Τα νέα χαρακτηριστικά της πλατφόρμας Joomla 2.5.x

Joomla! forum. Joomla! Questions and Answers.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Gveronis
Δημοσιεύσεις: 24
Εγγραφή: 07 Σεπ 2012 11:38

Τα νέα χαρακτηριστικά της πλατφόρμας Joomla 2.5.x

Δημοσίευση από Gveronis » 23 Νοέμ 2012 13:11

H web πλατφόρμα joomla 2.5 έχει μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά, όπως νέες λειτουργίες αναζήτησης, υποστήριξη πολλαπλών βάσεων δεδομένων και ειδοποίηση ενημερώσεων. Πολλοί άνθρωποι στην κοινότητα της Joomla συνέβαλαν στο να γίνουν δυνατά αυτά τα χαρακτηριστικά. Αναβαθμίζοντας την έκδοση 1,7 στην 2,5 μπορεί να γίνει με ένα κλικ αναβάθμισης στη Joomla. Οι περισσότερες επεκτάσεις που τρέχουν σε 1.7 θα πρέπει επίσης να τρέξουν και στην 2,5 νέα έκδοση. Παρακάτω εξετάζουμε ποιο αναλυτικά τα νέα χαρακτηριστικά της πλατφόρμας Joomla 2.5.x…

Νέα Λειτουργία αναζήτησης Με βάση τον Finder, το οποίο αναπτύχθηκε από την jXtended, η Joomla 2.5 έχει προσθέσει μια συναρπαστική νέα φυσική λειτουργία αναζήτησης γλώσσα. Αυτό το χαρακτηριστικό ενσωματώνει αυτόματη συμπλήρωση και Stemming. Stemming είναι η δυνατότητα για την ενσωματωμένη, μονάδα αναζήτηση (search module), να χρησιμοποιεί τη ρίζα της λέξης για να εντοπίσει τα κοινά στοιχεία. Ενώ υπάρχει ακόμα δουλειά να γίνει, αυτή η αναζήτηση είναι επίσης πολύ καλύτερη για αναζήτησεις σε άλλες γλώσσες εκτός της αγγλικής. Αυτή η νέα αναζήτηση είναι ταχύτερη και πιο ευέλικτη από ότι η απλή αναζήτηση. Τα δεδομένα των Website αναπροσαρμόζονται για να πάρουν αυτή την ευελιξία και την ταχύτητα. Νέες προσθήκες (plugins) απαιτούνται για να χρησιμοποιήσετε αυτή την αναζήτηση. Η Joomla έρχετε μαζί με τα νέα plugins-επέκτασεις του πυρήνα, αλλά οι προγραμματιστές επέκτάσεων θα πρέπει να δημιουργήσουν τα δικά τους plugins για να συνεργαστoυν με τη νέα αυτή αναζήτηση. Από προεπιλογή, η βασική αναζήτηση είναι ενεργή και αυτή η νέα αναζήτηση είναι απενεργοποιημένη. Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τη νέα μονάδα αναζήτησης και να δημιουργήσετε ευρετήρια των αρχείων σας, όταν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη νέα λειτουργία αναζήτησης.Δυνατότητα να υποστηρίξουν άλλες βάσεις δεδομένων

Η Joomla έχει τρέξει παραδοσιακά MySQL σαν επιλεγμένη βάση δεδομένων. Εάν η εταιρεία σας διαθέτει ένα διαφορετικό είδος της βάσης δεδομένων SQL, όπως το MS SQL, τότε θα πρέπει να κάνετε αλλαγές στο λογισμικό του Joomla για να το κάνετε να λειτουργήσει, γεγονός που καθιστά δύσκολη την ενημέρωση. H Joomla έχει ξαναγραφτεί, έτσι ώστε διαφορετικοί οδηγοί μπορούν να γραφτούν για τις διάφορες εκδόσεις της SQL βάσης δεδομένων. Οι τρέχοντες drivers υπάρχουν για την MySQL και MS SQL βάση δεδομένων με τις PostgreSQL, Oracle, SQLite και PDO drivers να είναι κοντά στο να ολοκληρωθούν.Ειδοποιήσεις του Joomla για αναβαθμίσεις

Το υπ "αριθμόν ένα αίτημα από το site ideas.joomla.org ήταν να ενημερώνει τον διαχειριστή όταν το Joomla πρέπει να ενημερωθεί. Οι διαχειριστές της διαδικτυακής τοποθεσίας θα είναι πλέον σε θέση να δουν αμέσως μόλις συνδεθούν, εάν η έκδοση της Joomla είναι ξεπερασμένη. Μπορούν στη συνέχεια να κάνουν κλικ στο κατάλληλο κουμπί και να μεταφερθούν στη διαδικασία ενώς κλικ ενημέρωσης του Joomla. Ένα εικονίδιο δίπλα σε αυτό κάνει το ίδιο πράγμα για τις μη βασικές ενημερώσεις του πυρήνα της πλατφόρμας για την one-click ενημέρωση από τους προγραμματιστές.


Επιλογή διόρθωσης για τις Έκδοσεις Βάσης δεδομένων

Ένα νέο χαρακτηριστικό που προστέθηκε θα ελέγξει για να δεί ότι η βάση δεδομένων σας είναι up-to-date με τις τυχόν αλλαγές του σχήματος της βάσης δεδομένων σας, το οποίο προστίθεται κατά τη διάρκεια αναβαθμίσεων. Αν είναι ξεπερασμένο, μπορείτε να πατήσετε το κουμπί Διόρθωση για να εφαρμόσει τις αναγκαίες αλλαγές. Αυτό είναι σημαντικό για εκείνους τους ανθρώπους που έχουν συνηθίσει για τις ενημερώσεις τύπου Joomla 1,5 κάνοντας χρήση του FTP για να ανεβάσουν τα αρχεία της κάθε έκδοσης. Από τη στιγμή που η διαδικασία με το FTP δεν μπορεί να εφαρμόσει τις αλλαγές στη βάση δεδομένων, αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να εφαρμόσουν τις αλλαγές στη βάσης δεδομένων με μη αυτόματο τρόπο. Δέν έχει ο καθένας την πρόσβαση ή τη γνώση για να κάνει αυτές τις αλλαγές. Με τη βελτίωση αυτή, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πάτε στο Extensions/Installation/Database και να πατήσετε το κουμπί Fix. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εάν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία Ενημέρωσης στο Extensions/Installation/Database ή έχετε εγκαταστήσει την αναβάθμιση στο Extensions/Installation, δεν θα χρειαστεί αυτό το χαρακτηριστικό.Η λειτουργία CAPTCHA στο πυρήνα

Η λειτουργία CAPTCHA χρησιμοποιεί κωδικοποιημένο κείμενο για την πρόληψη ρομποτικών spammers από την υποβολή φορμών. Η Joomla 2.5 εισάγει ένα API που σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε CAPTCHA στις φόρμες σας.

Ο πυρήνας του Joomla 2.5 έρχεται με ένα plug-in που σας δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε reCAPTCHA, η πιο προσιτή από τις CAPTCHA υπηρεσίες.

Μόλις εγγραφείτε δωρεάν με reCAPTCHA και εισάγετε τα κλειδιά που παρέχονται στο plugin, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το CAPTCHA για νέες εγγραφές χρηστών.

Θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί από άλλες επεκτάσεις (extensions) οι οποίες χρειάζονται CAPTCHA.

Το χαρακτηριστικό CAPTCHA διατίθεται εδώ και πολύ καιρό σε μη βασικές επεκτάσεις, αλλά πλέον αυτή η λειτουργία δίνετε στον πυρήνα του Joomla.

Άλλα plug-ins μπορεί να δημιουργηθούν από την κοινότητα των προγραμματιστών και να συνεργαστούν με όλες τις φόρμες, χωρίς την τροποποίηση τους.Σύνδεση Νέων Μενού με ένα Module (μονάδα)

Modules είχαν δημιουργηθεί αυτόματα για κάθε νέο τύπο μενού στο Joomla 1.5. Ωστόσο, δεν χρησιμοποιούσε ο καθένας το βασικό Module του πυρήνα, αλλά αντί για αυτό τα προσαρμοσμένα πρότυπα (custom templates) ή μη βασικά Modules.

Για το λόγο αυτό, τα μενού δεν δημιουργoύσαν αυτόματα ένα Module στις προηγούμενες εκδόσεις 1.6/1.7. Αυτή η αλλαγή μπέρδεψε τους χρήστες και δημιούργησε επιπλέον εργασία. Στο Joomla 2.5, αν δεν υπάρχει ενότητα που σχετίζεται με το μενού, υπάρχει ένας σύνδεσμος που εμφανίζετε στη διαχείριση μενού, που μπορείτε να κάνετε κλικ και που θα σας μεταφέρει απευθείας σε ένα νέο Module που μπορείτε να δημιουργήσετε. Στη συνέχεια, έχετε την επιλογή να σώσετε αυτό το βασικό Module μενού ή να το ακυρώσετε και να δημιουργήσετε ένα διαφορετικό Module μενού.

Εχετε χρησιμοποιείσει εσείς τη Joomla ακόμα?


www.gveronis.net/joomla-2-5
Giannis Veronis

Απάντηση

Επιστροφή στο “Joomla! γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες