Προβλημα με φορμα επικοινωνιασ

Από που να ξεκινήσω; Που θα βρω; κ.α. γενικές ερωτήσεις για την δημιουργία μιας ιστοσελίδας.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
aimonas2000
Δημοσιεύσεις: 70
Εγγραφή: 08 Οκτ 2007 14:06

Προβλημα με φορμα επικοινωνιασ

Δημοσίευση από aimonas2000 » 13 Μάιος 2011 01:54

Καλησπέρα

Έχω κάνει μία φόρμα επικοινωνίας και μου τα εμφανίζει έτσι
τα δεδομένα όταν πατάω αποστολή.

Από: ΞΞΞ€ΞΞ‘ΞΞΠΧΑΞΞΞΞ ΞΞ₯ΞΞΞ₯
E-Mail: aimonas@pathfinder.gr
Τηλέφωνο: 6944749861
Μήνυμα: ΞΞΞ‘ΞΞΞΞΞ€ΞΞ£Ξ

Τα ελληνικά γράμματα που βάζω τα βγάζει αλαμπούρνέζικα
όπως στο Απο+Μήνυμα
ο κώδικας της φόρμας είναι αυτός

<HTML>
<HEAD>
<TITLE>ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ</TITLE>
<script type="text/javascript">
<!--
function MM_validateForm() { //v4.0
if (document.getElementById){
var i,p,q,nm,test,num,min,max,errors='',args=MM_validateForm.arguments;
for (i=0; i<(args.length-2); i+=3) { test=args[i+2]; val=document.getElementById(args);
if (val) { nm=val.name; if ((val=val.value)!="") {
if (test.indexOf('isEmail')!=-1) { p=val.indexOf('@');
if (p<1 || p==(val.length-1)) errors+='- '+nm+' must contain an e-mail address.\n';
} else if (test!='R') { num = parseFloat(val);
if (isNaN(val)) errors+='- '+nm+' must contain a number.\n';
if (test.indexOf('inRange') != -1) { p=test.indexOf(':');
min=test.substring(8,p); max=test.substring(p+1);
if (num<min || max<num) errors+='- '+nm+' must contain a number between '+min+' and '+max+'.\n';
} } } else if (test.charAt(0) == 'R') errors += '- '+nm+' is required.\n'; }
} if (errors) alert('The following error(s) occurred:\n'+errors);
document.MM_returnValue = (errors == '');
} }
//-->
</script>
</HEAD>

<body>
<form method="POST" action="mailer.php">
Όνομα:
<input name="name" type="text" id="name" onBlur="MM_validateForm('name','','R');return document.MM_returnValue" size="30">
<br>
<br>
E-mail:
<input name="email" type="text" id="email" onBlur="MM_validateForm('name','','R','email','','RisEmail');return document.MM_returnValue" size="30">
<br>
<br>
Τηλέφωνο:
<input name="phone" type="text" id="phone" onBlur="MM_validateForm('name','','R','phone','','NisNum');return document.MM_returnValue" size="30">
<br>
<br>
<br>

Μήνυμα<br>
<br>
<textarea rows="9" name="message" cols="50"></textarea>
<br>
<br>
<input type="submit" value="Αποστολή" name="submit">
<input type="reset" value="Επαναφορά" name="reset">

</form>



</BODY>
<HTML>

και το mailer.php
<head>


<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;>


<meta http-equiv="Refresh" content="5; url=http://www.atlantide.gr/">


<title>Αποστολή Φόρμας</title>


</head>





<body>


<?php


if(isset($_POST['submit'])) {





$to = "aimonas2000@yahoo.gr";


$subject = "Φόρμα επικοινωνίας";


$name_field = $_POST['name'];


$phone_field = $_POST['phone'];


$email_field = $_POST['email'];


$message = $_POST['message'];





$body = "\n Από: $name_field\n E-Mail: $email_field\n Τηλέφωνο: $phone_field\n Μήνυμα: $message";





echo "Η φόρμα στάλθηκε στο $to!";


mail($to, $subject, $body);





} else {





echo "blarg!";





}


?>


</body>


</html>

Τι φταέι για αυτό;

Άβαταρ μέλους
jjim50
Δημοσιεύσεις: 48
Εγγραφή: 02 Φεβ 2009 15:37
Τοποθεσία: Ηράκλειο
Επικοινωνία:

Προβλημα με φορμα επικοινωνιασ

Δημοσίευση από jjim50 » 15 Μάιος 2011 13:10

Απ'ότι βλέπω δεν έχεις ορίσει charset για την σελίδα σου.
Δοκίμασε να προσθέσεις κάτι σαν

Κώδικας: Επιλογή όλων

<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8">
πριν από το <title>.
Ίσως αυτό να φτίαξει το πρόβλημα.
www.cobaltblue.gr - Φιλικό hosting, πρωτότυπη εξυπηρέτηση.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικές ερωτήσεις κατασκευής ιστοσελίδων”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες