[FAQ] Πως βάζω ενα flash αρχείο να παίζει στο background της σελίδα!

Λύσεις προβλημάτων για το δημοφιλές πρόγραμμα κατασκευής παρουσιάσεων στο διαδίκτυο.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Nemesis_Elite
Δημοσιεύσεις: 348
Εγγραφή: 14 Μαρ 2009 22:51
Τοποθεσία: athens

[FAQ] Πως βάζω ενα flash αρχείο να παίζει στο background της σελίδα!

Δημοσίευση από Nemesis_Elite » 05 Ιούλ 2011 05:58

(για αρχάριους και μη).

θέλετε να βάζετε στο background της σελίδας σας να παίζει οποιοδήποτε flash αρχειο?

Η λύση ακούει στο όνομα UFO (Unobtrusive Flash Objects). (περισσότερα εδώ)

----------------------------------------
SCRIPT
----------------------------------------
Βήμα 1: Προσθέστε τις παρακάτω γραμμές στο header της σελίδας σας.

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script type="text/javascript" src="http&#58;//www.onoma.com/js/ufo/ufo.js"></script>
<script type="text/javascript">
var FO = &#123; movie&#58;"http&#58;//www.onoma.com/flash/background.swf", width&#58;"980", height&#58;"290", majorversion&#58;"8", build&#58;"0", xi&#58;"true", wmode&#58;"transparent" &#125;;
UFO.create&#40;FO, "flash-background"&#41;;
</script>
Βήμα 2: Ανεβάζουμε το αρχείο ufo.js που επισυναπτω στο server.

----------------------------------------
CSS
----------------------------------------
Βήμα 3: Προσθέτουμε στο .css αρχείο μας τον κώδικα.

Κώδικας: Επιλογή όλων

#flash-background&#123;
width&#58;980px;
height&#58;290px;
text-align&#58;left;
margin&#58;0px auto;
position&#58;absolute;
top&#58;0px;
left&#58;50%;
margin-left&#58;-507px;
z-index&#58;0;
&#125;

#istoselida&#123;
position&#58;relative;
z-index&#58;10000;
&#125;

body&#123;
overflow&#58;hidden;
&#125;
----------------------------------------
HTML
----------------------------------------
Βήμα 4: Προσθέτουμε στην σελίδα 2 divs, ανάλογα με το πού θελουμε να εμφανιστεί.

--->Για να καλύψει όλο το background της σελίδας προσθέτουμε ακριβώς μετά το <body>

Κώδικας: Επιλογή όλων

<div id="flash-background"></div>
<div id="istoselida"> 
και κλείνουμε το div πριν το </body>

Κώδικας: Επιλογή όλων

</div>
επειδή η σελίδα είναι ακόμα υπο κατασκευή, ανεβάζω ενα demo για το πως εμφανίζετε:
http://www.deonarts.com/uploads/flash_back_demo.mp4

read more ---> http://www.andrewsellick.com/95/flash-m ... ackgrounds
Συνημμένα
ufo_flash_background.zip
(3.51 KiB) Μεταφορτώθηκε 736 φορές
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nemesis_Elite την 09 Αύγ 2011 13:39, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

SPIRITUAL
Δημοσιεύσεις: 49
Εγγραφή: 20 Φεβ 2011 18:36

[FAQ] Πως βάζω ενα flash αρχείο να παίζει στο background της σελίδα!

Δημοσίευση από SPIRITUAL » 08 Αύγ 2011 17:40

Γειά χαρά, ήθελα να ρωτήσω αυτό το αρχείο το ufo.js μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε είναι δωρεάν??

Άβαταρ μέλους
Nemesis_Elite
Δημοσιεύσεις: 348
Εγγραφή: 14 Μαρ 2009 22:51
Τοποθεσία: athens

[FAQ] Πως βάζω ενα flash αρχείο να παίζει στο background της σελίδα!

Δημοσίευση από Nemesis_Elite » 08 Αύγ 2011 23:29

SPIRITUAL έγραψε:Γειά χαρά, ήθελα να ρωτήσω αυτό το αρχείο το ufo.js μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε είναι δωρεάν??
Ναι


SPIRITUAL
Δημοσιεύσεις: 49
Εγγραφή: 20 Φεβ 2011 18:36

[FAQ] Πως βάζω ενα flash αρχείο να παίζει στο background της σελίδα!

Δημοσίευση από SPIRITUAL » 09 Αύγ 2011 13:09

SPIRITUAL έγραψε:Ευχαριστώ!!!
Είναι πολύ καλό έψαχνα να το βρω αυτό!!
Λοιπόν το παλεύω και τα καταφέρνω, μα δεν μου βγαίνει όπωσ το θέλω??

Προσπαθώ να βάλω ένα flashaki background να πιάνει όλη την σελίδα.
Το υπολογίζω με την ανάληση της οθόνης μου που είναι 1920px x 1200px (ναι είναι λίγο μεγάλη).
Λοιπόν αυτό που έχω να κάνω είναι να φτιάξω το flash σε αυτή την διάσταση και να την βάλω
μετά αυτή την διάσταση και στον κώδικα που μπαίνει στο head???
Όταν το κάνω αυτό μου βγάζει μπάρες.
Βασικά η ερώτηση είναι οτί το flash στο background μπορεί να πάρει τις ιδιότητες της εικόνας και να εμφανίζει μέχρι εκεί που είναι η οθόνη ή επηρεάζεται από την διάσταση που είναι φτιαγμένο το flash και αναγκαστικά θα βγάλει μπάρες???

Άβαταρ μέλους
Nemesis_Elite
Δημοσιεύσεις: 348
Εγγραφή: 14 Μαρ 2009 22:51
Τοποθεσία: athens

[FAQ] Πως βάζω ενα flash αρχείο να παίζει στο background της σελίδα!

Δημοσίευση από Nemesis_Elite » 09 Αύγ 2011 13:38

περίπου, αλλα καμία σχέση.
το div flash-bacground είναι αυτο που πρέπει να πειράξεις και να παιξεις με τους αριθμούς
του css.
ναι στο head αλλαζεις τους αριθμους height width με αυτα του flash.

Δεν πρέπει να βγάζει μπάρες!!! κατι κανεις λάθος...

δοκίμασε να προσθέσεις στο CSS body

Κώδικας: Επιλογή όλων

	body&#123;
		margin&#58;0px;
		padding&#58;0px;
		overflow&#58;hidden;
	&#125; 
με αυτο δε θα σου βγάζει μπαρες, και αν το flash είναι μεγαλύτερο θα το "κόβει" στο πλατος-υψος της σελίδας.

SPIRITUAL
Δημοσιεύσεις: 49
Εγγραφή: 20 Φεβ 2011 18:36

[FAQ] Πως βάζω ενα flash αρχείο να παίζει στο background της σελίδα!

Δημοσίευση από SPIRITUAL » 09 Αύγ 2011 16:20

Ευχαριστώ πάρα πολύ μου πέτυχε!!
Πάρα πολύ καλό!!

Άβαταρ μέλους
Nemesis_Elite
Δημοσιεύσεις: 348
Εγγραφή: 14 Μαρ 2009 22:51
Τοποθεσία: athens

[FAQ] Πως βάζω ενα flash αρχείο να παίζει στο background της σελίδα!

Δημοσίευση από Nemesis_Elite » 09 Αύγ 2011 17:22

SPIRITUAL έγραψε:Ευχαριστώ πάρα πολύ μου πέτυχε!!
Πάρα πολύ καλό!!
σαν να λεμε πετυχε το γλυκο...
εισαι καλη μαγειρισσα γιαυτο :)

SPIRITUAL
Δημοσιεύσεις: 49
Εγγραφή: 20 Φεβ 2011 18:36

[FAQ] Πως βάζω ενα flash αρχείο να παίζει στο background της σελίδα!

Δημοσίευση από SPIRITUAL » 09 Αύγ 2011 17:33

Πέτυχε δεν έτυχε!
Είχα καλό δάσκαλο!!

Άβαταρ μέλους
Geor23
Δημοσιεύσεις: 43
Εγγραφή: 07 Σεπ 2011 04:19

[FAQ] Πως βάζω ενα flash αρχείο να παίζει στο background της σελίδα!

Δημοσίευση από Geor23 » 07 Σεπ 2011 05:13

Όταν λέμε flash αρχείο... μιλάμε για flash εικόνα; Η δεν κατάλαβα τίποτα; :oops:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Geor23 την 11 Δεκ 2011 07:21, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Nemesis_Elite
Δημοσιεύσεις: 348
Εγγραφή: 14 Μαρ 2009 22:51
Τοποθεσία: athens

[FAQ] Πως βάζω ενα flash αρχείο να παίζει στο background της σελίδα!

Δημοσίευση από Nemesis_Elite » 11 Σεπ 2011 18:28

Geor23 έγραψε:Όταν λέμε flash αρχείο... μιλάμε για flash εικόνα; Η δεν κατάλαβα τίποτα; :oops:
flash, αρχεια .swf (δεν μας ενδιαφερει το περιεχομενο αν ειναι εικόνα ή οχι)
τι δεν κατάλαβες?

Απάντηση

Επιστροφή στο “Flash γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες