Χάθηκε η κάρτα ήχου

Προβλήματα που αντιμετωπίζουμε χρησιμοποιώντας κάποια από τις συσκευές που απαρτίζουν τους Η/Υ μας.

Συντονιστές: Super-Moderators, Software & Hardware Moderators

Απάντηση
panosvas
Δημοσιεύσεις: 62
Εγγραφή: 25 Μάιος 2007 01:30

Χάθηκε η κάρτα ήχου

Δημοσίευση από panosvas » 22 Ιουν 2012 19:39

Καλησπέρα! Θέλω τη βοήθειά σας σχετικά με ένα πρόβλημα της κάρτας ήχου. Μέχρι τώρα είχα την κάρτα ήχου της μητρικής αλλά ήθελα και δεύτερη. Έβαλα μια pci και απ΄τη στιγμή που την έβαλα δεν βλέπω πουθενά την πρώτη. Τι μπορώ να κάνω γι΄αυτό;

Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3757
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

Χάθηκε η κάρτα ήχου

Δημοσίευση από DGeorge » 22 Ιουν 2012 21:24

Πολλή Καλησπέρα σου :D :D
Δεν ξέρω τι Windows (ακριβώς) έχεις... Ωστόσο, στα XP Prof. SP3, η προσθήκη δεύτερης κάρτας ήχου 'κολλάει' το Λειτουργικό.
Ήταν αρκετά χρόνια πριν, στη δουλειά μου, σε PC με Windows XP Prof. SP1, όταν έπρεπε 'τελικά' εγώ να λύσω πρόβλημα, που έπρεπε να έχει λύσει το ΠΛΑΙΣΙΟ!
Στο ενλόγω PC είχε καεί η μητρική (που τότε δεν είχε κάρτα ήχου on-board). Έτσι -προφανώς- υπήρχε κάρτα ήχου add-on. Όταν το μηχάνημα επέστρεψε από την επισκευή του (αντικατάσταση μητρικής) ενώ προσπαθούσε να 'ανεβάσει' τα Windows, μετά από έναν περίεργο ήχο (σαν τρίξιμο) τα Windows 'πάγωναν'/κολλούσαν.
Το μηχάνημα ξαναπήγε στο ΠΛΑΙΣΙΟ (με πλήρη αναφορά/περιγραφή του προβλήματος από εμένα) κι επέστρεψε "υποτίθεται" επισκευασμένο. Φυσικά το -πολύ καλά περιγραφέν- πρόβλημα ήταν εκεί και παρέμενε πεισματωμένο. Μου χρειάστηκαν πολλές υπερωρίες πριν εντοπίσω την on-board κάρτα ήχου, που διέθετε η νέα μητρική, και που δημιουργούσε διένεξη (conflict) με την add-on. Υπήρχαν αντίστοιχα και δύο κάρτες δικτύου. Πλην όμως εδώ είχαν επέμβη τα Windows θέτοντάς την εκτός (disabled).
Όταν έθεσα τη μία/οποιαδήποτε από τις δύο κάρτες ήχου εκτός, ως δια μαγείας, το όλο πρόβλημα εξαφανίστηκε. Είχαμε πάλι ένα πλήρως λειτουργικό PC στο δυναμικό της Εταιρείας, πανέτοιμο για την 'προσφορά υπηρεσιών' του.
Αν λοιπόν τα Windows σου είναι, πχ Windows 7, ίσως να θέτουν εκτός αυτόματα τη δεύτερη ίδια συσκευή (κάρτα ήχου), όπως έγινε στην περίπτωσή μου για τις κάρτες δικτύου.
Αν επιθυμείς να 'δουλέψεις' με την άλλη κάρτα ήχου σου, θα τη βρεις -μαλλον- "disabled" στη 'διαχείριση συσκευών' (device manager). Οπότε, το μόνο που σου μένει θα είναι να κάνεις "disabled" την κάρτα ήχου που δεν επιθυμείς, και "enabled" αυτήν, που επιθυμείς.
Όπως όμως μου τα περιγράφεις, το Λειτουργικό σου δεν τις θέλει "enabled" μαζί!! :wink:
Ίσως να υπάρχει κάποιος τρόπος 'συνύπαρξης' και των δύο καρτών σου... Αυτό όμως δεν το γνωρίζω τουλάχιστον εγώ. Όμως αν έχεις Windows 7, τότε εδώ μπορείς να επιλέξεις κάποιο από τα προτεινόμενα Links. Ίσως κάποιο από αυτά σε καλύψει.
Περιμένω/περιμένουμε νέα σου, όπως και αν έχει η εξέλιξη των πραγμάτων :P

panosvas
Δημοσιεύσεις: 62
Εγγραφή: 25 Μάιος 2007 01:30

Χάθηκε η κάρτα ήχου

Δημοσίευση από panosvas » 22 Ιουν 2012 21:48

:-( XP έχω ....

Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3757
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

Χάθηκε η κάρτα ήχου

Δημοσίευση από DGeorge » 23 Ιουν 2012 08:46

Πολλή Καλημέρα σου :D
panosvas έγραψε: :( XP έχω ....
Τότε, μάλλον, μένεις στη λύση που σου πρότεινα: Manual ενεργοποίηση της επιθυμητής και απενεργοποίηση της ανεπιθύμητης κάρτας ήχου...
Αλήθεια... Πες μας: Από τη 'διαχείριση συσκευών' (device manager), βλέπεις και τις δύο κάρτες ήχου σου (με τη μία απενεργοποιημένη), ή η μία έχει χαθεί τελείως :question: :think:
Αν έχει χαθεί τελείως, αφού πρώτα απενεργοποιήσεις "disabled" την τρέχουσα, δοκίμασε/προσπάθησε να εγκαταστήσεις πάλι τους οδηγούς (drivers) της 'χαμένης' κάρτας ήχου.
Προσωπική μου -πάντα- άποψη (εφόσον είμαστε στην περίπτωση XP) : Φύλαξε εγκατεστημένη -αλλά "disabled"- την κάρτα ήχου, που δεν σου πολυχρειάζεσαι, και δούλεψε με την άλλη. Το νόημα είναι: Να βρίσκεται εκεί, ετοιμοπόλεμη, ως γρήγορο back-up αντικατάστασης αυτής που θέλεις καλύτερα να 'δουλεύεις', για περίπτωση κακής λειτουργίας/βλάβης της. :wink:
Πάντως, μείνε σε επαφή! Κάποιο άλλο μέλος του Freestuff, με περισσότερη Γνώση/Πείρα από εμένα, ίσως μπορέσει να δώσει λύση, που θα καλύπτει ακριβώς αυτό που ζητάς (ακόμα και για περίπτωση XP) :wink:

Απάντηση

Επιστροφή στο “PC Hardware”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες