Χρηματοδοτικό πρόγραμμα "digi-mobile" για υφιστάμενες επιχειρήσεις

Εκφράστε την επιχειρηματική σας πλευρά. Μοιραστείτε την εμπειρία σας ή/και τα σχόλιά σας σχετικά με την οργάνωση μιας on-line επιχείρησης. Παρακαλώ όχι διαφημίσεις εδώ!

Συντονιστής: Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27648
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Χρηματοδοτικό πρόγραμμα "digi-mobile" για υφιστάμενες επιχειρήσεις

Δημοσίευση από cordis » 21 Νοέμ 2011 14:15

Μια νέα δράση θα προκηρύξει το προσεχές διάστημα η εταιρεία "Ψηφιακές Ενισχύσεις ΑΕ", με αντικείμενο την ενίσχυση επιχειρήσεων για την αξιοποίηση καινοτόμων εφαρμογών σε "έξυπνες" συσκευές κινητών επικοινωνιών και υπολογιστές – ταμπλέτες (digi-mobile).

Σύμφωνα με το σχετικό Οδηγό, η δράση αποσκοπεί στην ενίσχυση της αξιοποίησης καινοτόμων εφαρμογών επί συσκευών κινητών επικοινωνιών (smartphones) και tablet-pc από υφιστάμενες επιχειρήσεις που λειτουργούν εντός της ελληνικής επικράτειας.

Ο στόχος του νέου προγράμματος είναι να εξασφαλίσει στις ενισχυόμενες επιχειρήσεις τη μείωση του κόστους λειτουργίας και βελτίωση της παραγωγικότητας, με αξιοποίηση εφαρμογών σε smartphones, που διευκολύνουν την κινητικότητα των εργαζομένων και επιτρέπουν την άμεση πρόσβαση σε εταιρικά δεδομένα και την αξιοποίησή τους από οπουδήποτε.

Επίσης, να βελτιώσει τις συνθήκες ολοκληρωμένης προσέγγισης υφιστάμενων πελατών και νέων κοινών, με αξιοποίηση των δυνατοτήτων των "έξυπνων" κινητών και των tablet-pc για την παροχή προσωποποιημένης-στοχευμένης πληροφόρησης. Επίσης, να δώσει ευκαιρίες εξωστρεφούς ανάπτυξης και βελτίωσης των πωλήσεων και των παρεχόμενων υπηρεσιών, αξιοποιώντας έξυπνες κινητές συσκευές.

Επιχορήγηση
Το ανώτατο ύψος του προϋπολογισμού ανά υποβαλλόμενο έργο διαμορφώνεται από το δικαιούχο, αλλά σε κάθε περίπτωση ο προϋπολογισμός κάθε πρότασης έργου δεν μπορεί να υπερβαίνει το 100% του κύκλου εργασιών της τελευταίας χρήσης της επιχείρησης.

Η μέγιστη επιχορήγηση ανέρχεται στο 70% του συνολικού προϋπολογισμού του έργου, και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπερβεί τα 7.000 ευρώ για τις περιπτώσεις native mobile και web mobile εφαρμογών και τα 1.400 ευρώ για τις περιπτώσεις που η επιχείρηση υλοποιήσει web mobile portal.

Δικαιούχοι
Στην δράση μπορούν να ενταχθούν υφιστάμενες επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα στον ελληνικό χώρο, για τις οποίες συντρέχουν αθροιστικά οι παρακάτω προϋποθέσεις κατά την ημερομηνία έναρξης του εκάστοτε κύκλου υποβολής αιτήσεων:
- Η επιχείρηση διαθέτει μία τουλάχιστον κλεισμένη διαχειριστική χρήση
- Ο υφιστάμενος κλάδος δραστηριότητας της επιχείρησης δεν εμπίπτει στις εξαιρούμενες κατηγορίες δραστηριότητας του κανόνα De Minimis
Ο δικαιούχος δεν εμπίπτει στα κριτήρια διαχωρισμού πράξεων των Ταμείων ΕΤΠΑ, ΕΓΤΑΑ (Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης) και ΕΤΑ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλιείας), όπως αυτά συμπεριλαμβάνονται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα "Ψηφιακή Σύγκλιση".
- Η επιχείρηση και οι συνδεδεμένες ή/και οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις με αυτή, το τρέχον και τα δύο προηγούμενα οικονομικά έτη δεν έχουν λάβει επιχορηγήσεις από Προγράμματα και Δράσεις Κρατικών Ενισχύσεων που εμπίπτουν στον κανόνα De Minimis, τα οποία αθροιστικά μαζί με την αιτούμενη επιχορήγηση υπερβαίνουν τις 200.000 ευρώ (ή 100.000 ευρώ εάν η επιχείρηση δραστηριοποιείται στον κλάδο των Οδικών Μεταφορών).
- Η επιχείρηση δεν είναι προβληματική
- Η δικαιούχος επιχείρηση ανήκει στην κατηγορία "Πολύ Μικρή" ή "Μικρή"

Επιλέξιμες εφαρμογές
Τα απαραίτητα χαρακτηριστικά των χρηματοδοτούμενων εφαρμογών στο πλαίσιο της δράσης είναι τα εξής:
- Οι εφαρμογές θα πρέπει είτε να απευθύνονται στους καταναλωτές, είτε να απευθύνονται σε επιχειρήσεις ( B2C)
- Οι εφαρμογές θα πρέπει να σχετίζονται με το αντικείμενο και τη δραστηριότητα της δικαιούχου επιχείρησης
Οι εφαρμογές θα πρέπει απαραιτήτως να υλοποιηθούν σε μια τουλάχιστον πλατφόρμα εφαρμογών έξυπνων συσκευών (τουλάχιστον μία μεταξύ των Nokia Symbian, Google Android, Apple iOS, RIM BlackBerry OS, Microsoft Windows Phone/ Mobile, Windows 7 tablet για υπολογιστές ταμπλέτες, Palm/HP’s WebOS, Samsung Bada, Nokia Maemo & MeeGo).

Στην περίπτωση εφαρμογών B2C, αυτές θα πρέπει να έχουν τοποθετηθεί στα αντίστοιχα "app stores" κάθε πλατφόρμας εφαρμογών ώστε να είναι προσβάσιμες στο ευρύ κοινό.

Οι εφαρμογές θα πρέπει να ανήκουν σε μια εκ των παρακάτω κατηγοριών: native mobile εφαρμογές, που "κατεβαίνουν" και λειτουργούν στη συσκευή κινητής επικοινωνίας ή στον υπολογιστή - ταμπλέτα, web mobile εφαρμογές- συνήθως αναπτύσσονται σε HTML5 και "κατεβαίνουν" και λειτουργούν στη συσκευή κινητής επικοινωνίας ή στον υπολογιστή-ταμπλέτα, web mobile portals.

Στην περίπτωση που εφαρμογές ανήκουν στην κατηγορία των web mobile portals, τότε:
1) οφείλουν να παρέχουν ολοκληρωμένο περιβάλλον εργασίας που υποχρεωτικά αναγνωρίζει τον τύπο/ λειτουργικό σύστημα της συσκευής κινητής επικοινωνίας και προσαρμόζεται στα χαρακτηριστικά της. Θα λειτουργούν υποχρεωτικώς σε μία τουλάχιστον πλατφόρμα/ ομάδα κινητών συσκευών (ενδεικτικά μεταξύ των Nokia Symbian, Google Android, Apple iOS, RIM BlackBerry OS, Microsoft Windows Phone, Linux, Palm/HP’s WebOS, Samsung Bada, Nokia Maemo & MeeGo) ανεξαρτήτως αν πρόκειται για Β2Β/Β2Ε ή Β2C χρήση και

2) υποχρεωτικώς παρέχουν διάδραση (interactivity) με τον χρήστη των συσκευών κινητών επικοινωνιών και δεν περιορίζονται σε μονόδρομη προώθηση πληροφοριών. Ως εφαρμογή web mobile portal δεν νοείται καμία στατική παρουσίαση περιεχομένου, online φυλλάδια της επιχείρησης κ.λπ.

- Οι εφαρμογές λειτουργούν είτε offline είτε online και όπου απαιτείται με αξιοποίηση δεδομένων από το Διαδίκτυο.

- Οι εφαρμογές που αναπτύσσονται, διατίθενται από τον προμηθευτή στη δικαιούχο επιχείρηση είτε σε συνδρομητική βάση, είτε ως προμήθεια του λογισμικού είτε ως συνδυασμός αυτών.

Επιλέξιμες δαπάνες
Περιλαμβάνονται δαπάνες για την ανάπτυξη της εφαρμογής και ή την προμήθεια λογισμικού που κρίνονται αναγκαία για την ανάπτυξη και λειτουργία των εφαρμογών επί συσκευών κινητών επικοινωνιών και tablet-pc. Οι εν λόγω δαπάνες, είτε αφορούν το κόστος αγοράς έτοιμου λογισμικού είτε στο κόστος ανάπτυξης -παραμετροποίησης- προσαρμογής εφαρμογής λογισμικού είτε παροχής με τη μορφή υπηρεσίας λογισμικού "Software as a Service", θα πρέπει να αναφέρονται αποκλειστικά στους σκοπούς της δράσης.

Συμπληρωματικά των παραπάνω, επιπλέον είναι επιλέξιμες οι δαπάνες για:
- Φιλοξενία (hosting, app-stores κ.τ.λ.) για τη διάθεση και τοποθέτηση των εφαρμογών.
- Υπηρεσίες ανάπτυξης ψηφιακού υλικού και περιεχομένου που αξιοποιείται στο πλαίσιο των εφαρμογών.
- Υπηρεσίες μετάπτωσης/ αναδιαμόρφωσης δεδομένων, υφιστάμενων εφαρμογών ή διαδικτυακών τόπων.
- Υπηρεσίες ελέγχου λειτουργικότητας, ασφάλειας, χρηστικότητας κ.λπ. των εφαρμογών.

Λογισμικό που δεν σχετίζεται άμεσα με την ανάπτυξη/υλοποίηση εφαρμογών επί συσκευών κινητών επικοινωνιών δεν είναι επιλέξιμο προς χρηματοδότηση, με ποινή απόρριψης της συνολικής πρότασης σε οποιοδήποτε στάδιο ελέγχου. Δαπάνες εξοπλισμού δεν είναι επιλέξιμες.

http://www.24h.gr/section/epixeiriseis/ ... ixeiriseis
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Απάντηση

Επιστροφή στο “Η Επιχείρηση”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες