρά τις απίστευτα υψηλές τιμές της- οι κάθε λογής φαντασμένοι, θα έσπευδαν, προκειμένου να δειχτούν ότι διαθέτουν την Πρώτη Γραμμή της Τεχνολογίας.
Οι καλύτεροι πελάτες της Intel και της Microsoft είναι τύποι σαν κι αυτούς... Δεν γνωρίζουν Αγγλικά, δεν γνωρίζουν τι είναι σκληρός δίσκος, αλλά έχουν PC με CPU 5x80386. :o:D:o:D
Φυσικά, στην πορεία, φανερώθηκαν και τα ελαττώματα της σύνθεσης 5x80386.
Οι χαλκοσυνδέσεις, είχαν (πολύ μικρό μεν - υπαρκτό - μετρήσιμο δε) μήκος. Αυτό σήμαινε αμέσως καθυστέρηση στην κίνηση των ηλεκτρονίων => Πτώση της συνολικής ταχύτητας από τα διαφημιζόμενα τρελλά επίπεδα! => Άνθρακες ο πανάκριβος θησαυρός!
Όπως επίσης και ο 80486 ξεκίνησε υπερβολικά ακριβός

Μου έδωσαν οι γιοί μου τον 80386 τους (mini tower) όταν είχαν -ήδη- Pentium III.
Βρέθηκα με τον Pentium III τους, όταν είχαν κατασκευάσει μια παιχνιδομηχανή διαφόρων πυρήνων Pentium IV.
Και τώρα, κατά σύμπτωση, βρέθηκα με έναν διπύρηνο Pentium IV κ@λ@χεριασμένο δεόντως από την παρέα του μεγάλου γιού μου.
Είχε πρόβλημα, από κατασκευής, με την on-board Κάρτα Γραφικών. Φρόντισαν, και μου έβαλαν μια add-on για Gamers, όπως και μια -αρκετά καλή- add-on κάρτα ήχου.
Ο εν λόγω PCής υπάρχει επί ~5 χρόνια.
Στη φοβερή -για τότε- κάρτα γραφικών, ο heavy-user-Gamer (εγώ) παίζει TETRIS, MAHJONGG, SOLITAIRE, BLOCKS, και άλλα παρόμοια (DOS-Games).
Games το πολύ για κάρτα EGA, αν όχι HERCULES, κάνουν τη CPU της υπερκάρτας Γραφικών μου να αναπτύσσει Φιλοσοφικές Αναζητήσεις... Όπως: "Εγώ, τώρα, τι ρόλο παίζω, σ'αυτό το έργο;"
Βλέποντας να 'ζορίζεται' όταν η κολλητή μου Μαρία (το "κουνέλι" για όσους τη γνωρίζουν και θυμούνται ως μέλος) παίζει 'Internet Angry Birds' στο PC μου, η Κάρτα Γραφικών μου αρχίζει τα δράματα: "Εδώ με 'δουλεύουν' 'χοντρό γαζί'!!!" "Τι έχω κάνει και μου φέρονται σαν σε μια τιποτένια;" "Δεν ήταν το Raster μου σωστό; Η αντίθεσή μου δεν ήταν πάντα καλορυθμισμένη; Η ανάλυσή μου πότε δεν τους ικανοποιούσε;"
Ώσπου, πριν από 5~6 μέρες, crash! Χαιρέτησε τα πλήθη, και απεχώρησε 'διά τας αιωνίους μονάς'! Κοινώς...Τά'φτυσε!:lol:
Βρήκα αμέσως 'χύμα' στο γραφείο αντικαταστάτρια. Ωστόσο ανήκε σε ακμαίο PC. Οπότε τη δανείστηκα, και εξακρίβωσα, ότι έφταιγε όντως η Κάρτα Γραφικών.
Η χειρότερη/φτηνότερη καινούργια (που μου πρότειναν από την εταιρεία που συνεργάζομαι) κοστίζει 40Ευρώ. Μου είπαν ακόμα, ότι αυτή-η φτηνιάρα είναι 4 γενιές ανώτερη από τη δικιά μου, όπως επίσης Και (Off the record) την έχει το ΠΛΑΙΣΙΟ με πολύ χαμηλότερη τιμή.
Μπορεί, για λόγους ηθικής, να σπατάλησα κάποια ~15Ευρώ, αγοράζοντάς την Κάρτα από την εταιρεία που συνεργάζομαι.
Αλλά:
1) Δεν πήρα, ούτε καν, το μέτριο μοντέλο, από τη στιγμή, που κι αυτό πρόκειται ν'ασχολείται με Internet Angry Birds της Μαρίας, και DOS παιχνίδια δικά μου.
2) Ψιλοφοβήθηκα να πάρω και φτηνότερη κάρτα από τους 'φίλους' μου.
Μου φαίνεται ότι περίπου 40Ευρώ ανά περίπου 5χρόνια, είναι μιά αποδεκτή επένδυση στον PC, όταν μιά φορά στις τόσες χρησιμεύει για ψυχαγωγία περισσότερο ως ηχοσύστημα, παρά ως gaming unit.

Άβαταρ μέλους
Enigma
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2271
Εγγραφή: 06 Δεκ 2002 02:46
Τοποθεσία: Athens

Ποιά είναι η Φιλοσοφία μου στην αγορά Υλικού/Λογισμικού;

Δημοσίευση από Enigma » 06 Αύγ 2013 11:36

Γενικά και εγώ προσπαθώ να κάνω καλή απόσβεση των αγορών που κάνω, και παρά την όποια "τρέλα" που σου έλεγα παραπάνω γενικά μπορώ και συγκρατιέμαι..
αν και παλιότερα διάβαζα αρκετά περιοδικά του χώρου των υπολογιστών και ηλεκτρονικών γενικότερα, που ως ένα σημείο σε παρασύρουν! 8)

Στο θέμα της ψηφιακής φωτογραφίας που σου έλεγα παραπάνω ένας λόγος που παρασύρθηκα ήταν ότι μέχρι τότε δεν είχα κάνει κάποια ιδιαίτερη αγορά στον τομέα, οπότε σκέφτηκα να κάνω κάποια καλή επένδυση! .. όμως αμ δε!! .. έπεσα σε κακή στιγμή στην εξέλιξη της τεχνολογίας! 8)
Και βασικά η ατυχία στην αγορά εκείνη ήταν ότι κάποια στιγμή η φωτογραφική χάλασε οπότε δεν ασχολήθηκα να την φτιάξω γιατί βασικά δεν άξιζε πλέον..

Αντίθετα πολύ καλή μου βγήκε η 2η αγορά που έκανα στον τομέα, μίας SONY f 828 η οποία έγινε Best Of και ακόμη την χρησιμοποιώ μέχρι τώρα!

Στους υπολογιστές για να δεις η πορεία μου ήταν 80286 - 80486 - Pentium II κτλ..
δηλαδή άντεχα να παραλείψω κάποιες οικογένειες CPU που βγαίνανε τότε απανωτά!!

Μάλιστα όταν πήγα να πάρω τον PII ο καταστηματάρχης μου έλεγε.. πωπω, καλά πως καθόσουν έτσι... το άλμα που κάνεις είναι τεράστιο!! 8) :lol:
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Enigma
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2271
Εγγραφή: 06 Δεκ 2002 02:46
Τοποθεσία: Athens

Ποιά είναι η Φιλοσοφία μου στην αγορά Υλικού/Λογισμικού;

Δημοσίευση από Enigma » 06 Αύγ 2013 12:14

Ααα George τι άλλο θυμήθηκα τώρα!
Μερικοί νέοι εδώ δεν θα το ξέρουν! 8)

Ότι μπορούσες τότε στους 80286, 80386 και 80486 να βάλεις και 2ο επεξεργαστή τον λεγόμενο Co-processor (μαθηματικό συν-επεξεργαστή) τους 80287, 80387 και 80487!

Η ιδέα αυτή ξεκίνησε στην αρχή για να μην πηγαίνουν για πέταμα οι ελλατωματικοί επεξεργαστές που είχαν πρόβλημα στο κομμάτι τους αυτό! 8)

Στην συνέχεια η ιστορία αυτή έγινε κανονική παραγωγή!
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3757
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

Ποιά είναι η Φιλοσοφία μου στην αγορά Υλικού/Λογισμικού;

Δημοσίευση από DGeorge » 06 Αύγ 2013 13:15

Μια κουμούτσα Math Co-Processor, περίπου όσο κι η CPU.
Φαντάζεσαι τώρα, σε κάθε πυρήνα να ρίχνανε και μια τέτοια κουμούτσα από δίπλα;:lol::lol:
Πολλές φορές -και γενικότερα- έχω φτάσει σε τρελλά όρια τσιγκουνιάς. Ειδικά όταν πρόκειται για αγαθά που δεν είναι Ζωτικής Σημασίας.
Λίγα απ'εδώ, λίγα απ'εκεί, βρεθήκανε τα μετρητά για την υπεραναγκαία δαπάνη για τη μονάδα CPAP.
Και είναι ακριβώς κάποιος τέτοιος φόβος, που με έχει φτάσει στην τσιγκουνιά.
Όσο το 'αγαθό' λειτουργεί και με καλύπτει, δεν βλέπω τον λόγο αντικατάστασής του.

Σημείωσε! Το 'αγαθό' μπορεί κάλλιστα να είναι ένα ζευγάρι παπούτσια, ένα ρούχο, το ίδιο άνετα, όπως και το υλικό/λογισμικό ενός PC.

Άβαταρ μέλους
Enigma
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2271
Εγγραφή: 06 Δεκ 2002 02:46
Τοποθεσία: Athens

Ποιά είναι η Φιλοσοφία μου στην αγορά Υλικού/Λογισμικού;

Δημοσίευση από Enigma » 06 Αύγ 2013 15:53

Σαφώς και πρέπει να βάζεις προτεραιότητες στις ανάγκες σου και να έχεις και ένα ταμείο εκτάκτου ανάγκης φίλε George! :wink:
Και εγώ μπορεί να ξοδεύω κάποια χρήματα κάπου αλλά κοιτάω να τα εξασφαλίζω από άλλα πιθανά έξοδα αναγκαία και μη ως ένα βαθμό!

Ακόμη και το ότι δεν κάπνιζα ποτέ είναι μία οικονομία και αυτή για μένα! 8)

Λοιπόν μιας και θυμηθήκαμε όλα αυτά τα ωραία και παλιά ως ένα βαθμό, δες ένα παιχνιδάκι που έβαλα εδώ George!
Πιστεύω θα το βρεις διασκεδαστικό! :P
http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=66351
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
panxer
Δημοσιεύσεις: 113
Εγγραφή: 26 Ιουν 2011 20:29
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Ποιά είναι η Φιλοσοφία μου στην αγορά Υλικού/Λογισμικού;

Δημοσίευση από panxer » 06 Αύγ 2013 22:28

*cringe* delete

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27647
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Ποιά είναι η Φιλοσοφία μου στην αγορά Υλικού/Λογισμικού;

Δημοσίευση από cordis » 11 Αύγ 2013 02:09

Enigma έγραψε: Διέθεσα τότε το ποσό των 1000 περίπου euro για την αγορά μίας κορυφαίας τότε φηφιακής Nikon στα 2.1 Mpixel.
Στην συνέχεια η εξέλιξη της τεχνολογίας ήταν αλματώδης με αποτέλεσμα η αξία της αγοράς να πέσει κατακόρυφα!!
"Elk Bath" is a world famous wildlife photo taken on August 6, 2000 with a Kodak DC280 (a 2 megapixel digital camera) during the Bitterroot Forest Fire in Montana. It was one of Time magazine's "Photos of the Year in 2000". How times have changed now you can easily get a point and shoot camera up to 24 megapixels.
http://www.borrowlenses.com/category/point_and_shoot

Photo by John McColgan, Public Domain
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
Enigma
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2271
Εγγραφή: 06 Δεκ 2002 02:46
Τοποθεσία: Athens

Ποιά είναι η Φιλοσοφία μου στην αγορά Υλικού/Λογισμικού;

Δημοσίευση από Enigma » 11 Αύγ 2013 09:49

Εικόνα

Σίγουρα κάθε κατηγορία φωτογραφικής έχει και τα πλεονεκτήματα της, και ακόμη και στα 2 Mpixel μπορούσες να βγάλεις καλές φωτογραφίες.

Η δικιά μου ήταν η Nikon Coolpix 950.
Όπως είπα η κυρίως ατυχία ήταν ότι χάλασε εκτός εγγύησης και πλέον είχα αποφασίσει να αγοράσω κάτι νέο, κυρίως για τα όποια μειονεκτήματα είχε..

Και ένα από αυτά ήταν ότι 4 κοινές μπαταρίες ΑΑ που έπαιρνε άδειαζαν πολύ γρήγορα! :-?
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3757
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

Ποιά είναι η Φιλοσοφία μου στην αγορά Υλικού/Λογισμικού;

Δημοσίευση από DGeorge » 12 Αύγ 2013 10:41

Πολύ Καλημερούδια στην Καλή Παρέα :D
Τι έγινε ορέ? Ξομείνατε κι εσείς στην Αθήνα;:P:P
Enigma έγραψε:........Και ένα από αυτά ήταν ότι 4 κοινές μπαταρίες ΑΑ που έπαιρνε άδειαζαν πολύ γρήγορα! :-?
Άλλη φορά πριν κάνουμε κάτι που έχει να κάνει με μπαταρίες, πετάμε και καμμιά ερώτηση (λέμε τώρα) σε κανένα 'Τεχνολογικό Forum' :) Πού ξέρεις;... Μπορεί να μας έρθουν διάφορες απαντήσεις του τύπου:
1) Αντί για ΑΑ κανονικές, δοκίμασες επαναφορτιζόμενες;
2) Μετά από κάτι οδηγίες από το Internet, με τον φορτιστάκο μου, τύπου Ni-MH BU-02 (Δες εδώ) (και εδώ) (μου τον είχαν δώσει με τη μηχανούλα μου OLYMPUS C-310 ZOOM) έχω φορτίσει ξανά τις πλείστες αλκαλικές, αλλά και κοινές μπαταρίες ΑΑ και ΑΑΑ.
Δεν πετυχαίνει με όλες!!!!
Αλλά έχω μειώσει τα έξοδά μου σε μπαταρίες, στο ~1/3 (μείωση κατά 2/3!)

Άβαταρ μέλους
Enigma
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2271
Εγγραφή: 06 Δεκ 2002 02:46
Τοποθεσία: Athens

Ποιά είναι η Φιλοσοφία μου στην αγορά Υλικού/Λογισμικού;

Δημοσίευση από Enigma » 12 Αύγ 2013 11:12

Ωπ! Καλήμερα φίλε Γιώργο! :D
Και εσύ εδώ είσαι ? Σε χάσαμε! :P
Νόμιζα ότι απολαμβάνεις τα μπάνια σου κάπου εκτός Αθήνας! 8)

Εννοείτε ότι είχα περάσει σε επαναφορτιζόμενες.. δεν άξιζε αλλιώς με τίποτα!

Χαχα.. όχι δεν έχω κάνει πειράματα και με κοινές μπαταρίες! :P
Όπως σου έλεγα και άλλη φορά αυτά τα πειράματα σου πρέπει να τα στέλνεις και στους MythBusters! :P
Χεχε! :D

Να σας πω πάντως τα τελευταία χρόνια έχω ανακαλύψει ένα μαγαζάκι στο κέντρο της Αθήνας, Εμ.Μπενάκη στο 1ο τετράγωνο από Σταδίου, που πουλάει καλές Αλκαλικές σε τιμή ξεφτίλα!!
Από εκεί εφοδιάζω πλέον όλα τα τηλεχειριστήρια και άλλες μικροσυσκευές! 8)
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
mechpanos
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1709
Εγγραφή: 20 Μαρ 2003 00:59
Τοποθεσία: Athens - Pyrgos
Επικοινωνία:

Ποιά είναι η Φιλοσοφία μου στην αγορά Υλικού/Λογισμικού;

Δημοσίευση από mechpanos » 12 Αύγ 2013 11:33

Εμείς οι μηχανικοί συνήθως είμαστε πιστοί στον κανόνα της μπανιέρας...
Τι λέει αυτός, ότι υπάρχει ένα κομμάτι μεταξύ σπατάλης και τσιγγουνιάς (ας το θέσω έτσι) το οποίο βρίσκεται στην μέση της "μπανιέρας" που είναι σχεδόν σίγουρο ότι εκεί μέσα βρίσκεται η ιδανική λύση και συνδυασμός κόστους - ποιότητας... σε αυτό το κομμάτι δεν αξίζει να το ψειρίζεις πάρα πολύ προσπαθώντας να βρεις την βέλτιστη λύση, επιλέγεις ότι βλέπεις ότι κάνει στις ανάγκες σου...

Εικόνα


Εγώ κάπως έτσι κάνω τις επιλογές μου, ας πούμε στον τομέα των Η/Υ
το 1996 που ήταν κορυφή οι P-200 και πωλούνταν μαζικά οι 486 πήρα τον Pentium 100
το 1998 που ήθελα αναβάθμιση είχαν βγει οι P-II εγώ πήρα τον Pentium MMX-233,
το 2000 που πήρα καινούριο PC πήρα PIII στα 866
το 2007 που ξαναπήρα καινούριο υπολογιστή (πςςς!!! πόσο κράτησε ο PIII είδατε;)
πήρα laptop Core2Duo 2.0 Ghz με 2 giga ram το οποίο την παλεύει ακόμα, χωρίς πρόσθετη κάρτα (στα ίδια λεφτά θα έπαιρνα με κάρτα γραφ. αλλά 1 giga RAM τότε, δεν θα την πάλευε τώρα ~ βέβαια θα μπορουσα να του προσθέσω αλλά τώρα δεν έχω κάνει απλά τίποτα)...

Προ ημερών βγάζει στην δουλειά μήνυμα το φωτοτυπικό, για συντήρηση. Καλώ τον συνεργάτη και μου βγάζει ένα κοστούμι 650 +ΦΠΑ, το καλύτερο που μπορούσε να κάνει (τσεκαρισμένο καλή τιμή μου έκανε, έχει ακριβά ανταλλακτικά)...Ιμιτασιόν δεν παίζουν...
Ταυτόχρονα, μου έρχεται στο mail ενα newsletter για φωτοτυπικό - πολυμηχάνημα refurbished 400 € + ΦΠΑ, ανακατασκευασμένο χωρίς ανάγκη για συντήρηση, με 1 χρόνο εγγύηση και επιπλέον δυνατότητες που το δικό μου δεν είχε (δικτυακός εκτυπωτής, scanner, fax, κλπ)...
α) Μόνο και μόνο από το κόστος αγοράς, έχω εξοικονομήσει 250 €...
β) Εξοικονομώ κάθε σελίδα που βγαίνει ως fax, γιατί αντικατέστησα το παλιό που είχε μελανοταινία και κάθε τόσο την μάσαγε / είχε και υψηλό κόστος ανά σελίδα..
γ) Εξοικονομώ από τα απεσταλμένα fax γιατί μπορώ να τα στείλω ως εκτύπωση, χωρίς να τα τυπώνω πραγματικά!
δ) Έχω και το άλλο φωτοτυπικό εδώ και το βλέπω να το καμαρώνω κάθε μέρα που δεν έδωσα τα λεφτά για να το συντηρήσω (priceless!).....

Άρα, θέλει φειδώ και να μην είμαστε overexcited! Να μας αρέσει η νέα τεχνολογία, αλλά να μην σπεύδουμε κιόλας να την αποκτήσουμε, εκτός αν η χρήση της είναι τέτοια που το κόστος του να ΜΗΝ την έχουμε, μας βγάζει από την μέση της μπανιέρας!!!
Συνημμένα
text3785.png
(15.86 KiB) Μεταφορτώθηκε 129 φορές
Πύργος θεός Πανηλειακός!!

Άβαταρ μέλους
nikosdimos
Δημοσιεύσεις: 70
Εγγραφή: 22 Σεπ 2007 17:07

Ποιά είναι η Φιλοσοφία μου στην αγορά Υλικού/Λογισμικού;

Δημοσίευση από nikosdimos » 12 Αύγ 2013 11:41

+1 @mechpanos (Θα έπρεπε να υπάρχει ένα κουμπάκι, like/+1/thumbs_up κατά τη γνώμη μου)

Άβαταρ μέλους
mechpanos
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1709
Εγγραφή: 20 Μαρ 2003 00:59
Τοποθεσία: Athens - Pyrgos
Επικοινωνία:

Ποιά είναι η Φιλοσοφία μου στην αγορά Υλικού/Λογισμικού;

Δημοσίευση από mechpanos » 12 Αύγ 2013 11:46

Φοβερό θέμα άνοιξε πάλι, ο DGeorge...

Επίσης τα Windows XP, πρέπει να έχουν κάνει (εμπορικά), το μεγαλύτερο κακό στην Microsoft, έχουν περάσει 12 χρόνια και ακόμα το σκέφτονται πολλοί να αναβαθμίσουν (βασικά για να πάνε σε 8, δεν το σκέφτονται καν!!!)
Πύργος θεός Πανηλειακός!!

Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα & Διάφορες Συζητήσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες