Βοηθάμε τον Αλέξανδρο

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα και διάφορα άλλα θέματα.

Συντονιστής: Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
fiskilis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 14099
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 22:44
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Βοηθάμε τον Αλέξανδρο

Δημοσίευση από fiskilis » 14 Δεκ 2011 12:58

Βοηθάμε τον Αλέξανδρο

Ενα ασυνήθιστο, μη ποδοσφαιρικού περιεχομένου πανό ανοίχτηκε την Τρίτη το βράδυ στο γήπεδο Καραϊσκάκη, στη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακού - Αρσεναλ. «Αλέξανδρε κράτα γερά», έγραφε με κεφαλαία γράμματα...

Εικόνα

Κάποιοι κίνησαν γη και ουρανό για να μην πεθάνει ένας 28χρονος - και αυτό είναι ελπιδοφόρο.

Ιστορικό

Ο Αλέξανδρος Τζιαβάρας είναι κάτοικος Αθηνών, 28 χρονών.

Γεννήθηκε με τη νόσο Wilson, η οποία είναι κληρονομική.

Όταν ο Αλέξανδρος ήταν 2 ετών, ο 9χρονος αδερφός του Γιάννης πέθανε από την ίδια ασθένεια.

Χρόνια αργότερα όταν ο Αλέξανδρος ήταν κοντά στην ίδια ηλικία, το 1995, έφτασε πολύ κοντά να χάσει και ο ίδιος τη ζωή του. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Bupa Cromwell στο Λονδίνο όπου με τις ενέργειες των εκεί γιατρών απετράπη οριακά το μοιραίο.

Έκτοτε αντιμετωπίζει τα συμπτώματα της νόσου Wilson όπως δυσκαμψία και βραδυκινησία με κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και συχνές ποικίλες εξετάσεις.

Στις 29 Νοέμβρη 2011 εισήχθη στο Λαϊκό Νοσοκομείο για εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν πως υπήρχε σοβαρή επιδείνωση στο συκώτι. Την επόμενη μέρα οι γιατροί του Λαϊκού Νοσοκομείου σήκωσαν τα χέρια ψηλά, θεωρώντας πως αδυνατούσαν να τον βοηθήσουν περαιτέρω.

Την 1η Δεκέμβρη μεταφέρθηκε, ετοιμοθάνατος, στην πανεπιστημιακή κλινική του Essen, στη Γερμανία, ώστε να γίνει μεταμόσχευση ήπατος. Στις 3 Δεκεμβρίου βρέθηκε μόσχευμα και την ίδια μέρα εγχειρίστηκε.

Μετά τη μεταφορά του στη Γερμανία μπήκε σε τεχνητή υποστήριξη νεφρών, καθώς είχαν επηρεαστεί από τη δυσλειτουργία του συκωτιού

Έξοδα

Τα συνολικά έξοδα της εγχείρισης και της νοσηλείας αναμένονται να είναι περίπου 300,000€, από τα οποία το 80% θα καλυφθεί από την ασφαλιστική εταιρία. Τα έξοδα της αερομεταφοράς καλύφθηκαν από το κράτος. Για την κάλυψη του υπόλοιπου 20% γίνεται προσπάθεια μέσα από το blog αυτό, καθώς το ποσό υπερβαίνει πολύ τις δυνατότητες της οικογένειάς του.

Η βελτίωση της υγείας του Αλέξανδρου οφείλεται στις προσπάθειες των γιατρών και τη δική του θέληση και δύναμη να συνεχίσει.

ΚΥΡΙΑΚΗ, 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Η εγχείρηση ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ο οργανισμός φαίνεται να αποδέχεται το μόσχευμα. Αναμένονται τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων.

ΔΕΥΤΕΡΑ, 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων είνα θετικά. Ο Αλέξανδρος έχει ξυπνήσει από τη νάρκωση αλλά παραμένει υπερβολικά ζαλισμένος και ακόμα δε μπορεί να επικοινωνήσει με το περιβάλλον του. Παραμένει σε τεχνητή υποστήριξη νεφρών και παροχή οξυγόνου.

ΤΡΙΤΗ, 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Ο Αλέξανδρος δείχνει να συνέρχεται από τη νάρκωση, έχει ανοίξει τα μάτια του και είναι πιο κινητικός σε σχέση με τη προηγούμενη μέρα. Ανταποκρίνεται σε εξωτερικά ερεθίσματα και αντιλήφθηκε τον πατέρα του. Παραμένει σε τεχνητή υποστήριξη νεφρών.

ΤΕΤΑΡΤΗ, 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Ο Αλέξανδρος εμφανίζει μεγαλύτερη διαύγεια και κάνει ερωτήσεις. Παραμένει αδύναμος και ανήσυχος από την πρόσφατη εγχείρηση στο ειδικό δωμάτιο αποκατάστασης. Τα νεφρά του φαίνονται να επανέρχονται αργά και σταδιακά σε μερική λειτουργία.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Ο Αλέξανδρος μεταφέρθηκε από το δωμάτιο εντατικής σε δωμάτιο νοσηλείας. Δε πραγματοποιήθηκε αιμοκάθαρση, τα νεφρά δείχνουν να λειτουργούν επαρκώς. Θα παραμείνει στο νοσοκομείο για τουλάχιστον 3 ακόμα εβδομάδες και για τουλάχιστον 4 βδομάδες μετά στο Έσσεν για ιατρική παρακολούθηση από το ίδιο νοσοκομείο, προσεγγίζοντας τα εκτιμώμενα μεγάλα έξοδα νοσηλείας. Αναμένουμε να μας μεταφέρει και ο ίδιος κάποια νέα μόλις είναι ικανός.

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ

"Ναι καλημέρα ποιός είναι;" "Εκ Γερμανίας...". Η φωνή του Αλέξανδρου είναι απίστευτα ταλαιπωρημένη και χαμηλή, δεν αναγνωρίζεται.Ο λαιμός και το στόμα του είναι γδαρμένα από τα σωληνάκια και τις τομές. Πονάει πολύ σε διάφορα σημεία και παραμένει εξασθενημένος. Τα ανοσοκατασταλκτικά φάρμακα που του χορηγούνται για το μόσχευμα επηρεάζουν το ανοσοποιητικό του, δέχεται περιορισμένες επισκέψεις.

Ανησυχεί σκεφτόμενος ότι η οικογένεια του ταλαιπωρείται και για το πώς θα ανταπεξέλθει οικονομικά.

ΔΕΥΤΕΡΑ, 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Πέρασαν δέκα μέρες από τότε που ο Αλέξανδρος υποβλήθηκε σε επιτυχή μεταμόσχευση ήπατος στη Γερμανία και η κατάσταση του δεν έχει παρουσιάσει επιπλοκές δίνοντας χαρά στους δικούς του ανθρώπους. Σήμερα σηκώθηκε με τη βοήθεια των γιατρών από το κρεβάτι και έκατσε για λίγο σε καροτσάκι αλλά εξακολουθεί να ζαλίζεται και να πονάει.

Αναμένουμε κάποιο αρχικό κοστολόγιο από το νοσοκομείο, ενώ πρέπει να σημειώσουμε και τα πρόσθετα κόστη διαμονής, διατροφής, επικοινωνίας του πατέρα και της αδερφής του που τον συνοδεύουν στο Έσσεν τα οποία δε καλύπτονται από την ασφαλιστική εταιρία επιβαρύνοντας αποκλειστικά την οικογένεια του.

Στο blog προστέθηκε λειτουργία συνεισφοράς μέσω paypal καθώς και το ημερήσιο υπόλοιπο του λογαριασμού συγκέντρωσης χρημάτων για τα ιατρικά έξοδα του Αλέξανδρου που δείχνει τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στη προσπάθεια μας.

ΤΡΙΤΗ, 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Τρέχουσα Κατάσταση

Η επικοινωνία του Αλέξανδρου με τους φίλους του στην Ελλάδα τον εμψυχώνει, βελτιώνοντας αισθητά τη ψυχολογία του και αφήνοντας περιθώριο για τα πρώτα χαμόγελα. Η ικανότητα του να περιγράφει καταστάσεις απίστευτης δυσκολίας της εκεί καθημερινότητας του με χιούμορ, προκαλεί συγκίνηση.

Πράγματι κρατάει γερά.

Παραμένει διασωληνωμένος για να εκτελούνται ορισμένες σωματικές του λειτουργίες και σήμερα χρειάστηκε ξανά μετάγγιση αίματος. Κατάφερε βέβαια να φάει καθιστός πριν ξεκουραστεί και πάλι στο κρεβάτι του.

http://helpforalexandros.blogspot.com/

Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα & Διάφορες Συζητήσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες