Ερώτηση για 'Όρους Χρήσης' σε ένα νέο site

Εκφράστε την επιχειρηματική σας πλευρά. Μοιραστείτε την εμπειρία σας ή/και τα σχόλιά σας σχετικά με την οργάνωση μιας on-line επιχείρησης. Παρακαλώ όχι διαφημίσεις εδώ!

Συντονιστής: Super-Moderators

Απάντηση
lamprosg
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: 08 Μαρ 2012 11:08
Τοποθεσία: Ζωγράφου

Ερώτηση για 'Όρους Χρήσης' σε ένα νέο site

Δημοσίευση από lamprosg » 29 Μαρ 2012 18:05

Καλημέρα,

Αναπτύσσω ένα site με κάποια δωρεάν εργαλεία για τους χρήστες. Αυτό θα περιλαμβάνει και login με social media (twitter προς στιγμή) και επίσης οι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα να ανεβάζουν δικά τους πράγματα π.χ. εικόνες, baclgrounds, κείμενα, σχόλια κλπ.

Το site είναι στα αγγλικά και θα έχουν πρόσβαση και εκτός Ελλάδος.

Ως ανίδεος με τα νομικά θέματα, η ερώτηση μου είναι αυτή:

Προφανώς το site θα χρειαστεί κάποιους 'όρους χρήσης' ώστε να μην είμαι υπεύθυνος για οτιδήποτε ανεβάζει ο κάθε χρήστης. Αυτούς θα μπορώ να τους γράφω εγώ με βάση την κοινή λογική (που μάλλον αμφιβάλλω)?, θα πρέπει να βρω κάποιον δικηγόρο να μου τους γράψει με βάση το 'ελληνικό δίκαιο' (αν υπάρχει :P) και μετά να μεταφραστεί στα αγγλικά? Τι θα πρέπει να κάνω?

Επίσης αν βάλω καμία διαφήμιση με Google Ads (όπως κάνουν όλοι) θα χρειάζεται έναρξη ως επιχείρηση αν υπάρχουν έσοδα από τις διαφημίσεις? Αν ναι υπάρχει κάποιο όριο κάτω από το οποίο μπορεί να υπάρχει έτσι χωρίς έναρξη?

Προσπαθώ να είναι νόμιμο το site και να μην με κλείσουν μέσα χωρίς να το ξέρω..!

Αυτά τα λίγα :)
Ευχαριστώ

Απάντηση

Επιστροφή στο “Η Επιχείρηση”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης