Μήπως πρέπει να ξανασκεφτείτε το domain name σας;

ότι θέλουμε να ρωτήσουμε και να μάθουμε για τα domains στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συντονιστής: Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
fiskilis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 14098
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 22:44
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Μήπως πρέπει να ξανασκεφτείτε το domain name σας;

Δημοσίευση από fiskilis » 21 Σεπ 2011 04:41

Μήπως πρέπει να ξανασκεφτείτε το domain name σας;

Πείτε αντίο στα .com, .org, και .edu. Χάρις στην ιστορική απόφαση που πήρε το περασμένο καλοκαίρι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Ονοματοδοσίας του Ίντερνετ ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), απελευθερώνονται τα γενικά ονόματα χώρου ανώτατου επιπέδου (generic top-level domains ή gTLDs) όπως είναι τα .web, .bank και .africa. Ίσως ακόμη πιο σημαντικό για τις εταιρείες που θέλουν να ενισχύσουν τη διαδικτυακή τους ταυτότητα είναι το γεγονός ότι εφεξής θα μπορούν να κατοχυρώσουν ονόματα χώρου (γνωστά ως domain names) σχετικά με την εμπορική επωνυμία των προϊόντων και των υπηρεσιών τους (.brand).

O ICANN εκτιμά ότι ο αριθμός των αιτήσεων κατοχύρωσης νέων διαδικτυακών καταλήξεων θα φτάσει τις μερικές εκατοντάδες. Η περίοδος υποβολής αιτήσεων ξεκινά στις 12 Ιανουαρίου 2012 και η προθεσμία λήγει στις 12 Απριλίου 2012. Σε περίπτωση που δεν έχετε αποφασίσει ακόμη αν θα κατοχυρώσετε μια διεύθυνση .brand, τώρα είναι ο καιρός να το κάνετε.

Η ιδέα του να χρησιμοποιεί κανείς τη δική του .επωνυμία – φανταστείτε το .ibm- μοιάζει πολύ ελκυστική σε κάποιες μεγάλες εταιρείες γιατί θα τους έδινε τη δυνατότητα να δημιουργήσουν νησίδες με την επωνυμία τους ή branded islands, όπως θα το ακούσετε, στο Ίντερνετ. Έτσι, μία εταιρεία θα μπορεί σε αυτό το branded island να φιλοξενήσει franchisees, μεταπωλητές, θυγατρικές και πρακτορεία της, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την τήρηση της πολιτικής της εταιρείας στα διάφορα κανάλια πωλήσεων. Ή εναλλακτικά θα μπορεί το κάθε προϊόν να έχει το δικό του σπίτι κάτω από την ομπρέλα του .brand island, κερδίζοντας έτσι μεγαλύτερη προβολή.

Οι περισσότερες επιχειρήσεις που προτίθενται να κάνουν αίτηση για .brands προς το παρόν κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους σχετικά με το θέμα. Αξιοσημείωτες εξαιρέσεις αποτελούν η Canon και η Hitachi, οι οποίες έχουν αποκαλύψει δημόσια την πρόθεσή τους να αιτηθούν τα domains names: .canon και .hitachi αντίστοιχα.

Για να αποφασίσουν εάν πρέπει να κάνουν αίτηση ή όχι, οι επιχειρήσεις είναι σκόπιμο να απαντήσουν κατ’ αρχάς στα παρακάτω ερωτήματα.

Ποια ιδιαίτερη αξία θα προσέδιδε στην εταιρεία μου η ευρύτητα του χώρου που μπορεί προσφέρει ένα ιδιωτικό domain name;

Εισάγετε συχνά στην αγορά νέα προϊόντα ή υπηρεσίες; Αναγκάζεστε συχνά να αγοράζετε domains στη δευτερογενή αγορά; Αν ναι, το να έχετε πρόσβαση σε ένα domain name με την επωνυμία σας τύπου .brand ώστε να προωθείτε μέσω αυτής τα προϊόντα σας έχει σημασία για εσάς.

Η επωνυμία της εταιρείας μου είναι κατάλληλη ώστε να μπορεί να αντιστοιχίζεται με ένα domain name .brand;Ορισμένες εμπορικές επωνυμίες είναι απλά πολύ μεγάλες ώστε να μπορούν να αποτυπωθούν σε ένα domain name τύπου .brand. Και αν επιθυμείτε να κατοχυρώσετε περισσότερες εναλλακτικές του ίδιου ονόματος, όπως π.χ. .lego και .legos, τότε ατυχήσατε: ο κανονισμός του ICANN το απαγορεύει.

Θα υπάρχουν κι άλλοι ανταγωνιστές που θα διεκδικήσουν το .brand που θέλω εγώ;

Οι εταιρείες που έχουν ασχοληθεί με αυτό το ζήτημα έχουν σίγουρα αντιμετωπίσει ήδη αυτό το πρόβλημα. (Σκεφτείτε την περίπτωση Delta Airlines εναντίον Delta Dental εναντίον Delta Faucets όταν σκέφτεστε .delta). Αντίθετα με τον κόσμο του .com, όπου η delta.com συνυπάρχει με την deltadental.com, εδώ μπορεί να υπάρχει μόνο ένα .delta. Μάλιστα ο ICANN δεν θα δεχτεί δύο αιτήσεις για ονόματα που μοιάζουν τόσο ώστε να δημιουργήσουν σύγχυση στο χρήστη. Και αν περισσότερες από μία εταιρείες αιτηθούν το ίδιο όνομα, φυσικά θα το κερδίσει ο πλειοδότης. Αν φοβάστε τον ανταγωνισμό, απλώς κάντε νωρίς την αίτησή σας.

Μπορεί ένα .brand να λύσει το πρόβλημα της απουσίας συνοχής μεταξύ των διαφόρων τομέων της επιχείρησής μου;Έχοντας κατοχυρώσει ένα .brand, αυτό θα σας αναγκάσει να θεσπίσετε ορισμένους κανόνες για το πως θα λειτουργεί το domain, καθώς επίσης και να καθορίσετε τι θα ακολουθήσει εφόσον αυτοί οι κανόνες παραβιαστούν. Σας παρέχεται λοιπόν μία εξαιρετική μέθοδος για να επαναφέρετε στην τάξη μία θυγατρική εταιρεία ή ένα δίκτυο αντιπροσώπων που, για παράδειγμα, δεν συμμορφώνονται με τους όρους και τις προϋποθέσεις που διέπουν τη σύμβασή σας.

Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το κόστος και την εργασία που απαιτεί αυτό το εγχείρημα;

Η αίτηση κοστίζει 185.000 δολάρια και τα λειτουργικά έξοδα κυμαίνονται από μερικές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια έως ένα επταψήφιο νούμερο ετησίως. Μία ολοκληρωμένη αίτηση συνήθως αριθμεί 225 σελίδες, οι οποίες θα περιλαμβάνουν αναλυτικές περιγραφές των λειτουργικών, οικονομικών, τεχνικών και διοικητικών σχεδίων. Προκειμένου να αποφασίσετε εάν σας συμφέρει να προχωρήσετε σε αίτηση για ένα .brand, θα χρειαστείτε τη συμβουλή των τμημάτων marketing, ηλεκτρονικού εμπορίου, πληροφορικής, νομικών συμβούλων, πωλήσεων και channel-management.

Κανείς δεν γνωρίζει πόσο δημοφιλή θα γίνουν τα .brands, αλλά σε περίπτωση που αποτελέσουν την επόμενη μεγάλη επιτυχία μετά το .slicedbread, το να έχει κανείς ένα από αυτά μπορεί να προσδώσει αέρα καινοτομίας και προόδου στην επιχείρησή σας, όπως και το να μην έχετε μπορεί να κάνει την επιχείρησή σας να φαίνεται ότι δεν ακολουθεί την εποχή της.

Του Frederick Felman

Ο Felman είναι γενικός διευθυντής μάρκετινγκ της MarkMonitor, επιχείρησης προστασίας εταιρικών brands. Μαζί με τους συνεργάτες του δημιούργησε το δείκτη Brandjacking Index, ο οποίος αποτυπώνει τις τάσεις των διαδικτυακών επιθέσεων εναντίον των μεγαλύτερων brands του κόσμου.
-
http://www.capital.gr/businessweek/arti ... id=1285452

Άβαταρ μέλους
fAzer
Δημοσιεύσεις: 361
Εγγραφή: 15 Νοέμ 2009 16:29

Μήπως πρέπει να ξανασκεφτείτε το domain name σας;

Δημοσίευση από fAzer » 21 Σεπ 2011 13:01

λαθος... καλή ιδέα...

Άβαταρ μέλους
vortalifer
Δημοσιεύσεις: 769
Εγγραφή: 02 Ιουν 2003 15:30
Επικοινωνία:

Μήπως πρέπει να ξανασκεφτείτε το domain name σας;

Δημοσίευση από vortalifer » 21 Σεπ 2011 13:33

Μου φαίνεται εξαιρετική εξέλιξη
τα εχουμε συζητήσει και εδω :

http://www.freestuff.gr/forums/viewtopi ... E1&t=56871


Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Μήπως πρέπει να ξανασκεφτείτε το domain name σας;

Δημοσίευση από cherouvim » 21 Σεπ 2011 13:56

fiskilis έγραψε:Πείτε αντίο στα .com, .org, και .edu.
Γραφικό τελείως.

Άβαταρ μέλους
scoobby
Δημοσιεύσεις: 1091
Εγγραφή: 27 Νοέμ 2007 13:46
Τοποθεσία: naxos town,greece.
Επικοινωνία:

Μήπως πρέπει να ξανασκεφτείτε το domain name σας;

Δημοσίευση από scoobby » 22 Σεπ 2011 12:52

ολο το αρθρο κινειται σε ρηχα νερα και περισσοτερο μπερδευει τον απλο χρηστη παρα τον ενημερωνει η τον καθοδηγει.....

Απάντηση

Επιστροφή στο “Domains - γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες