Πως πρέπει να διαφημίσω κάποιον σωστά και επαγγελματικά

Εύρεση και τοποθέτηση διαφημίσεων στις σελίδες μας.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
urahara
Δημοσιεύσεις: 149
Εγγραφή: 11 Δεκ 2011 22:53
Επικοινωνία:

Πως πρέπει να διαφημίσω κάποιον σωστά και επαγγελματικά

Δημοσίευση από urahara » 20 Μάιος 2013 01:29

Καλησπέρα παίδες! Με χαρά καθώς τσέκαρα το mail μου είδα εισερχόμενο από ενδιαφερόμενο για διαφήμιση.

Δράττομαι της ευκαιρίας καθότι θέλω να παρέχω μία σωστή υπηρεσία, και δημιουργώ αυτό το post με σκοπό να γίνει δρομέας για όποιον θέλει να παρέχει σωστή διαφήμιση στο blog του.

Και παραθέτω τους παρακάτω προβληματισμούς:

1) Θέλω ο πελάτης να έχει πρόσβαση σε στατιστικά, και όχι μόνο από screenshot
Πάνω σε αυτό κυρίως θέλω άμεσα προτάσεις ώστε να του παρέχω tracking ως αποδεικτικά της κίνησής μου.

2) Επίσης tracking των clicks στο banner του για να κρίνει την αποδοτικότητα της διαφήμισης. Διαθέτω Analytics, αλλά δεν γνωρίζω αν και πως μπορώ να παρέχω τα παραπάνω μέσω αυτού, ή αν υπάρχει κάτι καλύτερο.

3) Σκεφτείτε πως πρέπει να κόψουμε παραστατικά άρα αν δεν υπάρχει εταιρεία πρέπει η να ανοίξεις ή να έχεις γνωστό με εταιρεία που να παρέχει υπηρεσίες internet ώστε να μπορείς να δώσεις παραστατικό. (ιδανικά εταιρεία)

4) Τι πρέπει να προσέξεις στην επικοινωνία και στον αναλυτικό τιμοκατάλογο που θα στείλεις;

Γενικά οποιοδήποτε tip έχετε για την παροχή ποιοτικής διαφήμισης στον διαφημιζόμενο καλοδεχούμενο! Αναμένω απαντήσεις

Άβαταρ μέλους
canopus
Δημοσιεύσεις: 148
Εγγραφή: 23 Φεβ 2009 12:05

Πως πρέπει να διαφημίσω κάποιον σωστά και επαγγελματικά

Δημοσίευση από canopus » 20 Μάιος 2013 13:17

Καλημέρα φίλε μου.

Τρόποι προώθησης ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας είναι πολλοί. Αυτό που θέλεις να προωθήσεις είναι το προϊόν ή την υπηρεσία, που παρέχει ο πελάτης σου και όχι τον πελάτη σου.

Άρα το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να κάνεις μια μελέτη σχετική με το αντικείμενο που θέλεις να προωθήσεις και το κοινό που απευθύνεσαι. Δηλαδή σε ποιο μέρος θα βρεις το κοινό σου; Αν για παράδειγμα θέλεις να πλασάρεις «μανό» για γυναίκες, κοριτσάκια, κτλπ θα ήταν μια καλή κίνηση να επενδύσεις στο facebook κτλπ ( γνώμη μου ). Ελπίζω να κατάλαβες μέχρις στιγμής τι προσπαθώ να σου εξηγήσω.

Ο βασικότερος παράγοντας που θα επηρεάσει τα αποτελέσματα της προώθησης, εκτός από την έρευνα που πρέπει να κάνεις είναι το χρηματικό ποσό που θέλει να επενδύσει ο ενδιαφερόμενος πελάτης σου.

Δεν ξέρω τις γνώσεις σου και πάνω από όλα η ερώτηση που κάνεις είναι πολύ γενική. Αν του κάνεις ένα site θα πρέπει να έχεις γνώσεις από SEO + κατασκευής ιστοσελίδων. Αν ο πελάτης σου έχει είδη κάποιο site, θα πρέπει να ενημερωθείς σχετικά με το cms που έχει φτιαχτεί το site του και να έχεις γνώσεις να επέμβεις για να κάνεις SEO πάνω του.

Για τα στατιστικά που αναφέρεσαι ανάλογα με τον τρόπο προώθησης που θα επιλέξεις, θα πάρεις και τα αντίστοιχα αποτελέσματα. Από εκεί και πέρα είναι στο χέρι σου το πώς θα τα χειριστείς εσύ για να τα πάρει ο πελάτης.

Μπορεί για παράδειγμα επιλέξεις εκτός από το SEO, τις διαφημίσεις της Google ( ad words ), διαφήμιση στο facebook, να επενδύσει χρήματα για διαφημίσεις σε δημοφιλή site ακόμα και σε ραδιοφωνικούς σταθμούς…

Όλα αυτά εξαρτώνται από τα χρήματα που θέλει να επενδύσει ο πελάτης σου.
Για το κομμάτι της επιχείρησης που αναφέρεσαι, λυπάμαι που θα στο πω αλλά η συμβουλή μου αυτή την περίοδο είναι ΜΑΚΡΙΑ από έναρξη επιχείρησης κλπ …

Και στην ερώτηση Ν4 η απάντηση είναι : Να μην υποσχεθείς τίποτα στον πελάτη σου, που να μην μπορείς να το φέρεις εις πέρας. Αν το κάνεις, φρόντισε ακόμα και με κόστος δικό σου να μείνει ικανοποιημένος.

urahara
Δημοσιεύσεις: 149
Εγγραφή: 11 Δεκ 2011 22:53
Επικοινωνία:

Πως πρέπει να διαφημίσω κάποιον σωστά και επαγγελματικά

Δημοσίευση από urahara » 20 Μάιος 2013 16:48

Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου! Πάραυτα θεωρώ πως παρεξήγησες λίγο το thread και βγήκες εκτός θέματος. Ο ενδιαφερόμενος θέλει να διαφημιστεί στο site μου. Δεν πρέπει ούτε να φτιάξω κάτι ούτε SEO να κάνω ούτε να παρέμβω σε κάποια cms. Καταλαβαίνω πολύ καλά τι μου λες καθότι έχω γνώσεις και γύρω από το SEO και από Marketing. Δεν πουλάω όμως κάτι από αυτά. Καλούμαι να πουλήσω χώρο στην ιστοσελίδα μου.

Απλά θέλω να μπορεί να δει τα αποτελέσματα που θα του παρέχει αυτή η διαφήμιση και να μην περιοριστώ σε ένα report από analytics. Δε θέλω να του πω, δες μέσω του analytics που έχεις στο site σου ή μέσω οποιασδήποτε άλλης υπηρεσίας δες μόνος σου τι σου έφερα. Ιδανικά θα ήθελα να του δώσω ένα Link προς κάποια σελίδα που να δίνει αυτά τα stats live.

από εκεί και πέρα ναι, δεν θα του εγγυηθώ τίποτα που δεν θα του δώσω. Θέλω να δει μία καλή οργάνωση και κάποιον που ενδιαφέρεται για αυτό που του παρέχει. Το οποίο είναι χώρος. Απο κει και πέρα, πρέπει και κάτι να βγάλω για την προβολή που θα του δώσω, επομένως ανεξαρτήτως αν θα μείνει ικανοποιημένος πρέπει να δώσει παραπάνω από ότι μου προσφέρει το σίγουρο adsense αν θέλει μία καλή θέση στο blog. Τώρα η απόδοση της διαφήμισης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Από το τι προωθεί, από το banner, από τη θέση και το μέγεθος που θα επιλέξει. Αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί οποιοσδήποτε να εγγυηθεί. Έχω κάνει και εγώ διαφήμιση υπηρεσίας μου σε ένα από τα γνωστότερα site στην Ελλάδα και ήταν παταγώδης αποτυχία και μάλιστα με κόστος υπέρογκο, αλλά η αποτυχία δεν οφείλεται σε αυτόν που προωθεί. Μάλιστα ήταν απίστευτα στοχευμένυ(αυτό το αναφέρω όχι γιατί σκοπεύω να μην πάει καλά η διαφήμιση του πελάτι, απεναντίας θέλω να ικανοποιηθεί, αλλά το λέω σε απάντηση για αυτό που είπες πως πρέπει ακόμα και με δικό μου κόστος να μείνει ικανοποιημένος.)


Παρακαλώ όποιος ξέρει πως μπορώ να παρέχω κάποια πρόσβαση σε στατιστικά μου και στα στατιστικά του banner για τον διαφημιζόμενο να απαντήσει είναι πολύ σημαντικό! Δεν θέλω να αρκεστώ σε printscreen του analytics μου. Κάτι τέτοιο θα ήταν αρκετό;

Άβαταρ μέλους
michalis1984
Δημοσιεύσεις: 384
Εγγραφή: 05 Ιουν 2001 03:00

Πως πρέπει να διαφημίσω κάποιον σωστά και επαγγελματικά

Δημοσίευση από michalis1984 » 20 Μάιος 2013 18:23

Χρειάζεσαι ένα admanager που θα κάνει αυτή τη δουλειά.

π.χ.
www.google.com/admanager
www.openx.com/publisher/open-source-ad-server
best seller

urahara
Δημοσιεύσεις: 149
Εγγραφή: 11 Δεκ 2011 22:53
Επικοινωνία:

Πως πρέπει να διαφημίσω κάποιον σωστά και επαγγελματικά

Δημοσίευση από urahara » 20 Μάιος 2013 19:45

Ωραίος μιχάλη, να σου πω επειδή δεν έχω ξαναασχοληθεί, πως μπορώ να δώσω πρόσβαση στον διαφημιζόμενο σε μία καμπάνια που δημιουργώ στο admanager του google?

Άβαταρ μέλους
michalis1984
Δημοσιεύσεις: 384
Εγγραφή: 05 Ιουν 2001 03:00

Πως πρέπει να διαφημίσω κάποιον σωστά και επαγγελματικά

Δημοσίευση από michalis1984 » 20 Μάιος 2013 22:45

Απ' ότι θυμάμαι φτιάχνεις μια επαφή (πηγαίνοντας στην διαχείριση -> επαφές), του διαφημιζόμενου με το gmail του (απαραίτητο να είναι gmail), και μετά του δίνεις πρόσβαση απο τις αναφορές. Ψάξε το να δεις αν σου κάνει.
best seller

Άβαταρ μέλους
canopus
Δημοσιεύσεις: 148
Εγγραφή: 23 Φεβ 2009 12:05

Πως πρέπει να διαφημίσω κάποιον σωστά και επαγγελματικά

Δημοσίευση από canopus » 21 Μάιος 2013 10:04

μιλάμε ότι πρέπει να ηταν η πιο fail απάντηση του freestuff!

ευτυχώς που δεν σου έγραψα και άλλα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Διαφημίσεις στις σελίδες μας (εκδότες)-γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης