Form με submit για καθε πεδίο χωριστά και 1 submit all για όλα

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
heisenberg
Δημοσιεύσεις: 88
Εγγραφή: 28 Αύγ 2009 15:15

Form με submit για καθε πεδίο χωριστά και 1 submit all για όλα

Δημοσίευση από heisenberg » 12 Σεπ 2011 12:35

Καλημέρα,

έχω μια φόρμα που έχει καμιά 20αρια πεδία.

σε πρώτη φάση είχε ένα submit button στο κάτω μέρος και αποθηκεύονταν όλα στη βάση.

Μετά την έκανα (με loop σε php) να είναι στην ουσία 20 διαφορετικές φόρμες που δίπλα σε κάθε πεδίο είχε ένα submit, ώστε να στέλνει και να αποθηκεύει μόνο αυτό το πεδίο.

Τελικά θέλω με κάποιο τρόπο να τα συνδυάσω αυτά τα 2.

Δηλαδή να έχω δίπλα σε κάθε πεδίο ένα κουμπί να αποθηκεύει μόνο αυτό αλλά και ένα στο τέλος για να αποθηκεύει όλα.

Πως μπορεί να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο;
Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να έχεις γυναίκα δικηγόρο ...

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6236
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Form με submit για καθε πεδίο χωριστά και 1 submit all για όλα

Δημοσίευση από fafos » 12 Σεπ 2011 16:04

20 diaforetika pedia h me to idio antikeimeno?
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

heisenberg
Δημοσιεύσεις: 88
Εγγραφή: 28 Αύγ 2009 15:15

Form με submit για καθε πεδίο χωριστά και 1 submit all για όλα

Δημοσίευση από heisenberg » 12 Σεπ 2011 16:06

fafos έγραψε:20 diaforetika pedia h me to idio antikeimeno?
Διαφορετικά (όνομα, επίθετο, εικόνα, κείμενο ...)
Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να έχεις γυναίκα δικηγόρο ...

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6236
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Form με submit για καθε πεδίο χωριστά και 1 submit all για όλα

Δημοσίευση από fafos » 12 Σεπ 2011 16:11

To kaneis me ajax... exeis mia forma mono, h opoia antistoixei sto submit pou ta apothikeuei ola kai ta submits dipla se kathe pedio einai sthn pragmatikothta "pseudobuttons" (mia eikona h aplo keimeno) ta opoia tha stelnoun se ena ajax script thn entolh na trexoun mono auto to pedio se post h get ajax..
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Form με submit για καθε πεδίο χωριστά και 1 submit all για όλα

Δημοσίευση από korgr » 12 Σεπ 2011 17:11

Δάσκαλε σε έπιασαν οι τεμπελιές?
Που είναι ο κώδικας? :lol:

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6236
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Form με submit για καθε πεδίο χωριστά και 1 submit all για όλα

Δημοσίευση από fafos » 12 Σεπ 2011 17:21

Κώδικας: Επιλογή όλων

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
<meta http-equiv="Content-Style-Type" content="text/css">

<title></title>
<script type="text/javascript" src="http&#58;//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.6/jquery.min.js"></script>
<script>
$&#40;document&#41;.ready&#40;function &#40;&#41; &#123;
		$&#40;".update"&#41;.click&#40;function &#40;&#41; &#123;
				var timhrel = $&#40;this&#41;.attr&#40;"rel"&#41;;
				var timhpediou = $&#40;"#" + timhrel&#41;.val&#40;&#41;;
				if &#40;timhpediou != ''&#41; &#123;
					alert&#40;timhpediou&#41;;
				&#125;
			&#125;&#41;;
	&#125;&#41;;

</script>
<style type="text/css">
<!--
.update&#123;
  color &#58; green;
  cursor &#58; pointer;
&#125;
-->
</style>
</head>
<body>
<form name="forma">
<input size="20" type="text" name="name" id="name"> <a class="update" rel="name">update</a><br>
<br>
<input size="20" type="text" name="surname"  id="surname"> <a  class="update" rel="surname">update</a><br>
<br>
<input size="20" type="text" name="email"  id="email"> <a  class="update" rel="email">update</a><br>
<br>
<input type="submit" name="submit" value="submit">
</form>
</body>
</html>
vazeis ena id se kathe pedio... proteino idio titlo me auton pou exeis sthn vash...
dipla vazeis ena element (text, image klp) kai dineis sto "rel" ton idio titlo me to id tou pediou
antikathistas to alert pou exo me mia routina post h get kai stelneis se ena php arxeio to update (giauto leo na einai idio to id-rel me to titlo ths vashs gia na xerei poio pedio prepei na kanei update h vash)
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

heisenberg
Δημοσιεύσεις: 88
Εγγραφή: 28 Αύγ 2009 15:15

Form με submit για καθε πεδίο χωριστά και 1 submit all για όλα

Δημοσίευση από heisenberg » 12 Σεπ 2011 18:31

Ευχαριστώ,
λίγη βοήθεια ακόμα και νομίζω τιναι οκ.

μέσα στο if βάζω

Κώδικας: Επιλογή όλων

$.ajax&#40;&#123;
	type&#58; "POST",
	url&#58; "actions.php",
	data&#58; &#123; v_id&#58; <?=$v_id?>, timhrel&#58; timhpediou&#125;,
	success&#58; function&#40;&#41;&#123;&#125;
&#125;&#41;;
to v_id που χρειάζομαι επίσης το παίρνω από την php.

όμως πως θα περάσω το όνομα του πεδίου και την τιμή του. Αν τα γράψω έτσι απλά δεν τα διαβάζει.
Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να έχεις γυναίκα δικηγόρο ...

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6236
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Form με submit για καθε πεδίο χωριστά και 1 submit all για όλα

Δημοσίευση από fafos » 12 Σεπ 2011 18:35

{ v_id: <?=$v_id?>, timhrel: timhpediou, onomapediou: timhrel}

opote tha ginei to update sto actions.php:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$query = "UPDATE vash SET $_POST&#91;onomapediou&#93;='$_POST&#91;timhrel&#93;' WHERE id='$_POST&#91;v_id&#93;'";
giauto leo oti to rel prepei na exei ton idio value me ton titlo tou pediou pou exeis sthn vash
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

heisenberg
Δημοσιεύσεις: 88
Εγγραφή: 28 Αύγ 2009 15:15

Form με submit για καθε πεδίο χωριστά και 1 submit all για όλα

Δημοσίευση από heisenberg » 12 Σεπ 2011 18:46

ευχαριστώ.

πριν στο query μου είχα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

unset&#40;$_POST&#91;'submit'&#93;&#41;;
foreach &#40;$_POST as $key=>$value&#41;&#123;
   $res = q&#40;"UPDATE pages SET ".$key." = '$value' WHERE id='$v_id'"&#41;;
&#125;
δεν γίνεται να κάνω κάτι αντίστοιχο και στην ajax για να περνάω με ένα σμπάρο 2 τρυγόνια? δηλαδή το όνομα της μεταβλητής ήταν και το ίδιο το όνομα του πεδίου στη βάση.

Αν γίνεται θα ήταν βολικό, για να μην αλλάξω στο action το query, γιατί με αυτόν τον τρόπο το χρησιμοποιώ και όταν κάνω to Submit all αλλά και μου φαίνεται πιο γενικό και ωραίο!!!.

Άρα φαντάζομαι ότι χρειάζεται κάποιος τρόπος για να είναι πάντα διαφορετικό το όνομα της μεταβλητής και να ειναι μονο μια.

Γίνεται αυτό κάποιος εκεί στην javascript/ajax?



[/code]
Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να έχεις γυναίκα δικηγόρο ...

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6236
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Form με submit για καθε πεδίο χωριστά και 1 submit all για όλα

Δημοσίευση από fafos » 12 Σεπ 2011 18:55

enoeis patontas oiandhpote update pediou na stelnei ola ta pedia ths formas sto query?
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

heisenberg
Δημοσιεύσεις: 88
Εγγραφή: 28 Αύγ 2009 15:15

Form με submit για καθε πεδίο χωριστά και 1 submit all για όλα

Δημοσίευση από heisenberg » 12 Σεπ 2011 19:03

όχι,

πατώντας ένα update και με αυτό το script που έγραψες να μην χρειάζεεται να στειλω 2 παραμέτρους:
timhrel: timhpediou, onomapediou: timhrel

αλλά μια, του τύπου:
onomapediou: timhpediou

ώστε μετά στο actions.php να κανω το query που περιγραφω.
ώστε να έχω το $_POST = array("onomapediou"=>"timhpediou")
(και το submit που το σβήνω με unset)

p.x. $_POST = array("onoma"=>"Petros")

μετά πατώντας άλλο update να στέλνω $_POST = array("surname"=>"Papadopoulos")

(το v_id δε χρειάζεται, το στέλνω request στο actions.php?v_id=...)
Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να έχεις γυναίκα δικηγόρο ...

heisenberg
Δημοσιεύσεις: 88
Εγγραφή: 28 Αύγ 2009 15:15

Form με submit για καθε πεδίο χωριστά και 1 submit all για όλα

Δημοσίευση από heisenberg » 12 Σεπ 2011 19:04

δηλαδή το όνομα της παραμέτρου στο ajax να αλλάζει δυναμικά ???
ή κάτι ΄τετοιο ...
Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να έχεις γυναίκα δικηγόρο ...

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6236
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Form με submit για καθε πεδίο χωριστά και 1 submit all για όλα

Δημοσίευση από fafos » 12 Σεπ 2011 19:13

auto pou eixes etrexe se "statikh" page xoris ajax.. right? an to kaneis me ajax to foreach tha vrei 2 POSTS (id kai timhrel) opote tha trexei 2 fores to query.. mia gia na kanei update to onoma kai mia gia na kanei update to id to opoio den xreiazetai giati to exoume stathero..

to na grapseis sto post ths ajax ena pedio parapano den einai kai big deal pou legan kai oi arxaioi..
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

heisenberg
Δημοσιεύσεις: 88
Εγγραφή: 28 Αύγ 2009 15:15

Form με submit για καθε πεδίο χωριστά και 1 submit all για όλα

Δημοσίευση από heisenberg » 12 Σεπ 2011 19:16

OK, ευχαριστώ
Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να έχεις γυναίκα δικηγόρο ...

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες