Προεπιλεγμένη Ετικέττα

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Intefix
Δημοσιεύσεις: 187
Εγγραφή: 22 Σεπ 2007 16:21
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Προεπιλεγμένη Ετικέττα

Δημοσίευση από Intefix » 22 Ιουν 2011 11:02

Για χαραά και πάλι...
Κάπου δω μέσα είχα δει ένα script που έκανε τη παρακάτω δουλιά...
έχω μια σελίδα με φόρμα μέσα inputs κλπ. Μέσα στα inputs εμφάνιζε ένα προεπιλεγμένο κείμενο πχ το label του πεδίου. Όταν έγραφες κάτι κράταγε αυτό και το έστελνες στη βάση με submit αν δεν έβαζες δεν έστελνε το προεπιλεγμένο κείμενο...Μήπως μπορεί να βοηθήσει κανείς;

Άβαταρ μέλους
Christianago
Δημοσιεύσεις: 332
Εγγραφή: 12 Νοέμ 2009 13:36

Προεπιλεγμένη Ετικέττα

Δημοσίευση από Christianago » 22 Ιουν 2011 13:45

Κατι τετοιο λες;

example.htm

Κώδικας: Επιλογή όλων

<html xmlns="http&#58;//www.w3.org/1999/xhtml" xml&#58;lang="en" lang="en">

<head>
	<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
</head>

<body>

<form method="POST" action="example.php">

<input type="text" name="name1" value="value1"/>

<input type="submit"/>

</form>

</body>
</html>
example.php

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php

echo $val = $_POST&#91;'name1'&#93;;

?>

Intefix
Δημοσιεύσεις: 187
Εγγραφή: 22 Σεπ 2007 16:21
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Προεπιλεγμένη Ετικέττα

Δημοσίευση από Intefix » 23 Ιουν 2011 10:45

Όχι...έχει Ajax και ελέγχει αν έχει αλλάξει από το προεπιλεγμένο κλπ....

Άβαταρ μέλους
Christianago
Δημοσιεύσεις: 332
Εγγραφή: 12 Νοέμ 2009 13:36

Προεπιλεγμένη Ετικέττα

Δημοσίευση από Christianago » 23 Ιουν 2011 12:56

Τοτε σε ενδιαφερει η μεθοδος, πως γινεται, και οχι τοσο το αποτελεσμα.
Με ajax δεν αλλαζουν πολλα.

Κώδικας: Επιλογή όλων

$val = $_GET&#91;'name1'&#93;; 

if &#40;$val != 'value1'&#41;
echo 'default value';
else echo 'other value';

Intefix
Δημοσιεύσεις: 187
Εγγραφή: 22 Σεπ 2007 16:21
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Προεπιλεγμένη Ετικέττα

Δημοσίευση από Intefix » 23 Ιουν 2011 13:43

Ευχαριστώ για την απάντηση...αλλά δεν κατάβες καλά...
Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι έχω μια σελίδα - φόρμα με διάφορα inputs selects κλπ.
Σε αυτά που μπορεί να μπει προεπιλεγμένο κείμενο στα txtinput, longinput, dropdownlist θα μπορούσε να - τραβάει το comment του πεδίου από τον πίνακα που θέλουμε να κάνουμε Insert, update klp - η να είναι καρφωτό από PHP - και να το βάζει μέσα στο input με λίγο γριζάκι να ξεχωρίζει ότι δεν είναι καταχωρημένο και ΑΝ έβαλες κάτι εκτός του default πάρε αυτό αλλοιώς μην πάρεις τίποτα...κλπ το θέλω για θέμα χώρου και ταχύτητας σχεδιασμού....

Μιλάμε πριν 20 μέρες το βρήκα δω μέσα; - αρχίζουν οι αμφιβολίες τώρα - και έχω φέι το κόσμο και ΔΕΝ το βρίσκω....τι στο καλό....

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Προεπιλεγμένη Ετικέττα

Δημοσίευση από skeftomilos » 25 Ιουν 2011 14:43

Κάτι τέτοιο;

Κώδικας: Επιλογή όλων

<form onsubmit="if&#40;this.elements.term.value=='Επιλέξτε'&#41;&#123;alert&#40;'Δεν έχετε δώσει όρο αναζήτησης'&#41;;return false&#125;">
  <input name="term" value="Επιλέξτε" style="color&#58;gray" onchange="this.style.color=this.value=='Επιλέξτε'?'gray'&#58;'black'">
  <input type="submit" value="Submit">
</form>

Intefix
Δημοσιεύσεις: 187
Εγγραφή: 22 Σεπ 2007 16:21
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Προεπιλεγμένη Ετικέττα

Δημοσίευση από Intefix » 26 Ιουν 2011 17:06

Όχι ακριβώς....
Μέσα στα inputs έχω τα labes των πεδίων...πχ έστω μια σελίδα - φόρμα επαφών...
Μεσα στο input έχω "Επώνυμο" - "Όνομα" - "Πατρώνυμο" - "Φύλο" κλπ.(θα μπορούσε να - τραβάει το comment του πεδίου από τον πίνακα που θέλουμε να κάνουμε Insert πχ lname cooment = "Επώνυμο")...
Όταν κάνω κλικ (onblur μου φαίνετε στη JS) σβήνει το προεπιλεγμένο και γράφεις εσύ τα δεδομένα που θέλεις... Τώρα αν δεν αλλάξει κάτι από το προεπιλεγμένο αφήνει αυτό...Επίσης όταν πατήσεις submit στέλνει μόνο τις νεες τιμές και όχι τις τυχον εναπομείνασες προεπιλεγμένες...αυτό είναι όλο κιόλο....

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Προεπιλεγμένη Ετικέττα

Δημοσίευση από ThyClub » 26 Ιουν 2011 17:24

Κώδικας: Επιλογή όλων

<input type="text" value="Γραφτείτε στο Newsletter μας" id="searchBox" name="s" onblur="if&#40;this.value == ''&#41; &#123; this.value = 'Γραφτείτε στο Newsletter μας'; &#125;" onfocus="if&#40;this.value == 'Γραφτείτε στο Newsletter μας'&#41; &#123; this.value = ''; &#125;" class="bar" />
Το αν θα χρησιμοποιήσεις την τιμή του πεδίου είναι θέμα backend και θα πρέπει να το ελέγχεις με php,asp ή οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιείς.

Intefix
Δημοσιεύσεις: 187
Εγγραφή: 22 Σεπ 2007 16:21
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Προεπιλεγμένη Ετικέττα

Δημοσίευση από Intefix » 26 Ιουν 2011 18:56

Ευχαριστώ...κάτι θα κάνω με όλα αυτά...

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες