Ένοπλη Διάρρηξη & Ένοπλη Ληστεία στο Σπίτι - Οδηγός Επιβίωσης

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα και διάφορα άλλα θέματα.

Συντονιστής: Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
fiskilis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 14099
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 22:44
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Ένοπλη Διάρρηξη & Ένοπλη Ληστεία στο Σπίτι - Οδηγός Επιβίωσης

Δημοσίευση από fiskilis » 15 Οκτ 2012 20:39

Ένοπλη Διάρρηξη & Ένοπλη Ληστεία στο Σπίτι - Οδηγός Επιβίωσης

Το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων (ΕΚΕΟ) συνέταξε μερικές βασικές συμβουλές, οδηγίες και κανόνες επιβίωσης στην περίπτωση που ο Πολίτης βρεθεί στην δυσάρεστη θέση να αντιμετωπίσει ένα διαρρήκτη που εισέβαλε οπλισμένος στο σπίτι. Η περίπτωση όπου η διάρρηξη γίνεται κατά την απουσία του ιδιοκτήτη δεν καλύπτεται διότι αφορά τα μέτρα ασφαλείας που έχουμε λάβει προκειμένου να αποτρέψουμε τη διάρρηξη (πόρτες ασφαλείας, συναγερμοί κλπ). Ξεκινούμε λοιπόν από τη στιγμή που αντιλαμβανόμαστε την παρουσία του διαρρήκτη στο σπίτι συνήθως κατά τις νυχτερινές ώρες του ύπνου. Καλύτερα να ξεχάσουμε όσα έχουμε δει στις κινηματογραφικές ταινίες για ένοπλη αντιμετώπιση του ένοπλου διαρρήκτη (και ιδιαίτερα να ξεχάσουμε τη γιαγιά που έτρεψε σε φυγή ένοπλο ληστή – πόσους φουκαράδες οικογενειάρχες δεν έχει σκοτώσει αυτή η γιαγιά). Επιγραμματικά ισχύουν τα εξής

Ο ανύποπτος οικογενειάρχης με την πυτζάμα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την καταδρομική ομάδα των διαρρηκτών με τα αυτόματα τυφέκια εφόδου που σχεδίαζαν μέρες την έφοδο και έχουν προβλέψει τις κινήσεις αυτές. Κάθε σχέδιο επίθεσης και άμυνας που θα συντάξει πρόχειρα το μισοκοιμισμένο θύμα αναμένεται να αποτύχει.

Ο ένοπλος διαρρήκτης σχεδόν ποτέ δεν είναι μόνος! Υπάρχει τουλάχιστον ένας ένοπλος για υποστήριξη και κάλυψη και ίσως και τρίτος. Ακόμη και αν επιτεθούμε στον ένα (με όπλο η με γυμνά χέρια) θα επέμβει η ομάδα υποστήριξης με βίαιο τρόπο ενδεχομένως πληγώνοντας και άλλα μέλη της οικογένειας μας.

Οι ένοπλοι ληστές και διαρρήκτες μερικές φορές φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα και άρα μπορεί να τους πυροβολήσουμε και να μην τραυματιστούν ενώ θα ανταποδώσουν τα πυρά με φονικές επιπτώσεις.

Η πρώτη κίνηση που κάνει ο ένοπλος διαρρήκτης είναι να φοβίσει τα θύματα με βίαιο τρόπο χτυπώντας τους έτσι ώστε να τους αποτρέψει από κάθε αντίδραση. Είναι πολύ σπάνιο να εισβάλουν ένοπλοι διαρρήκτες-ληστές και να ζητήσουν απλώς τα χρήματα και τα κοσμήματα χωρίς να χτυπήσουν κάποιο για εκφοβισμό.

Ο σκοπός των διαρρηκτών δεν είναι ποτέ ο φόνος. Ο φόνος προκύπτει στον πανικό που προκαλείται από την αντίδραση των θυμάτων (χτυπήματα εκφοβισμού) η από την προσπάθεια των ληστών να περιορίσουν το θύμα (φίμωση, δέσιμο, κλπ) που προκαλεί το θάνατο του. Οι ληστές αδιαφορούν αν το θύμα που χτυπούν για εκφοβισμό η δένουν για περιορισμό έχει προβλήματα υγείας.

Οι Ληστές-Διαρρήκτες γνωρίζουν ότι έχετε κρύψει χρήματα λόγω του φόβου της πτώχευσης και ξέρουν πώς να τα βρουν. Αφού ψάξουν στα στρώματα, στο ψυγείο, στο πατάρι, στην τουαλέτα, στα παπούτσια, στα βιβλία, στα σακιά με το ρύζι κλπ. (μην είστε αφελείς, αυτές τις κρυψώνες τις ξέρουν καλά) θα σας αναγκάσουν να τα δώσετε μόνοι σας. Μερικά χτυπήματα, απειλή των παιδιών σας και άλλες τέτοιες μέθοδοι θα σας αναγκάσουν να τους δώσετε τα χρήματα όπου και να έχετε κρύψει για να σώσετε τη ζωή σας και τη ζωή των παιδιών σας. Δεν θα σας ζητήσουν ευγενικά τα χρήματα αλλά αφού «μυρίσουν» το φόβο σας μετά από μερικά χτυπήματα.

Αν τα χρήματα και τα κοσμήματα δεν είναι πολλά τότε θα επιμείνουν αν γνωρίζουν ότι είστε πλούσιοι και θα αρχίσουν να βρίζουν και να εκνευρίζονται διότι η λεία τους είναι μικρή και ο κίνδυνος είναι μεγάλος. Μείνετε ήρεμοι και εξηγήστε τους ότι αυτά υπάρχουν ενώ τα άλλα είναι στην τράπεζα.

Υπάρχει ενδεχόμενο να σας ζητήσουν την πιστωτική κάρτα και το PIN ώστε κάποιος να πάει να βγάλει χρήματα αλλά αυτό παίρνει χρόνο και δεν συνηθίζεται πολύ. Αν έχουν μελετήσει καλά την περίπτωση σας θα γνωρίζουν και το αυτοκίνητο σας και μπορεί να σας πάρουν τα κλειδιά για να διαφύγουν εκτός Ελλάδας.

Ο βιασμός είναι εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο αφού πλέον το σεξ είναι φτηνό και με ελάχιστα από τα χρήματα που θα σας κλέψουν μπορούν να έχουν άφθονο. Κατά συνέπεια μη φοβηθείτε ότι μπορεί να σας βιάσουν οι διαρρήκτες ληστές αφού συνήθως οι βιασμοί γίνονται από γνωστούς και συγγενείς.

Αφού το EKEO περιέγραψε τα πιο πιθανά σενάρια ώστε να τα αναμένουν οι πολίτες αναφέρουμε μερικές τακτικές επιβίωσης επιγραμματικά (φυσικά εννοείτε ότι θα πρέπει να καλέσετε την Αστυνομία αμέσως μόλις αντιληφθείτε κίνδυνο η όταν μπορέσετε)

Σε ένοπλη διάρρηξη ληστεία μην επιχειρήσετε να βγάλετε την κουκούλα η να τους αναγνωρίσετε. Ίσως χάσετε τη ζωή σας αφού οι ληστές δεν θέλουν να αφήσουν μάρτυρες πίσω τους. Μην αρχίσετε να ουρλιάζετε γιατί η πρώτη κίνηση τους είναι να σας ρίξουν αναίσθητο (η νεκρό) η να σας φιμώσουν (ορισμένοι πνίγονται!). Σταθείτε ήρεμος και πέστε τους ότι δεν πρέπει να φοβούνται θα τους δώσετε ότι πολύτιμο έχετε αρκεί να μην κάνετε κακό σε κανένα. Να πάρουν ότι θέλουν και να φύγουν χωρίς βία. Μόλις φύγουν μην τους καταδιώξετε αμέσως διότι μπορούν να σας πυροβολήσουν. Καλέστε την αστυνομία η την τοπική Ελληνική Πολιτοφυλακή. Βασική συμβουλή: Μην παριστάνετε τον Τσακ Νόρρις θα προκαλέστε θύματα και ίσως χάσετε τη ζωή σας. Δεν είναι δειλία η στάση αυτή αφού ακόμη και σε περίοδο πολέμου ο Διοικητής παραδίδει τα όπλα προκειμένου να μη χαθούν οι ζωές των στρατιωτών του σε περίπτωση ενέδρας που δεν έχει ελπίδες σωτηρίας.

Θωρακίστε τις πόρτες σας, τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες με μηχανισμούς που θα σας υποδείξει το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων (EKEO).

Τοποθετείστε σύστημα συναγερμού που θα ενεργοποιηθεί ακόμη και αν είστε σπίτι με το πάτημα ενός πλήκτρου με μονάδα ήχου εξωτερική ώστε να ακούσει όλη η γειτονιά ότι δέχεστε ληστρική επίθεση. Οι Πολιτοφύλακες που θα περιπολούν θα σπεύσουν για βοήθεια καλώντας και την Αστυνομία. Οι γείτονες συνήθως δεν ενδιαφέρονται για τον ήχο συναγερμών σε άγνωστες και απρόσωπες περιοχές της Αθήνας αφού φοβούνται τον κίνδυνο. Αν έχετε ενεργοποιήσει τους Πολιτοφύλακες της περιοχής σας τότε θα είστε σίγουροι ότι κάποιος θα ενδιαφερθεί!

Να έχετε έτοιμο ένα μήνυμα κινδύνου στο κινητό σας (distress sms message) που θα στείλετε στο Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων (EKEO) μόλις διαπιστώσετε κίνδυνο (θα ανακοινωθεί στο μέλλον). Το μήνυμα αυτό θα διαβιβαστεί στους πολιτοφύλακες της περιοχής και θα κληθεί και η Ελληνική Αστυνομία. Το κινητό σας τηλέφωνο να έχει το μήνυμα αυτό έτοιμο να φύγει το βράδυ (μη ξεχάσετε να το ακυρώσετε αν το στείλετε κατά λάθος). Οι πολιτοφύλακες θα έρθουν στο σπίτι σας χτυπώντας το κουδούνι η θα σας πάρουν τηλέφωνο αν είναι σε μεγάλη απόσταση. Τότε πείτε στους διαρρήκτες που θα ακούν το τηλέφωνο σας να χτυπάει ότι έχει ενεργοποιηθεί το σύστημα συναγερμού ενώ στο τηλέφωνο είναι η Ελληνική Πολιτοφυλακή (μπορούν να το διαπιστώσουν απαντώντας οι ίδιοι).

Η κοινωνική αλληλεγγύη σε θέματα ασφαλείας μέχρι σήμερα ήταν μόνο σε ρομαντικά μυαλά ενώ τώρα με την ίδρυση της Ελληνικής Πολιτοφυλακής γίνεται πραγματικότητα αφού τα στελέχη της είναι οι ίδιοι οι Έλληνες Πολίτες που ενισχύουν την ασφάλεια της οικογένειας τους που δεν μπορεί να καλυφθεί μόνο από τα κρατικά σώματα ασφαλείας αλλά χρειάζεται και η δική σας ενεργοποίηση μέσω του προγράμματος ασφαλείας του EKEO.

http://www.ekeo.gr

http://φυλαξεισ.gr

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Ένοπλη Διάρρηξη & Ένοπλη Ληστεία στο Σπίτι - Οδηγός Επιβίωσης

Δημοσίευση από dva_dev » 15 Οκτ 2012 22:12

Τι είναι αυτό το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων;

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27648
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Ένοπλη Διάρρηξη & Ένοπλη Ληστεία στο Σπίτι - Οδηγός Επιβίωσης

Δημοσίευση από cordis » 15 Οκτ 2012 22:20

(θα ανακοινωθεί στο μέλλον) ; !
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
fiskilis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 14099
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 22:44
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Ένοπλη Διάρρηξη & Ένοπλη Ληστεία στο Σπίτι - Οδηγός Επιβίωσης

Δημοσίευση από fiskilis » 15 Οκτ 2012 22:42

dva_dev έγραψε:Τι είναι αυτό το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων;
απο μελλος του καθηγητη εγκληματολογιας τον ειχα καθηγητη σε 14ημερο σεμιναριο που περασα το καλοκαιρι για το κρατικο πτυχιο security
Το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων «Αθηνά» ως έγκυρος και ανεξάρτητος επιστημονικός φορέας σε θέματα οπλικής, στρατιωτικής και αντιτρομοκρατικής επιστήμης απευθύνεται:

Σε κάθε Έλληνα που θεωρεί ότι η Ελλάδα πρέπει να αναπτύξει μια πανίσχυρη οπλική, αμυντική και αντιτρομοκρατική επιστήμη και τεχνολογία.
Σε κάθε Έλληνα που θέλει να μάθει με μαθηματική ακρίβεια τις επιπτώσεις και τον έλεγχο των πάσης φύσεως οπλικών, πολεμικών και τρομοκρατικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό
Στα στελέχη των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που αναζητούν μια έγκυρη πηγή πληροφόρησης και ειδήσεων
Στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και τους αποστράτους αυτών.
Στις Υγειονομικές Υπηρεσίες και τις Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας
Σε κάθε Δικαστική και Εισαγγελική Αρχή που αναζητεί έγκυρη και τεκμηριωμένη πραγματογνωμοσύνη
Στους Δικηγόρους που αναζητούν επιστημονικά στοιχεία και μια πλήρη βάση νομικών δεδομένων προκειμένου να τεκμηριώσουν την υπεράσπιση των πελατών τους
Στους Πολιτικούς που θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις και να νομοθετήσουν σε θέματα Εθνικής και Διεθνούς Ασφάλειας

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27648
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Ένοπλη Διάρρηξη & Ένοπλη Ληστεία στο Σπίτι - Οδηγός Επιβίωσης

Δημοσίευση από cordis » 15 Οκτ 2012 23:23

παρακρατικό είναι;
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Ένοπλη Διάρρηξη & Ένοπλη Ληστεία στο Σπίτι - Οδηγός Επιβίωσης

Δημοσίευση από cpulse » 15 Οκτ 2012 23:26

Αυτό το κείμενο πρέπει να χει γραφτεί το 2010 περίπου.

Τώρα πια πρέπει να γίνει μια αλλαγή
fiskilis έγραψε:Μείνετε ήρεμοι και εξηγήστε τους ότι αυτά υπάρχουν ενώ τα άλλα είναι στην τράπεζα.
Αυτό αλλάζει σε:
Μείνετε ήρεμοι και εξηγήστε τους ότι αυτά υπάρχουν ενώ τα άλλα είναι στην εφορία.

Επίσης, έχοντας ζήσει 9 θαυμάσιους μήνες στο στρατό σε μονάδα ανεπιθυμήτων με πρεζάκια, εμπόρους ναρκωντικών και ληστές έχω να προσθέσω μερικά πράγματα..

Πρέπει να ψυχολογήσεις τον ληστή αν είναι σε ήρεμη διανοητική κατάσταση. Άν είναι υπό την επήρεια ναρκωντικών ή χρήστης, το πιο πιθανό είναι να μπορεί πολύ εύκολα να χάσει τον έλεγχο του εαυτού του. Γι αυτό είναι πολύ σημαντικό να ηρεμήσεις εσύ ο ίδιος και να του λες συνέχεια οτι εκείνος έχει τον έλεγχο της κατάστασης.

Άβαταρ μέλους
fiskilis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 14099
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 22:44
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Ένοπλη Διάρρηξη & Ένοπλη Ληστεία στο Σπίτι - Οδηγός Επιβίωσης

Δημοσίευση από fiskilis » 15 Οκτ 2012 23:28

cordis έγραψε:παρακρατικό είναι;
Βιογραφικό του Διευθυντή

Δρ. Θεόδωρος Λιόλιος, Αν.Καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής & Στρατιωτικών Εφαρμογών – Διευθυντής Τομέα Φυσικών Επιστημών & Εφαρμογών της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

Ο Δρ. Θεόδωρος Ε. Λιόλιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη γενέτειρα του Ρήγα Φεραίου το Βελεστίνο. Ο πατέρας του σε παιδική ηλικία ήταν τσομπάνος και ύστερα έγινε εργάτης οικοδομών ενώ η μητέρα του ήταν εποχική εργάτρια στα χωράφια της Θεσσαλίας. Οι γονείς του υπήρξαν για αυτόν πρότυπο ήθους, αξιοπρέπειας και μόνιμη πηγή αγάπης και υποστήριξης. Ο ίδιος ο Δρ. Θεόδωρος Λιόλιος από το Γυμνάσιο ακόμη κάθε καλοκαίρι εργάζονταν ως εργάτης οικοδομών σε διάφορα συνεργεία οικοδομών του Βελεστίνου ενώ δούλευε περιστασιακά και ως σερβιτόρος τα Σαββατοκύριακα στη διάρκεια του σχολικού έτους. Στο Γυμνάσιο είχε δημιουργήσει πειρατικό ραδιοφωνικό σταθμό στο Βελεστίνο με μεγάλη εμβέλεια στη Θεσσαλία με τον οποίο έκανε τα πρώτα του πειράματα στην ηλεκτρονική φυσική και τις τηλεπικοινωνίες.

Σπούδασε Φυσική και αναγορεύθηκε αριστούχος Διδάκτωρ Πυρηνικής και Ατομικής Φυσικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (υπο την επίβλεψη του Καθηγητή Θεωρητικής Πυρηνικής Φυσικής του ΑΠΘ κ. Μιχαήλ Γρυπαίου). Σήμερα είναι Διευθυντής του Ερευνητικού Ιδρύματος «Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων» και μόνιμο μέλος του Διδακτικού-Ερευνητικού Προσωπικού της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) όπου διδάσκει το μάθημα της Σύγχρονης (Πυρηνικής-Ατομικής) Φυσικής και παλαιότερα το μάθημα της Φυσικής Οπλικών Συστημάτων. Το ακαδημαϊκό έτος 2011-12 μετά από απόφαση του Γενικού Επιτελείου Στρατού διδάσκει (χωρίς πρόσθετη αμοιβή – δείτε δείγμα διάλεξης εδώ) και στην Έδρα Ειδικών Όπλων της Σχολής Διοίκησης Επιτελών (Ταγματάρχες Στρατού Ξηράς) . Σήμερα (Μάρτιος 2012) είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής & Στρατιωτικών Εφαρμογών της ΣΣΕ, Διευθυντής του τομέα Φυσικών Επιστημών & Εφαρμογών της ΣΣΕ και ex officio μέλος του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου της ΣΣΕ (ανώτατη εκπαιδευτική αρχή της ΣΣΕ).

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27648
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Ένοπλη Διάρρηξη & Ένοπλη Ληστεία στο Σπίτι - Οδηγός Επιβίωσης

Δημοσίευση από cordis » 15 Οκτ 2012 23:43

δεν μπορώ να καταλάβω από το βιογραφικό τους ότι λειτουργούν κάτω από το κράτος ή παρακρατικά...
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
fiskilis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 14099
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 22:44
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Ένοπλη Διάρρηξη & Ένοπλη Ληστεία στο Σπίτι - Οδηγός Επιβίωσης

Δημοσίευση από fiskilis » 15 Οκτ 2012 23:47

cordis έγραψε:δεν μπορώ να καταλάβω από το βιογραφικό τους ότι λειτουργούν κάτω από το κράτος ή παρακρατικά...
παρεχουν συμβουλευτικες υπηρεσιες σε οπιον τις χρειαζεται και κανουν μελετες επικινδυνοτητας και τρωτοτητας στοχων και εκπαιδευσεις στελεχων δημοσιου και ιδιωτικου τομεα στην ασφαλεια χωρων και προσωπων και βαλιστικες μελετες και αυτοψιες σε εκρηκτικους μηχανισμους (οπως τον θανατο του υπασπιστη στην Κατεχακη απο δεμα βομβα - αυτον ειχα καθηγητη - Δημοσθένης Γιαννησόπουλος – Εγκληματολόγος (M.Sc. in Criminal Justice, Boston Univ.))

intelcore2
Δημοσιεύσεις: 677
Εγγραφή: 27 Ιούλ 2007 19:46
Τοποθεσία: Pagrati
Επικοινωνία:

Ένοπλη Διάρρηξη & Ένοπλη Ληστεία στο Σπίτι - Οδηγός Επιβίωσης

Δημοσίευση από intelcore2 » 16 Οκτ 2012 13:42

cpulse έγραψε:Αυτό το κείμενο πρέπει να χει γραφτεί το 2010 περίπου.

Τώρα πια πρέπει να γίνει μια αλλαγή
fiskilis έγραψε:Μείνετε ήρεμοι και εξηγήστε τους ότι αυτά υπάρχουν ενώ τα άλλα είναι στην τράπεζα.
Αυτό αλλάζει σε:
Μείνετε ήρεμοι και εξηγήστε τους ότι αυτά υπάρχουν ενώ τα άλλα είναι στην εφορία.

Επίσης, έχοντας ζήσει 9 θαυμάσιους μήνες στο στρατό σε μονάδα ανεπιθυμήτων με πρεζάκια, εμπόρους ναρκωντικών και ληστές έχω να προσθέσω μερικά πράγματα..

Πρέπει να ψυχολογήσεις τον ληστή αν είναι σε ήρεμη διανοητική κατάσταση. Άν είναι υπό την επήρεια ναρκωντικών ή χρήστης, το πιο πιθανό είναι να μπορεί πολύ εύκολα να χάσει τον έλεγχο του εαυτού του. Γι αυτό είναι πολύ σημαντικό να ηρεμήσεις εσύ ο ίδιος και να του λες συνέχεια οτι εκείνος έχει τον έλεγχο της κατάστασης.
που ήσουνα? Νιγρίτα Σερρών?

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Ένοπλη Διάρρηξη & Ένοπλη Ληστεία στο Σπίτι - Οδηγός Επιβίωσης

Δημοσίευση από cpulse » 16 Οκτ 2012 23:59

Ρίζια στην πινέζα

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27648
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Ένοπλη Διάρρηξη & Ένοπλη Ληστεία στο Σπίτι - Οδηγός Επιβίωσης

Δημοσίευση από cordis » 17 Οκτ 2012 14:45

Ρίζια κι εγώ...
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

servetas
Δημοσιεύσεις: 304
Εγγραφή: 01 Φεβ 2010 15:08
Επικοινωνία:

Ένοπλη Διάρρηξη & Ένοπλη Ληστεία στο Σπίτι - Οδηγός Επιβίωσης

Δημοσίευση από servetas » 18 Οκτ 2012 13:04

fiskilis έγραψε:Μην παριστάνετε τον Τσακ Νόρρις θα προκαλέστε θύματα και ίσως χάσετε τη ζωή σας.
:D :D

Παρ' όλα αυτά, το άρθρο είναι καλό. Ευχαριστούμε για τις συμβουλές...

aguila21
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3518
Εγγραφή: 30 Απρ 2003 21:44
Επικοινωνία:

Ένοπλη Διάρρηξη & Ένοπλη Ληστεία στο Σπίτι - Οδηγός Επιβίωσης

Δημοσίευση από aguila21 » 19 Οκτ 2012 18:55

Ποια είναι η πολιτοφυλακή;

Άβαταρ μέλους
fiskilis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 14099
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 22:44
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Ένοπλη Διάρρηξη & Ένοπλη Ληστεία στο Σπίτι - Οδηγός Επιβίωσης

Δημοσίευση από fiskilis » 19 Οκτ 2012 19:04

aguila21 έγραψε:Ποια είναι η πολιτοφυλακή;
υπαρχουν σε ορισμενες γειτονιες ομαδες κατοικων που εθελοντικα περιπολουν και ενημερωνουν τις αρχες οταν αντιληφθουν κατι. Εχω αναπτυξει μελετη για μια περιοχη σχετικα με αυτο

Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα & Διάφορες Συζητήσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης