Δελτίο τύπου για το Έργο Υποστήριξης και Δωρεάς στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο

Γράψτε τις Ανακοινώσεις και τα Δελτία Τύπου σας και ενημερώστε μας για τις νέες υπηρεσίες σας.

Συντονιστής: Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
greeklug
Δημοσιεύσεις: 35
Εγγραφή: 26 Ιαν 2012 03:31
Επικοινωνία:

Δελτίο τύπου για το Έργο Υποστήριξης και Δωρεάς στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο

Δημοσίευση από greeklug » 07 Φεβ 2012 19:34

Η "Ένωση Ελλήνων Χρηστών και Φίλων Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ)" με τον διακριτικό τίτλο GreekLUG, στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς, προχώρησε στην αναδημιουργία του εργαστηρίου Η/Υ του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης, δημιουργώντας την υποδομή, εγκατάσταση και δικτύωση των συστημάτων.

Ο Σύλλογός μας προχώρησε, σε πρώτη φάση, σε καθαρισμό του χώρου, εγκατάσταση δομημένης καλωδίωσης και πλήρη ηλεκτρολογικό έλεγχο. Σε δεύτερη φάση, έγινε έλεγχος και καθαρισμός των 8 παροπλισμένων Η/Υ και προσθήκη εξαρτημάτων (όπως τροφοδοτικά), όπου ήταν απαραίτητο.
Στην συνέχεια, έγινε εγκατάσταση GNU/Linux και εφαρμογών ΕΛ/ΛΑΚ στους υπολογιστές, ενώ δόθηκε ως δωρεά ένας Η/Υ για χρήση Διακομιστή, μια οθόνη Η/Υ, καθώς και τα σχετικά περιφερειακά διασύνδεσης (πληκτρολόγιο, ποντίκι), καθώς και ένα Switch, που με τη σειρά τους, είχαν προέλθει από δωρεές προς τον Σύλλογό μας.

Εικόνα
[Video από τις Eργασίες]

Για τον Διακομιστή, υλοποιήθηκε ειδική εγκατάσταση, DHCP Server, Squid Proxy Server και ρύθμιση του προστατευτικού φίλτρου DansGuardian.
Ακόμα, ενσωματώσαμε την μετάφραση των λιστών του DansGuardian στα Ελληνικά, ένα έργο του Συλλόγου μας, το οποίο αναπτύσσουμε ανεξάρτητα για το ευρύτερο Ελληνικό κοινό και το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε από [εδώ].

Στα πλαίσια της δράσης, προχωρήσαμε επίσης στη σύνδεση των Η/Υ σε τοπικό δίκτυο και τη ρύθμιση των Η/Υ για πρόσβαση στο Διαδίκτυο, μέσα από το φίλτρο του Proxy Server, ώστε τα παιδιά να κινούνται σε προστατευμένο περιβάλλον χρήσης και πλοήγησης του Διαδικτύου.

Το Παιδικό Χωριό Φιλύρου μας ευχαρίστησε για την συμβολή μας και ήδη έχει αποφασιστεί από κοινού η επέκταση της συνεργασίας μας σε ολόκληρη την δομή του Σωματείου.
Ελληνική Ένωση Φίλων ΕΛ/ΛΑΚ | GreekLUG

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27648
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Δελτίο τύπου για το Έργο Υποστήριξης και Δωρεάς στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο

Δημοσίευση από cordis » 07 Φεβ 2012 22:44

Μπράβο παιδιά!
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου (μη κερδοσκοπικά)”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες