Κοστολόγιο δουλειάς

ζητάτε υπηρεσίες σχετικά με την κατασκευή σελίδων; (design, web hosting, graphics, web programming).

Συντονιστής: Super-Moderators

Απάντηση
abeautifulmind
Δημοσιεύσεις: 319
Εγγραφή: 02 Μάιος 2010 18:04

Κοστολόγιο δουλειάς

Δημοσίευση από abeautifulmind » 19 Απρ 2012 01:02

Καλησπέρα σε όλους.
Να ρωτήσω κάτι που φαντάζομαι απασχολεί ή απασχόλησε όλους όσους ανέλαβαν ένα μεγάλο project έναντι αμοιβής.
Μου ζήτησε κάποιος να του φτιάξω μία εφαρμογή με κάποιες λειτουργίες
1)Να υπάρχει μία φόρμα συμπλήρωσης 6 πεδίων με διάφορους ελέγχους validation των πεδίων.
2) Αυτή η φόρμα αποτελείται από 30 γραμμές και υπάρχει κουμπί που προσθέτεις άλλες 30 μέχρι το άπειρο π.χ.
3)Αφού συμπληρώσεις σωστά την φόρμα όπου πρόκειται για φόρμα παραγγελίας προϊόντων έχει 2 κουμπιά που μπορείς να δημιουργήσεις ένα αρχείο xml με τα στοιχεία της παραγγελίας αλλά και ένα αρχείο excel με τα ίδια στοιχεία.

Τα αρχεία με αυτές τις λειτουργίες τον wamp και οδηγίες εγκατάστασης και χρήσης που έγραψα εγώ τα έδωσα στον πελάτη για να τα προμηθεύσει στους συνεργάτες του που θα του κάνουν παραγγελία.(απλά οι συνεργάτες πρέπει να τα εγκαταστήσουν τοπικά και να παράγουν το xml αρχείο όπου το στέλνουν στον πελάτη μου θα εξηγήσω παρακάτω γιατί και το excel αρχείο θα το κρατάνε για αυτούς σαν αρχείο).

Στο κομμάτι του πελάτη μου που είχε και την περισσότερη δουλειά
έφτιαξα ένα template μόνος μου πολύ απλό με ένα navigation multilevel menu όπου έχει όλες τις διαθέσιμες λειτουργίες.Μία λειτουργία είναι μία φόρμα με κάποια filed validation για την προσθήκη κωδικών στην βάση δεδομένων με διάφορες πληροφορίες για τον προϊόν που αντιστοιχεί σε κάθε κωδικό.

Μία λειτουργία η φόρτωση του xml αρχείου που του στέλνουν οι συνεργάτες του και πέρασμα των δεδομένων σε πίνακα στην βάση δεδομένων.
Μία λειτουργία για τον καθαρισμό του πίνακα που φορτώνονται τα xml αρχεία.
4 λειτουργίες που γίνεται αναζήτηση της παραγγελία με τον πίνακα που καταχωρούνται οι κωδικοί και οι πληροφορίες αυτών.(δηλαδή διάφορα queries όπου εμφανίζουν 4 στάδια παραγωγής και τί υλικά χρειάζονται σε κάθε στάδιο)
Προβολή όλων των κωδικών
Αναζήτηση κωδικού και επεξεργασία αυτού.
Και 4 λειτουργίες πρόσθεσης αλλαγής ή διαγραφής επιλογών στοιχείων προσθήκης νέου κωδικού.
ένα απλό λογότυπο με photoshop.
Για όλα τα παραπάνω χρειάστηκα σύνολο 100 ώρες εργασίας και 4 επισκέψεις στον πελάτη των 2 ωρών και 50 ευρώ σε freelancers για κάποια κομάτια που ήθελα βοήθεια.
πόσο θα το κοστολογούσατε περίπου?

megsk
Δημοσιεύσεις: 215
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2011 02:09

Κοστολόγιο δουλειάς

Δημοσίευση από megsk » 19 Απρ 2012 14:31

Το έξυπνο είναι να πάρεις όσα περισσότερα μπορείς να σου δώσει !!! Το κοστολόγιο εσύ το ορίζεις αν πεις 5 ευρώ η ώρα 500 ευρώ αν πείς 10 τότε 1000 ευρώ . Είναι πελάτης που επιδιώκεις συνεργασία και μετέπειτα ή όχι? Όλα παίζουν ρόλο όχι μόνο το project ως project.... Επίσης μπορεί να δούλεψες 100 ώρες αλλά αυτό που έκανες εσύ σε 100 ώρες να είναι εύκολο και άλλος να το κάνει σε 10 ( παράδειγμα λέω) οπότε ο ανταγωνισμός να είναι σε πιο χαμηλές τιμές. Παίζει ρόλο ακόμα και τι χρησιμοποίησες τη βιβλιοθήκες ας πούμε!

intelcore2
Δημοσιεύσεις: 677
Εγγραφή: 27 Ιούλ 2007 19:46
Τοποθεσία: Pagrati
Επικοινωνία:

Κοστολόγιο δουλειάς

Δημοσίευση από intelcore2 » 19 Απρ 2012 14:32

Μήπως το κόστος θα έπρεπε να το είχατε συμφωνήσει πρίν γίνει η δουλειά?

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Κοστολόγιο δουλειάς

Δημοσίευση από dva_dev » 19 Απρ 2012 15:17

Δεν είχατε συμφωνήσει 200€ όταν ξεκίνησες το έργο; (5€ Χ 40 ώρες)

abeautifulmind
Δημοσιεύσεις: 319
Εγγραφή: 02 Μάιος 2010 18:04

Κοστολόγιο δουλειάς

Δημοσίευση από abeautifulmind » 19 Απρ 2012 15:38

Ναι είχαμε συμφωνήσει 250 ευρο 5 Χ40 αλλά στην πορεία μου ζήτησε αυτό για τους συνεργάτες του και μου άλλαξε 2-3 πράγματα (ένα ήταν με τα χρώματα αν θυμάσαι) και χρειάστηκα άλλες 60 ώρες δουλειάς στην πορεία πριν μία εβδομάδα του είπα 500-550 και μου είπε οκ και ζήτησε 2 πράγματα ακόμα και χρειάστικα βοήθεια από freelancers όπου μου κόστισαν 50 ευρώ και μου κάναν την δουλειά σε 6 μέρες(από 4-5 ώρες την ημέρα ) σύνολο (αυτό το αναφέρω για το αν κάποιος θα το έκανε σε λιγότερο χρόνο).Οι freelancers είχαν τουλάχιστο 5-6 χρόνια εμπειρία σε php sql και javascript και το φάνηκε και από την δουλειά που μου έκαναν που εγώ ειλικρινά μπορεί να ήθελα και 2-3 βδομάδες ή παραπάνω να τα κάνω.Οπότε χθες του λέω σύνολο 650 και ότι χρειαστεί μετά είμαι εδώ για τα βασικά δωρεάν για τα εξειδικευμένα με ανάλογη χρέωση.Ποιά είναι η γνώμη σας?
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος abeautifulmind την 19 Απρ 2012 16:44, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Κοστολόγιο δουλειάς

Δημοσίευση από dva_dev » 19 Απρ 2012 16:24

Αφού συμφώνησε αυτός, εμείς περισσεύουμε.

Το ποσό λογικό είναι να αυξηθεί από τη στιγμή που υπάρχουν τροποποιήσεις. Τώρα τουλάχιστον από αυτά που είχες αναφέρει, οι αλλαγές δεν είναι τόσο τραγικές ώστε να τριπλασιάζουν το αρχικό κόστος. Αυτό με το να δίνει την εφαρμογή στους πελάτες του ήταν στις αρχικές απαιτήσεις τότε που σου προτάθηκε ότι καλύτερα θα ήταν να γίνει online.
Στα υπόλοιπα, αν δεν κάνω λάθος ουσιαστικά στον τρόπο υπολογισμού δεν έχει αλλάξει κάτι, αυτό που είχε αλλάξει είναι ότι ήθελε πιο αναλυτική εμφάνιση στους υπολογισμούς (όχι μόνο ανά χυτά/πρεσσαριστά, αλλά ανά χυτά,χρώμα και πρεσσαριστά,χρώμα). Αν αυτά τα extra που έχει ζητήσει και δεν έχεις αναφέρει εδώ είναι τόσα πολλά, τότε μάλλον κάτι πήγε στραβά από την αρχή.

Τώρα σχετικά με τους freelancers, δεν έχει πολύ σημασία αν κάποιος θα το έκανε σε λιγότερο χρόνο ή περισσότερο. Μπορεί κάποιος να το έκανε στο μισό χρόνο με χάλια κώδικα, κάποιος να το έκανε σε διπλάσιο χρόνο με πολύ καλύτερο κώδικα. Μετράνε πολλά πράγματα εκτός από το να δουλεύει. Για παράδειγμα, τον κώδικα που πήρες μπορείς να τον τροποποιήσεις ή είναι τόσο spaghetti που θα πρέπει να τον δώσεις σε αυτόν που τον έγραψε γιατί είναι ο μόνος που τον καταλαβαίνει...
Αν θυμάσαι είχα ρωτήσει τι σκέφτεσαι να κάνεις αν βάλει και κάποιο νέο χρώμα (ή χρειάζεται να μπορεί να βάζει μόνος του νέα χρώματα). Μπορεί ο κώδικας να επεκταθεί με αυτή την αλλαγή ή θέλει νέα σχεδίαση η βάση;

Γενικά πάντως όταν έχεις συμφωνήσει κάποια τιμή Χ και αναγκάζεσαι κάποια κομμάτια να δώσεις σε τρίτους developers με κόστος Υ, το κόστος αυτό επιβαρύνει εσένα, δεν αυξάνει το Χ. Τον πελάτη δεν τον ενδιαφέρει αν εσύ τη δουλειά την κάνεις μόνος σου ή έχεις ολόκληρο συνεργείο με freelancers από πίσω που συνεργάζεσαι. Με σένα μιλάει μόνο και έχει κανονίσει τιμή.

Στις επόμενες συναντήσεις που θα έχετε, για να γίνει online - όπως κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να ήταν εξαρχής, θα πρέπει να προσέξεις να πάρεις πιο "αυστηρές" προδιαγραφές/απαιτήσεις πριν ξεκινήσεις να το σχεδιάζεις.

Λοιπόν, για μένα, όπως είπα και στην αρχή, αφού συμφώνησε αυτός εμείς περισσεύουμε.
Οταν με το καλό γίνει online, περιμένουμε να το δούμε και στο Θέλω την γνώμη σας για την Σελίδα μου...

abeautifulmind
Δημοσιεύσεις: 319
Εγγραφή: 02 Μάιος 2010 18:04

Κοστολόγιο δουλειάς

Δημοσίευση από abeautifulmind » 19 Απρ 2012 17:56

dva_dev έγραψε:
Λοιπόν, για μένα, όπως είπα και στην αρχή, αφού συμφώνησε αυτός εμείς περισσεύουμε.
Έχεις δίκιο απλά ήθελα την γνώμη σας σαν πιο έμπειροι για το πως κινήθηκα και έπραξα.Σίγουρα δεν ήταν και η καλύτερη συνενόηση εξαρχής γιατί και αυτός ακριβώς δεν ήξερε είπαμε κάποια πράγματα στην αρχή και μετά μου άλλαζε κάποια πράγματα όσο δούλευα αφού είχα κάνει δουλειά έπρεπε ξανά από την αρχή γιατί ήταν άλλη φιλοσοφία βάσης δεδομένων κ.τ.λ.Για μένα Αν από την αρχή ήξερε και ήξερα τι ήθελε ακριβώς όλα θα ήταν πιο εύκολα και πιο φτηνά.Εμπειρία είναι και έμαθα από αυτήν σίγουρα.Στην επόμενη αν υπάρξει πιστεύω θα κινηθώ καλύτερα.Σκέφτηκα να του την ανεβάσω τώρα σε κάποιον free host με υποστήριξη βάσης δεδομένων (μεσα στην τιμή χωρίς εξτρα χρέψση).Μου είπε ότι δεν θέλει registration και login έτσι απλά να μπαίνουν οι συνργάτες του και να κάνουν παραγγελία.Μάλλον με την ίδια φιλοφοφία με την παραφωγή αρχείου xml.Αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι ασφαλές.

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Κοστολόγιο δουλειάς

Δημοσίευση από dva_dev » 19 Απρ 2012 19:52

Σκέφτηκα να του την ανεβάσω τώρα σε κάποιον free host με υποστήριξη βάσης δεδομένων (μεσα στην τιμή χωρίς εξτρα χρέψση).Μου είπε ότι δεν θέλει registration και login έτσι απλά να μπαίνουν οι συνργάτες του και να κάνουν παραγγελία.Μάλλον με την ίδια φιλοφοφία με την παραφωγή αρχείου xml.Αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι ασφαλές.
Μην παίζεις με τον πελάτη σου και την επιχείρηση του. Αν θέλεις να μάθεις μην μαθαίνεις πάνω στου κασιδιάρη το κεφάλι.

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1952
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Κοστολόγιο δουλειάς

Δημοσίευση από vassilism » 20 Απρ 2012 00:57

Αν πάρουμε σαν δεδομένο ότι όσα έχεις κάνει είναι σωστά π.χ. καθαρός, σωστός, δομημένος, επεκτάσιμος κώδικάς κ.λ.π. τότε τα 500 ευρώ είναι πολύ λίγα.

Με λίγα λόγια ζήτησες 5 ευρώ την ώρα, ποσό που παίρνει άνετα ένας ανειδίκευτος εργάτης.

platongr
Δημοσιεύσεις: 358
Εγγραφή: 28 Αύγ 2009 02:41
Τοποθεσία: Αγρίνιο
Επικοινωνία:

Κοστολόγιο δουλειάς

Δημοσίευση από platongr » 20 Απρ 2012 01:29

Καταρχήν να μην την βάλεις σε freehost. Αφού θέλει να κάνει τέτοια δουλειά, ας δώσει ένα κατοστάρικο ακόμη να την κάνει σωστά.

Όσον αφορά την τιμή, νομίζω ότι είναι πολύ λίγα...

Είχα φτιάξει κάτι αντίστοιχο για μεγάλη εταιρεία πριν 3 χρόνια σε .net + xml. ( το δουλεύουν ακόμη με πολύ καλό feedback).

Δεν θυμάμαι ώρες δουλειάς, αλλά είχαν γίνει 3-4 επισκέψεις στην έδρα του (μεταφορικά) και αν θυμάμαι καλά 1 αλλαγή που μας έβγαζε λίγο έξω από τον προγραμματισμό.
Είχαμε συμφωνήσει τότε γύρω στα 1500 και μου φαίνονταν λίγα, αλλά προχωρήσαμε γιατί θα παίρναμε και 2ο project.

Εννοείται με συμβόλαιο, τιμολόγια κτλ. Αν δουλεύεις "μαύρος" είναι άλλο θέμα....

abeautifulmind
Δημοσιεύσεις: 319
Εγγραφή: 02 Μάιος 2010 18:04

Κοστολόγιο δουλειάς

Δημοσίευση από abeautifulmind » 20 Απρ 2012 21:56

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
Τελικά όλα καλά με την τιμή στα 650 ευρώ.Η τιμή είναι πολύ φιλική γιατί ο πελάτης είναι φίλος πολύ καλού μου φίλου και με την προοπτική ότι μπορεί να με χρειαστούν και οι συνεργάτες του για δουλειά αλλά και αργότερα να του φτιάξω και μία on line.Σε γενικές γραμές εγώ σαν πρώτο μεγάλο project επί πληρωμής έμεινα ευχαριστημένος αλλά και ο πελάτης.Την επόμενη φορά αν υπάρξει θα ξεκαθαρίσω από την αρχή τι θέλει ο πελάτης για να χρεώσω ανάλογα και πιο εύστοχα αναλογικά από πολούς παράγοντες μετά από την πρώτη εμπειρία μου σίγουρα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Αναζήτηση Υπηρεσιών διαδικτύου”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες