Shopping Cart

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Pavlos1316
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: 30 Απρ 2011 02:11

Shopping Cart

Δημοσίευση από Pavlos1316 » 07 Μάιος 2011 21:18

xm... ναι... δεν μπορώ να πω ότι γνωρίζω την php με τον τροπο που θα έπρεπε... (άλλωστε δε μου το επιτρέπει και η δουλειά μου.... πόσο μάλλον και μια νέα γλώσσα...

Τέλος πάντων, αυτό με το email το χω ξανακάνει, να ρωτήσω κάτι όμως (δεν ξέρω αν είναι εντελώς λάθος σκέψη, αλλά θα το ρωτήσω)

Με έχεις βοηθήσει με αυτό τον κώδικα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script> 
$&#40;document&#41;.ready&#40;function&#40;&#41;&#123; 
  $&#40;'#links > a'&#41;.click&#40;function&#40;&#41;&#123; 
$&#40;"#content"&#41;.empty&#40;&#41;;//katharizei ta periexomena tou div me id=content 

var page = $&#40;this&#41;.attr&#40;"id"&#41;;//pairnei to periexomeno tou id pou klikares 
    $&#40;'#content'&#41;.load&#40;"loupa.php?page="+ page&#41;;//stelnei to periexomeno tou id sthn loupa.php kai gyrna to apotelesma sto div me id=content
   &#125;&#41;; 
&#125;&#41;; 
</script> 
Δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτόν, να του πώ να επιλέξει όλα τα <a> στη συγκεκριμένη <div>, και να στείλει το <id> στο cart.php χωρίς όμως να επιστρέφει το αποτέλεσμα στην <div id="content">?????

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6236
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Shopping Cart

Δημοσίευση από fafos » 07 Μάιος 2011 21:42

sto div sou epistrefei oti ektyponetai sto arxeio loupa.php.. auto omos einai poly periorismeno.. se mia cart mporei na xreiastei na steileis perissotera pragmata ektos tou id tou proiontos (p.x. posothta).. opote auto den kanei.. douleueis me thn GET h thn POST ajax..
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Pavlos1316
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: 30 Απρ 2011 02:11

Shopping Cart

Δημοσίευση από Pavlos1316 » 07 Μάιος 2011 22:17

douleueis me thn GET h thn POST ajax
αυτό το ψάχνω... Βασικά προσπαθώ να μάθω, αν τα καταφέρω, τα βασικά της ajax.

Aλλά το cart λειτουργεί μόνο με:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<a href="cart.php?action=add&id=x;"
δηλ στέλνει μόνο το id, που εγώ ορίζω και προσθέτει το item στο cart. Για ποσότητες κ.τ.λ. ο χρήστης πρέπει να βρίσκεται στο cart.php για να τις χειριστεί.

Αυτό που δεν ξέρω είναι αν μπορώ να εισάξω το action=add&id=x στον κώδικα, έτσι ώστε το "x" μου να παίρνει τιμή ίση με το id του <a> που κάνω click.

πχ αν έχω <a id="1">blabla</a> το "x" του κώδικα να γίνεται 1.

Υπάρχει περίπτωση????

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6236
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Shopping Cart

Δημοσίευση από fafos » 07 Μάιος 2011 23:05

den douleueoun ta e-shops etsi.. h prosthikh sto kalathi prepei na einai forma...
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
Christianago
Δημοσιεύσεις: 332
Εγγραφή: 12 Νοέμ 2009 13:36

Shopping Cart

Δημοσίευση από Christianago » 07 Μάιος 2011 23:13

Γινεται αυτο αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν γινεται σε στοιχειο: Υπερσυνδεσμος.
Ενα αλλο μινι τρικ ειναι να εχεις ενα

Κώδικας: Επιλογή όλων

<div id="" style="cursor='pointer'">Στο καλαθι μου<div> 
που οταν ο χρηστης κανει mouseover να γινεται χερακι και να μοιαζει με υπερσυνδεσμο.
Υστερα οταν κανει κλικ, να εκτελειται ενα σεναριο javascript ή jquery και να αποδιδει τιμη στο id του div και υστερα να γινεται το action που εχεις.
Πιο σωστα βεβαια ειναι να εχουν αποδοθει τιμες στα elements στην φορτωση της σελιδας
για να μην εχεις προβληματα. Και παλι δυναμικα γινεται κι αυτο.

Pavlos1316
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: 30 Απρ 2011 02:11

Shopping Cart

Δημοσίευση από Pavlos1316 » 07 Μάιος 2011 23:15

και όντως είναι..... χμ...

Αυτά που διαβάζω εδώ, είναι αυτά που θα πρεπει να ξέρω για να το κάνω?

http://api.jquery.com/jQuery.get/

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6236
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Shopping Cart

Δημοσίευση από fafos » 07 Μάιος 2011 23:28

sou eipa na diavaseis to vohthima gia email pou exo grapsei: http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=46741

ksexna thn enhmerosh tou kalathiou me aplo link.. thelei forma..

an auto pou feiaxneis einai gia pragmatiko site, stamata edo kai dose to se kana epaggelmatia na to feiaxei.. ta e-shops den einai paixnidi..
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Shopping Cart

Δημοσίευση από korgr » 07 Μάιος 2011 23:54

fafos έγραψε:ksexna thn enhmerosh tou kalathiou me aplo link.. thelei forma..
Αυτό ομολογώ δεν το κατάλαβα!
Ή αν το κατάλαβα διαφωνώ σταυρολεξικώς (οριζοντίως και καθέτως) :P

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6236
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Shopping Cart

Δημοσίευση από fafos » 08 Μάιος 2011 00:19

korgr έγραψε: Αυτό ομολογώ δεν το κατάλαβα!
Ή αν το κατάλαβα διαφωνώ σταυρολεξικώς (οριζοντίως και καθέτως) :P
your opinion.. my opinion.. (gia na mas katalavainoun oloi)..

pantos an enhmeroneis kalathi me links kai ajax dose mou url na paikso ligo :lol:
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Pavlos1316
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: 30 Απρ 2011 02:11

Shopping Cart

Δημοσίευση από Pavlos1316 » 08 Μάιος 2011 02:32

Τώρα κατάλαβα ότι μίλαγες για δικό σου γραμμένο script... το χρησιμοποίησα, έβαλα κάθε Item σε ξεχωριστή form και νομίζω πως δουλεύει....

Ευχαριστώ...

(δεν είναι ότι θα σ' αφήσω ήσυχο, αλλά ευχαριστώ) :D

Και μετά από κάποιες ώρες... πάμε για ύπνο.

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Shopping Cart

Δημοσίευση από korgr » 08 Μάιος 2011 09:32

fafos έγραψε: your opinion.. my opinion.. (gia na mas katalavainoun oloi)..

pantos an enhmeroneis kalathi me links kai ajax dose mou url na paikso ligo :lol:
Δηλαδή με κάτι του τύπου:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<a href="javascript&#58;void&#40;0&#41;" on click="addToBasket&#40;23,1&#41;">Add to basket</a>
όπου addToBasket(id, quantity) = function που θα καλέσει με ajax το add2basket.php και θα ενημερώσει με το αποτέλεσμα κάποιο div, τι σε χαλάει;

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6236
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Shopping Cart

Δημοσίευση από fafos » 08 Μάιος 2011 16:37

an einai monokomato eshop ths geitonias, no problem.. an omos einai eshop sovaro opou o diaxeirisths tha prepei na orizei alla pedia se ena proion kai alla se allo tote o tropos einai provlhmatikos..
gia paradeigma exo ena eshop pou poylao eidh endyshs kai papoutsia.. sta papoutsia prepei na exo id,posothta,noumero.. se ena t-shirt mporei na exo id,posothta,noumero,xroma,kopsimo laimou klp..

me auta ta dedomena paizo me formes... kai san (prohn) programmatisths otan feiaxno ena tetoio ergo prepei na provlepso ti tha apaithsei to e-shop sto mellon.. kai autes oi provlepseis prepei na ginontai se server side kai oxi se javascripts kai ajax..

opos eipa prohgoumenos... my opinion.. :lol:
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Pavlos1316
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: 30 Απρ 2011 02:11

Shopping Cart

Δημοσίευση από Pavlos1316 » 08 Μάιος 2011 19:30

Καλησπέρα (και πάλι),

Το cart μου κάνει update μόνο αν το cart.php ανοίξει σε σελίδα έξω από το <div id=content>

Αν ανοίξει μέσα στο <div> τότε το update button δε δουλεύει.

Πώς μπορώ να το κάνω να δουλέψει μέσα στο div???

Ευχαριστώ.[/b]

Άβαταρ μέλους
Christianago
Δημοσιεύσεις: 332
Εγγραφή: 12 Νοέμ 2009 13:36

Shopping Cart

Δημοσίευση από Christianago » 08 Μάιος 2011 19:36

Μπορει να ειναι θεμα caching. Σε ποιον/ους browser δουλευεις;

Pavlos1316
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: 30 Απρ 2011 02:11

Shopping Cart

Δημοσίευση από Pavlos1316 » 08 Μάιος 2011 20:13

ie 9 και fire fox (αν και δε νομίζω)

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες