Ολοταχώς για κανόνι η Διεθνής Ένωση

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα και διάφορα άλλα θέματα.

Συντονιστής: Super-Moderators

Κλειδωμένο
Άβαταρ μέλους
Insurer
Δημοσιεύσεις: 391
Εγγραφή: 13 Απρ 2009 21:40
Τοποθεσία: Ακροκεραύνεια

Ολοταχώς για κανόνι η Διεθνής Ένωση

Δημοσίευση από Insurer » 16 Ιούλ 2013 11:26

Σε κρίσιμη αναμέτρηση με το χρόνο βρίσκεται η Διεθνής Ένωσις καθώς από στιγμή σε στιγμή λαμβάνονται αποφάσεις για τη δραστηριότητα της. Σήμερα μία μέρα μετά από τη λήξη της προθεσμίας που της είχε δοθεί από την ΔΕΙΑ, προκειμένου να καλύψει το άνοιγμα του μετοχικού της κεφαλαίου, δίκτυα πελάτες και άλλοι συνεργαζόμενοι περιμένουν με ανυπομονησία τις εξελίξεις.

Κατά τις πληροφορίες η Διεθνής Ένωσις κατέληξε σε συμφωνία με επενδυτή, που τις παρέχει τη δυνατότητα κεφαλαιακής ενίσχυσης οπότε και καλύπτει –κατα την ίδια- τα όσα η ΔΕΙΑ της είχε ζητήσει. Μάλιστα κατά τις ίδιες πληροφορίες από την Παρασκευή η Διεθνής Ένωσις παρουσίασε τον ενδιαφερόμενο επενδυτή στη ΔΕΙΑ, προκειμένου αυτή να προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες.

Αρμόδιοι παράγοντες αναφέρουν ότι οι διαδικασίες ελέγχου των επενδύσεων σε ασφαλιστικές εταιρείες προβλέπουν τη λεπτομερή αξιολόγηση τω επενδυτών, προκειμένου να διασφαλιστεί η φερεγγυότητα των κεφαλαίων και κατ’ επέκταση και της εταιρείας επί της οποίας τοποθετούνται. Στο πλαίσιο αυτό του ενδελεχούς ελέγχου ο χρόνος που απαιτείται διαφοροποιείται κατά περίπτωση και κατά τα ευρήματα και τις απαιτήσεις του ελεγκτή. Σε κάθε περίπτωση η χρονική διάρκεια του ελέγχου είναι το κομβικό σημείο για τη Διεθνή Ένωση, αλλά και για τους συνεργαζόμενους με αυτή, ώστε να ληφθούν οι καταληκτικές αποφάσεις για την εξέλιξη της. Πάντως η εταιρεία κατά τις πληροφορίες αναμένει το συντομότερο δυνατό να προχωρήσει η ΔΕΙΑ σε άρση των περιοριστικών μέτρων, που είχε λάβει εις βάρος της, καθώς θεωρεί ότι ο επενδυτής της πληροί τις προϋποθέσεις όχι μόνο για να καλύψει το κεφαλαιακό της άνοιγμα αλλά και για να στηρίξει την εταιρεία στα μελλοντικά της σχέδια. Τον τελευταίο λόγο έχει η ΔΕΙΑ.

Πρέπει να επισημανθεί ότι η ΔΕΙΑ κατά τις πληροφορίες βρίσκεται σε διαδικασία της αξιολόγησης φερεγγυότητας του επενδυτή και όπως αναφέρουν αρμόδιοι εφαρμόζει σο ακέραιο τα όσα προβλέπονται από τη νομοθεσία και αφορούν τη φερεγγυότητα λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρείας και την προστασία των καταναλωτών και της αγοράς.

άρθρο της insuranceworld.gr

Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα & Διάφορες Συζητήσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες