Files list!

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
p_pan
Δημοσιεύσεις: 1248
Εγγραφή: 11 Φεβ 2007 20:45
Τοποθεσία: Άστεγος!

Files list!

Δημοσίευση από p_pan » 31 Μάιος 2011 14:00

Καλησπερα,

ψαχνω να βρω ή να φτιαξω ενα script που να κανει λιστα (με λινκ φυσικα για download) των αρχειων που εχω σε εναν φακελο του server μου! Δλδ μολις κανω upload ενα αρχειο στον φακελο αυτο να εμφανιζετε στην λιστα αμεσως το λινκ με το ονομα του αρχειου.


*τα αρχεια ειναι pdf.


Αν καποιος εχει κατι ετοιμο ή καποιο βοηθημα ή καποια πληροφορια ας βοηθησει.. ;)



ευχαριστω :D
Αγράματος...

Άβαταρ μέλους
burnmind
Script Master
Δημοσιεύσεις: 954
Εγγραφή: 26 Σεπ 2009 02:14
Τοποθεσία: UK
Επικοινωνία:

Files list!

Δημοσίευση από burnmind » 31 Μάιος 2011 14:43

2 πιθανές λύσεις στα γρήγορα:

1) Αν το upload το κάνεις μέσα από browser τότε απλά καταγράφεις το filename (και όποια άλλη πληροφορία θέλεις) στη βάση σου κι είσαι έτοιμος.

2) Χρησιμοποιείς την scandir που απ' ότι βλέπω θα σου επιστρέψει ένα array με τα filenames όλου του directory ώστε να δημιουργήσεις τη λίστα σου.

Άβαταρ μέλους
p_pan
Δημοσιεύσεις: 1248
Εγγραφή: 11 Φεβ 2007 20:45
Τοποθεσία: Άστεγος!

Files list!

Δημοσίευση από p_pan » 31 Μάιος 2011 14:59

Λοιπον...

1. ευχαριστω για την απαντηση!!! (αν και μου ειχε δωσει καποιος κατι ετοιμο προτιμο να το φτιαξω μονος μου να μαθενουμε και κατι!)

2. δοκιμαζω αυτο:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
$dir    = '/tmp';
$files1 = scandir&#40;$dir&#41;;
$files2 = scandir&#40;$dir, 1&#41;;

print_r&#40;$files1&#41;;
print_r&#40;$files2&#41;;
?>

αλλα δεν δουλευει!!!
Μετονομαζω φυσικα τον φακελο με "/files" που ειναι ο φακελος που θελω στον server αλλα δεν κανει τπτ!!!
Αγράματος...

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Files list!

Δημοσίευση από korgr » 31 Μάιος 2011 15:29

Υπάρχει κι αυτή η εναλλακτική:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
$dir = "/tmp";
$dh  = opendir&#40;$dir&#41;;
while &#40;false !== &#40;$filename = readdir&#40;$dh&#41;&#41;&#41; &#123;
    $files&#91;&#93; = $filename;
&#125;
print_r&#40;$files&#41;;
?>

Άβαταρ μέλους
burnmind
Script Master
Δημοσιεύσεις: 954
Εγγραφή: 26 Σεπ 2009 02:14
Τοποθεσία: UK
Επικοινωνία:

Files list!

Δημοσίευση από burnmind » 31 Μάιος 2011 15:35

Ο κώδικάς σου λειτουργεί κανονικά (όπως και η λύση του korgr), οπότε μάλλον δίνεις λάθος path.

Άβαταρ μέλους
p_pan
Δημοσιεύσεις: 1248
Εγγραφή: 11 Φεβ 2007 20:45
Τοποθεσία: Άστεγος!

Files list!

Δημοσίευση από p_pan » 31 Μάιος 2011 16:52

δεν παιζει να βαζω λαθος το path!!!

το αρχειο ειναι στον main φακελο του server και ο φακελος που θελω να διαβασει ειναι απο κατω του...

δλδ:

www/index.php (το αρχειο με τον κωδικα)
www/files/* (o φακελος με τα αρχεια που ειναι για να γινει η λιστα)


(στο path βαζω απλα /files)
Αγράματος...

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6236
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Files list!

Δημοσίευση από fafos » 31 Μάιος 2011 17:11

$dir = "./files/";
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
p_pan
Δημοσιεύσεις: 1248
Εγγραφή: 11 Φεβ 2007 20:45
Τοποθεσία: Άστεγος!

Files list!

Δημοσίευση από p_pan » 31 Μάιος 2011 17:18

το ειδα δοκιμασει ετσι αλλα χωρις την τελεια...

για να μαθενουμε κιολας ποιος ο σκοπος της τελειας εκει;
Αγράματος...

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Files list!

Δημοσίευση από korgr » 31 Μάιος 2011 17:24

Λογικά θα σου δούλευε και το
$dir="files";

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6236
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Files list!

Δημοσίευση από fafos » 31 Μάιος 2011 18:29

p_pan έγραψε:το ειδα δοκιμασει ετσι αλλα χωρις την τελεια...

για να μαθενουμε κιολας ποιος ο σκοπος της τελειας εκει;
me thn teleia dhloneis sthn php na psaksei prota auton ton folder.. gia paradeigma:

exeis enan folder: /images/files/

an tou doseis path /images/files/ h files/ tha paei prota sto /images kai meta tha koitaxei sto files

an tou doseis ./files/ h ../files/ tha koitaxei mono gia auton ton fakelo kai oxi gia ton /images/

http://us.php.net/manual/en/function.include.php
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

pimpogio
Δημοσιεύσεις: 1080
Εγγραφή: 28 Δεκ 2010 14:08

Files list!

Δημοσίευση από pimpogio » 01 Ιουν 2011 11:17

. ειναι to working dir
.. ειναι το parent dir tou working dir
και σκετο χωρις . παιζει αρκει να μην εχει / απο μπροστα
γιατι το / ειναι το root dir

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης