τοπικός mail server

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Serghio
Δημοσιεύσεις: 455
Εγγραφή: 08 Φεβ 2011 19:20
Τοποθεσία: Περιστέρι

τοπικός mail server

Δημοσίευση από Serghio » 15 Απρ 2013 19:36

Θέλω να "παίξω" με τα mail functions της PHP-χρειάζεται όμως ένας server για αυτό.

Όταν έκανα την πρώτη απόπειρα απλώς βγήκε το γνωστό μηνυμα-cannot connect to mail server...

Η ερώτηση είναι απλή:

Τι κάνω για να λύσω το πρόβλημα;

gvre
Δημοσιεύσεις: 992
Εγγραφή: 14 Οκτ 2010 11:34
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

τοπικός mail server

Δημοσίευση από gvre » 15 Απρ 2013 20:52

Υποθέτω ότι είσαι σε windows. Αν ναι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον smtp του isp σου.

http://php.net/manual/en/mail.configuration.php

Serghio
Δημοσιεύσεις: 455
Εγγραφή: 08 Φεβ 2011 19:20
Τοποθεσία: Περιστέρι

τοπικός mail server

Δημοσίευση από Serghio » 15 Απρ 2013 21:45

και εδώ αρχίζουν τα περιέργα...κάτι που ξέχασα να επισημάνω.

Στην php που έχω εγκαταστήσει δεν υπάρχει directory "/usr/sbin/ και πραγματικα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί.

gvre
Δημοσιεύσεις: 992
Εγγραφή: 14 Οκτ 2010 11:34
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

τοπικός mail server

Δημοσίευση από gvre » 15 Απρ 2013 21:46

Σε τί λειτουργικό έχεις κάνει την εγκατάσταση;

Serghio
Δημοσιεύσεις: 455
Εγγραφή: 08 Φεβ 2011 19:20
Τοποθεσία: Περιστέρι

τοπικός mail server

Δημοσίευση από Serghio » 15 Απρ 2013 21:51

windows 7 home premium...δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει εδω πέρα.

Υπόψη ότι δεν μιλάμε πακέτο τύπου ΧAMP εδώ, όλα τα components είναι χωριστά εγκατεστημένα...MySQL, Apache etc....

gvre
Δημοσιεύσεις: 992
Εγγραφή: 14 Οκτ 2010 11:34
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

τοπικός mail server

Δημοσίευση από gvre » 15 Απρ 2013 21:57

Σε windows δε χρειάζεσαι το sendmail_path. Άνοιξε το php.ini, άλλαξέ το σε

Κώδικας: Επιλογή όλων

sendmail_path =
και λογικά θα παίξει (αρκεί να έχεις ορίσει στα SMTP, smtp_port και sendmail_from τις ρυθμίσεις του isp σου).

Serghio
Δημοσιεύσεις: 455
Εγγραφή: 08 Φεβ 2011 19:20
Τοποθεσία: Περιστέρι

τοπικός mail server

Δημοσίευση από Serghio » 15 Απρ 2013 21:58

για να δούμε ρε συ ....θα το δοκιμάσω και θα σου πω

Serghio
Δημοσιεύσεις: 455
Εγγραφή: 08 Φεβ 2011 19:20
Τοποθεσία: Περιστέρι

τοπικός mail server

Δημοσίευση από Serghio » 16 Απρ 2013 10:01

τα μηνύματα λάθους δεν βγαίνουν πια...το eimail δεν έρχεται.

Έχω ρυθμίσει την mail function να στέλνει το e-mail στον υπολογιστή μου-τοπικά δηλαδή.

Στην ουσία δηλαδή...στέλνω το e-mail στον εαυτό μου.

Αυτή είναι η function:

Κώδικας: Επιλογή όλων

function send_mail($email)

{
   
$to = $email;
$subject = 'the subject';
$message = 'hello';
$header='From:test';

mail($to, $subject, $message,$header);

}
Yπάρχει κάτι λάθος στα παραπάνω λες?
Στο αρχείο php.ini το έχω βάλει sendmail_from = pap56@example.com.
Δεν ξέρω αν αυτό έρχεται σε "σύγκρουση" με τον κώδικα παραπάνω. Το παραθέτω από περιέργεια.

gvre
Δημοσιεύσεις: 992
Εγγραφή: 14 Οκτ 2010 11:34
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

τοπικός mail server

Δημοσίευση από gvre » 16 Απρ 2013 10:15

Στο sendmail_from και στο $header='From:test' βάλε το email που έχεις στον ISP σου.

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1948
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

τοπικός mail server

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 16 Απρ 2013 11:49

look edo nomiso tha se voithisei
http://glob.com.au/sendmail/

gvre
Δημοσιεύσεις: 992
Εγγραφή: 14 Οκτ 2010 11:34
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

τοπικός mail server

Δημοσίευση από gvre » 16 Απρ 2013 12:00

Πιστεύω ότι δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιήσει κάτι τέτοιο από τη στιγμή που το sendmail_path μπορεί να αλλάξει μέσα από το php.ini. Το μόνο που θα καταφέρει με το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι να προσθέσει πολυπλοκότητα στο setup του.

Serghio
Δημοσιεύσεις: 455
Εγγραφή: 08 Φεβ 2011 19:20
Τοποθεσία: Περιστέρι

τοπικός mail server

Δημοσίευση από Serghio » 16 Απρ 2013 12:12

Alice_Cooper έγραψε:look edo nomiso tha se voithisei
http://glob.com.au/sendmail/
Δεν νομίζω να βοηθήσει αυτό δότι στις οδηγίες εγκατάστασης(install) κάνει λόγο για ένα
directory usr\lib, αυτό δεν υπάρχει στην εγκατάσταση της php στον υπολογιστή μου-αν διαβάσεις το topic από την αρχή θα καταλάβεις τι εννοώ.

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1948
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

τοπικός mail server

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 16 Απρ 2013 12:27

malon xano to ti thes na kaneis ...
an thes apla na fevgei to mail sou
kaneis oti eipe o gvre

an thes na pekseis me to pos douvei me sendmail
se win vazeis afto h kati antistixo
odigies edo http://wiki.uniformserver.com/index.php ... or_Windows

to an kati den ekatse kala sto setup sou einai allo zitima

Serghio
Δημοσιεύσεις: 455
Εγγραφή: 08 Φεβ 2011 19:20
Τοποθεσία: Περιστέρι

τοπικός mail server

Δημοσίευση από Serghio » 16 Απρ 2013 13:29

δεν έχο σκοπό να κάνω πειράματα, απλώς φτιάχνω μια εφαρμογή locally και κάποια στιγμή θα το πάω σε production...και κάποιες στιγμές θα πρέπει να πηγαίνει e-mail στο χρήστη...όταν αλλάζει κωδικό π.χ οπότε κάνω τις δοκιμές μου...


μήπως δημιουργείται πρόβλημα επειδή στην mail function το to και το from είναι το ίδιο.
Δηλαδή το μήνυμα φεύγει απο το ίδιο mail για να πάει στο ίδιο mail πάλι.

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

τοπικός mail server

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 16 Απρ 2013 15:24

Τα usr\lib είναι directories του Unix και του Linux.
Σε windows δεν πρόκειται ποτέ να έχεις τέτοια dirs, οπότε δεν σε νοιάζουν αλλά ούτε και μπορείς να κάνεις κάτι γι αυτό.
Πιθανόν να υπάρχει μια μικρή εξαίρεση αν στήσεις linux σε virtual box στο pc, αλλά δεν ξέρω αν και πως μπορούν να επικοινωνήσουν αυτά τα δύο ώστε να μπορείς να στείλεις e-mail από εκεί.

Οταν ανεβάσεις τα αρχεία σου σε server το mail θα φεύγει γιατί ο provider θα έχει σετάρει ήδη τον χώρο που θα σου δίνει για φιλοξενία, ώστε το account σου να χρησιμοποεί το ανάλογο directory/path + sendmail application.
Αν δεν το έχει σετάρει θα πρέπει να οτυ πεις να το κάνει γιατί σε αυτούς τους φακέλους εσύ δεν θα έχεις πρόσβαση, εκτός κι αν ο provider είναι τρελός.

Αν θες για development/testing λόγους να στέλνεις e-mail από το pc σου κάνεις αυτό που πρότεινε ο gvre.


Υ.Γ. Αν θες να μάθεις πως και τι για τους mail servers (που είναι μια ιστορία από μόνοι τους, μην κοιτάς που εμείς βλέπουμε το τελευταίο στάδιο) διάβασε εδώ:

http://www.yolinux.com/TUTORIALS/LinuxT ... ilMTA.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Exchange_Server

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες