Πώς να εγκαταστήσετε τα Windows 8 (Developer Preview) στο VirtualBox

Προβλήματα που αντιμετωπίζουμε χρησιμοποιώντας τα Windows και τα προγράμματά τους. Νέα & ειδήσεις.

Συντονιστές: Super-Moderators, Software & Hardware Moderators

Απάντηση
seleo
Δημοσιεύσεις: 72
Εγγραφή: 10 Σεπ 2005 01:05
Επικοινωνία:

Πώς να εγκαταστήσετε τα Windows 8 (Developer Preview) στο VirtualBox

Δημοσίευση από seleo » 18 Σεπ 2011 20:53

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε προηγούμενο οδηγό, ο ευκολότερος τρόπος για να δοκιμάσουμε ένα λειτουργικό είναι μέσω εικονικού περιβάλλοντος και στη συγκεκριμένη περίπτωση μέσω του VirtualBox.

Για να προχωρήσετε στην εγκατάσταση χρησιμοποιώντας το VirtualBox, βεβαιωθείτε ότι ο επεξεργαστής του υπολογιστή σας υποστηρίζει την Virtualization Technology, ρίχνοντας μια ματιά στα τεχνικά χαρακτηριστικά του επεξεργαστή σας ή μέσω του ενός εργαλείου της Microsoft, Hardware-Assisted Virtualization Detection Tool.

Αφού δείτε αρχικά τις απαιτήσεις του συστήματος και κατεβάσετε την έκδοση των Windows 8 που θέλετε να δοκιμάσετε, βρείτε το VirtualBox μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα, το οποίο προσφέρεται δωρεάν για να το εγκαταστήσετε.

Πριν ξεκινήσουμε την εγκατάσταση, θα χρειαστεί να ρυθμίσουμε την εικονική μηχανή που θα τρέξει το νέο λειτουργικό μέσω του VirtualBox. Αφού γίνει αυτό, θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην εγκατάσταση των Windows 8 Developer Preview.

Δημιουργία και ρυθμίσεις της Εικονικής Μηχανής (Virtual Machine)

Αφού ανοίξετε το VirtualBox, πατήστε στο κουμπί New για να ξεκινήσει ο οδηγός δημιουργίας της νέας εικονικής μηχανής.

Εικόνα

Πατήστε Next για να συνεχίσετε.

Εικόνα

Πληκτρολογήστε ένα όνομα για την εικονική μηχανή, π.χ. Windows 8. Στην ενότητα OS Type επιλέξτε Microsoft Windows στην κατηγορία Operating System και Windows 7 στην κατηγορία Version. Πατήστε Next για να συνεχίσετε.

Εικόνα

Έχει αναφερθεί ότι αν επιλέξετε Windows 7 x64 στην κατηγορία Version, το VirtualBox crash-άρει. Δυστυχώς, δεν είμαι σε θέση να το εξακριβώσω προς το παρόν. Αν το δοκιμάσετε, αφήστε ένα σχόλιο για να αναφέρετε τυχόν προβλήματα.

Επιλέξτε τη διαθέσιμη μνήμη RAM για την εικονική μηχανή. Σύμφωνα με τις ελάχιστες απαιτήσεις των Windows 8, επιλέξτε τουλάχιστον 1 GB για την 32-bit έκδοση και τουλάχιστον 2 GB για την 64-bit έκδοση. Πατήστε Next για να συνεχίσετε.

Εικόνα

Σε αυτό το σημείο, θα χρειαστεί να επιλέξετε αν θα δημιουργήσετε ένα νέο δίσκο εκκίνησης (Start-up Disk) ή θα χρησιμοποιήσετε έναν ήδη υπάρχον. Δεδομένου ότι δεν έχετε δημιουργήσει ένα εικονικό δίσκο στο παρελθόν, επιλέξτε Create new hard disk και πατήστε Next για να συνεχίσετε.

Εικόνα

Αν δε γνωρίζετε τις διαφορές μεταξύ VDI, VMDK, VHD και Parallels, επιλέξτε την επιλογή VDI (Virtual Disk Image) και πατήστε Next για συνεχίσετε. Θα αναφερθούμε αναλυτικότερα σε μελλοντικό άρθρο.

Εικόνα

Εδώ, επιλέξτε Fixed size ώστε να δηλώσετε στη συνέχεια το συνολικό μέγεθος δίσκου της εικονικής μηχανής. Πατήστε Next για να συνεχίσετε.

Εικόνα

Πατήστε στο φάκελο της ενότητας Location και επιλέξτε την τοποθεσία που θα αποθηκευτεί η εικονική σας μηχανή. Έπειτα, επιλέξτε το μέγιστο διαθέσιμο χώρο που θα καταλαμβάνει στο σκληρό σας δίσκο. Για την έκδοση 32-bit θα χρειαστείτε τουλάχιστον 16 GB και 20 GB για την 64-bit έκδοση των Windows 8. Πατήστε Next για να συνεχίσετε.

Εικόνα

Εδώ, θα δείτε μια συνοπτική περιγραφή των ρυθμίσεων που μόλις πραγματοποιήσατε. Πατήστε Create για να συνεχίσετε τη διαδικασία.

Εικόνα

Αμέσως μετά θα αρχίσει η διαδικασία δημιουργίας του εικονικού δίσκου. Ανάλογα με το μέγεθος του δίσκου που δηλώσατε, ενδέχεται να χρειαστούν αρκετά λεπτά έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Εικόνα

Αφού ολοκληρωθεί, πατήστε Create για να μεταφερθείτε στην κεντρική οθόνη του VirtualBox στην οποία θα δείτε τη νέα εικονική μηχανή που δημιουργήσατε.

Είναι απαραίτητο να γίνουν κάποιες επιπλέον ρυθμίσεις για τη σωστή λειτουργία και τις καλύτερες επιδόσεις της εικονικής μηχανής, τις οποίες θα δούμε αμέσως τώρα.

Πατήστε στο εικονίδιο Settings για να μεταφερθείτε στις ρυθμίσεις της VM.

Εικόνα

Στο παράθυρο των ρυθμίσεων μεταφερθείτε στην καρτέλα Motherboard της κατηγορίας System και τικάρετε την επιλογή Enable IO APIC.

Εικόνα

Στην ίδια κατηγορία, μεταφερθείτε στην καρτέλα Processor και ενεργοποιήστε την επιλογή Enable PAE/NX τικάροντάς την.

Εικόνα

Έπειτα, μεταφερθείτε στην καρτέλα Acceleration και τικάρετε τις επιλογές Enable VT-x/AMD-V και Enable Nested Paging.

Στη συνέχεια, μεταφερθείτε στην κατηγορία Storage και επιλέξτε την επιλογή Empty της ενότητας IDE Controller. Πατήστε το εικονίδιο του CD της ενότητας Attributes και από το μενού που θα εμφανιστεί επιλέξτε Choose a virtual CD/DVD disk file. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί βρείτε και επιλέξτε το αρχείο εγκατάστασης .iso που έχετε ήδη κατεβάσει.

Εικόνα

Αφού τελειώσετε, πατήστε ΟΚ για να κλείσετε το παράθυρο των ρυθμίσεων.

Πλέον, αφού έχετε ρυθμίσει σωστά την εικονική σας μηχανή είστε έτοιμοι να αρχίσετε τη διαδικασία εγκατάστασης των Windows 8.

Εικόνα

Για να μην επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, δείτε εδώ τη συνέχεια της εγκατάστασης με αναλυτική περιγραφή και εικόνες ξεκινώντας από την ενότητα Εγκατάσταση Windows 8 Developer Preview.

Αυτό ήταν!

Τον συγκεκριμένο τρόπο εγκατάστασης δεν τον έχω δοκιμάσει προσωπικά, λόγω του ότι ο επεξεργαστής του laptop που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή δεν υποστηρίζει Virtualization Technology, που είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία της εικονικής μηχανής.

Αν τυχόν αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά τη διαδικασία, εδώ είμαστε!

------

Ο οδηγός δημοσιεύτηκε αρχικά στο Techster.gr

.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Windows Software Guide”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες