Startup Greece

Εκφράστε την επιχειρηματική σας πλευρά. Μοιραστείτε την εμπειρία σας ή/και τα σχόλιά σας σχετικά με την οργάνωση μιας on-line επιχείρησης. Παρακαλώ όχι διαφημίσεις εδώ!

Συντονιστής: Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8575
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Startup Greece

Δημοσίευση από Basilakis » 29 Ιουν 2011 13:22

ΕικόναΤο startupgreece είναι μια ψηφιακή πλατφόρμα πληροφόρησης και δικτύωσης με στόχο να αναδείξει μια νέα γενιά επιχειρηματιών στην Ελλάδα, να φέρει κοντά ανθρώπους και ιδέες και να αλλάξει την αντίληψη για την επιχειρηματικότητα στη χώρα.

Το startupgreece συνδυάζει μια online κοινότητα επιχειρηματικότητα με μια βάση γνώσης και πληροφορίας ειδικευμένης στο επιχειρείν.

Η βάση γνώσης και πληροφορίας περιλαμβάνει

Χρηματοδοτήσεις δημόσιας ή ιδιωτικής πρωτοβουλίας ώστε να είναι συγκεντρωμένοι σε μια ιστοσελίδα όλοι οι διαθέσιμοι πόροι για τον επιχειρηματία ή για όποιον ενδιαφέρεται να επιχειρήσει
Διαδικασίες, νόμους και διατάξεις ώστε να υπάρχει μια συνεκτική βάση-οδηγός για τον επιχειρηματία, υποψήφιο ή μη
Εκδηλώσεις που αφορούν στην επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, την κατάρτιση γιατί η προσωπική επαφή και δικτύωση παραμένει αναντικατάστατη, εμπνέει και κινητοποιεί
Άρθρα «How to» για όλες αυτές τις μικρές και μεγάλες λεπτομέρειες που ορίζουν και μπορούν να απογειώσουν ένα επιχειρηματικό σχέδιο (π.χ. βασικές αρχές μάρκετινγκ για τη νέα σας επιχείρηση)
Διαγωνισμούς επιχειρηματικότητας και καινοτομίας για να βρίσκουν οι νέοι, επιχειρηματίες και μη, ένα σταθερό σημείο πληροφόρησης και ευκαιρίας να αξιοποιήσουν τη γνώση και το ταλέντο τους
Χρήσιμα στοιχεία και τάσεις για πιο έξυπνες επιχειρηματικές αποφάσεις
Ιστορίες επιτυχίας & αποτυχίας για να προβάλλονται τα θετικά πρότυπα, αλλά και να αναδεικνύεται η αποτυχία ως πολύτιμη εμπειρία και απαραίτητο βήμα προς την επιτυχία.

Η online κοινότητα

Έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να συμμετέχουν επιχειρηματίες και νέοι που ενδιαφέρονται να επιχειρήσουν, ειδικοί σε θέματα του επιχειρείν, επενδυτές, επιχειρηματικοί άγγελοι και στελέχη χρηματοπιστωτικών οργανισμών, στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης και φορέων που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα ή/και την καινοτομία, καθώς και οποιοσδήποτε αισθάνεται ότι μπορεί να επωφεληθεί από τη συμμετοχή του και να προσφέρει με τη γνώση και την εμπειρία του.

Αφού ολοκληρώσουν την εγγραφή τους στο startupgreece, και ανάλογα με το περιεχόμενο του προσωπικού προφίλ που καταχωρούν στην πλατφόρμα, τα μέλη κατατάσσονται από την Ομάδα Διαχείρισης σε:

Επιχειρηματίες & Άλλα Μέλη (πχ. φοιτητές, νέοι, ειδικοί σε θέματα σχετικά με την επιχειρηματικότητα, μέλη φορέων, ενώσεων, συλλόγων που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα κ.λπ.)
Επενδυτές & Στελέχη Χρηματοπιστωτικών Οργανισμών
Στελέχη Κυβερνητικών ή Δημόσιων Οργανισμών

Στη συνέχεια, τα μέλη που εκπροσωπούν επιχειρήσεις ή οργανισμούς μπορούν να δημιουργήσουν το προφίλ αυτών, επιλέγοντας σε ποια κατηγορία ανήκουν (α. επιχείρηση, β. κυβερνητικός ή δημόσιος φορέας, γ. χρηματοπιστωτικός οργανισμός) και συνδέοντας – υποδεικνύοντας τον εαυτό τους ως μέλη της επιχείρησης ή του οργανισμού που δημιούργησαν.

Οι επιχειρήσεις/οργανισμοί του startupgreece μπορεί να περιλαμβάνουν επιχειρήσεις νέες ή εδραιωμένες, χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, όπως τράπεζες και εταιρείες επιχειρηματικών συμμετοχών, φορείς και ενώσεις που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την επιχειρηματικότητα, κυβερνητικούς και δημόσιους φορείς.

Επειδή σε πολλές περιπτώσεις, ένα προϊόν μπορεί να είναι πιο αναγνωρίσιμο από την εταιρεία που το διαθέτει στην αγορά, το startupgreece δίνει τη δυνατότητα στα μέλη-επιχειρηματίες να συνδέσουν το εταιρικό προφίλ τους με το ή τα βασικά προϊόντα τους, δημιουργώντας εξειδικευμένες σελίδες προβολής για κάθε ένα από αυτά.

Τι κάνει τη διαφορά στο Startupgreece;
Crowdsourcing: στο startupgreece η παραγωγή της γνώσης είναι μία διαρκής, ισότιμη και συλλογική διαδικασία

Τα μέλη της κοινότητας καλούνται να συνεισφέρουν περιεχόμενο σε όποια ή όποιες από τις παραπάνω κατηγορίες αισθάνονται ότι έχουν πληροφόρηση, γνώση ή εμπειρία.
Q&As και Q&A forum: Στο startupgreece η πολύτιμη γνώση, η χρηστική πληροφορία, οι υπεύθυνες απαντήσεις γίνονται υπόθεση και ευθύνη όλων

Κάθε κομμάτι περιεχομένου που εισάγεται στην πλατφόρμα συνδέεται αυτόματα με τον μηχανισμό ερωταπαντήσεων του startupgreece. Έτσι, ο συγγραφέας του ειδοποιείται μέσω email τη στιγμή που κάποιο άλλο μέλος της κοινότητας υποβάλλει μια ερώτηση στο περιεχόμενο αυτό και έχει τη δυνατότητα να απαντήσει. Με τη διαδικασία αυτή, μπορούν να δημιουργούνται στην ουσία μικρές εξειδικευμένες βάσεις γνώσης για διάφορα θέματα.

Οι ερωταπαντήσεις αυτές παραμένουν στη σελίδα του άρθρου όπου υποβλήθηκαν, ενώ επιπλέον εμφανίζονται αυτόματα και στο Q&A forum. Το Q&A forum συγκεντρώνει ερωταπαντήσεις από όλο το startupgreece και τις κατηγοριοποιεί με βάση την κατηγορία στην οποία υποβλήθηκαν (π.χ. Χρηματοδοτήσεις, Ιστορίες Επιτυχίας, How to, κ.λπ.), αλλά και το λεγόμενο ‘business focus’ τους (Ξεκινώντας μια επιχείρηση, Εξασφαλίζοντας Χρηματοδότηση, Διοικώντας μια Επιχείρηση, Επέκταση & Δικτύωση).
Matching: το startupgreece εντοπίζει αυτόματα περιεχόμενο που ενδιαφέρει τα μέλη του, εφόσον έχουν συμπληρώσει σωστά όλα τα στοιχεία που τους ζητά

Οι σελίδες των εταιρικών προφίλ εμφανίζουν αυτόματα ομοειδείς επιχειρήσεις ή φορείς, με στόχο την ενθάρρυνση συνεργιών, ενώ επιπλέον προτείνουν χρηματοδοτήσεις στοχευμένες στην κάθε επιχείρηση. Οι προτεινόμενες αυτές χρηματοδοτήσεις είναι εξατομικευμένες και ορατές μόνο από το μέλος-δημιουργό του κάθε εταιρικού προφίλ.

Στα προσωπικά προφίλ, προτείνονται προφίλ άλλων μελών με παρόμοια δραστηριότητα, με στόχο την ενθάρρυνση συνεργασιών, αλλά και την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών.

Οι λειτουργίες matching του startupgreece θα εξελίσσονται και θα βελτιώνονται διαρκώς. Ταυτόχρονα, η συνεχής προσθήκη χρήσιμου περιεχομένου από τα μέλη του startupgreece, θα συμβάλει σε ακόμα πιο αποτελεσματικές λειτουργίες matching.
Activity: όλη η δράση του startupgreece σε μια σελίδα

Κάθε φορά που ένα μέλος συνδέεται στην πλατφόρμα, μεταβαίνει αυτόματα στη σελίδα του προσωπικού του προφίλ και συγκεκριμένα στην επιλογή "Δραστηριότητα" ("Activity").

Εκεί, μπορεί να παρακολουθεί όλη τη δραστηριότητα της κοινότητας όσον αφορά στην εισαγωγή νέου περιεχομένου, την ανανέωση παλαιότερου, τις νέες ερωτήσεις που υποβλήθηκαν και εκείνες που απαντήθηκαν, την προσθήκη νέων προφίλ εταιρειών ή φορέων κ.λπ.

http://www.startupgreece.gov.gr

Απάντηση

Επιστροφή στο “Η Επιχείρηση”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες