Άλλαξα μητρηκή και δεν μου διαβάζει πλέον τον σκληρό και το dvd player

Προβλήματα που αντιμετωπίζουμε χρησιμοποιώντας κάποια από τις συσκευές που απαρτίζουν τους Η/Υ μας.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
neogeo21
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: 08 Μαρ 2012 02:02

Άλλαξα μητρηκή και δεν μου διαβάζει πλέον τον σκληρό και το dvd player

Δημοσίευση από neogeo21 » 23 Μαρ 2013 14:26

Αποφάσησα να αλλάξω μητρηκή και επεξεργαστή και το πρόβλημα είναι πως όταν προσπαθεί να φορτώσει τα windows βγάζει μπλέ οθόνη και κάνει restart.
O σκληρός που έχω είναι sata αλλά η μητρηκή είναι καινούργια και υποστηρίζει μόνο sata3, το ίδιο και με το dvd player δεν τον διαβάζει. το μόνο που μπόρεσα να καταφέρο είναι να μπώ σε safe mode. μπορώ να κάνω κάτι από κεί να κάνω install τα drivers τις μητρηκής η κάτι άλλο από το bios..???? η πάω για καινούργιο σκληρό και φορμάτ και ξανα μανά από την αρχή...υπάρχει κάποια άλλη λύση που να μπορεί να διαβαστεί ο σκληρός σε sata 3...δηλ όποιος κάνει αναβάθμιση πλέον εκτός από μητρηκή μνήμες επεξεργαστή πρέπει να κάνει και φορματ όλα του τα προγράμματα και να βάλει καινούργιο σκληρό...κάπως ηλίθιο μου ακούγετε..??? όποιος μπορεί να βοηθήσει τον ευχαριστώ.

ΥΓ. Ενας ταπεινός γραφιστας είμαι που σκαμπάζει 2 - 3 πράγματα από hardware, format κλπ κλπ

Άβαταρ μέλους
hitca
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1919
Εγγραφή: 13 Ιουν 2010 19:41
Τοποθεσία: Brussels
Επικοινωνία:

Άλλαξα μητρηκή και δεν μου διαβάζει πλέον τον σκληρό και το dvd player

Δημοσίευση από hitca » 23 Μαρ 2013 16:23

Μητρική μπορείς να αλλάξεις βέβαια, αυτό πού δεν μπορείς να κάνεις (και δεν συνιστάται επίσης) είναι να βάλεις τον ίδιο δίσκο μέ ότι αυτός περιέχει από προηγούμενη σύνθεση.
Φαντάσου ότι ο δίσκος έχει όλες τις πληροφορίες από όλη την παλαιά σου μητρική, προγράμματα οδήγησης, θύρες, όλο το υλικό σου - και πού ακριβώς ήταν συνδεδεμένο κλπ. -

Η μπλέ οθόνη (BSOD) είναι η φυσιολογική κατάληξη μιας τέτοιας προσπάθειας. Η ίδια η MS συμβουλεύει να γίνεται εξ' αρχής ΝΕΑ εγκατάσταση (καθαρή). Είναι δε σχετικά εύκολο να αποθηκεύσεις τα όποια αρχεία σου υπάρχουν στον δίσκο κάπου αλλού προσωρινά και μετά να μεταφερθούν πάλι όταν είσαι απολύτως έτοιμος.
Δυστυχώς τα προγράμματα που χρησιμοποιείς θα πρέπει να εγκατασταθούς και πάλι.

*** υπάρχου δημοσιευμένες λύσεις που επιτρέπουν σε κάποιον να κάνει αυτό που προσπαθείς, όμως είναι αρκετά δύσκολο, στην ουσία επεμβαίνεις στο μητρώο και ειδικα στις εγγραφές ENUM οι οποίες περιέχουν όλες τις πληροφορίες για τις συσκευές του υπολογιστή και τις διαγράφεις, ΟΛΕΣ.... με αυτό πετυχαίνεις να εκκινήσεις τον υπολογιστή χωρίς καμμία υποστήριξη συσκευής ώστε να είναι δυνατόν να τις κάνεις πλέον χειροκίνητα κατά την πρώτη εκκίνηση του λειτουργικού.
«Μάθε από τα λάθη των άλλων γιατί δε θα προλάβεις να τα κάνεις όλα μόνος σου»
Οι Έλληνες είμαστε «θεατές των λόγων και ακροατές των έργων» (.... ο Θουκυδίδης το είπε !)
«Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Αυτοί που κερδίζουν, αυτοί που χάνουν και αυτοί που καθορίζουν ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν! »

neogeo21
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: 08 Μαρ 2012 02:02

Άλλαξα μητρηκή και δεν μου διαβάζει πλέον τον σκληρό και το dvd player

Δημοσίευση από neogeo21 » 24 Μαρ 2013 23:50

θέμα είναι ότι δεν μου διαβάζει ούτε τον dvd player. πως θα μπορέσω δηλ να κάνω φορματ αν δεν υπάρχει από κάπου να κάνει boot windows. γιαυτό μήπως πρέπει να κάνω κάτι από το safe mode και να κάνω install από κει τα windows. γιατί με την καινούργια μητρηκή όταν πάω να κάνω φορματ και να ξαναπεράσω τα windows δεν γίνετε πάει μεχρι κάποιο σημείο και ξανακάνει restart πάλι.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PC Hardware”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες