HTML5 Σταθερή Επικεφαλίδα

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
costa
Δημοσιεύσεις: 41
Εγγραφή: 13 Σεπ 2011 12:41
Τοποθεσία: Βόλος
Επικοινωνία:

HTML5 Σταθερή Επικεφαλίδα

Δημοσίευση από costa » 24 Οκτ 2011 14:43

Καλησπέρα. Εχω ξεκινήσει να φτιάχνω μια ιστοσελίδα με HTML5.Η αρχική σελίδα αποτελείται από 2 μέρη την επικεφαλίδα με το μενού, και τις πληροφορίες της σελίδας. Θέλω και στις υπόλοιπες σελίδες να εμφανίζεται το πάνω κομμάτι με την επικεφαλίδα και το μενου και να αλλάζει η υπόλοιπη σελίδα.

Kypros Lambrou
Δημοσιεύσεις: 96
Εγγραφή: 17 Οκτ 2011 13:29

HTML5 Σταθερή Επικεφαλίδα

Δημοσίευση από Kypros Lambrou » 24 Οκτ 2011 17:39

Φίλε αν μπορείς βάλε λίγο απο τον κώδικα σου ή δώσε μερικές παραπάνω πληροφορίες σχετικά με το τι τεχνολογίες χρησιμοποιείς και αν πρόκειται για δυναμική ιστοσελίδα ή απλά μια ιστοσελίδα με 2-3-4-5 σελίδες.

Αν στο <body> σου έχεις κάτι παρόμοιο με αυτό:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<header>
      <nav>   
            <!-- menou selidas -->
      </nav>
</header>

<details>
      <!-- plirofories selidas -->
</details>
και δεν πρόκειται για δυναμική ιστοσελίδα, τότε μπορείς πολύ εύκολα να δημιουργήσεις ένα αντίγραφο της σελίδας αυτής αλλάζοντας μονάχα τα περιεχόμενα στις πληροφορίες της σελίδας.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6236
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

HTML5 Σταθερή Επικεφαλίδα

Δημοσίευση από fafos » 24 Οκτ 2011 18:06

to sosto einai na doulepseis me dynamiko include tou header h tou footer sou.. parola auta h HTML5 exei thn iframe seamless pou douleuei peripou san to include: http://www.w3schools.com/html5/att_iframe_seamless.asp
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Kypros Lambrou
Δημοσιεύσεις: 96
Εγγραφή: 17 Οκτ 2011 13:29

HTML5 Σταθερή Επικεφαλίδα

Δημοσίευση από Kypros Lambrou » 24 Οκτ 2011 18:51

fafos έγραψε:to sosto einai na doulepseis me dynamiko include tou header h tou footer sou.. parola auta h HTML5 exei thn iframe seamless pou douleuei peripou san to include: http://www.w3schools.com/html5/att_iframe_seamless.asp
Συμφωνώ, γιαυτό ρώτησα αν πρόκειται για δυναμική ιστοσελίδα αφού σαφώς η καλύτερη λύση είναι ένα απλό include αφού τα iframes δεν είναι και ότι καλύτερο.

costa
Δημοσιεύσεις: 41
Εγγραφή: 13 Σεπ 2011 12:41
Τοποθεσία: Βόλος
Επικοινωνία:

HTML5 Σταθερή Επικεφαλίδα

Δημοσίευση από costa » 24 Οκτ 2011 19:55

Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σας. Θα τις δοκιμάσω.

costa
Δημοσιεύσεις: 41
Εγγραφή: 13 Σεπ 2011 12:41
Τοποθεσία: Βόλος
Επικοινωνία:

HTML5 Σταθερή Επικεφαλίδα

Δημοσίευση από costa » 25 Οκτ 2011 15:09

Με το include δουλεύει μια χαρά. Έχω ονομάσει την σελίδα php και την τρέχω με localhost στον Apache δεν μου εμφανίζει τους ελληνικούς χαρακτήρες. Στο XAMPP HTTP_ACCEPT_LANGUAGE είναι el-GR. Στον Apache ή στην Php πρέπει να βάλω το character set utf-8 unicode και πως συντάσεται ;

Kypros Lambrou
Δημοσιεύσεις: 96
Εγγραφή: 17 Οκτ 2011 13:29

HTML5 Σταθερή Επικεφαλίδα

Δημοσίευση από Kypros Lambrou » 25 Οκτ 2011 15:14

costa έγραψε:Με το include δουλεύει μια χαρά. Έχω ονομάσει την σελίδα php και την τρέχω με localhost στον Apache δεν μου εμφανίζει τους ελληνικούς χαρακτήρες. Στο XAMPP HTTP_ACCEPT_LANGUAGE είναι el-GR. Στον Apache ή στην Php πρέπει να βάλω το character set utf-8 unicode και πως συντάσεται ;
Και στο html παίζει ρόλο για τα ελληνικά και στην βάση δεδομένων και στην PHP αλλά και στην κωδικοποίηση του αρχείου! Όλα παίζουν ρόλο στο να φαίνονται και να δουλεύουν σωστά τα Ελληνικά στην σελίδα σου.
Εδώ μπορείς να δεις τι ίσως να κάνεις λάθος:
http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=52609

costa
Δημοσιεύσεις: 41
Εγγραφή: 13 Σεπ 2011 12:41
Τοποθεσία: Βόλος
Επικοινωνία:

HTML5 Σταθερή Επικεφαλίδα

Δημοσίευση από costa » 25 Οκτ 2011 15:51

Στον κώδικα έχω το utf-8 και αν η σελίδα εχει κατάληξη html όταν την φορτώνω στον Apache εμφανίζεται σωστά.Αν το index είναι php δεν εμφανίζει τα ελληνικά. Πιστεύω ότι στο αρχείο php.ini πρέπει να δηλώσω το utf-8 αλλά δεν γνωρίζω που να το γράψω.

Kypros Lambrou
Δημοσιεύσεις: 96
Εγγραφή: 17 Οκτ 2011 13:29

HTML5 Σταθερή Επικεφαλίδα

Δημοσίευση από Kypros Lambrou » 25 Οκτ 2011 15:55

costa έγραψε:Στον κώδικα έχω το utf-8 και αν η σελίδα εχει κατάληξη html όταν την φορτώνω στον Apache εμφανίζεται σωστά.Αν το index είναι php δεν εμφανίζει τα ελληνικά. Πιστεύω ότι στο αρχείο php.ini πρέπει να δηλώσω το utf-8 αλλά δεν γνωρίζω που να το γράψω.
Πρόσθεσε

Κώδικας: Επιλογή όλων

header&#40;'Content-type&#58; text/html; charset=UTF-8'&#41;; 
στην αρχή του php αρχείου και δες αν διορθώνεται

costa
Δημοσιεύσεις: 41
Εγγραφή: 13 Σεπ 2011 12:41
Τοποθεσία: Βόλος
Επικοινωνία:

HTML5 Σταθερή Επικεφαλίδα

Δημοσίευση από costa » 25 Οκτ 2011 16:12

Κάτω από το DOCTYPE HTML να το βάλω;

Kypros Lambrou
Δημοσιεύσεις: 96
Εγγραφή: 17 Οκτ 2011 13:29

HTML5 Σταθερή Επικεφαλίδα

Δημοσίευση από Kypros Lambrou » 25 Οκτ 2011 16:16

Πάντα όταν έχεις να κάνεις με headers στην php να τα βάζεις όσο πιο πάνω γίνεται.

Πρόσθεσε το στην πρώτη γραμμή του php αρχείου

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
      header&#40;'Content-type&#58; text/html; charset=UTF-8'&#41;; 
?>

<html>
....

costa
Δημοσιεύσεις: 41
Εγγραφή: 13 Σεπ 2011 12:41
Τοποθεσία: Βόλος
Επικοινωνία:

HTML5 Σταθερή Επικεφαλίδα

Δημοσίευση από costa » 25 Οκτ 2011 16:28

Ο κωδικας που επισυνάπτω είναι το αρχείο header που κάνω include στις άλλες σελίδες.
<!DOCTYPE html>
<?php
header('Content-type: text/html; charset=UTF-8');
?>
<html>
<head>
<meta charset="UTF-8">
<title>Insert title here</title>
<link rel="stylesheet" href="layout.css" type="text/css">
<link rel="stylesheet" href="site-colors.css" type="text/css">
</head>
<body>
<div id="header">
<h1>ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ </h1>
<h2>Τεχνική Κατασκευαστική Εταιρία</h2>
<div id="sitenav">
<ol><li><a href="index.php">Αρχική</a></li>
<li><a href="company.php">Εταιρία</a></li>
<li><a href="gallery/">Άλμπουμ Φωτογραφιών</a></li>
<li><a href="donate/">Donate</a></li>
<li><a href="contact.php">Επικοινωνία</a></li></ol>
</div> <!-- sitenav -->
</div> <!-- header -->
</body>
</html>

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

HTML5 Σταθερή Επικεφαλίδα

Δημοσίευση από korgr » 25 Οκτ 2011 16:31

Πάνω και από το doctype

Kypros Lambrou
Δημοσιεύσεις: 96
Εγγραφή: 17 Οκτ 2011 13:29

HTML5 Σταθερή Επικεφαλίδα

Δημοσίευση από Kypros Lambrou » 25 Οκτ 2011 16:34

Όπως σου έγραψα πιο πάνω
Πρόσθεσε το στην πρώτη γραμμή του php αρχείου
Πρώτο απο όλα, πριν και από το <!DOCTYPE html> και πες αν δουλεύει

costa
Δημοσιεύσεις: 41
Εγγραφή: 13 Σεπ 2011 12:41
Τοποθεσία: Βόλος
Επικοινωνία:

HTML5 Σταθερή Επικεφαλίδα

Δημοσίευση από costa » 25 Οκτ 2011 16:54

Δεν δουλεύει. μήπως πρέπει να δηλωθεί η κωδικοποίηση στο php.ini γιατί δεν την βρήκα πουθενά δηλωμένη;

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες