Προβλημα με Ελληνικα

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
nackgr
Δημοσιεύσεις: 1444
Εγγραφή: 22 Ιαν 2006 20:02
Τοποθεσία: Αθηνα
Επικοινωνία:

Προβλημα με Ελληνικα

Δημοσίευση από nackgr » 15 Νοέμ 2011 14:51

Το cart.php στην ουσια ειναι ενα contact form συμπληρωνει ο πελατης την φορμα και έρχονται με email

Το αποθυκευσα σαν utf8-bom για να φαίνονται τα Ελληνικα.
Οταν ομως συμπληρωνω την φορμα το email που ερχεται στον μαγαζατορα και αυτο στον πελατη διχνει τα γνωστα κινεζικα

member_tau: αδαδ
member_taut: 131231
member_gen: αδα


Line 1255

Πειραξα τα Header σε

$customer_email = str_replace('BANK_DETAILS','',$customer_email);
// send the email.
$headers = 'From: ' . _SHOP_NAME . ' <'._SHOP_EMAIL . ">\r\n";
$headers .= 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n";
$headers .= 'Content-type: text/html; charset=utf-8' . "\r\n";
// bah - configmr this is a valid email address
mail($member['email'],_SHOP_SUBJECT,$customer_email,$headers);
}


Αλλα τιποτα
demo
http://dot2.gr/test/index.html
Συνημμένα
cart.zip
(13.21 KiB) Μεταφορτώθηκε 109 φορές
αυταααααααααααα...
e-Byte.gr
Dafuq.gr

Άβαταρ μέλους
stevebat
Script Master
Δημοσιεύσεις: 307
Εγγραφή: 05 Αύγ 2009 15:54
Επικοινωνία:

Προβλημα με Ελληνικα

Δημοσίευση από stevebat » 15 Νοέμ 2011 15:09

Για δοκίμασε

$headers = 'From: ' . _SHOP_NAME . ' <'._SHOP_EMAIL . ">\r\n";
$headers .= "MIME-Version: 1.0\r\n";
$headers .= "Content-type: text/plain; charset=utf-8\r\n";
$headers .="Content-Transfer-Encoding: 8bit";
mail($member['email'],"=?utf-8?B?"._SHOP_SUBJECT."?=",$customer_email,$headers);

Μήπως δουλέψει

Άβαταρ μέλους
nackgr
Δημοσιεύσεις: 1444
Εγγραφή: 22 Ιαν 2006 20:02
Τοποθεσία: Αθηνα
Επικοινωνία:

Προβλημα με Ελληνικα

Δημοσίευση από nackgr » 15 Νοέμ 2011 15:14

τα ιδια

στο mail του πελατη

Γεια σας ΞΞΞΊΟΞ·Ο ΞΞ±ΟιληΟ, <br />
Ευχαριστουμε για την παραγγελία σας στο Geomobile.gr.<br />
1 x Frog Special - Sim Card @1.00EURO/each <br>
- Courier @4EURO <br>
Total Price: <strong>5.00 EURO</strong>
<br />
<p>Ξ Ξ±ΟακαλοΟΞΌΞ΅ ΟληΟΟΟΟΞ΅ ΟΞΏ ΟΞΏΟΟ <strong>&euro;5.00 EURO</strong> to the following bank details.</p>
<div style="padding:5px; background-color:#EFEFEF;">Big Bank Co.<br />
Number: 12345<br />
Account: 54321</div>
<br />
Θα σας αποστείλουμε την κάρτα Sim, μόλις επιβεβαιώσουμε την πληρωμή.<br />


Κινεζικα + ολα σε html
αυταααααααααααα...
e-Byte.gr
Dafuq.gr

Άβαταρ μέλους
stevebat
Script Master
Δημοσιεύσεις: 307
Εγγραφή: 05 Αύγ 2009 15:54
Επικοινωνία:

Προβλημα με Ελληνικα

Δημοσίευση από stevebat » 15 Νοέμ 2011 15:23

Html μπορείς να στείλεις έτσι. πρεπει να ειναι text/html

$headers = 'From: ' . _SHOP_NAME . ' <'._SHOP_EMAIL . ">\r\n";
$headers .= "MIME-Version: 1.0\r\n";
$headers .= "Content-Type: text/html; charset=utf-8"."\r\n";
$headers .= "Content-Transfer-Encoding: 8bit"."\r\n";
$headers .= "X-Mailer: PHP v".phpversion();

Άβαταρ μέλους
nackgr
Δημοσιεύσεις: 1444
Εγγραφή: 22 Ιαν 2006 20:02
Τοποθεσία: Αθηνα
Επικοινωνία:

Προβλημα με Ελληνικα

Δημοσίευση από nackgr » 15 Νοέμ 2011 15:28

εβγαλα αυτο

$headers = 'From: ' . _SHOP_NAME . ' <'._SHOP_EMAIL . ">\r\n";
$headers .= 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n";
$headers .= 'Content-type: text/html; charset=utf-8' . "\r\n";

Εβαλα τα δικα σου, τα ιδια .. :///
αυταααααααααααα...
e-Byte.gr
Dafuq.gr

Άβαταρ μέλους
stevebat
Script Master
Δημοσιεύσεις: 307
Εγγραφή: 05 Αύγ 2009 15:54
Επικοινωνία:

Προβλημα με Ελληνικα

Δημοσίευση από stevebat » 15 Νοέμ 2011 15:50

μπορείς να ανεβάσεις και το αρχείο που στέλνει το mail? Tο δικό σου αυτο που εχεις επεξεργαστεί εσύ αν δεν θες να το στείλεις δημόσια στείλε το μου με πμ γιατι αλλιώς δεν μπορω να βγαλω ακρη

Άβαταρ μέλους
nackgr
Δημοσιεύσεις: 1444
Εγγραφή: 22 Ιαν 2006 20:02
Τοποθεσία: Αθηνα
Επικοινωνία:

Προβλημα με Ελληνικα

Δημοσίευση από nackgr » 15 Νοέμ 2011 15:54

Το εχω βαλει στο ποστ σαν συνημμένο πηγαινε στην γραμμη 1255
αυταααααααααααα...
e-Byte.gr
Dafuq.gr

Άβαταρ μέλους
stevebat
Script Master
Δημοσιεύσεις: 307
Εγγραφή: 05 Αύγ 2009 15:54
Επικοινωνία:

Προβλημα με Ελληνικα

Δημοσίευση από stevebat » 15 Νοέμ 2011 16:05

κανονικά τώρα πρέπει να δουλεύει Αν η βάση σου είναι σε utf-8
Συνημμένα
cart(1).zip
(13.55 KiB) Μεταφορτώθηκε 102 φορές

Άβαταρ μέλους
nackgr
Δημοσιεύσεις: 1444
Εγγραφή: 22 Ιαν 2006 20:02
Τοποθεσία: Αθηνα
Επικοινωνία:

Προβλημα με Ελληνικα

Δημοσίευση από nackgr » 15 Νοέμ 2011 16:16

Δεν εχει καποια βαση (Sql)

Τα ιδια κανει


Οπως ηταν μαμα πριν πειραξω το cart.php με το Notepad++ για να το κανω utf

Που ειχε μονο Αγγλικο κειμενο μεσα εστελνε κανονικα Ελληνικα



Το γυρισα σε

$customer_email = str_replace('BANK_DETAILS','',$customer_email);
// send the email.
$headers = 'From: ' . _SHOP_NAME . ' <'._SHOP_EMAIL . ">\r\n";
$headers .= 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n";
$headers .= 'Content-type: text/html; charset=utf-8' . "\r\n";
// bah - configmr this is a valid email address
mail($member['email'],_SHOP_SUBJECT,$customer_email,$headers);
}


Και εβγαλα απο το header.php

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />

τωρα δειχνει κινεζικα ολα στο shopping form .. αλλα τα Ελληνικα τα στελνει κανονικα στα email
αυταααααααααααα...
e-Byte.gr
Dafuq.gr

Άβαταρ μέλους
stevebat
Script Master
Δημοσιεύσεις: 307
Εγγραφή: 05 Αύγ 2009 15:54
Επικοινωνία:

Προβλημα με Ελληνικα

Δημοσίευση από stevebat » 15 Νοέμ 2011 18:02

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />

Αυτο είναι αναγκαίο .


Αλλα πριν κανεις οτιδηπωτε για δες μεσω firefox προβολη -> κωδικοποίηση->Ελληνικά να δεις αν φαίνονται σωστά ετσι

Άβαταρ μέλους
nackgr
Δημοσιεύσεις: 1444
Εγγραφή: 22 Ιαν 2006 20:02
Τοποθεσία: Αθηνα
Επικοινωνία:

Προβλημα με Ελληνικα

Δημοσίευση από nackgr » 15 Νοέμ 2011 21:04

8859-7 τα διχνει κινεζικα και 1253

Ολα αυτα με το UTF encode στο header

Με το 8859-7 τα email ηταν κομπλε!
αυταααααααααααα...
e-Byte.gr
Dafuq.gr

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες