Σπασμένο (από μέσα) πλήκτρο στο Πληκτρολόγιο

Προβλήματα που αντιμετωπίζουμε χρησιμοποιώντας κάποια από τις συσκευές που απαρτίζουν τους Η/Υ μας.

Συντονιστές: Super-Moderators, Software & Hardware Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3757
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

Σπασμένο (από μέσα) πλήκτρο στο Πληκτρολόγιο

Δημοσίευση από DGeorge » 08 Δεκ 2011 14:33

Πάνω στην πίεση της δουλειάς, κάποια πολυχρησιμοποιημένα πλήκτρα θα εμφανίσουν, αργά ή γρήγορα, κάποο πρόβλημα. Το συνηθισμένο είναι να σπάσει κάτι από τα πλαστικά στο εωτερικό του πλήκτρου.
Και αν μεν είναι το πλήκτρο είναι από τα κοινά (γράμματα, αριθμοί, κλπ) κάπως τα μπαλώνουμε... Το βγάζουμε, κολλάμε -με στιγμιαία κόλλα- κάτι μαλακό, στο κάτω μέρος, ώστε να πιέζει τη μεμβράνη, κι είμασε ΟΚ 8) :D
Αν όμως σπάσει (πάντα από μέσα) ένα από τα πλήκτρα τύπου "ENTER" τι κάνουμε;
Το χειρότερο σπάσιμο είναι να συμβεί εκεί όπου συγκρατείται το ελασματάκι και ελέγχει την περιστροφή του κάτω από το πλήκτρο. Ας πούμε/ονομάσουμε το σημείο αυτό "έδρανο"
Το ευκολότερο βέβαια είναι η αντικατάσταση του πληκτρολογίου. Αν όμως δεν υπάρχει εύκαιρο ένα πληκτρολόγιο χωρίς πρόβλημα :question: :o :question: Τι κάνουμε τότε :question: :o :question:
Δεν καταθέτουμε -βασικά- τα όπλα!
Δουλειά΄/επισκευή γίνεται, αρκεί να υπάρχει πρόχειρη, τουλάχιστον μία, πένσα γενικών καθηκόντων. Καλύτερη δουλειά, φυσικά, θα γινόταν και με δύο πένσες. Ωστόσο και μία καλή είναι...
1) Έχοντας λοιπόν μία πένσα:
Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα,

2) Έχοντας όμως δύο πένσες:
Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα
Σημειώσεις:
Α. Η επαναφορά του ελάσματος, στην αρχική του μορφή, με τις δύο πένσες, γίνεται με κινήσεις ακριβώς αντίστροφες, από αυτές που κάναμε για να το ανοίξουμε.
Β. Δεν ανοίγουμε τα ελάσματα πολύ, αλλά ίσα να περνάει το σωληνάκι, διότι (τα ελάσματα) είναι από ατσάλι, και μπορεί να κοπούν με διαδοχικά 'στραβώματα' σε μεγάλες γωνίες (από 90° στις 0°, και αντίστροφα)!!
Γ. Το σωληνάκι, που αναφέρεται και στις δύο περιπτώσεις, είναι σωληνάκι από μπατονέτα (για τ'αφτιά). Το κόβουμε ελαφρά όσο μας χρειάζεται -σε μήκος.
Δ. Η επιφάνεια, που αναφέρεται, στην περίπτωση της μίας πένσας, είναι για να 'κοντράρει' την κίνηση της πένσας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι σας βολεύει, αρκεί να έχει κάποιο επίπεδο μέρος για την επαφή (ανθεκτικό χαρακάκι, κλπ)

Και στις δύο περιπτώσεις, στερεώνουμε/(κολλάμε) το σωληνάκι μέσα-κάτω από το πλήκτρο, περιμένουμε ~2 λεπτά, και ιδού!
Το κολλημένο σωληνάκι ελέγχει πλήρως το γαντζάκι (έλασμα) από το πλήκτρο, και σίγουρα πολύ καλύτερα απ'όσο τα δύο ψευτοέδρανα, που σπάνε και με το παραμικρό!

Απάντηση

Επιστροφή στο “PC Hardware”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης