τοπικός mail server

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1948
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

τοπικός mail server

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 16 Απρ 2013 17:46

vasika ta path ta eida kanonika
sthn page pou esteila prin
alla molis eida oti einai o Uniform Server
den ksero an ta paketa pou evale o filos ta steinei

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

τοπικός mail server

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 16 Απρ 2013 21:15

Εκεί μέσα δημιουργεί τα /usr/local/ τα οποία είναι φάκελοι της εφαρμογής.
Τους φακέλους της, εκάστοτε, εφαρμογής τους ονομάζεις όπως θέλεις.
Δεν έχουν όμως καμμία σχέση με τους φακέλους του λειτουργικού συστήματος.
Στα windows ΔΕΝ υπάρχει φάκελος συστήματος usr ή etc, στον οποίο βρίσκονται καμμιά φορά τα configuration files.

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1948
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

τοπικός mail server

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 17 Απρ 2013 13:36

auto ennoeite ... kai logika mpenoun gia symvatotites ...
symperasmatika kai krinontas apo tis odigies tis page
an mpei ekei kati doulevei

den exo steisei h doulepsei pote apache/php/mysql se win
opote den mporo na po kai pola perisotera me sigouria

Serghio
Δημοσιεύσεις: 455
Εγγραφή: 08 Φεβ 2011 19:20
Τοποθεσία: Περιστέρι

τοπικός mail server

Δημοσίευση από Serghio » 06 Μάιος 2013 22:02

δυστηχώς ακόμα δεν μπορώ να το κάνω να παίξει...ακολούθησα αυτά που λέει ο gvre, δηλαδή:

το semdmail_path στο php.ini έχει την τιμή χχχ@ath.forthnet.gr που ειναι το πραγματικό μου e-mail μου,,,εδώ το αποκρύπτω βέβαια για ευνόητους λόγους και στην mail function στο to και στο header έχω βάλει το ίδιο e-mail πάλι(χχχ@ath.forthnet.gr).

Στο php.ini λέει win32 only...μήπως φταίει ότι τα δικά μου ειναι 64bit...δεν νομίζω βέβαια αλλά το αναφ'ερω έτσι και αλλιώς.

Άβαταρ μέλους
Pavel
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1046
Εγγραφή: 08 Αύγ 2003 00:05
Τοποθεσία: UK

τοπικός mail server

Δημοσίευση από Pavel » 06 Μάιος 2013 23:12

Δοκίμασε τον hMailServer εφόσον είσαι σε Windows. Εγώ αυτόν χρησιμοποιώ, δεν παίρνει ούτε 10 λεπτά το installation/configuration.

http://www.hmailserver.com/
Εσύ είσαι τρελός.

gvre
Δημοσιεύσεις: 992
Εγγραφή: 14 Οκτ 2010 11:34
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

τοπικός mail server

Δημοσίευση από gvre » 06 Μάιος 2013 23:52

Serghio έγραψε:δυστηχώς ακόμα δεν μπορώ να το κάνω να παίξει...ακολούθησα αυτά που λέει ο gvre, δηλαδή:

το semdmail_path στο php.ini έχει την τιμή χχχ@ath.forthnet.gr που ειναι το πραγματικό μου e-mail μου,,,εδώ το αποκρύπτω βέβαια για ευνόητους λόγους και στην mail function στο to και στο header έχω βάλει το ίδιο e-mail πάλι(χχχ@ath.forthnet.gr).

Στο php.ini λέει win32 only...μήπως φταίει ότι τα δικά μου ειναι 64bit...δεν νομίζω βέβαια αλλά το αναφ'ερω έτσι και αλλιώς.
Βάλε τα παρακάτω (άλλαξε το you με το σωστό email) στο php.ini. Αν δεν παίξει, στείλε τη συνάρτηση που χρησιμοποιείς.

Κώδικας: Επιλογή όλων

SMTP = mailgate.forthnet.gr
; http://www.php.net/manual/en/mail.configuration.php#ini.smtp-port
smtp_port = 25

; For Win32 only.
; http://www.php.net/manual/en/mail.configuration.php#ini.sendmail-from
sendmail_from = you@ath.forthnet.gr

; For Unix only.  You may supply arguments as well (default: "sendmail -t -i").
; http://www.php.net/manual/en/mail.configuration.php#ini.sendmail-path
sendmail_path =

Άβαταρ μέλους
giannis17
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1215
Εγγραφή: 06 Ιαν 2005 19:50
Τοποθεσία: Παγκράτι - Αθήνα
Επικοινωνία:

τοπικός mail server

Δημοσίευση από giannis17 » 07 Μάιος 2013 16:03

Η καλύτερη λύση είναι να ανεβάσεις το project σου σε ένα webserver και κάνε το development εκεί.

Ότι και mail server να στήσεις σε localhost μπλοκάρονται από τους ISP δεν πρόκειτε να παίξει τίποτα, ΕΚΤΟΣ αν φτιάξεις ένα νέο email στον τοπικό mail server και στέλνεις τα email σου εκεί τοπικά και τα βλέπεις από κάποιο outlook/thunderbird με server 127.0.0.1 οπότε γίνονται όλα τοπικά και δε σε μπλοκάρει κανείς.
"There is only one problem with common sense; it’s not very common."
– Milt Bryce

Serghio
Δημοσιεύσεις: 455
Εγγραφή: 08 Φεβ 2011 19:20
Τοποθεσία: Περιστέρι

τοπικός mail server

Δημοσίευση από Serghio » 07 Μάιος 2013 21:31

gvre έγραψε:
Serghio έγραψε:δυστηχώς ακόμα δεν μπορώ να το κάνω να παίξει...ακολούθησα αυτά που λέει ο gvre, δηλαδή:

το semdmail_path στο php.ini έχει την τιμή χχχ@ath.forthnet.gr που ειναι το πραγματικό μου e-mail μου,,,εδώ το αποκρύπτω βέβαια για ευνόητους λόγους και στην mail function στο to και στο header έχω βάλει το ίδιο e-mail πάλι(χχχ@ath.forthnet.gr).

Στο php.ini λέει win32 only...μήπως φταίει ότι τα δικά μου ειναι 64bit...δεν νομίζω βέβαια αλλά το αναφ'ερω έτσι και αλλιώς.
Βάλε τα παρακάτω (άλλαξε το you με το σωστό email) στο php.ini. Αν δεν παίξει, στείλε τη συνάρτηση που χρησιμοποιείς.

Κώδικας: Επιλογή όλων

SMTP = mailgate.forthnet.gr
; http://www.php.net/manual/en/mail.configuration.php#ini.smtp-port
smtp_port = 25

; For Win32 only.
; http://www.php.net/manual/en/mail.configuration.php#ini.sendmail-from
sendmail_from = you@ath.forthnet.gr

; For Unix only.  You may supply arguments as well (default: "sendmail -t -i").
; http://www.php.net/manual/en/mail.configuration.php#ini.sendmail-path
sendmail_path =
Δυστηχώς και πάλι δεν παίζει...τα δοκίμασα αυτά που μου είπες.
Αυτή είναι η συνάρτηση που επιχειρεί να στείλει τo mail

Κώδικας: Επιλογή όλων

function send_mail()

{
//    var_dump($email);  
    
$to = 'xxx@ath.forthnet.gr';
$subject = 'the subject';
$message = 'hello';
$header='From:xxx@ath.forthnet.gr';

mail($to, $subject, $message,$header);

}
η παραπάνω καλείται όταν ο χρήστης κάνει update το password του-παραθέτω και αυτήν την συνάρτηση για να είναι πλήρης η πληροφόρηση.

Κώδικας: Επιλογή όλων

function change_password($email,$newpasword)
                {
    // change password for username/old_password to new_password

         global $conn;
          $result = $conn->query('update credentials 
                                set password ="'.password::hash($newpasword).'"
                                where email="'. $email.'"');
                if(!$result){
                throw new Exception('Aδυναμία σύνδεσης με την βάση.');
                return false;
                    }
                else{
                    send_mail();//και εδώ γίνεται η προσπαθεία να αποσταλεί το e-maill αλλά μένουμε στην προσπάθεια
                }    
       }

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6236
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

τοπικός mail server

Δημοσίευση από fafos » 07 Μάιος 2013 21:39

Yparxei kai h lysh Gmail+phpmailer
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

τοπικός mail server

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 08 Μάιος 2013 09:39

Είναι πολύ πιθανό να τρως πόρτα από την forthnet για λόγους spam/security.
Συμβαίνει συχνά, με πολλές mail service εταιρείες.
Καλού κακού όμως κοίταξε και τα errors της PHP, μήπως υπάρχει εκεί κάποιο πρόβλημα.
Με τους headers για παράδειγμα.

Serghio
Δημοσιεύσεις: 455
Εγγραφή: 08 Φεβ 2011 19:20
Τοποθεσία: Περιστέρι

τοπικός mail server

Δημοσίευση από Serghio » 08 Ιούλ 2013 19:26

Apostolis_38 έγραψε:Είναι πολύ πιθανό να τρως πόρτα από την forthnet για λόγους spam/security.
Συμβαίνει συχνά, με πολλές mail service εταιρείες.
Καλού κακού όμως κοίταξε και τα errors της PHP, μήπως υπάρχει εκεί κάποιο πρόβλημα.
Με τους headers για παράδειγμα.
Aυτό πως θα το δω;

Ο fiddler θα βοηθούσε εδώ;

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

τοπικός mail server

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 08 Ιούλ 2013 20:44

Τα errors εννοείς πως θα δείς;

ή βάλε μια ρύθμιση ini_set στο αρχείο σου ή κοίτα τα error log του server.

Serghio
Δημοσιεύσεις: 455
Εγγραφή: 08 Φεβ 2011 19:20
Τοποθεσία: Περιστέρι

τοπικός mail server

Δημοσίευση από Serghio » 09 Ιούλ 2013 12:09

στα error logs δεν εμφανίζεται τίποτα.

Υπάρχει τρόπος να ελένξω οτι οντως το πρόβλημα έχει να κάνει με τον ISP(forthnet εν προκειμένω);
Οτι δηλαδή τα "βλέπει" σαν spam.

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

τοπικός mail server

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 09 Ιούλ 2013 12:24

Ε, αν δεν τα βρίσκεις στο inbox και έχουν μεταφερθεί όλα στο spam/junk folder τι άλλο μπορεί να είναι;

Δεν ξέρω μόνο μήπως υπάρχει καμμία ρύθμιση και o server σβήνει αυτόματα τα μηνύματα που θωρεί spam ή έχουν γίνει blacklisted. Αν και δεν νομίζω. Συνήθως όλοι τα αφήνουν για κάποιο χρονικό διάστημα γιατί ακριβώς υπάρχει η περίπτωση να μην είναι spam.
Αυτό θα το δείς από το διαχειριστικό του mail account σου.

nbc
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 526
Εγγραφή: 05 Σεπ 2009 20:12
Επικοινωνία:

τοπικός mail server

Δημοσίευση από nbc » 09 Ιούλ 2013 18:08

Οι περισσότεροι SMTP servers απαιτούν authentication, κάτι που η PHP mail() δεν υποστηρίζει. Προτείνω να ξεχάσεις ό,τι έχει να κάνει με SMTP ρυθμίσεις στο php.ini.

Αν σε καλύπτει η mail(), τη λύση έχει δώσει ο Alice_Cooper. Αγνόησε τα περί /usr/lib/ κλπ... Το μόνο που χρειάζεται για να δουλέψει, είναι:

α) Αποσυμπίεση του zip όπου να'ναι (πχ C:\www\sendmail)
b) Ενημέρωση των παραμέτρων του sendmail.ini (δώσε βάση στα auth_username και auth_password, καθώς με αυτά θα γίνει το authentication).
c) Ενημέρωση του sendmail_path στο php.ini (πχ C:\www\sendmail\sendmail.exe)

Χρησιμοποιώ την έκδοση #26, εδώ και 4 χρόνια σε XP/Vista/7 (με Forthnet/NetOne/Cyta/google) χωρίς πρόβλημα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης