Δεν ανοίγει το site μόνο σε μένα

Τεχνικές και μόνο Συζητήσεις για WEB hosting servers, Mail servers, DNS servers. Όχι αναζήτηση υπηρεσιών εδώ!

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Δεν ανοίγει το site μόνο σε μένα

Δημοσίευση από cdhyper » 04 Ιουν 2011 05:12

Το πιο κουφό πράγμα που μου έχει συμβεί: Δεν μπαίνω στο http://www.leaseweb.com εδώ και 1 μήνα ενώ κάνω ping και tracert κανονικότατα.

Στέλνω μήνυμα στη leaseweb, με διαβεβαιώνουν ότι δεν με έχουν μπλοκάρει. Το λέω στον provider μου (otenet), τίποτα. Τσεκάρω το router μου και το hosts file μου, πάλι τίποτα, όλα φαίνονται οκ. Και σε άλλα pcs από την ίδια ip το ίδιο πρόβλημα. Σε μια δεύτερη ip που έχω, όλα κανονικά. Antivurs/firewalls συστήματα δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο που να το μπλοκάρει.

Με έχει τσαντίσει η κατάσταση, τι μπορεί να φταίει που δεν το έχω σκεφτεί;
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Δεν ανοίγει το site μόνο σε μένα

Δημοσίευση από ThyClub » 04 Ιουν 2011 11:30

Αυτό συμβαίνει με όλους τους browsers στο συγκεκριμένο πσ?

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10250
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Δεν ανοίγει το site μόνο σε μένα

Δημοσίευση από Cha0s » 04 Ιουν 2011 12:54

cdhyper έγραψε:Το πιο κουφό πράγμα που μου έχει συμβεί: Δεν μπαίνω στο http://www.leaseweb.com εδώ και 1 μήνα ενώ κάνω ping και tracert κανονικότατα.

Στέλνω μήνυμα στη leaseweb, με διαβεβαιώνουν ότι δεν με έχουν μπλοκάρει. Το λέω στον provider μου (otenet), τίποτα. Τσεκάρω το router μου και το hosts file μου, πάλι τίποτα, όλα φαίνονται οκ. Και σε άλλα pcs από την ίδια ip το ίδιο πρόβλημα. Σε μια δεύτερη ip που έχω, όλα κανονικά. Antivurs/firewalls συστήματα δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο που να το μπλοκάρει.

Με έχει τσαντίσει η κατάσταση, τι μπορεί να φταίει που δεν το έχω σκεφτεί;
Όταν πας να το ανοίξεις ο browser γράφει waiting και κολάει εκεί επ αόριστον;

Άλλαξε τίποτα στο δίκτυο σου τον τελευταίο μήνα;
Τι router έχεις;

Είχα παρόμοιο πρόβλημα (όχι μόνο με 1 συγκεκριμένη σελίδα όμως - αλλά με μερικές μεγάλες τύπου microsoft.com) και ήταν θέμα MTU στον router μου.
Χρειάστηκε να αλλάξω το MSS των πακέτων σε μικρότερο ώστε να σπάει τα πακέτα ο router σε μικρότερα και να «χωράνε» να περάσουν από το PPPoE interface της DSL (το οποίο έχει μικρότερο MTU από τα ethernet frames (1500) λόγω του PPP encapsulation).

Επίσης τα icmp πακέτα (ping) περνάνε γιατί είναι μικρότερα οπότε δεν τίθεται θέμα MTU.

Σε routers της «σειράς» ωστόσο δεν το έχω πετύχει αυτό το πρόβλημα.
Μόνο σε Mikrotik & Linux Routers μου έχει τύχει.

Συνήθως τα έτοιμα routers για SOHO χρήση το έχουν ήδη διορθωμένο αυτό το πρόβλημα.
Btw, μήπως έκανες κανένα firmware update στον router σου πρόσφατα;
Επίσης η 2η IP που λες ότι δοκιμάζεις από που είναι; Πως την δοκιμάζεις; Από τον ίδιο router;

Αν μπορείς να μου ανοίξεις κάποιο VPN or smth να του ρίξω μια ματιά ίσως βρω τι φταίει.

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Δεν ανοίγει το site μόνο σε μένα

Δημοσίευση από cdhyper » 04 Ιουν 2011 16:56

To router όπου υπάρχει το πρόβλημα που περιγράφω είναι ένα sagem που δίνει ο οτε. Όταν πληκτρολογώ τη διεύθυνση, περιμένει ο browser λίγα δευτερόλεπτα και μετά μου πετάει page not found. Firmware update δεν έκανα ούτε άλλαξα κάτι από όσο γνωρίζω. Θα σου έστελνα vpn αν ήξερα πώς :) Μήπως σου κάνει το teamviewer;
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10250
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Δεν ανοίγει το site μόνο σε μένα

Δημοσίευση από Cha0s » 04 Ιουν 2011 17:04

Μπα χωρίς κάποιο Linuxάκι να κάνω troubleshoot δεν θα βρώ κάτι μέσα από windows :P

Γιαυτό είπα για VPN ώστε να κάνω troubleshoot από Linux μηχανάκι.

Έχεις κανένα linux box εκεί να μου δώσεις SSH Access;

Είναι λίγο βαβούρα να σηκώσουμε VPN τώρα μόνο γιαυτό (έλεγα μήπως είχες ήδη στημένο)

Την 2η IP πως την δοκίμασες; Με άλλο router ή απλά με άλλο account στον ίδιο router (οπότε σου έδωσε άλλη IP) ;

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Δεν ανοίγει το site μόνο σε μένα

Δημοσίευση από cdhyper » 04 Ιουν 2011 17:39

Με άλλο router. Θα τη δοκιμάσω και από το ίδιο router.
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10250
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Δεν ανοίγει το site μόνο σε μένα

Δημοσίευση από Cha0s » 04 Ιουν 2011 17:41

Δοκίμασε και το υπάρχων account στον άλλο router να δεις αν φταίει ο ISP ή ο Router και από εκεί αναλόγως βλέπουμε πως προχωράμε ;)

pimpogio
Δημοσιεύσεις: 1080
Εγγραφή: 28 Δεκ 2010 14:08

Δεν ανοίγει το site μόνο σε μένα

Δημοσίευση από pimpogio » 11 Ιουν 2011 17:57

Η οτενετ σε κοβει..

Σηκωσε ενα packet sniffer (wireshark) ωστε να εισαι και 100% σιγουρος για να τους παρεις να τους ριξεις καντηλια με αποδειξεις ..

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10250
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Δεν ανοίγει το site μόνο σε μένα

Δημοσίευση από Cha0s » 11 Ιουν 2011 18:01

Εξήγησε μου σε παρακαλώ για ποιο λόγο η Otenet να κόψει τα HTTP για ένα συγκεκριμένο site και μόνο, μόνο για 1 πελάτη της;

Αν είχες διαβάσει τι έγραψε ο cdhyper στο πρώτο ποστ κιόλας, ping μπορεί να κάνει αλλά δεν ανοίγει η σελίδα.

pimpogio
Δημοσιεύσεις: 1080
Εγγραφή: 28 Δεκ 2010 14:08

Δεν ανοίγει το site μόνο σε μένα

Δημοσίευση από pimpogio » 11 Ιουν 2011 18:04

κανεις ping αρα δεν ειναι dns προβλημα...

ειναι μαλλον κοψιμο σε επιπεδο εφαρμογης...

και ω ναι ειναι απο την οτενετ κατα 99%

αμα αλλαξει ip κατα πασα πιθανοτητα θα φτιαξει

γιατι θα παρει μια αλλη ip απο το pool που δεν γινετε τετοιο κοψιμο

(δεν κανουνε σε ολες τις ip κοψιμο για να μην δινουνε στοχο / το κανουνε διασπαρτα και σε μικρη κλιμακα ωστε να μην μπορεις να τους κατηγορησεις..)

δωσε εδω shots απο το wireshark να δουμε..

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10250
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Δεν ανοίγει το site μόνο σε μένα

Δημοσίευση από Cha0s » 11 Ιουν 2011 18:12

Ότι νάναι.

Ναι, αφού κάνει ping (ICMP) δεν είναι σίγουρα DNS (UDP) πρόβλημα και τον κόβουν σε «επίπεδο εφαρμογής» (ή αλλιώς: TCP Port 80).

Με άλλα λόγια έμπλεξες τα μπούτια σου με όλα τα πρωτόκολλα και ρίχνεις το φταίξιμο στην Otenet χωρίς να παραθέσεις τα επιχειρήματα σου.

Πες μου για ποιο λόγο να κόψει η Otenet το port 80 μόνο για έναν πελάτη της και να αφήσει όλα τα άλλα;

pimpogio
Δημοσιεύσεις: 1080
Εγγραφή: 28 Δεκ 2010 14:08

Δεν ανοίγει το site μόνο σε μένα

Δημοσίευση από pimpogio » 11 Ιουν 2011 18:15

αστο.. καθολου δεν εχω μπλεξει τα μπουτια μου ξερω τι λεω ακριβως 100%

με βασικες γνωσεις του http πρωτοκόλλου μπορεις να το αποδείξεις αυτο..
στειλε http headers και στο host στη μια βαλε leasedweb.com και την αλλη superweb.com


στο host οπου εχει leasedweb.com θα μπαινει "μαγικα" RST πακετο ενω στο αλλο δεν θα μπαινει

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10250
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Δεν ανοίγει το site μόνο σε μένα

Δημοσίευση από Cha0s » 11 Ιουν 2011 18:18

pimpogio έγραψε:γιατι θα παρει μια αλλη ip απο το pool που δεν γινετε τετοιο κοψιμο

(δεν κανουνε σε ολες τις ip κοψιμο για να μην δινουνε στοχο / το κανουνε διασπαρτα και σε μικρη κλιμακα ωστε να μην μπορεις να τους κατηγορησεις..)

δωσε εδω shots απο το wireshark να δουμε..
Αυτά είναι μετά από edit...

Α εσύ είσαι επικίνδυνος...
Τι μπούρδες λες ρε φίλε; Θα το δει και κανένας και θα πάρει την Otenet και θα λέει ότι στο Freestuff είπαν ότι κόβετε κόσμο.

Ή εξήγα με επιχειρήματα ή μην λες τίποτα. :evil:

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10250
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Δεν ανοίγει το site μόνο σε μένα

Δημοσίευση από Cha0s » 11 Ιουν 2011 18:19

pimpogio έγραψε:αστο.. καθολου δεν εχω μπλεξει τα μπουτια μου ξερω τι λεω ακριβως 100%
Με την μόνη διαφορά ότι μόνο εσύ ξέρεις τι λες. Στο μπερδεμένο μυαλό σου όλα φαντάζουν οκ, αλλά δεν βγάζεις νόημα στους υπόλοιπους γιατί όπως είπα έχεις μπλέξει τα μπούτια σου.

pimpogio
Δημοσιεύσεις: 1080
Εγγραφή: 28 Δεκ 2010 14:08

Δεν ανοίγει το site μόνο σε μένα

Δημοσίευση από pimpogio » 11 Ιουν 2011 18:21

Cha0s έγραψε:Ότι νάναι.

Ναι, αφού κάνει ping (ICMP) δεν είναι σίγουρα DNS (UDP) πρόβλημα και τον κόβουν σε «επίπεδο εφαρμογής» (ή αλλιώς: TCP Port 80).

Με άλλα λόγια έμπλεξες τα μπούτια σου με όλα τα πρωτόκολλα και ρίχνεις το φταίξιμο στην Otenet χωρίς να παραθέσεις τα επιχειρήματα σου.

Πες μου για ποιο λόγο να κόψει η Otenet το port 80 μόνο για έναν πελάτη της και να αφήσει όλα τα άλλα;

Το TCP 80 Port ΔΕΝ ειναι επιπεδο εφαρμογης επιπεδο εφαρμογης ειναι το http...

Λοιπον αυτο ειναι γνωστο οτι το κανει εδω και πολυ καιρο η οτενετ...
και μαλιστα το εχει παραδεχτει κιολας...

Δεν το εχει παραδεχτει δημοσια... αλλα ειναι γνωστο


αν δεν με πιστευεις κανε το πειραμα που ειπα ποιο πανω...

Δηλαδη απο την στιγμη που δεν μπορεις μπεις

ανοιξε το wireshark και βαλε το να κανει capture

στους http headers

βαλε

Κώδικας: Επιλογή όλων

GET / HTTP/1.1[CRLF]
Host: www.leaseweb.com[CRLF]
Connection: close[CRLF]
User-Agent: ffox
Accept-Encoding: gzip[CRLF]
Accept-Charset: ISO-8859-1,UTF-8;q=0.7,*;q=0.7[CRLF]
Cache-Control: no-cache[CRLF]
Accept-Language: de,en;q=0.7,en-us;q=0.3[CRLF]
Referer: http://www.google.gr[CRLF]
[CRLF]
και μετα βαλε τα ιδια εκτος απο το host.. δηλαδη

Κώδικας: Επιλογή όλων

GET / HTTP/1.1[CRLF]
Host: www.superweb.com[CRLF]
Connection: close[CRLF]
User-Agent: ffox
Accept-Encoding: gzip[CRLF]
Accept-Charset: ISO-8859-1,UTF-8;q=0.7,*;q=0.7[CRLF]
Cache-Control: no-cache[CRLF]
Accept-Language: de,en;q=0.7,en-us;q=0.3[CRLF]
Referer: http://www.google.gr[CRLF]
[CRLF]
και δες την διαφορα στο wireshark...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος pimpogio την 11 Ιουν 2011 19:18, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Apache, IIS, DNS Servers”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες