Γινεται;;;

Συζητήσεις για την βάση δεδομένων MySQL και το phpMyAdmin

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
rafinos
Δημοσιεύσεις: 306
Εγγραφή: 15 Μάιος 2011 00:20
Επικοινωνία:

Γινεται;;;

Δημοσίευση από rafinos » 13 Σεπ 2011 14:00

Για σας παιδιά!!!!
Θα ήθελα να μάθω αν γίνεται το παρακάτω

Θα έχω δύο ίδιους πίνακες με διαφορετικό όνομα... ο ένας θα έχει μέσα μόνο τους αριθμούς 0,1,2 (0 υποχρεωτικό, 1 προαιρετικό, 2 δεν χρειάζεται), στον συγκεκριμένο πίνακα θα υπάρχει το πεδίο type το οποίο θα έχει μέσα τιμές όπως "article", "book" κτλ.
Ο άλλος στο πεδίο type θα παίρνει τις id από τον παραπάνω...

Γίνεται ανάλογα με το ποιο νούμερο έχει στα υπόλοιπα πεδία να παίρνει υποχρεωτικά, προαιρετικά ή καθόλου στα συγκεκριμένα πεδία;;;

Εάν το συγκεκριμένο έπρεπε να το ποστάρο στο subforum τις php συγγνώμη!!!! :)

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Γινεται;;;

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 14 Σεπ 2011 12:50

Στην php μπορείς να κάνεις έλεγχο με μια συνθήκη if-else και κατόπιν να κάνεις τις ανάλογες ενέργειες.

Για παράδειγμα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

if($pedio1 == "1") { $pedio2 = '1'} else {$pedio2 = '0'}
ή

Κώδικας: Επιλογή όλων

if($pedio1 == "book") { $pedio2 = '1'} else {$pedio2 = '2'}

pimpogio
Δημοσιεύσεις: 1080
Εγγραφή: 28 Δεκ 2010 14:08

Γινεται;;;

Δημοσίευση από pimpogio » 15 Σεπ 2011 16:15

γινετε δηλωνεις
innodb engine και χρησιμοποιεις foreign keys

βασικα δωσε τους πινακες γιατι δεν λες καθαρα τι θες..

rafinos
Δημοσιεύσεις: 306
Εγγραφή: 15 Μάιος 2011 00:20
Επικοινωνία:

Γινεται;;;

Δημοσίευση από rafinos » 21 Σεπ 2011 20:32

Ορίστε οι πίνακες:

Εικόνα

Ο αριστερά είναι ο πίνακας με τις τιμές 0-1-2 και ο δεξία είναι ο πίνακας που ανάλογα με το 0, 1 ή 2 θα πρέπει να έχει προεραιτική απαιτούμενη ή καθόλου την εισαγωγή τιμής σε κάποιο πεδίο...
τώρα καλύτερα;;;;;;

Απάντηση

Επιστροφή στο “MySQL”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες