Το Google+ διαθέτει δύο νέες λειτουργίες κοινωνικού διαμοιρασμού για YouTube και Chrome

Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις. Θέματα προς συζήτηση.

Συντονιστές: Super-Moderators, Reporters

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
leopold
Δημοσιεύσεις: 358
Εγγραφή: 19 Νοέμ 2004 13:05
Τοποθεσία: Acquiring IP Address...

Το Google+ διαθέτει δύο νέες λειτουργίες κοινωνικού διαμοιρασμού για YouTube και Chrome

Δημοσίευση από leopold » 04 Νοέμ 2011 23:56

Εικόνα

Η Google συνεχίζοντας την ενοποίηση του Google+ με τα υπόλοιπα προϊόντα της, διέθεσε σήμερα δύο νέες λειτουργίες κοινωνικού διαμοιρασμού. Η πρώτη λειτουργία έχει να κάνει με τη δημιουργία Λίστας Αναπαραγωγής YouTube μέσα από το Google+ λογαριασμό σας ενώ η δεύτερη λειτουργία μέσω Chrome Extension που προσθέτει το κουμπί +1 στον Chrome.

Οι χρήστες έως τώρα μπορούσαν να προσθέτουν YouTube βίντεο στις δημοσιεύσεις τους. Η Google προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, προσθέτει το κουμπί YouTube στην δεξιά πλευρά του Google+ για άμεση πρόσβαση στην αναζήτηση του YouTube με σκοπό τη δημιουργία Λίστας Αναπαραγωγής (Playlist) και δημοσιεύσης της στο Google+ λογαριασμό σας.

Πατώντας το κουμπί YouTube, ξεδιπλώνεται ένα πεδίο αναζήτησης το οποίο σας ρωτάει " Τι θα θέλατε να παίξετε; " όπου πληκτρολογείτε σχετικά με το βίντεο που θέλετε να βρείτε. Κατόπιν ανοίγει ένα συμπληρωματικό παράθυρο το οποίο σας παρουσιάζει μια Λίστα Αναπαραγωγής σχετική με την αναζήτηση που έχετε κάνει.

Κάνοντας κλικ στο πράσινο κουμπί "Κοινή Χρήση" (Sharing) το οποίο βρίσκεται επάνω στο βίντεο, μοιράζεστε το συγκεκριμένο βίντεο αλλά και όλη τη Λίστα Αναπαργωγής (Playlist) με τους Google+ Κύκλους σας (Circles). Παρόλα αυτά η Λίστα Αναπαραγωγής σας θα εμφανίζεται όχι μόνο στους φίλους σας αλλά και σε αποτελέσματα αναζητήσεων από τους υπόλοιπους χρήστες του Google+, εφόσον την έχετε ορατή δημόσια. Επίσης υπάρχει και το κουμπί +1.

Εικόνα

Ένα ίσως αρνητικό σημείο της νέας λειτουργίας του Google+, είναι πως η Λίστα Αναπαραγωγής δημιουργείται αυτόματα βάσει της αναζήτησης που έχετε κάνει και δεν υπάρχει η δυνατότητα να την τροποιήσετε. Ενώ αυτό ίσως έχει μια λογική όταν ψάχνετε για τραγούδια κάποιου τραγουδιστή, δε δείχνει να λειτουργεί το ίδιο λογικά όταν ψάχνετε βίντεο για κάποιο πρόσωπο αφού υπάρχουν πολλές πιθανότητες να παραλάβετε μια Λίστα Αναπαραγωγής που θα περιέχει αρκετό άσχετο υλικό ως προς την αναζήτηση σας. Ενδεικτικά, αναζητώντας "Αϊνσταϊν" πήρα μία λίστα που περιέχει και άσχετα βίντεο όπως φαίνεται και στην εικόνα που σας παραθέτω παραπάνω.

Η νέα λειτουργία του Google+ δεν προτοτυπεί ιδιαίτερα καθώς ήδη θυμίζει τη δυνατότητα που έδινε το MySpace να δημοσιεύει ο χρήστης τη δική του Λίστα Αναπαραγωγής. Επίσης το άνοιγμα επιπλέον παράθυρου στον browser ίσως να μην είναι ότι πιο βολικό για το χρήστη ενώ κάλλιστα αυτό θα μπορούσε να λειτουργεί σε επιπλέον χώρο μέσα στην ίδια σελίδα του Google+ .

Εικόνα

Τέλος, η Google δημιούργησε ένα νέο Extension για τον Chrome το οποίο θα εμφανίζει το κουμπί +1 δίπλα στη μπάρα διευθύνσεων. Αυτό θα σας δίνει τη δυνατότητα να δίνετε +1 στην ιστοσελίδα που ήδη βρίσκεστε χωρίς να χρειαστεί να το κάνετε από τα αποτέλεσματα αναζήτησης της Google όπως κάνατε έως τώρα.

Πηγή: www.DesignWeb.gr

Απάντηση

Επιστροφή στο “Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες