Δημιουργία Γράφιματος

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
alex_begos
Δημοσιεύσεις: 102
Εγγραφή: 07 Σεπ 2007 19:29

Δημιουργία Γράφιματος

Δημοσίευση από alex_begos » 24 Ιουν 2011 16:57

Θέλω να δημιουργήσω ένα γράφημα στην σελίδα μου από κάποια στοιχεία που τραβάω από την βάση δεδομένων μου, το γράφημα θέλω να είναι σε μορφή γραμμής
Πως μπορώ να το δημιουργήσω?

Άβαταρ μέλους
greekbytes
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 2438
Εγγραφή: 15 Νοέμ 2002 15:42
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Δημιουργία Γράφιματος

Δημοσίευση από greekbytes » 24 Ιουν 2011 17:37

Απο τις πιο ολοκληρωμένες λύσεις είναι το highcharts http://www.highcharts.com/
Δες τα demos και μετά ξεκίνα από εδώ: http://www.highcharts.com/documentation ... stallation

Άβαταρ μέλους
alex_begos
Δημοσιεύσεις: 102
Εγγραφή: 07 Σεπ 2007 19:29

Δημιουργία Γράφιματος

Δημοσίευση από alex_begos » 24 Ιουν 2011 19:42

μπορώ να παιρνω ατα δεδομένα απο την database....
το περιεχόμενο ειναι δυναμικό

Άβαταρ μέλους
alex_begos
Δημοσιεύσεις: 102
Εγγραφή: 07 Σεπ 2007 19:29

Δημιουργία Γράφιματος

Δημοσίευση από alex_begos » 24 Ιουν 2011 20:55

Με το παρακάτω Javascript κωδικα δηλωνεις τις τιμές του αξονα χ στο demo

Κώδικας: Επιλογή όλων

xAxis: {categories: ['Jan', 'Feb', 'Mar', 'Apr', 'May', 'Jun', 
							'Jul', 'Aug', 'Sep', 'Oct', 'Nov', 'Dec']
}
τις κατηγωρίες εγω τις εξαγω απο τιν βαση πως θα μπορέσω βα τις περάσω μέσα στην Javascript απο το php query που εχω;

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6236
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Δημιουργία Γράφιματος

Δημοσίευση από fafos » 24 Ιουν 2011 23:59

kaneis ta dedomena array..
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
alex_begos
Δημοσιεύσεις: 102
Εγγραφή: 07 Σεπ 2007 19:29

Δημιουργία Γράφιματος

Δημοσίευση από alex_begos » 27 Ιουν 2011 19:15

δηλαδή πως μπορει καποιος να μου πει πως???
αυτος ειναι javascript κωδικας

Κώδικας: Επιλογή όλων

xAxis: {categories: ['Jan', 'Feb', 'Mar', 'Apr', 'May', 'Jun', 
							'Jul', 'Aug', 'Sep', 'Oct', 'Nov', 'Dec']
					},
και έχω εγω τις κατηγωρίες στην php μεταβλητή

Κώδικας: Επιλογή όλων

$categories[]
πως θα καταφερώ να τις περασω στον javascript κωδικά???

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Δημιουργία Γράφιματος

Δημοσίευση από dva_dev » 27 Ιουν 2011 19:49

Κάπως έτσι δοκίμασες;

Κώδικας: Επιλογή όλων

...
javascript κώδικας
...
xAxis&#58; &#123;categories&#58; &#91; <?php if &#40;count&#40;$categories&#41;&#41; &#123; echo "'", implode&#40;"','", $categories&#41;,"'"; &#125; ?> &#93;
               &#125;,
...
υπόλοιπος javascript κώδικας
...

Άβαταρ μέλους
alex_begos
Δημοσιεύσεις: 102
Εγγραφή: 07 Σεπ 2007 19:29

Δημιουργία Γράφιματος

Δημοσίευση από alex_begos » 27 Ιουν 2011 20:10

ναι με αυτο το τρόπο δοκιμαζω αλλα δεν παιζει....
δεν μου δινει τα ονοματα τις κατηγοριας στο γραφημα αντι αυτου μου δινει 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10 σαν κατηγοριες....

Άβαταρ μέλους
alex_begos
Δημοσιεύσεις: 102
Εγγραφή: 07 Σεπ 2007 19:29

Δημιουργία Γράφιματος

Δημοσίευση από alex_begos » 27 Ιουν 2011 20:15

ενω αυτό δουλευει

Κώδικας: Επιλογή όλων

xAxis&#58; &#123;
categories&#58;&#91;<?php echo" 'Jan', 'Feb', 'Mar', 'Apr', 'May', 'Jun', 
		'Jul', 'Aug', 'Sep', 'Oct', 'Nov', 'Dec'"; ?> &#93;
					&#125;,

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Δημιουργία Γράφιματος

Δημοσίευση από dva_dev » 27 Ιουν 2011 20:20

Το $categories τι περιέχει;

Άβαταρ μέλους
alex_begos
Δημοσιεύσεις: 102
Εγγραφή: 07 Σεπ 2007 19:29

Δημιουργία Γράφιματος

Δημοσίευση από alex_begos » 27 Ιουν 2011 20:38

ειναι ενα php table το οποιο περιέχει καιμενα σε καθε κελυ του πινακα
έχει περιπου 10 τιμές

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Δημιουργία Γράφιματος

Δημοσίευση από dva_dev » 27 Ιουν 2011 23:19

Αν είχε κείμενα τότε θα έπρεπε το echo να δίνει
'κείμενο1','κείμενο2','κείμενο3',...

Μάλλον μου μοιάζει περισσότερο να έχει τα ids των εγγραφών κάποιου πίνακα categories και όχι τα αντίστοιχα λεκτικά.

Π.χ.

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
        //Fill the array with data &#40;probably from some categories table&#41;.
        $categories=array&#40;'Jan', 'Feb', 'Mar', 'Apr', 'May', 'Jun', 'Jul', 'Aug', 'Sep', 'Oct', 'Nov', 'Dec'&#41;;
?>
<html>
<head></head>
<script type='text/javascript'>
alert&#40;"xAxis&#58; &#123;categories&#58; &#91; <?php if &#40;count&#40;$categories&#41;&#41; echo "'",implode&#40;"','",$categories&#41;,"'"; ?> &#93;&#125;,"&#41;;
</script>
<body>
<p>
xAxis&#58; &#123;categories&#58; &#91; <?php if &#40;count&#40;$categories&#41;&#41; echo "'",implode&#40;"','",$categories&#41;,"'"; ?> &#93;&#125;,
</p>
</body>
<?php show_source&#40;__FILE__&#41;; ?>

Άβαταρ μέλους
alex_begos
Δημοσιεύσεις: 102
Εγγραφή: 07 Σεπ 2007 19:29

Δημιουργία Γράφιματος

Δημοσίευση από alex_begos » 28 Ιουν 2011 19:14

φιλε μου dva_dev βρεθηκε η λυση και ειπα να postaro
το λαθος που έκανα ηταν οτι εβαζα το κωδικα javascript στο head tag ενω έπρεπε να τον τοποθετήσω μεσα στο body
παρακάτω ειναι το javascript δουλέβει

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script type="text/javascript">
		    var chart;
			$&#40;document&#41;.ready&#40;function&#40;&#41; &#123;
				chart = new Highcharts.Chart&#40;&#123;
					chart&#58; &#123;
						renderTo&#58; 'container1',
						defaultSeriesType&#58; 'line',
						marginRight&#58; 130,
						marginBottom&#58; 25
					&#125;,
					title&#58; &#123;
						text&#58; 'χχχχ',
						x&#58; -20 //center
					&#125;,
					subtitle&#58; &#123;
						text&#58; 'χχχ',
						x&#58; -20
					&#125;,
					xAxis&#58; &#123;
						categories&#58;&#91;<?php foreach &#40;$categories1 as &$value&#41; &#123;
						if &#40;$value&#41; &#123;  echo "'"; echo $value; echo "',";&#125;         
						&#125;?>&#93;
					&#125;,
					yAxis&#58; &#123;
						title&#58; &#123;
							text&#58; '&#40;%&#41;'
						&#125;,
						plotLines&#58; &#91;&#123;
							value&#58; 0,
							width&#58; 1,
							color&#58; '#808080'
						&#125;&#93;
					&#125;,
					tooltip&#58; &#123;
						formatter&#58; function&#40;&#41; &#123;
				                return '<b>'+ this.series.name +'</b><br/>'+
								this.x +'&#58; '+ this.y +'%';
						&#125;
					&#125;,
					legend&#58; &#123;
						layout&#58; 'vertical',
						align&#58; 'right',
						verticalAlign&#58; 'top',
						x&#58; -5,
						y&#58; 100,
						borderWidth&#58; 0
					&#125;,
					series&#58; &#91;&#123;
						name&#58; 'χχχχχχ',
						data&#58; &#91;<?php foreach &#40;$pos_ab1 as &$va&#41; &#123;
						if &#40;$va&#41; &#123; echo $va; echo ",";&#125;         
						&#125;?>	&#93;&#125;,
						&#123;
						name&#58; 'χχχχχ',
						data&#58; &#91;<?php foreach &#40;$pos_st1 as &$va&#41; &#123;
						if &#40;$va&#41; &#123; echo $va; echo ",";&#125;         
						&#125;?>	&#93;&#125;,  
					&#93;
				&#125;&#41;;
				
				
			&#125;&#41;;
				
		</script>

Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια....

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες