Πώληση δυναμικού site με ΣΔΠ αλλά δεν θέλουμε να έχει ο πελάτης πρόβαση στον πηγ.κώδικα, π

Εκφράστε την επιχειρηματική σας πλευρά. Μοιραστείτε την εμπειρία σας ή/και τα σχόλιά σας σχετικά με την οργάνωση μιας on-line επιχείρησης. Παρακαλώ όχι διαφημίσεις εδώ!

Συντονιστής: Super-Moderators

Απάντηση
asteriosg
Δημοσιεύσεις: 75
Εγγραφή: 03 Οκτ 2012 16:24

Πώληση δυναμικού site με ΣΔΠ αλλά δεν θέλουμε να έχει ο πελάτης πρόβαση στον πηγ.κώδικα, π

Δημοσίευση από asteriosg » 17 Ιαν 2013 22:33

Δεν ξέρω αν ρωτώ στη σωστή κατηγορία (αν όχι μεταφέρετε το στην σωστή) η ερώτηση μου έχει να κάνει με τη περίπτωση όπου αναπτύσσουμε ένα custom δικό μας Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου και το ενσωματώνουμε σε κάθε δυναμική σελίδα που πωλούμε .

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι πωλούμε μια δυναμική σελίδα σε ένα πελάτη με το ΣΔΠ ενσωματωμένο σε αυτή για να ενημερώνει το περιεχόμενο ο χρήστης απο μεριάς του.
Εν το μεταξύ μαζί του πωλούμε και ένα πακέτο φιλοξενίας για τη σελίδα του, όμως δεν του παραχωρούμε κατόπιν συνεννόησης πρόσβαση στα αρχεία του πηγαίου κώδικα που αποτελούν το site του μέσω κάποιου panel (cpanel) ή μέσω ftp.

Ερώτηση

Αν μια μέρα ο πελάτης πάει σε άλλη εταιρία φιλοξενίας, τότε θα έχει πρόσβαση στα αρχεία με τον πηγαίο κώδικα άρα και στον πηγαίο κώδικα του ΣΔΠ. Σαυτή τη περίπτωση, θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει μια συμφωνία με τον πελάτη με κάποιον τρόπο, ώστε να μην μπορεί να μεταφέρει στη νέα εταιρία το ΣΔΠ ; Ή ότι σαυτή τη περίπτωση θα μπορούσε ο πελάτης να μεταφέρει και να έχει πρόσβαση στο κώδικα του ΣΔΠ μόνο κατόπιν αγοράς αυτού ως πηγαίο κώδικα αφού πληρώσει ένα ανάλογο χρηματικό αντίτιμο ;

** Μια λύση θα ήταν η κωδικοποίηση του δυναμικού πηγαίου κώδικα της σελίδας, αλλά ας υποθέσουμε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτή !

Γενικά, σε τέτοιες περιπτώσεις όπου κάνουμε μια δυναμική σελίδα αλλά θέλουμε να μην έχει ο πελάτης πρόσβαση στο πηγαίο κώδικα πως προφυλασσόμαστε νομικά ; Πως ξεκαθαρίζουμε ότι πωλούμε τη σελίδα αλλά υπό τον όρο ότι η πρόσβαση στον πηγαίο της κώδικα θα προϋποθέτει ένα κάποιο έξτρα χρηματικό αντίτιμο πέραν της τιμής πώλησης της;


Απάντηση

Επιστροφή στο “Η Επιχείρηση”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης