E-MAILiT start-up - στόχος μια ασφαλέστερη εφαρμογή που να σέβεται την ιδιωτικότητα

Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις. Θέματα προς συζήτηση.

Συντονιστές: Super-Moderators, Reporters

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27648
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

E-MAILiT start-up - στόχος μια ασφαλέστερη εφαρμογή που να σέβεται την ιδιωτικότητα

Δημοσίευση από cordis » 06 Μαρ 2012 15:34

Εικόνα
Όλα ξεκίνησαν τον Ιούνιο 2008, όταν ο Νικήτας Γεωργόπουλος διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει στην Ελλάδα διαδικτυακή υπηρεσία που να προσφέρει διαμοιρασμό περιεχομένου ιστοσελίδων στα social media. Η σκέψη να δημιουργήσει την πρώτη και μοναδική υπηρεσία αυτού του είδους στο ελληνικό τεχνολογικό στερέωμα, τον ώθησε να αφοσιωθεί και να εξειδικευτεί όσο γίνεται περισσότερο στον τρόπο λειτουργίας της κάθε υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης ξεχωριστά, καθώς και να φτάσει σε ένα εύλογο επίπεδο διαχείρισης και επεξεργασίας προγραμματιστικού κώδικα, όταν από την άλλη έχει σπουδάσει γραφιστική. Έτσι αποφάσισε να κολυμπήσει σε βαθιά και πρωτόγνωρα νερά για τον ίδιο αλλά συνάμα υπήρχε ένα κοινό στοιχείο το marketing, η διαφήμιση.

Δεν στάθηκε όμως μόνο εκεί. Δύο ήταν οι βασικές του επιθυμίες κατά την διάρκεια της σχεδίασης του project. Πρώτον, σιγά σιγά να φτάσει το δημιούργημα του σε τέτοιο επίπεδο ωρίμανσης, αξιοπιστίας και αναβάθμισης που να επιδιώξει την σύγκριση και τον επάξιο ανταγωνισμό με τους ξένους παίκτες που προσφέρουν την βασική υπηρεσία, το bookmarking and sharing, όπου θα εξασφάλιζε στη συνέχεια την εμπιστοσύνη των ελληνικών ιστοσελίδων και blogs για να το χρησιμοποιήσουν, αντί των ανταγωνιστών του. Δεύτερον, όσον αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο με χρήση εφαρμογών από τρίτους σε ιστοσελίδες, ανακάλυψε ότι οι ανταγωνιστές του δεν ήταν (και ακόμη δεν είναι) τόσο αθώοι και καλοπροαίρετοι, όσο προσπαθούν οι ίδιοι να παρουσιάζουν τις εταιρίες τους, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους εντελώς δωρεάν. Επομένως, παρουσιάστηκε μια μεγάλη πρόκληση για τον δημιουργό του E-MAILiT. Να σχεδιάσει με τέτοιο τρόπο την υπηρεσία, έτσι ώστε να σέβεται την ιδιωτικότητα των ιδιοκτητών και των επισκεπτών μιας ιστοσελίδας και να την καταστήσει ως την ασφαλέστερη εφαρμογή σε ολόκληρο τον κόσμο, αφού πραγματοποιεί μηδενική χρήση cookies και κακόβουλου κώδικα, που σκοπό έχει την συγκέντρωση προσωπικών δεδομένων στο παρασκήνιο της λειτουργίας της υπηρεσίας.

Η αρχική έκδοση παρείχε την δυνατότητα του branding πάνω στο ίδιο το μενού του widget button, κάτι το οποίο πάρα πολλοί χρήστες το χαρακτήρισαν ως σπουδαίο χαρακτηριστικό.

Μέσα σε όλα τα παραπάνω και την αδιάλειπτη επιθυμία του Νικήτα να φτάσει την υπηρεσία σε υψηλό επίπεδο, αμέσως βρέθηκε ο έμπρακτος υποστηρικτής, το MTV Ελλάδος, το οποίο ακόμα και σήμερα συνεργάζεται και στηρίζει αδιάκοπα την υπηρεσία E-MAILiT.

Ο Νικήτας μετά από 3 χρόνια, βρήκε στο πρόσωπο του Μάνου Σηφάκη, τον συνεργάτη εκείνο με τον οποίο ήταν απολύτως βέβαιο ότι μαζί θα οδηγούσαν την υπηρεσία πολλά βήματα εξέλιξης εμπρός. Ο Μάνος έχει αναλάβει το προγραμματιστικό μέρος της εφαρμογής. Έχει αγαπήσει κι εκείνος με την σειρά του το E-MAILiT και μαζί με τον Νικήτα πορεύεται για να υλοποιήσει τους στόχους που έχουν από κοινού θέσει.

Αυτή τη χρονική περίοδο, το project βρίσκεται σε κατάσταση private beta re-launch.

Το E-MAILiT με αριθμούς, έως και σήμερα
a. 7,500,000 impressions +
b. 156 Tweets +
c. 344 Twitter followers +
d. 75 Facebook recommendations +
e. 123 Facebook Likes +
f. 1,736 Widgetbox installations +
g. Installed -approximately- in 2,500 websites and blogs
h. Google Pagerank 4
i. 200,000 menu displays (based on the latest 3 months) +
j. -currently- 450 private beta sign-ups +
k. SlideShare ''E-MAILiT re-Launch Presentation'', 1,652 views, since Jan 17, 2012

Εικόνα

Ευχαριστούμε θερμά τον Γιάννη Σκλάβο και το freestuff.gr , που μας έδωσε την ευκαιρία να φιλοξενήσει την παρουσίαση του ξεκινήματος του E-MAILiT startup. Keep in touch...

Σύνδεσμοι
http://www.e-mailit.com

http://www.widgetbox.com/widget/tell-share
http://www.slideshare.net/emailitcom/em ... n-11124572
http://socialwhale.com/emailit
http://betali.st/startups/e-mailit
http://www.betabait.com/apps/emailit
http://www.thestartuparena.com/startups/e-mailit
http://greekstartups.com/startup/e-mailit
http://www.younoodle.com/startups/e_mailit
Συνημμένα
compare.gif
(10.56 KiB) Μεταφορτώθηκε 306 φορές
logo.png
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Απάντηση

Επιστροφή στο “Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης