Το θέμα με την σημαία

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα και διάφορα άλλα θέματα.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
γιαννης
Δημοσιεύσεις: 648
Εγγραφή: 25 Σεπ 2002 14:21
Επικοινωνία:

Το θέμα με την σημαία

Δημοσίευση από γιαννης » 30 Οκτ 2003 23:03

Επειδή το θέμα το θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό και επειδή σε διάφορες συζητήσεις, που κλειδώθηκαν, έχουν ειπωθεί σημαντικά πράγματα, βάζω εδώ αυτά τα οποία θεωρώ σημαντικότερα και περιμένω να συνεχιστεί η συζήτηση. Από την πλευρά μου δεσμεύομαι και για το επίπεδο της κουβέντας όπως θα εξελιχθεί, όποιος ή όποια μπορεί να τηρήσει αυτό είναι ευπρόσδεκτος.

Οι περισσοτεροι πιστευουν οτι ο Ισοκρατης υποστηριζε οτι Ελλην ειναι "ο μετεχων της ημετερας παιδειας"...

Μεγαλο λαθος...

Το ακριβες κειμενο εχει ως εξης:

"....και το των Ελλήνων ό ν ο μ α πεποίηκεν μηκέτι του γένους, αλλά της διανοίας δ ο κ ε ί ν είναι, και μ ά λ λ ο ν 'Ελληνας κ α λ ε ί σ θ ε τους της παιδεύσεως της ημετέρας ή τους της κοινής φύσεως μετέχοντας..."

Ο κ.Χρηστος Σαρτζετακης το 1994, υποστηριξε σε συνεντευξη του, οτι αυτη η "επεξηγηση" του Ισοκρατους: "ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΠΟΛΑΙΑ ΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΤΕΥΘΕΝ ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ ΠΑΡΑΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ".

Η τρανη αποδειξη της αποψης του Ισοκρατoυς περιγραφεται, περαν πασης αμφιβολιας, σε αλλο σημειο του ΙΔΙΟΥ του Πανηγυρικου:

"TAYTHN ΓΑΡ ΟΙΚΟΥΜΕΝ ΟΥΧ ΕΤΕΡΟΥΣ ΕΚΒΑΛΟΝΤΕΣ, ΟΥΔ'ΕΡΗΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΝΤΕΣ, ΟΥΔ'ΕΚ ΠΟΛΛΩΝ ΕΘΝΩΝ ΜΙΓΑΔΕΣ ΣΥΛΕΓΕΝΤΕΣ,ΑΛΛ'ΟΥΤΩ ΚΑΛΩΣ ΚΑΙ ΓΝΗΣΙΩΣ ΓΕΓΟΝΑΜΕΝ, ΩΣΤ'ΕΞ ΗΣΠΕΡ ΕΦΥΜΕΝ,ΤΑΥΤΗΝ ΕΧΟΝΤΕΣ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟΝ ΔΙΑΤΕΛΟΥΜΕΝ, ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΤΟΙΣ ΑΥΤΟΙΣ ΟΙΣΠΕΡ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΙΟΤΑΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ ΕΧΟΝΤΕΣ ΠΡΟΣΕΙΠΕΙΝ.ΜΟΝΟΙΣ ΓΑΡ ΗΜΙΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΝ ΑΥΤΗΝ ΤΡΟΦΟΝ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΛΕΣΑΙ ΠΡΟΣΗΚΕΙ..."

Αποδοση:

"ΚΑΤΟΙΚΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ, (ΤΗΝ ΓΗ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑ) ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΔΙΩΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΡΗΜΗΝ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΛΛΩΝ (ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ),ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΛΕΞΕΙ ΜΙΓΑΔΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΕΘΝΗ, ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΚΑΛΩΣ ΚΑΙ ΓΝΗΣΙΩΣ ΓΙΝΑΜΕ, ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΕΛΘΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ, (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΤΑΡΑΞΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΟΧΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ), ΠΕΡΑΣΑΜΕ Ο-Λ-Η ΜΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΥΤΗΝ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΟΝΤΑΣ *Α Υ Τ Ο Χ Θ Ο Ν Ε Σ* ΚΑΙ ΑΡΜΟΖΕΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ (ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ) ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ(ΣΤΟ ΓΕΝΟΣ,ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ,ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ) ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ (ΕΛΛΑΔΟΣ).
ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΜΟΖΕΙ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΓΗ ΤΡΟΦΟ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑ..."

-----------

Αυτό είναι το ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ του 1998 στο οποίο έγινε η τροποποίηση με υπουργική απόφαση (Αυτός είναι ο νόμος δηλαδή):

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ' ΑΡΙΘΜ. 201 - ΦΕΚ 161 τ.Α'

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


11. Σημαιοφόροι και παραστάτες - υπεύθυνοι για κατάθεση στεφάνου:

Σημαιοφόροι και παραστάτες και υπεύθυνοι για την κατάθεση στεφάνου ορίζονται μαθητές που δεν έχουν απαλλαγεί από το μάθημα της Φυσικής Αγωγής και είναι Έλληνες υπήκοοι. Στη διαδικασία επιλογής μπορούν να πάρουν μέρος και μαθητές ελληνικής καταγωγής με ξένη υπηκοότητα εφόσον και οι γονείς τους το επιθυμούν και δεν έχουν απαλλαγεί από το μάθημα της Φυσικής Αγωγής.

---------

Και αυτή η ύποπτη απόφαση του υπουργού (βλέπε ψηφοθηρία, εγκύκλιος η οποία βγήκε όταν είχε πρωτοδημιουργηθεί το θέμα με τον τζενάι ):
(το έβαλε σαν post η simone και εγώ ερωτώ γιατί όταν νομοθετούσαν δεν άλλαξαν τον νόμο?)


ΦΕΚ Β' 277 16.3.2001 Αριθ. Γ1/219
Επιλογή σημαιοφόρων

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Έχοντας υπόψη:

1. Το εδάφιο ζ της παραγρ. 11 του άρθρου 4 του Ν. 1566/85 (ΦΕΚ 167 Α)

2. Τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 7 του Ν. 2525/97 (ΦΕΚ 188Α) "Ενιαίο Λύκειο, πρόσβαση αποφοίτων του στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και άλλες διατάξεις", οι οποίες ορίζουν ότι τα θέματα του παραπάνω εδαφίου του Ν.1566/85 ρυθμίζονται με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

3. Την υπ' αρ. 8/21.2.2001 πράξη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

4. Το γεγονός ότι από την απόφαση αυτή δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του δημοσίου,

αποφασίζουμε:

Άρθρο Μόνο

Στη διαδικασία επιλογής σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων για την κατάθεση στεφάνου μπορούν να συμμετέχουν και αλλοδαποί μαθητές, οι οποίοι φοιτούν τουλάχιστο δύο (2) χρόνια σε ελληνικό σχολείο.

Η παρούσα απόφαση να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 13 Μαρτίου 2001

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΠΕΤΡΟΣ Δ. ΕΥΘΥΜΙΟΥ

------------

και εδώ είναι η τελευταία ερώτηση που έκανα και ζητάει απάντηση:

Τα εγχειρίδια του Δικαίου στα πρώτα μαθήματα αναφέρουν ότι "κάθε δικαίωμα πηγάζει από υποχρεώσεις και κάθε υποχρέωση δημιουργεί δικαίωμα" . Ερωτάται ο κάθε καλής πίστεως πολίτης, ποία υποχρέωση (σημερινή ή μελλοντική) έχει ο Αλβανός ώστε να απολαμβάνει του δικαιώματος να φέρει την Ελληνική εθνική σημαία μη ανήκων στο Ελληνικό έθνος , μη έχων Ελληνική ιθαγένεια, ούτε Ελληνική καταγωγή, μη έχοντας κάνει κάποια αίτηση για την απόκτηση της Ελληνικής ιθαγένειας και ΜΗ ΕΧΟΝΤΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ!.....

Ο μικρός αυτός Αλβανός , απολαμβάνει του προνομίου της δωρεάν εκπαίδευσης στην Πατρίδα μας , απολαμβάνει την δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την στιγμή που ο έλληνας και να πεθαίνει αν δεν πληρώσει εισιτήριο στο ταμείο του νοσοκομείου δεν γίνεται δεκτός για εξέταση. Ενώ οι γονείς του δεν έχουν πληρώσει ούτε δραχμή φόρο στον Κρατικό κορβανά , ούτε έχουν στρατευθεί στον Ελληνικό Στρατό, αλλά αντιθέτως, ίσταντο -ίσως - στην απέναντι πλευρά των συνόρων υποχρεώνοντας κάποιον Έλληνα να φυλάει σκοπιά απ΄εδώ .........Πόθεν λοιπόν το δικαίωμα άνευ υποχρεώσεως;

Πασχίζουν κάποιοι να υπερασπιστούν τον αλβανό, αλλά δεν ακούω φωνή για τον έλληνα που αντιμετωπίζεται στην ίδια του την χώρα ρατσιστικά.

Εύχομαι να έχετε την πολυτέλεια και τη δύναμη πάντα να λέτε ΟΧΙ εκεί που πρέπει. Τα ΟΧΙ μας να φέρνουν πάντα ΝΙΚΕΣ.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
iNDEFiX
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2569
Εγγραφή: 20 Δεκ 2002 00:48
Τοποθεσία: κλειστή λόγω έργων
Επικοινωνία:

Το θέμα με την σημαία

Δημοσίευση από iNDEFiX » 30 Οκτ 2003 23:11

Poli sosta afta pou grafei o Giannhs parapano... tha parakaleso kai ego na mhn kleidothei TOULAXISTON afto to topic. Emena thn apopsh mou thn 3ereis... droph ston Ellhna kai oxi ston Alvano. Emeis tous dinoume to dikaioma na sikonoun thn shmaia.

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13310
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Το θέμα με την σημαία

Δημοσίευση από EneMe » 31 Οκτ 2003 00:26

:arrow: Η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική σας!

:arrow: Η επιείκια θα εξαντληθεί, αλλά αν αρχίσουν έκτροπα, βρισιές, υποτιμητικά σχόλια ή υπονοούμενα, η κατάληξη θα είναι η ίδια!

:arrow: Να προσέχετε το ύφος που γράφετε, ώστε να μην μπορεί να θεωρηθεί προσβλητικό!

Καλή συνέχεια! :D

GEOPYX
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 24 Οκτ 2003 01:36

Το θέμα με την σημαία

Δημοσίευση από GEOPYX » 31 Οκτ 2003 01:04

Συγχαρητήρια Γιάννη, για την εμπεριστατωμένη και πλήρη αναφορά σου στο θέμα. Η απάντησή στο ερώτημα που θέτεις, είναι προφανής και μάλιστα, μπορεί κάλιστα να βρεθεί σε όσα έχεις προαναφέρει :
"Και αυτή η ύποπτη απόφαση του υπουργού (βλέπε ψηφοθηρία, εγκύκλιος η οποία βγήκε όταν είχε πρωτοδημιουργηθεί το θέμα με τον τζενάι )"
Δηλαδή, είμαστε είδη [/b]προδωμένοι από τον υπουργό μας, τον πολιτικάντη Ευθυμίου.

Και αυτό με κάνει να αναρωτηθώ τα εξής :
Στις Θερμοπύλες, τριακόσιοι Σπαρτιάτες (και μερικές ακόμη εκατοντάδες Πλαταιέων και Θεσπειαίων) ήταν αρκετοί, να σταματήσουν την προέλαση εκατοντάδων χιλιάδων Περσών, γράφοντας σελίδες δόξας στην Ελληνική ιστορία.
Βρέθηκε όμως ένας Εφιάλτης, ο οποίος δέν ανήκε στα ηγετικά στελέχη των Ελλήνων πολεμιστών, ούτε καν ήταν πολεμιστής και ήταν ικανός να φέρει την καταστροφή και την συμφορά που έφερε.
Στις μέρες μας, που είμαστε προδωμένοι από τους ίδιους τους "ηγέτες" μας, πια άραγε να είναι η τύχη μας και το μέλλον μας ; Είναι σαν να πολεμάμε στις Θερμοπύλες και μας προδίδει ο ίδιος ο Λεωνίδας !!!!!!

Και από την στιγμή που το αντιλαμβανόμαστε αυτό, ΤΙ μπορούμε να κάνουμε για να αποτρέψουμε την καταστροφή και την συμφορά που μας περιμένει ;

Με ειλικρινή προβληματισμό και ανησυχία,

ΓεωΠυξ.

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27648
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Το θέμα με την σημαία

Δημοσίευση από cordis » 31 Οκτ 2003 01:15

GEOPYX έγραψε:τον πολιτικάντη
Παρακαλώ να αποφεύγονται οι χαρακτηρισμοί προσώπων...
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
telxinas
Δημοσιεύσεις: 438
Εγγραφή: 15 Ιούλ 2002 03:10
Επικοινωνία:

Το θέμα με την σημαία

Δημοσίευση από telxinas » 31 Οκτ 2003 02:07

Xmmm, stis eidisis eida ena kinezaki(i telos panton enan asiati) na kratai tin Elliniki Simea. Profanos exi elliniki ipikootita. Diladi pige stin armodia ipiresia, pige sto lixiarxio, meta pige stin astinomia opou ekdothike i tautotita tou, epita pige sto mitroo tou dimou opou meni(kapos etsi den einai i diadikasia?) kai egine Ellinas.
Ara, (pos na to po, den gemizi to stoma mou) einai auto pou leme Ellinas.

Prospatho na sevasto to forum, na min klidothi to thema auto alla den mporo na kratitho... prepi na to po, eiste axiolipitoi! Epifania kai pali epifania.

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13310
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Το θέμα με την σημαία

Δημοσίευση από EneMe » 31 Οκτ 2003 02:09

:arrow: Γεννήθηκε - μεγάλωσε στην Ελλάδα από Φιλιπινέζους γονείς.

Άβαταρ μέλους
telxinas
Δημοσιεύσεις: 438
Εγγραφή: 15 Ιούλ 2002 03:10
Επικοινωνία:

Το θέμα με την σημαία

Δημοσίευση από telxinas » 31 Οκτ 2003 02:15

Pali den gemizi to stoma mou... einai ellinas. Sosta e?

Άβαταρ μέλους
iNDEFiX
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2569
Εγγραφή: 20 Δεκ 2002 00:48
Τοποθεσία: κλειστή λόγω έργων
Επικοινωνία:

Το θέμα με την σημαία

Δημοσίευση από iNDEFiX » 31 Οκτ 2003 02:50

Pion theoreis esy "Ellhna"? Se poion armozei enas tetoios xarakthrismos?

Gia mena Ellhnas pantos DEN einai aftos o opoios den sevetai thn istoria tou, thn xora tou, ta pistevo tou, thn zoh tou edo kai kirios ton eafto tou. Akoma de perisotero otan krivetai piso apo kapoies "typikes" pleon aksies...

Άβαταρ μέλους
telxinas
Δημοσιεύσεις: 438
Εγγραφή: 15 Ιούλ 2002 03:10
Επικοινωνία:

Το θέμα με την σημαία

Δημοσίευση από telxinas » 31 Οκτ 2003 02:54

Pion rotas?

Άβαταρ μέλους
iNDEFiX
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2569
Εγγραφή: 20 Δεκ 2002 00:48
Τοποθεσία: κλειστή λόγω έργων
Επικοινωνία:

Το θέμα με την σημαία

Δημοσίευση από iNDEFiX » 31 Οκτ 2003 03:00

Esena telxinoboy :D

Άβαταρ μέλους
telxinas
Δημοσιεύσεις: 438
Εγγραφή: 15 Ιούλ 2002 03:10
Επικοινωνία:

Το θέμα με την σημαία

Δημοσίευση από telxinas » 31 Οκτ 2003 03:03

Auto einai alli istoria. Opos eipa molis prin ligo se allo thema, edo krinete o tropos skepsis tou sigxronou Ellina. Simfona me auton, autos pou tha perasi ta grafiokratika stixia gia na dilothi os Ellinas, exi dikeoma na sikosi simea. Eno autos pou den tha kani auti tin praxi, den mpori.

Άβαταρ μέλους
iNDEFiX
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2569
Εγγραφή: 20 Δεκ 2002 00:48
Τοποθεσία: κλειστή λόγω έργων
Επικοινωνία:

Το θέμα με την σημαία

Δημοσίευση από iNDEFiX » 31 Οκτ 2003 03:07

O Ellinas den skeftetai pia.... apla koroidevei ton eafto tou.

Άβαταρ μέλους
telxinas
Δημοσιεύσεις: 438
Εγγραφή: 15 Ιούλ 2002 03:10
Επικοινωνία:

Το θέμα με την σημαία

Δημοσίευση από telxinas » 31 Οκτ 2003 03:13

I apotheosi tou "Eisai oti dilosis" :o :o :o

Άβαταρ μέλους
γιαννης
Δημοσιεύσεις: 648
Εγγραφή: 25 Σεπ 2002 14:21
Επικοινωνία:

Το θέμα με την σημαία

Δημοσίευση από γιαννης » 31 Οκτ 2003 11:09

Βασικά τα πράγματα όπως έχω πει πάλι, είναι σύνθετα. Στην πολιτική κάθε λέξη που λέγετε ή κίνηση πού γίνετε έχει το νόημα και τον συμβολισμό της.

Σαν πρόσφατα παραδείγματα να αναφέρω, όταν ο πρωθυπουργός σε ομιλία του για κάποιο θέμα είπε: "η Ελλάδα είναι αδιαπραγμάτευτη". Πολλοί (σχεδόν όλοι) είπαν ότι είναι ξεκάθαρος - δεν το συζητάει το θέμα. Ο ίδιος όμως, ξέροντας πολύ καλά την σημασία των λέξεων, χρησιμοποίησε αυτή την λέξη για τις εντυπώσεις και παράλληλα είπε και αυτό πού ήθελε να πει στους κύκλους που απευθυνόταν. Έτσι λοιπόν η λέξη αδιαπραγμάτευτη σημαίνει δεν έχει ακόμη διαπραγματευτεί. Αν ήθελε πραγματικά να πει ότι δεν το συζητάει το θέμα, θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει την λέξη αδιαπραγματεύσιμη.

Ένα άλλο παράδειγμα, όταν στην εθνική μας επέτειο ο πρόεδρος της δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων εβραίων.

Βεβαίως συμφωνώ με την κίνηση και θα έλεγα μπράβο, αν είχε προηγηθεί κατάθεση στεφάνου στον μνημείο των ελλήνων πεσόντων, πράγμα που δεν έγινε. Για εμένα αυτή η κίνηση είχε συμβολικό χαρακτήρα και κάπου έλεγε κάτι.

Βλέπουμε λοιπόν ότι τα πάντα έχουν την σημασία τους. Επίσης μια και ο φίλος μου ανέφερε για Θερμοπύλες και εφιάλτη, θέλω να επισημάνω ότι η ιστορία μας αμβλύνεται επικίνδυνα και διαμορφώνεται σύμφωνα με τις επιταγές της "παγκόσμιας κοινότητας".

Έτσι για παράδειγμα, ενώ όταν πηγαίναμε εμείς σχολείο, μας μαθαίνανε ότι το παιδομάζωμα ήταν μια φριχτή μέθοδος των τούρκων, ένα έγκλημα κατά των ελλήνων, σήμερα τα σχολικά βιβλία το αναφέρουν σαν μια διαδικασία των αντιπάλων μας να στρατολογούν κόσμο στις υπηρεσίες τους (κάπως έτσι). Οι κακόμοιροι οι τούρκοι τι τραβάγανε (μόνο αυτό δεν διαβάσαμε ακόμη).

Επίσης ενώ ο μεταξάς ήταν δικτάτορας (συμφωνώ με αυτό) ήταν αυτός πού είπε το ΟΧΙ και δεν έσκυψε στον εχθρό. Αυτό το γεγονός το προσπερνάνε όλοι επιμελώς, όταν όμως οι σοσιαλιστές μας κατέβασαν την σημαία από τα Ίμια και μετά είπαν και ευχαριστώ, αυτό το βάφτισαν μεγάλη επιτυχία.

Φυσικά για να μην παρεξηγηθώ δεν υποστηρίζω κανενός είδους δικτατορία, απλά θέλω να αποδίδονται και τα σωστά όπου υπάρχουν και όχι μόνο τα λάθη.

Φτάνοντας στο θέμα της παρέλασης δείτε τι έγινε: Πριν 2 χρόνια ξεσηκώθηκαν όλοι για τον τσενάι, μια φασαρία ένα κακό και τσουπ βγαίνει η εγκύκλιος να κρατούν την σημαία και οι ξένοι (αυτό ήταν το επιδιοκούμενο), δεν έγινε αλλαγή νόμου γιατί αυτό απαιτεί ψηφοφορία βεβαίως, μια εγκύκλιος βγήκε γιατί έτσι το έκρινε αυτός που την έβγαλε ή αυτός που διέταξε να βγει.

Σήμερα πάλι μια φασαρία ένα κακό και βεβαίως ενώ όλοι λέμε την γνώμη μας κάποιοι σφηγομετρούν την κοινή γνώμη. Και κανένας σχεδόν δεν παρατήρησε ότι ειπώθηκαν προτάσεις του στιλ: "Γιατί να γίνονται στρατιωτικού τύπου παρελάσεις στα σχολεία, αυτά είναι φασιστικά κατάλοιπα, κ.λ.π.". Αυτό είναι και το επιδιοκούμενο σε αυτή την φάση. Πολλοί συμφώνησαν σε αυτό, όμως δεν αντιλαμβάνονται το κακό που μεθοδικά γίνετε στην χώρα μας.

Όλοι είδαμε τους μαθητές όταν του ρώτησαν τι γιορτάζουμε, τι είπαν. Ήδη δεν ξέρουν τι τους γίνετε, αν καταργηθούν τα πάντα τότε να δείτε τι θα ξέρουν όλοι τους.

Και ενώ προωθείται η συστηματική απελληνοποίηση των νέων μας διαβάζουμε και αυτό:

«Φτιάξε και συ έναν θεό. Μπορείς»!
Αυτή είναι η ουσία ενός προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τον βαρύγδουπο τίτλο: «ΜΕΛΙΝΑ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ», που προορίζεται για επιμόρφωση των μαθητών του Δημοτικού σχολείου.

Με το πρόγραμμα αυτό οι ανεγκέφαλοι του ΥΠΕΠΘ υπηρετούν και προωθούν τα σχέδια της Νέας Τάξης για αποθρησκειοποίηση του ανθρώπου και πολιτιστική ισοπέδωση των λαών.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδία του Δημοτικού, αρχής γενομένης από τη Β’ Τάξη!

Ο μαθητής μαθαίνει ότι οι θεοί, γενικώς, είναι επινόηση του ανθρώπου και γι’ αυτό καλείται το παιδί να «επινοήσει τον δικό του θεό» και να δημιουργήσει προσευχές προς το θεό του. Να φανταστεί διαλόγους μεταξύ των θεών κ.λπ. Ταυτόχρονα εισάγει τους μαθητές σε «μαθήματα» μαγείας, παγανισμού και νεοειδωλολατρίας.

Το πρόγραμμα, όμως, του ΥΠΕΠΘ δεν εξαντλείται στην έμμεση αντιχριστιανική προπαγάνδα, αλλά προχωρά και σε ευθεία επίθεση κατά του Χριστιανισμού, και μάλιστα κατά του ορθοδόξου Μοναχισμού.

Παρουσιάζει τους μοναχούς, όχι ως αφιερωμένους στον θεό αλλά ως επιδιδόμενους στην πάλη, στο χορό και τα τραγούδια, υπό τις επευφημίες μάλιστα των γεροντάδων τους!

Πρόκειται, κυριολεκτικά, όχι για ανεγκέφαλους εγκεφάλους, αλλά για σατανικούς εγκεφάλους.
Εικόνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα & Διάφορες Συζητήσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες