Τι να κανω τωρα? Ανεργος και παθων

Ψάχνετε για δουλειά; Καταχωρήστε το βιογραφικό σας εδώ.

Συντονιστής: Super-Moderators

Απάντηση
fsbmaniac
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 16 Σεπ 2012 20:41

Τι να κανω τωρα? Ανεργος και παθων

Δημοσίευση από fsbmaniac » 16 Σεπ 2012 20:53

Δυστηχως ειμαι απολυμενος ... αποφοιτος ΤΕΙ με καποιες πιστοποιησεις ccna και αλλα τετοια ομορφα ...αλλα δυστηχως δεν υπαρχει προσφορα εργασιας. Τελευταια αρχισα να κανω πελατολογιο παρεχωντας υπηρεσιες σε μικρες-μεσαιες εταιριες για στησιμο δικτυων , τεχνικα προβληματα ,εγκατασταση ip cameras και αλλα τετοια ... Δυστηχως δεν εκδιδω καμια αποδειξη αλλα και οι τιμες μου ειναι αναλογες . Τωρα τελευταια δεχομαι καποιες επικρισεις...πηγα πληρωσα λογιστη για να μου βγαλει ενα πληρες κοστος να ανοιγα ενα μαγαζακι ... δυστηχως το κοστος ειναι μεγαλο για μενα ... πολλοι απο εσας δουλευετε ως freelancers και οι περισσοτεροι μαλλον δεν εκδιδετε τιποτα οπως και εγω...αντιμετωπιζετε το ιδιο ? Μα καλα αυτο το κρατος γιατι δεν βγαζει μια φορολοφικη κατηγορια να καλυπτει και εμας και ας πληρωνω το μηνα ας πουμε 100 ευρω . Ειμαι σε απογνωση ...να πω επισης οτι εχω και μια κορη και τα πραγματα ειναι δυσκολα πολυ .

Άβαταρ μέλους
telas
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1594
Εγγραφή: 12 Μαρ 2004 12:54
Τοποθεσία: Kastoria
Επικοινωνία:

Τι να κανω τωρα? Ανεργος και παθων

Δημοσίευση από telas » 16 Σεπ 2012 21:42

Η λύση στο δεύτερο σκέλος του προβλήματος σου ακούει στο όνομα ΙΚΕ (Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία)
Η νέα εταιρική μορφή, η «Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία» ΙΚΕ, που σχεδιάστηκε στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου από ειδική επιστημονική επιτροπή και θεσμοθετήθηκε με το ν.4072/2012, μπορεί πλέον να ιδρυθεί.

Ήδη η πρώτη εταιρεία ΙΚΕ συστήθηκεστο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών..

Η ΙΚΕ πλεονεκτεί έναντι των άλλων εταιρικών μορφών καθώς σε αυτήν

έχει περιοριστεί στο ελάχιστο το διοικητικό κόστος λειτουργίας (παραστάσεις δικηγόρων/συμβολαιογράφων, δημοσιεύσεις)

αποσυνδέεται η εταιρική συμμετοχή από το κεφάλαιο

αναγνωρίζεται κάθε είδους εισφορά (κεφάλαιο, εργασία ή εγγυοδοτική ευθύνη)απαιτείται ελάχιστο κεφάλαιο ενός ευρώ

απλοποιούνται οι σχέσεις των εταίρων και η λειτουργία της εταιρείας και τέλος

προσφέρεται ευελιξία στη δυνατότητα επιλογής και μεταβολής μεταξύ ενός ακραιφνώς κεφαλαιουχικού σχήματος και μίας έντονα προσωπικής εταιρείας.

Εφεξής, οι υποψήφιοι επιχειρηματίες που θέλουν να αξιοποιήσουν αυτή την καινοτόμο εταιρική μορφή, μπορούν να απευθύνονται στις Υπηρεσίες μίας Στάσης (ΥΜΣ) που είναι:

α) οι Υπηρεσίες ΓΕΜΗ των κατά τόπους επιμελητηρίων, εφόσον η εταιρία συστήνεται με ιδιωτικό έγγραφο και

β) εάν η σύσταση γίνεται με συμβολαιογραφικό έγγραφο, οι πιστοποιημένοι ως Υπηρεσίες μιας Στάσης συμβολαιογράφοι.

Οι Υπηρεσίες Μιας Στάσης, με χρήση του σχετικού λογισμικού, που υλοποιήθηκε από την ΚΕΕΕ μπορούν, εφόσον ο φάκελος και τα υποβαλλόμενα δικαιολογητικά είναι πλήρη, να προχωρούν στην σύσταση της ΙΚΕ σε μία ημέρα


ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr

http://www.doctv.gr/page.aspx?itemID=SPG2474
Εκτός από την ελάχιστη γραφειοκρατία, το άλλο καλό είναι πως ο επιχειρηματίας δεν είναι υποχρεωμένος να είναι εγγεγραμμένος στο ΤΕΒΕ και να τρέχουν οι εισφορές είτε έχει έσοδα είτε όχι.

Αυτό που ζητάμε εδώ και ΑΙΩΝΕΣ! Μια μορφή επιχείρησης που δεν προαπαιτεί να είσαι εγγεγραμμένος στο ΤΕΒΕ.
Web Design - Δημιουργία Ιστοσελίδας - http://www.computerman.gr/
My Photography - http://www.tilaveridis.com/
Τεχνολογικά προιόντα - http://www.bigbox.gr/

Άβαταρ μέλους
billt
Δημοσιεύσεις: 1175
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 16:17
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Τι να κανω τωρα? Ανεργος και παθων

Δημοσίευση από billt » 16 Σεπ 2012 22:35

Νομίζω είναι λίγο επιφανειακό το άρθρο .....

(Ασφάλιση)
Στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΟΑΕΕ υπάγονται: Οι διαχειριστές της Ι.Κ.Ε. που ορίστηκαν με το καταστατικό ή με απόφαση των εταίρων και ο μοναδικός εταίρος μονοπρόσωπης Ι.Κ.Ε. Οι λοιποί εταίροι της Ι.Κ.Ε. υπάγονται ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ. Η Υπηρεσία Μίας Στάσης αποστέλλει ανακοίνωση της σύστασης της Ι.Κ.Ε. προς τους αρμόδιους κατά περίπτωση ασφαλιστικούς φορείς καθώς και τα στοιχεία των εταίρων και του διαχειριστή/των. Κατόπιν τούτου, απευθύνεστε στον ΟΑΕΕ για τις περαιτέρω ενέργειες.

(Φορολογία)
Οι ΙΚΕ,όπως οι ΕΠΕ, εντάσσονται στην τρίτη κατηγορία βιβλίων ανεξάρτητα από το ύψος των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων τους

Καλό είναι να ρωτήσετε λογιστή τι σημαίνει Γ' Κατηγορία βιβλία ...

Άβαταρ μέλους
telas
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1594
Εγγραφή: 12 Μαρ 2004 12:54
Τοποθεσία: Kastoria
Επικοινωνία:

Τι να κανω τωρα? Ανεργος και παθων

Δημοσίευση από telas » 16 Σεπ 2012 22:44

Πολύ καλό για να είναι αληθινό δηλαδή ε;

Σίγουρα ένας λογιστής μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα τις όποιες απορίες.
Web Design - Δημιουργία Ιστοσελίδας - http://www.computerman.gr/
My Photography - http://www.tilaveridis.com/
Τεχνολογικά προιόντα - http://www.bigbox.gr/

Άβαταρ μέλους
panxer
Δημοσιεύσεις: 113
Εγγραφή: 26 Ιουν 2011 20:29
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Τι να κανω τωρα? Ανεργος και παθων

Δημοσίευση από panxer » 17 Σεπ 2012 00:11

fsbmaniac έγραψε:Δυστηχως ειμαι απολυμενος ... αποφοιτος ΤΕΙ με καποιες πιστοποιησεις ccna και αλλα τετοια ομορφα ...αλλα δυστηχως δεν υπαρχει προσφορα εργασιας. Τελευταια αρχισα να κανω πελατολογιο παρεχωντας υπηρεσιες σε μικρες-μεσαιες εταιριες για στησιμο δικτυων , τεχνικα προβληματα ,εγκατασταση ip cameras και αλλα τετοια ... Δυστηχως δεν εκδιδω καμια αποδειξη αλλα και οι τιμες μου ειναι αναλογες . Τωρα τελευταια δεχομαι καποιες επικρισεις...πηγα πληρωσα λογιστη για να μου βγαλει ενα πληρες κοστος να ανοιγα ενα μαγαζακι ... δυστηχως το κοστος ειναι μεγαλο για μενα ... πολλοι απο εσας δουλευετε ως freelancers και οι περισσοτεροι μαλλον δεν εκδιδετε τιποτα οπως και εγω...αντιμετωπιζετε το ιδιο ? Μα καλα αυτο το κρατος γιατι δεν βγαζει μια φορολοφικη κατηγορια να καλυπτει και εμας και ας πληρωνω το μηνα ας πουμε 100 ευρω . Ειμαι σε απογνωση ...να πω επισης οτι εχω και μια κορη και τα πραγματα ειναι δυσκολα πολυ .
Δεν θα χαϊδέψω αυτιά, η κατάσταση ειναι πολύ δύσκολη. Αυτό να το ξέρεις για να προετοιμάζεσαι και εσύ και οι δικοί σου.

Για να εισαι σύννομος πρέπει να κάνεις έναρξη στον ΟΑΕΕ και να εκδίδεις ΔΠΥ για τις εργασίες σου.
Αρχικά ειναι ~440 ευρώ το δίμηνο η εισφορά.

Θεωρώ ότι έχεις κάνει έναρξη με έδρα το σπίτι σου (μην κάνεις το λάθος να επιχειρήσεις να ανοίξεις "μαγαζάκι", θα πνιγείς) και βρίσκεις μικρές δουλειές, στην πραγματικότητα γίνεσαι υπάλληλος είτε πάρτ-τάιμ είτε χτυπάς πολύ μικρές δουλειές (όπως συμβαίνει με όλους τους τεχνικούς που βρέθηκαν έξω από τη δουλειά στα τελευταία μεγάλα κύματα απολύσεων). Ας υποθέσουμε ότι κάνεις κατά μέσο όρο το μήνα τζίρο 1000 ευρώ προ φπα και έπειτα από το 20% παρακράτηση, ειναι εξοντωτικό το ποσό. Η διαφορά σε ενα μισθό από 1000 σε 800- ειναι τεράστια στο τέλος του μήνα.
Από την άλλη εφόσον εισαι άνεργος υπάρχει και το ζήτημα της ασφάλειας υγείας, έχεις και κορούλα, πρέπει να το δεις το θέμα.

Είμαι σε αντίστοιχη κατάσταση (έμεινα άνεργος κάποια στιγμή, έπιασα δουλεια και σύρθηκα στο να ανοίξω βιβλία γιατί πέρα από όλες τις πιέσεις το ΙΚΑ δεν έπαιξε, πλέον έχω και έναν πιτσιρίκο).
Δουλεύω πλέον μονο με πελάτες από εξωτερικό. ΟΑΕΕ χρωστάω ~5 χιλιάρικα γιατί απλούστατα δεν είχα να τα καταβάλω και το πρώτο πράγμα που έκοψα πέρα από όλα τα προσωπικά έξοδα ήταν αυτό.
Σε αντίστοιχη κατάσταση ειναι πολλοί συνάδελφοι.

Η πραγματικότητα ειναι ότι με ανεργία που θα φτάσει το 30% δεν υπάρχει ακριβώς λύση στον ορίζοντα. Η κρίση ειναι δομική και οι επιθέσεις που δεχόμαστε όλοι οι εργαζόμενοι αυξάνονται.
Είσαι ο ένας στους τρεις, δεν ειναι δύσκολο να βρεθεί κανείς σε αυτή τη θέση στη παρούσα συγκυρία. Η ανεργία δεν ειναι ντροπή, είναι μια συνηθισμένη κατάσταση πλέον -που βέβαια σε σπρώχνει στην εξαθλίωση.

Κουράγιο, δύναμη και οργάνωση θέλει.

Webmate
Δημοσιεύσεις: 98
Εγγραφή: 21 Αύγ 2012 01:18
Τοποθεσία: Καβάλα
Επικοινωνία:

Τι να κανω τωρα? Ανεργος και παθων

Δημοσίευση από Webmate » 17 Σεπ 2012 15:22

παρακράτηση υπόκεινται μόνο τιμολόγια άνω των 300 ευρώ...και τα λεφτά στο τέλος του χρόνο επιστρέφονται.. δεν χάνονται.
αν θέλεις μπορείς να κόψεις 2 των 290 ευρώ αν ειναι 600 ευρώ ας πούμε ή δουλειά και ένα τον 20 ευρώ δεν θα γίνει και κάτι. όσο για το ΤΕΒΕ στην πρώτη κλάσση δεν το θεωρώ τόσο τρομερό. Σαν υπάλληλος στο ΙΚΑ το συνολικό ποσο που καταβάλετε για σένα είναι με ένα μισ8ο 1000 συνολικά 330 τον μήνα συνήθως ανάλογα και με την ειδικότητα. Το θέμα είναι οτι στο ικα δεν φτάνουνε τα λεφτά στα χέρια.
Το να στείσεις μια ατομική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών με έδρα το σπίτι σου δεν το θεωρώ τόσο τρομερο πράγμα το μοναδικό έξοδο σου θα είναι 226 ευρώ τον μήνα + λογιστή αν δεν τα κρατάς εσύ . Στα θετικά είναι οτι θα μπορείς να δικαιολογείς και έξοδα εργασίας σου. π.χ. και ένα εππαγγελματικό γεύμα σε μια άλλη πόλη δικαιολογείτε ή ένα ξενοδοχείο σε μια άλλη πόλη και πολλά άλλα.
Οι εποχές είναι δύσκολες αλλά γενικά θέλει ψάξιμο να βλέπεις τι μπορείς να κάνεις.

fsbmaniac
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 16 Σεπ 2012 20:41

Τι να κανω τωρα? Ανεργος και παθων

Δημοσίευση από fsbmaniac » 17 Σεπ 2012 19:33

Εχω και μια αλλη ερωτηση , ας πουμε οτι εχω αγορασει απο το themeforest 1 template ...μπορω αυτο να το χρησιμοποιησω σε 4 διαφορετικα websites ...τυπικα ειναι παρανομο αλλα αν το κανω ..φαινεται απο καπου ?

Οσο για λογιστη που ξαναρωτησα...δεν βγαινω με τις εισφορες ...εδω κοιταμε να ζησουμε με 1000 ευρω το μηνα 3 ατομα με ενοικιο ... και υποχρεωσεις μεχρι το λαιμο .... ισως σε ενα χρονο αν ανασανω λιγακι .

Άβαταρ μέλους
apsuh0s
Script Master
Δημοσιεύσεις: 411
Εγγραφή: 01 Νοέμ 2005 21:38
Τοποθεσία: Ηράκλειο
Επικοινωνία:

Τι να κανω τωρα? Ανεργος και παθων

Δημοσίευση από apsuh0s » 17 Σεπ 2012 20:20

fsbmaniac έγραψε:Εχω και μια αλλη ερωτηση , ας πουμε οτι εχω αγορασει απο το themeforest 1 template ...μπορω αυτο να το χρησιμοποιησω σε 4 διαφορετικα websites ...τυπικα ειναι παρανομο αλλα αν το κανω ..φαινεται απο καπου ?
Γιατί δηλαδή δεν το χρεώνεις στον πελάτη; Να του εξηγήσεις δηλαδή πως τα 45$ που του χρεώνεις παραπάνω είναι για το template.. Εκτός κι αν δεν του λες πως πρόκειται για κάτι έτοιμο ή αν του το χρεώνεις ενώ δεν το πλήρωσες. Αν δεν τρέχει κάτι από τα 2 παραπάνω δεν βλέπω το λόγο γιατί να κάνεις αυτό που λες.
.ninja { color: black; visibility: hidden !important; }

Webmate
Δημοσιεύσεις: 98
Εγγραφή: 21 Αύγ 2012 01:18
Τοποθεσία: Καβάλα
Επικοινωνία:

Τι να κανω τωρα? Ανεργος και παθων

Δημοσίευση από Webmate » 17 Σεπ 2012 22:02

παράνομο δεν είναι, αν το πάρεις μια φορά βάλτο όσες θες να σε ελέγξει κάποιος δεν πρόκειτε και πόσο μάλλον στην ελλάδα αλλά είναι κάκιστο για εσένα δηλαδή θα χρησημοποιείσεις το ίδιο πράγμα σε διαφορετικά site μετά τι θα δίχνεις στους πελάτες σου το ίδιο πράγμα ? είναι που είναι template θα βάζεις το ίδιο? είναι κακό πρώτα για το brand name sou

ALR
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1712
Εγγραφή: 09 Απρ 2005 17:30

Τι να κανω τωρα? Ανεργος και παθων

Δημοσίευση από ALR » 17 Σεπ 2012 23:02

fsbmaniac έγραψε:Εχω και μια αλλη ερωτηση , ας πουμε οτι εχω αγορασει απο το themeforest 1 template ...μπορω αυτο να το χρησιμοποιησω σε 4 διαφορετικα websites ...τυπικα ειναι παρανομο αλλα αν το κανω ..φαινεται απο καπου ?

Οσο για λογιστη που ξαναρωτησα...δεν βγαινω με τις εισφορες ...εδω κοιταμε να ζησουμε με 1000 ευρω το μηνα 3 ατομα με ενοικιο ... και υποχρεωσεις μεχρι το λαιμο .... ισως σε ενα χρονο αν ανασανω λιγακι .
Απορία: Γιατί δε σκέφτεσαι να κάνεις κάτι που θα σε βγάλει από αυτή την κατάσταση;
Εγώ στη θέση σου θα έπιανα δουλειά ως σερβιτόρος ή σεκιουριτάς ή κάτι που δίνει ΙΚΑ και κανα 500ρικο το μήνα και θα αφιέρωνα 2-3 ώρες την ημέρα για να μάθω να κάνω κάτι που θα με πληρώνει καλά και θα μου δώσει τη δυνατότητα να τα παρατήσω όλα και να πληρώνω το ΤΕΒΕ, τα ενοίκια και τα πάντα.

Π.Χ. Θα μάθαινα να κόβω PSD's. Θα μάθαινα WordPress.
Θα μάθαινα Αγγλικά αν δεν ήξερα ήδη και θα κοιτούσα να βρω πελάτες στο εξωτερικό.

Γιατί δεν μαθαίνεις κάτι νέο γενικότερα;
Γίνονται πραγματάκια

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6237
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Τι να κανω τωρα? Ανεργος και παθων

Δημοσίευση από fafos » 18 Σεπ 2012 03:46

Webmate έγραψε:παράνομο δεν είναι, αν το πάρεις μια φορά βάλτο όσες θες να σε ελέγξει κάποιος....
malista...
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
charavge
Δημοσιεύσεις: 378
Εγγραφή: 14 Σεπ 2006 15:47

Τι να κανω τωρα? Ανεργος και παθων

Δημοσίευση από charavge » 18 Σεπ 2012 17:50

Webmate έγραψε:... βάλτο όσες θες να σε ελέγξει κάποιος δεν πρόκειτε ...
Μην το λες καθόλου... Γνωστός πλήρωσε σελίδα 3000€ και μετά από λίγο καιρό, την ίδια σελίδα την είχε ανταγωνιστής σε κοντινή περιοχή... Τραβούσε τα μαλλιά (που δεν είχε) ο άνθρωπος! Και μάλιστα, έμαθε ότι ο δεύτερος την πλήρωσε 500€. :hammer:

Πόσο κοστίζει να αγοράσεις ένα άλλο template στην τελική; Έχει και δωρεάν αν δε θέλεις να ξοδευτείς. Αλλά να 'σαι σίγουρος, το ψέμα δεν κρύβεται!
Εγώ προσωπικά δε θα ήθελα σε καμμία περίπτωση να μου συμβεί κάτι τέτοιο, εσύ θα ήθελες;

Webmate
Δημοσιεύσεις: 98
Εγγραφή: 21 Αύγ 2012 01:18
Τοποθεσία: Καβάλα
Επικοινωνία:

Τι να κανω τωρα? Ανεργος και παθων

Δημοσίευση από Webmate » 19 Σεπ 2012 08:52

ρε παιδιά τι σχέση έχει οτι δεν θα σε ψάξει κάποιος εδώ στην ελλάδα με αυτό που λέτε? απλα εξηγήστε μου .... εγώ Ο ΙΔΙΟΣ πιο πάνω λέω οτι δεν είναι καλό να το χρησημοποιήσει δυο φορές μόνο οτι θέλετε διαβάζετε?

fsbmaniac
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 16 Σεπ 2012 20:41

Τι να κανω τωρα? Ανεργος και παθων

Δημοσίευση από fsbmaniac » 19 Σεπ 2012 21:21

Εχετε δικιο ...οτι θα πρεπει να το χρεωνω μιας και ετσι ειναι ηθικο και για μενα αλλα και για τον πραγματικο δημιουργο του στο themeforest και αυτο θα κανω . Απλα δεν θελω να χαλαω την πιατσα με τις τιμες μου αλλα κυκλοφορουν ατομα που φτιαχνουν site τα οποια ειναι ομορφα μαλιστα με 100Ε ,θεωρω ομως οτι μια τιμη 250-300 ευρω για 30-40 ωρες δουλειας αλλα και σε πληρη εξαρτιση τι θελει ο πελατης ειναι αξιοπρεπη χρηματα. Δεν ειναι λιγα τα περιστατικα οπου καποιος πληρωσε 800-1000 ευρω απλα για ενα πολυ ωραιο template των 60-80$ . Αυτο ειναι κλεψια πιστευω ,οσο και αν ποναει καποιους και ας επικριθω.

Webmate
Δημοσιεύσεις: 98
Εγγραφή: 21 Αύγ 2012 01:18
Τοποθεσία: Καβάλα
Επικοινωνία:

Τι να κανω τωρα? Ανεργος και παθων

Δημοσίευση από Webmate » 19 Σεπ 2012 21:54

αυτοί που πουλάνε site με 100 ευρώ είναι απλά πολύ κακοι ερασιτέχνες και στην διάρκεια του χρόνου χάνονται. Τώρα πρέπει να σκεφτείς οτι δεν είναι η δουλειά των 30 40 ωρών αλλά και οι αλλες 2000 ώρες που έκατσες και διάβασες και έκανες τεστ και έμαθες να κάνεις την δουλειά ... 10 ευρώ την ώρα ούτε ο υδραυλικός δεν παίρνει...
Στην αρχή αν θελεις να διατηρήσεις χαμηλές τιμές για να φτιάξεις πελατολόγιο είναι άλλο θέμα αλλά νομίζω για 30 με 40 ώρες δουλειάς μια τιμή κοντά στα 500 ευρώ ειναι κανονική και 1000 να επερνες δεν θα έλεγα τίποτα γιατί για να μάθεις να κάνεις μια δουλειά χαλάλησες χρόνο δεν πήγες στο χωράφι και μαζεψες μήλα....
Και για να καταλάβουμε τι λέω , εγώ λέω τουλάχιστο όταν χρησημοποιείς template σε διαφορετικούς πελάτες να βάζεις διαφορετικά template πρώτα για δικό σου καλό και μετά για όλους τους άλλους.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Αναζήτηση Εργασίας”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες