Πρόβλημα με φόρμα εγγραφής

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
rafinos
Δημοσιεύσεις: 306
Εγγραφή: 15 Μάιος 2011 00:20
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με φόρμα εγγραφής

Δημοσίευση από rafinos » 13 Νοέμ 2011 15:46

Έχω κάνει μια φόρμα εγγραφής αλλά δεν μπορώ να ολοκληρώσω την εγγραφή...

ο κώδικος που τρέχει μετά το submit είναι αυτός:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<html>
<head>
        <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;charset=UTF-8">
</head>
<body>

<?php

        //Ορισμός των μεταβλητών και εκχώρηση τιμώνς σε αυτές
        $submit = $_POST&#91;'submit'&#93;;
        $username = mysql_escape_string&#40;$_POST&#91;'username'&#93;&#41;;
        $password = md5&#40;mysql_escape_string&#40;$_POST&#91;'password'&#93;&#41;&#41;;
        $email = mysql_escape_string&#40;$_POST&#91;'email'&#93;&#41;;
        $name = mysql_escape_string&#40;$_POST&#91;'name'&#93;&#41;;
        $surname = mysql_escape_string&#40;$_POST&#91;'surname'&#93;&#41;;
        $day = $_POST&#91;'day'&#93;;
        $month = $_POST&#91;'month'&#93;;
        $year = $_POST&#91;'year'&#93;;
        $date = date&#40;$year."-".$month."-"$day&#41;;


        
        
        if&#40;$submit&#41;&#123;
                include "connect.php";
                
                $query = mysql_query&#40;"SELECT username FROM user_data WHERE username='$username'"&#41;;
                $count = mysql_num_rows&#40;$query&#41;;
                
                if&#40;count!=0&#41;&#123;
                        die&#40;"Το ψευδώνυμο υπάρχει ήδη! Παρακάλω επιλέξτε κάποιο άλλο!"&#41;;
                &#125;
                
                mysql_query&#40;"INSERT INTO user_data&#40;username,password,name,surname,birthdate,email&#41; VALUES&#40;'$username','$password','$name','$surname','$date','$email'&#41;"&#41; or die&#40;"Η εγγραφή δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί!"&#41;;
                
                $register = mysql_affected_rows&#40;&#41;;
                if&#40;$register!=0&#41;&#123;
                        echo "Η εγγραφή ολοκληρώθηκε με επιτυχία!";
                &#125;
        &#125;
        
?>

</body>
</html>

Και το αρχέιο που κάνω include παραπάνω είναι αυτό:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
        $host = "localhost";
        $username = "root";
        $password = "";
        $db_name = "curriculum_vitae";
        
        $connect = mysql_connect&#40;$host,$username,$password&#41; or die&#40;"Η σύνδεση με τη βάση απέτυχε!"&#41;;
        
        mysql_select_db&#40;$db_name,$connect&#41; or die&#40;"Δεν μπόρεσε να επιλεχτεί η βάση!"&#41;;
?>


Όταν συμπληρώσω όλα τα πεδία (κάνω ελέγχους με javascript για να μην είναι κενά κτλ) πατάω submit και μου εμφανίζει απλά μια λευκή σελίδα ούτε κάποιο μήνυμα ούτε τίποτα και ούτε η εγγραφή μπορεί γίνεται... μπορείτε να μου πείτε ποιο λάθος υπάρχει;;;;

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6236
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πρόβλημα με φόρμα εγγραφής

Δημοσίευση από fafos » 13 Νοέμ 2011 15:55

zhthse epalhtheush me to username kai oxi me to submit: if($username)

sto count exeis faei to dolario: if($count!=0)
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

rafinos
Δημοσιεύσεις: 306
Εγγραφή: 15 Μάιος 2011 00:20
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με φόρμα εγγραφής

Δημοσίευση από rafinos » 13 Νοέμ 2011 16:04

Τώρα μου βγάζει λάθος το

Κώδικας: Επιλογή όλων

	$date = date&#40;$year."-".$month."-"$day&#41;;
για το οποίο πραγματικά ήξερα ότι δεν είναι σωστό αλλά δεν ξέρω πως να το κάνω :P

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6236
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πρόβλημα με φόρμα εγγραφής

Δημοσίευση από fafos » 13 Νοέμ 2011 16:15

se ti morfh sozeis thn hmeromhnia sthn vash? an einai morfhs ETOS-MHNAS-HMERA den xriazesai thn date()
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

rafinos
Δημοσιεύσεις: 306
Εγγραφή: 15 Μάιος 2011 00:20
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με φόρμα εγγραφής

Δημοσίευση από rafinos » 13 Νοέμ 2011 16:22

Έτσι όπως το λες το έχω.... για πες μου πως μπορώ να το κάνω χωρίς την date;;;;

Πάντως και με την date το έκανα γράφοντας

Κώδικας: Επιλογή όλων

$date = date&#40;"$year-$month-$day"&#41;;
Αλλά τώρα έχω άλλο πρόβλημα που το φοβόμουν από την αρχή!!!

Όλα τα encoding (στη βάση, στον editor) είναι utf8 αλλά τα ελληνικά στο PhpMyAdmin μου τα δείχνει με περίεργα σύμβολα :(

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6236
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πρόβλημα με φόρμα εγγραφής

Δημοσίευση από fafos » 13 Νοέμ 2011 16:32

aplos afaireis thn date: $date = $year."-".$month."-".$day;

ola prepei na einai sosmena me utf-8 (vash, arxeia kai encoding ths kathe selidas)
vale kai auto meta thn syndesh me thn vash:

Κώδικας: Επιλογή όλων

mysql_query&#40;' set character set utf8 '&#41;;
mysql_query&#40;"SET NAMES 'utf8' "&#41;; 
(sto arxeio connect.php)
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

rafinos
Δημοσιεύσεις: 306
Εγγραφή: 15 Μάιος 2011 00:20
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με φόρμα εγγραφής

Δημοσίευση από rafinos » 13 Νοέμ 2011 16:41

Σε ευχαριστώ φίλε μου!!!!
Όλα οκ τώρα!!!!

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες